MANTIKLI BAYANLAR BUYRUN KONUMAA..!!:((

aslında su an birlikte yasamıyoruz. son bir yıldır abimin tayini bulunduğum sehre cıktı ve abimle yasıyorum. bana göre alllahın huzurunda söz vermek insanların huzurunda söz vermekten daha önemli . resmi olmsa da evet esim diyorum. öyle görüyorum cünkü canm.

ya lütfen sizde zorda olan birini acımasızca eleştirmeden önce empati kurmayı deneyin lütfen. ben dini nikahı savunmuyorum zaten . tabiki de resmi nikah olmalı. yaptığım seyin hata olduğunu biliyorm. ancak hayatta asla yapmam dedğim bir seyi hayatın beni ortasına koymus yaşıyorum su an. lütfen biraz empati

çelişkiler çelişkiler...

Allah akıl fikir versin.

Niye söz yapicaksinizki. Sizin zaten "eşiniz" degilmi. Bildiğimiz dost hayatı yasiyorsunuz. Babanız hala yok sen memurun o şu bu diyor. Ben bukadar rahatlık görmedim. Resmi nikah olmadan yasaniliyorsa birlikte ozaman imzasız gelinlikte giyip düğün yapabilirsiniz...

Eşim deyip durmuşsunuz ama o adam sizin eşiniz değil. Resmi nikahınız olmayan birine eşim diyemezsiniz. Kusura bakmayın ama adam sizi yıllarca sömürmüş yolunacak kaz gibi habire yolmuş. İlerde daha kötü duruma düşüreceğinden eminim. Gerçekten çok mantıklıymışsınız. Kendinize yazık etmişsiniz.

Mantıklı yorum yapayım diye geldim ama konuyu okuyunca sizin mantıklı yorumlara çok da ihtiyacınız olmadığını düşündüm.

Zira siz bu kafayla kendinizi mantıklı sanıyorsunuz, şaka herhalde?

Madem ailenizin rızası o kadar önemliydi, neden imam nikahı için de rıza almadınız?

Kiminle isterseniz onunla yaşayın ama "evliyim ben" olmuyor öyle. Dini nikahı gizliden kıyınca "hiçbir şey" olunuyor.

Toplamada sıfır, çarpmada bir olunuyor.

Sizinle yaşıt kardeşim var ve bazen hala mantıksız işler yaptığını düşünüyordum, bugün gelsin özür dileyeceğim.

Ayrıca derdinizi tam anlamadım, net üzerinden aldatılmış, ablanızın kartı çalınarak dolandırılmışsınız. Babanız evlenmenize izin vermiyor (şu hikayedeki tek mantıklı insan oluyor, ellerinden öperim), adamın size yüzük takacak parası yok sizden istiyor.

Sıkıntı umre parasını verip vermemek mi?

Ay verin gitsin yahu, o kadar kazık yemişsiniz ha bir eksik, ha bir fazla.

Neredeyse her gün beni zıplatacak bir konu çıkıyor bu aralar ya.

Tamam o zaman bundan sonra eline gıdım para vermeyin,borç isterse de yok deyin benim de var diyin Bakalım yine aynı sekilde sizi mutlu ediyor mu . Bilmiyorum Farkında mısınız yada aşktan gözünüz mü dönmüş bilemiyorum ama adam sizi kendi paranızla ablanızın parasıyla mutlu ediyor .

ya simdiye kadar çoğu kez yok dedim ben zaten. cok zorda kaldığı halde yardım etmedim kendi çabasıyla cıksın zordan die. cok zordayken dahi beni mutle etmeye cabalamış biri. bunları yasadığım için biliyorum.

neden bu kadar kin ve nefret dolu yorumm yapııyorsunz??? "Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz."(Tirmizi, Kıyamet, 53, no: 2507; Beyhaki, Şuabu'l-İman, 5/315, no: 2778; bk: Keşfu'l-Hafa, 2/265) diyorum sadece size!!
Ya valla size öyle hadisler sayarım ki şurada yığılır kalırsınız.
Kınamayın diye dolayın dilinize oh ne ala.
Aynı peygamber anayı babayı aptal yerine koyun gidin elin herifine paranızı yedirin der mi acaba?
Yada aynı peygamber anadan babadan yedigiz haltları saklayın, toplumda suizana neden olacak şekilde yaşayın der mi?
Yada dini nikahı kafanıza göre kullanın sonrada resmisi için baba rızası bekleyin der mi?
Madem önemli olan dini nikah babadan Rızayı da o zaman alacaktın canım!
Şu dini kafanıza göre yorumlayıp ondan sonraki ahkam kesmiyor musunuz deli oluyorum!

Gidin evlenin o adamla. Zira layıgınızı bulmuş olursunuz.

mrb arkadaşlar. Konuma nerden , nasıl başlayacağımı inanın bilemiyorum. Daha önce kendimle alakalı hiç konu açmadığım için, 4 yıllık bir ilişkiyi olabildiğince özet anlatmaya calışacağım bu yüzden anlaşılmaz gelebilir bazı yerler.. anlamadığınız kısımları soru cevap seklinde ilerleyebiliriz. şimdiden hepinize teşekkürler..

2014 yılında memuriyet hayatım başladı. O zamanlar henüz 20 yaşındaydım. Memur olduktan kısa bir süre sonra hayatıma birisi girdi. Birbirimize aşık olduk ve 1 ay sonra dini nikah ile birlikte yaşamaya başladık. Çok çok çokk güzel anlarım oldu, hayatımdaki ilkleri yaşattı bana sürekli, beni sevdiğini iliklerime kadar hissettirdi her zaman bu kişi.. aynı zamanda bu süreçte beni inanılmaz üzen, yaralayan, depresyonlara sokan olaylarda olmadığı değil..sosyal medyadan kızlarla yazışmalar yakaladım hesabım çalındı ben yazmadı hiçbirini dedi, hüngür hüngür ağladı, yeminler etti, inanmak istedim inandım.. başka bir sosyal medya hesabını gördüm tesadüfi , eski hesabım çalınmıştı onu almaya çalışıyorum vs dedi ağladı kanıtlayacağım dedi benim değil dedi, seni canımdan çok seviyorum dedi, inanmak istedim , inandım…beni sevdiğine inanıyordum .. çünkü gerçekten simdiye kadar görmediğim sekilde , bir bebekmişim gibi seviliyordum, kıyamıyordu bana, hastalandığımda hiç kimse bana o kdar özenli, ilgili bakmamıştı.. seviyordu biliyordum bende seviyordum. Bu yüzden aklımın inanmadığı seyleri kalbimle örtüp inanmak istedim ve inandım.

Bana hayatımın en güzel anları yaşatırken aynı zamanda berbat anlarını yaşatan bu adamın her şartta yanında oldum.. hic bir mecburiyetim olmamasına rağmen hemde. Uzunca bir süre işşiz kaldı maddi manevi destek oldum ailesi bile destek olmazken, riskli bir işe girdi aylarca çalıştı maaslarının hiçbirini alamamış(ben sonradan öğrendim bunu. İki maaşını falan aldı sanıyordum. Üzmemek için bana söylememiş)..benden habersiz bana emanet edilen ablamın banka kartını alıp harcalamalar yapmış işşsiz kaldığı süreçte.. kendini bana ezik hissetmiş hiçbirsey yapamıyorum vs gibisinden. Daha neler nelerrrr.. beni seven ve sevdiğim bu adamın beni yaralayan anıları..

Su an ben 24 esim 32 yasında. Hala resmi evlilik yapmadık. Çünkü 1 yıldır babamın ikna olmasını bekiyoruz. Geçen yıl ailesiyle gelip istediler ancak babam bazı bahanelerle(sen memursun o değil, sonra memleketleri ile alakalı, sonra aile yapısını beğenmedi vs) razı olmadığını söyledi. Bir yıldır zaman zaman ailesi geldi bize , ailem bir defa onları ziyaret etti.. daha dün babası babamı aramasına rağmen hala babam mırın kırın edip bi bahaneyle uzatmış yine haberleşiriz vs demiş. 4 yıldır yaşadığımız o zorluklar, 1 yıldır da babamı ikna etme çabaları inanılmaz yordu beni. Artık sanki bir mecburiyet gibi olsun bitsin allah askına diyorum. Hicbirsey istemiyorm yeter ki olsun gibisinden düşünüyorum ..

Şimdi sormak istediğim şu? Eşim 4 yıldır maddi anlamda çok sıkıntılara soktu kendini.. bazen isteyerek ,bazen elinde olmadan. Su an borçları gırtlağına kadr değil gırtlağını aşmış durumda. Ben ona maddi manevi hep destek oldum şimdiye kdar .. ancak o maddi olarak iyiye gideceği yerde hep dibe gitti .. bu yüzden cok tartışmalarımız oldu..yaşım 20 olmasına rağmen ben ona hep aman söyle yapma böyle yap vs die fikirlerde bulundum.o da hep aşkım sen çok akıllsın, cok mantıklısın ya, beni hep uyar ben mantıklkı düşünemiyorum cok çabuk karar veiyorum vs der ama Çoğu sözüme uymadığı için bu duruma geldi şu an.

Şimdi eğer babam razı olurda bayramdan önce tatlı-söz işi olursa eşimin hiç söz yapacak parası yok.. aldığı maaştan fazlasını aylık ödeme yapıyor.. benim birkaç bin gibi cüzi miktarda bir birikmişliğim var. İlk memur olduğum zaman anneme söz vermiştim seninle hac ya da umreye gidelim diye. O söz hep aklımda olduğu için zar zor para biriktirmeye çalıştımm..eşim hayatımda olmasaydı belki diyorum belki bir ev parası bile olablirdi su an, çünkü hem tutumluyum hem mantıklıyımdır.. şimdi eşim bana diyorki söz için sen bana o paradan borç ver, arabayı satınca ben sana ödeyeyim hemen o parayı..( bu kadar gırtlağa kadar borç girmesinin bir sebebi de nakitsiz tamamı kredi ile araba alması).. ben bilmiyorum çok kararsızım kızlar.. kendim bile dokunmaya kıyamıyorum o paraya. Sanki annemin parası gibi hissediyorum. Bir yandan da 4 yıldır maddi manevi sebeplerden evlenemedin esin dediğin kişiyle daha ne kadar bekleyeceksin diyorum.. çok kararsızım kızlar sizce ne yapmalıyım??? Siz olsanız ne yapardınz?? Anlatmadığım daha o kdar şey var ki sorarsanız cevaplarım. okuyan herkesten ALLAH Razı olsun..

Merhaba yazınızın tamamını okudum, hata yapmışsınız ve diğer hatalarda peşinizden gelmiş
Öncelikle siz bir an önce kendinizi kurtarmalısınız o adamdan. Resmi nikahsız yaşamanız hiç doğru değil ayrıca
Madem çok borcu varsa k.cının keyfini düşünmesin ve arabasını satıp kredisini olan borcunu ödesin. Her ne koşulda olursa olsun size emanet edilen banka kartı vs gibi şeyleri sizin haberiniz olmadan kullanması ve yerine koymamış olması çok yanlış bir davranış.
Nedense kullanılıyorsun resmi nikahın kıyılsa da kullanılıcaksın maddi bir kapı olarak görülüceksin gibi geldi bana. Daha kendi sorumluluğunu alamamış bir bireyden kendinize koca ileride de çocuklarınıza baba yapmayı düşünüyorsunuz ki adam daha tek başına kendi ayakları üstünde duramadığı gibi sizide batırdıkça batırmış.
İnanmak isteyip inandığınız ve devam ettiğiniz ilişki resmi nikanızın olsa da aldatmalar başkaları ile konuşmalar devam edicek sanırım ve günah almak istemem ama o kadar borcunu ödediğiniz adam eminim ki başka kadın/kızlarla da yedi o paraları. Üzülerek söylüyorum 4 senen geçmiş hata yapmışsın, bence kendini kullandırtmışsın ve aileler anne babalar sezer ki babanda uygun görmemiş bence üstüne dini nikahla evlenmişsin ama ardında bırakman gerektiğini düşünüyorum. Sende şüphe ediyorsun ki bu kadar dolmuşsun.
Annen için ayırdığın paraya kesinlikle dokunma derim

Bence adam sizi resmen gelir kaynağı olarak görüyor.
Borç dediğin bir defa değil de defalarca yapılıyorsa buna hata denmez.
Adam bile isteye yapıyordur, nasıl olsa bir kazanç kapısı var zor zamanları için.
Beni mutlu etmek için yaptı kısmına hiç girmeyeyim. Böyleleri önce bir şey
yapıyormuş gibi görünüp sonrasında her şeyin nankörü olan insanlardır.
Asıl mesele adamın sizi iliklerinize kadar sömürüyor olması ve sizin buna
hala müsaade etmeniz. Babanızı takdir ettim Razı olmamakta çok haklı.
Sürekli kocam deyip durmayın.

oncelikle imam nikahli da olsa yanindaki adama es demiyorum.esim dememelisin.resmi nikahta sart.bu arada dini nikahim var ama resmi nikahla beraber olmali.

mrb arkadaşlar. Konuma nerden , nasıl başlayacağımı inanın bilemiyorum. Daha önce kendimle alakalı hiç konu açmadığım için, 4 yıllık bir ilişkiyi olabildiğince özet anlatmaya calışacağım bu yüzden anlaşılmaz gelebilir bazı yerler.. anlamadığınız kısımları soru cevap seklinde ilerleyebiliriz. şimdiden hepinize teşekkürler..

2014 yılında memuriyet hayatım başladı. O zamanlar henüz 20 yaşındaydım. Memur olduktan kısa bir süre sonra hayatıma birisi girdi. Birbirimize aşık olduk ve 1 ay sonra dini nikah ile birlikte yaşamaya başladık. Çok çok çokk güzel anlarım oldu, hayatımdaki ilkleri yaşattı bana sürekli, beni sevdiğini iliklerime kadar hissettirdi her zaman bu kişi.. aynı zamanda bu süreçte beni inanılmaz üzen, yaralayan, depresyonlara sokan olaylarda olmadığı değil..sosyal medyadan kızlarla yazışmalar yakaladım hesabım çalındı ben yazmadı hiçbirini dedi, hüngür hüngür ağladı, yeminler etti, inanmak istedim inandım.. başka bir sosyal medya hesabını gördüm tesadüfi , eski hesabım çalınmıştı onu almaya çalışıyorum vs dedi ağladı kanıtlayacağım dedi benim değil dedi, seni canımdan çok seviyorum dedi, inanmak istedim , inandım…beni sevdiğine inanıyordum .. çünkü gerçekten simdiye kadar görmediğim sekilde , bir bebekmişim gibi seviliyordum, kıyamıyordu bana, hastalandığımda hiç kimse bana o kdar özenli, ilgili bakmamıştı.. seviyordu biliyordum bende seviyordum. Bu yüzden aklımın inanmadığı seyleri kalbimle örtüp inanmak istedim ve inandım.

Bana hayatımın en güzel anları yaşatırken aynı zamanda berbat anlarını yaşatan bu adamın her şartta yanında oldum.. hic bir mecburiyetim olmamasına rağmen hemde. Uzunca bir süre işşiz kaldı maddi manevi destek oldum ailesi bile destek olmazken, riskli bir işe girdi aylarca çalıştı maaslarının hiçbirini alamamış(ben sonradan öğrendim bunu. İki maaşını falan aldı sanıyordum. Üzmemek için bana söylememiş)..benden habersiz bana emanet edilen ablamın banka kartını alıp harcalamalar yapmış işşsiz kaldığı süreçte.. kendini bana ezik hissetmiş hiçbirsey yapamıyorum vs gibisinden. Daha neler nelerrrr.. beni seven ve sevdiğim bu adamın beni yaralayan anıları..

Su an ben 24 esim 32 yasında. Hala resmi evlilik yapmadık. Çünkü 1 yıldır babamın ikna olmasını bekiyoruz. Geçen yıl ailesiyle gelip istediler ancak babam bazı bahanelerle(sen memursun o değil, sonra memleketleri ile alakalı, sonra aile yapısını beğenmedi vs) razı olmadığını söyledi. Bir yıldır zaman zaman ailesi geldi bize , ailem bir defa onları ziyaret etti.. daha dün babası babamı aramasına rağmen hala babam mırın kırın edip bi bahaneyle uzatmış yine haberleşiriz vs demiş. 4 yıldır yaşadığımız o zorluklar, 1 yıldır da babamı ikna etme çabaları inanılmaz yordu beni. Artık sanki bir mecburiyet gibi olsun bitsin allah askına diyorum. Hicbirsey istemiyorm yeter ki olsun gibisinden düşünüyorum ..

Şimdi sormak istediğim şu? Eşim 4 yıldır maddi anlamda çok sıkıntılara soktu kendini.. bazen isteyerek ,bazen elinde olmadan. Su an borçları gırtlağına kadr değil gırtlağını aşmış durumda. Ben ona maddi manevi hep destek oldum şimdiye kdar .. ancak o maddi olarak iyiye gideceği yerde hep dibe gitti .. bu yüzden cok tartışmalarımız oldu..yaşım 20 olmasına rağmen ben ona hep aman söyle yapma böyle yap vs die fikirlerde bulundum.o da hep aşkım sen çok akıllsın, cok mantıklısın ya, beni hep uyar ben mantıklkı düşünemiyorum cok çabuk karar veiyorum vs der ama Çoğu sözüme uymadığı için bu duruma geldi şu an.

Şimdi eğer babam razı olurda bayramdan önce tatlı-söz işi olursa eşimin hiç söz yapacak parası yok.. aldığı maaştan fazlasını aylık ödeme yapıyor.. benim birkaç bin gibi cüzi miktarda bir birikmişliğim var. İlk memur olduğum zaman anneme söz vermiştim seninle hac ya da umreye gidelim diye. O söz hep aklımda olduğu için zar zor para biriktirmeye çalıştımm..eşim hayatımda olmasaydı belki diyorum belki bir ev parası bile olablirdi su an, çünkü hem tutumluyum hem mantıklıyımdır.. şimdi eşim bana diyorki söz için sen bana o paradan borç ver, arabayı satınca ben sana ödeyeyim hemen o parayı..( bu kadar gırtlağa kadar borç girmesinin bir sebebi de nakitsiz tamamı kredi ile araba alması).. ben bilmiyorum çok kararsızım kızlar.. kendim bile dokunmaya kıyamıyorum o paraya. Sanki annemin parası gibi hissediyorum. Bir yandan da 4 yıldır maddi manevi sebeplerden evlenemedin esin dediğin kişiyle daha ne kadar bekleyeceksin diyorum.. çok kararsızım kızlar sizce ne yapmalıyım??? Siz olsanız ne yapardınz?? Anlatmadığım daha o kdar şey var ki sorarsanız cevaplarım. okuyan herkesten ALLAH Razı olsun..

Net !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Asla o paraya dokunmazdım.
Ayrıca kim bukadar maddi anlamda destek olan işini eline almış bir kadına el bebek gül bebek bakmaz ki ?
Bence mantığınızı şimdi tekrardan gözden geçirin.
Gitsin nereden bulursa bulsun bana göre bunun adı sömürmek
Ayrıca habersiz ablanızın kartına el koyması ve harcama yapması :KK57::KK57:
Allah aşkına siz iyimisiniz ?

Hangi bakış açısıyla sevgidir Aşktır bu .
Daha fazla bu şekilde giderseniz o düştüğü borç batağına sizde aynı şekilde göz göre göre gireceksiniz .

bayanlar ben demiyorum ki dini nikah yeterlidir. resmi nikah yerine geçer vs. asla tabiki de . bulunduğun döneme göre yasamak zorundasın. tabikide resmi nikah olmak zorunda. ama dini nikah die bir nikahta var dinimizde.

evladım niye anlamak istemiyorsun sizin dini nikah geçerli değil..

İşin hadis kısmı güzel..
Fakat o hadisleri lütfen kendi hayatınızda da uygulayın ki
daha fazla hata yapmayın.
sizde Mantığın M si yok. Ne demişler "dost acı söyler, ama doğru söyler"
Bundan sonrası için nasıl yaşamak istediğiniz de size kalmış.

yasiniz genc simdi mantikli dusunmuyosunuz.onceki konunizda test yaptiginiz hamile olup olmadiginizi sormak icin konu acmissiniz.bi hata yapmissiniz ama donun o hatadan.bu adamla olmaz

ben su an sadece benim tarafımdan yaklastım canım. ama karşımda beni mutlu etmek icin cırpınan bir adam var gerçekten. bunu gördüğüm bildiğim zaten gidemiyoru. sevgisinden süphem yok sükür. gerçekten cevresnde de sevilen sayılan biridir. beni kırmaktan incitmekten korkar... böyle biri esaasında:KK43:
Eğer kafanda soru işareti kalmasa bi noktada buraya konu açmazsın aklından bile geçirmezsin .çünkü yüzeysel bakınca ikiniz için olacak bi harcama için istiyor. Ama ama ama :KK66:

X