MANTIKLI BAYANLAR BUYRUN KONUMAA..!!:((

bayanlar ben demiyorum ki dini nikah yeterlidir. resmi nikah yerine geçer vs. asla tabiki de . bulunduğun döneme göre yasamak zorundasın. tabikide resmi nikah olmak zorunda. ama dini nikah die bir nikahta var dinimizde.

Dini nikah sizin temel insan haklarınızı korumaz.
Resmi nikah sizin sigortanızdır. Haklarınızın teminatıdır. Güvencedir. Dünyanın her yerinde size olanak sağlar.

Dini nikah yapıldı ise de herkese duyurulmadan geçerli sayılmaz.
Yani Allah katında evli falan da değilsiniz. Müslüman inancına göre 'Zinadasınız'

Ben müslüman olmamama rağmen bunu biliyorum. Gönül rahatlığı ile sevişmek için
dini nikahı alet etmeyin. Sevgilinizle yaşarsınız o sizin kendi tercihiniz.
Ama o kişi sizin eşiniz değil. Haberiniz olsun.

ya simdiye kadar çoğu kez yok dedim ben zaten. cok zorda kaldığı halde yardım etmedim kendi çabasıyla cıksın zordan die. cok zordayken dahi beni mutle etmeye cabalamış biri. bunları yasadığım için biliyorum.

gırtlağımı aşmış borcum olsa ve parasını yediğim biri olsa bende onu mutlu etmeye çalışırdım. gittiğinde naparım yoksa? aç kalırım, sokakta kalırım. bunları göze alamazdım. en iyisi karşı tarafı mutlu etmeye çalışmaya devam.

neden bu kadar kin ve nefret dolu yorumm yapııyorsunz??? "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."(Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507; Beyhaki, Şuabu'l-İman, 5/315, no: 2778; bk: Keşfu'l-Hafa, 2/265) diyorum sadece size!!
Keşke bunu araştırdığın kadar,dini nikahın şartlarını da araştırsaydın canım ya,ayrıca bu hadisi şerifi zaten biliyoruz,sıkışan burada bize bunu söylüyor.

Eşin falan değil diyanet bas bas bağırıyor resmi nikah olmadan dini nikah olmaz diye.Nikah duyurmak demektir ayrıca senin daha kendi babanın haberi yok evli olduğundan ne kocası?

Mantıklı biriyim falan demissin valla mantıklı insan görmesem bile inanmam buna.Canını seven insan bu adamdan ayrılır gurursuz gibi defalarca aldatılıp affetmissin adam seni maddi manevi sömürmüş açtığın konu o parayı vereyim mi?Ver tabi amaaaan kaçmasın böyle koca nerde bulcaksın başka nap et evlen

Üzgünüm ama cok cahilce hareket ediyorsunuz.
1.si dini nikah yapınca evli olmuyorsunuz. Nikahin amaci o ciftin evli oldugunu insanların bilmesi ve ona gore kadina olan davranışlarının sinirlandirilmasidir dinen. O yüzden sizin yaptığınız gizli dini nikahin bir geçerliliği yok.
2.si adam sizi aldatmış.
3.su adam dolandirici bir nevi. Kan emici. Onune kim cikmissa parasini yemis. Araba cok mu gerekli de full krediyle araba aliyor? Hala da kenardaki birkac bin liraniza goz dikmis.
4.su bu adamla evlenirseniz mutlu olamayacaksiniz. Bir yerden bir sekilde sansi doner de zengin olursa ilk sizi degistirir benden soylemesi.
5.si ise gerçekten adiniza uzuldum. Umarim babaniz ikna olmaz.

bayanlar ben demiyorum ki dini nikah yeterlidir. resmi nikah yerine geçer vs. asla tabiki de . bulunduğun döneme göre yasamak zorundasın. tabikide resmi nikah olmak zorunda. ama dini nikah die bir nikahta var dinimizde.
Tövbe ben asla dini nikah olmadan da olur diyenlerden degilim! Ama bu devirde bir kadının haklarını koruması için resmi nikah öncelik olmalı. Şu an eşim dediğiniz kişiye karşı hiçbir hak talep edemezsiniz. İşte bu yüzden resmi nikah şart.

Son zamanlarda gördüğüm en tutarlı dolandırıcılık planı helal olsun valla :)
Saf bir kız bul,
Akıllı olduğuna ikna et,
Çalıştır,
Para çal,
Borç yap,
Ödet,
Seni hala sevdiğinden emin ol,
Devam et...
Çok ince :)
lkfjfjfkje sizi çok akıllı gördüm bağyan, açmayın kızlarımızın gözünü !

Sen memur olduguna emin misin?bu kafayla seni nasil memur yapmislar 1 aylik tanidigim adamla dini nikah kiyiyorsun ailenin haberi yok babam vermiyor diyorsun adam seni maddi manevi somuruyor bir yandan fink atip para kopartiyor bir yandan kizlarla fingirdiyor k.b. ama adamin seni kullandigini anlamamak icin...

Sizinde vicdanınız olduğuna inanmak için.... bu irrite yorumunuz için de tsk ler.. demekki fazlasıyla kapasitem varmış ki memur olabilmişim çok şükür.

Şahsen ben baba olsam, kızım 4 yıl bir adamla karı koca gibi hayat
yaşasa ve bunu saklasa asla affetmezdim.
Her haltı ye ama sakla. oh ne ala yaa. Körler sağırlar birbirini ağırlar.
Kendinize eş seçtiğiniz adam buysa buyurun layığınızı bulmuşsunuz.

neden bu kadar kin ve nefret dolu yorumm yapııyorsunz??? "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."(Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507; Beyhaki, Şuabu'l-İman, 5/315, no: 2778; bk: Keşfu'l-Hafa, 2/265) diyorum sadece size!!
Bu mantığa göre siz çok kişiyi kınadınız demekki, baksanıza başınıza gelmiş :))) Aman bari bundan sonra kınamayın gerçi bundan daha kötü ne olur onu da bilmem :))

Siz önce kendi olmayan mantığınıza bir bakında ondan sonra mantıklı kadın arayın burada konunuza yorum için :işsiz:
Her haltı yiyin ondan sonra da kınadığını yaşamadan ölmezsin bik bik bik :işsiz:
Yaptığınız saçmalıklara dini alet etmeyin bari. Eşiymiş pehh..:işsiz: Kendinizi bu şekilde kandırmaya devam edin bakalım. Adam sizin eşiniz değil. Öyle kimsenin haberi olmadan kendi kendine nikah kıyılmaz. Bişey bilmiyorsunuz bari öğrenmeye çabanız olsun.
Babanıza acıdım vallahi. Kızı elin herifiyle kafasına göre evlendiğini sanıp beraber yaşıyor. Gelip adamdan evlilik için dalga geçer gibi izin istiyorlar. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş. Zavallı adamın dünyadan haberi yok.

Ne ilginç insanlarımız var. Anadan babadan habersiz dini nihak yapmalar, hemde kısa sürede tanıdığı biriyle, ve bu habersiz dini nikaha dayanarak o jişiye kocam demeler... Güya günah işlememek için böyle bir yola başvurdunuz muhtemelen. Ama keşke bu işlerin anadan babadan habersiz yapılamayacağını bilseydiniz. Bence acilen dini bilgisi olan birine bu konuda danışın bu kadar önemsiyosanız dini nikahlı olmayı.... şu adamın nesini sevdiniz neyine kocam diyip duruyosunuz anlamış değil. Yazık. Elinde ne güzel imkanların var gereksiz bir adam uğruna hayatını mahvediyosun farkında değilsin. Kadınlarımızın akıllanacağı günleri görmeyi diliyorum.

Babanın haberi yok, kimse bilmiyor sende kendini dini nikahlı mı zannediyorsun. Bu da eminim "eşinin" mükemmel zekasının bir ürünüdür. Hayır Allah katında söz vermek benim için daha önemli diyorsun bari bi önem verip bakıverseydin dini nikahın şartlarına

Seni üzmemek için, senden habersiz, sana emanet olarak verilen ablanın kartını alarak harcamalar yapan bir adam söz konusu. Sen fazla iyimsersin bence bu adamla ilgili. Öncelikle 1 aydır tanıdığın bir adamla dini nikah yapıp da aynı evde yaşamak büyük cesaret. Küçüklüğüne ve tecrübesizliğine veriyorum. Adam seni aldatmış, sen de yakalamışsın. 4 yıl diyorsun da sen daha 24 yaşındasın. Hayatının baharındasın, bence sen bu evlenme işini iyice bir gözden geçir. Bu adam gelmiş 32 yaşına, borç, harç gelmiş gırtlağa, daha değil düğün yapmak, adam söz için bile para bulamıyor., özetle henüz bir baltaya sap olamamış, kredilerle araba almayı düşünüyor, ama para kazanacak bir iş tutturamıyor. Günümüzde evlilikteki huzursuzlukların büyük kısmı maddiyattan çıkıyor, sen bu adamla evlenirsen hep onun borcunu harcını kapatmakla, düzenini kursun diye ona çaba harcamakla mı uğraşacaksın ? yarın bir gün de keyfine senin adına kredileri çektirir, bu defa da sen boğazına kadar gömülürsün borçlara...

Bak canım, sen 4 yıl önündeki evliliğin fragmanını izlemişsin, zararın neresinden dönersen kardır, bence bu adamdan bir an önce kurtul, dini nikah olaylarına zaten girmiyorum, tamamen kendini kandırmaktan başka bir şey değil, evli değilsiniz, sevgili olarak yaşamışsınız, sen bu adamla 4 yılını harcamışsın, daha da harcarım diyorsan sana söylenebilecek mantıklı bir şeyim maalesef yok...

X