Baktım ki herkes derdini yazmış ben de yazayım dedim. Umarım gereksiz uzatmam:)
ben 3 yıldır öğretmenim ve ailemin yanında kalıyorum. erkek arkadaşım ise bilgisayar işleri ile uğraşıyor ama sabit bir işi yok. bir kaç yıldır beraberiz ve bu süre içinde kimi zaman sigortalı işe girdi, kimi zaman ek işler geldi, kiminin parasını aldı, kimisi yıllardır hala vermedi umut kesildi, kimisi akraba eş dost diye fiyatları indirdi vs derken bir türlü ne birikim yapabildi ne de sabit bir işi olabildi.
bu seneye kadar çok fazla kafaya takmıyorduk ama artık en azından nişan olsun istiyoruz çünkü farklı şehirlerdeyiz. erkek arkadaşımın sabit bir işi olmaması ve askerliğini yapmamış olması ona geri adım attırıyor. kafaya çok takıyor sürekli ne yapsam diye araştırma halinde ama nasip mi değil anlamadım bir türlü işler düzene oturmadı.
ailem de neyse ki öyle düğünde nişanda bir şeyler isteyecek insanlar değiller. güçleri neye yeterse derler, ben de aynı şekilde düğün diye diretmiyorum nikah da olabilir, nişan evde olabilir, pırlanta zaten sevmediğim gibi benim beğendiğim yüzükler 200-300tl civarı vs.
yani bu gidişle biz çok bekleyecekmişiz gibi görünüyor acaba ben nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. bu durumda kalan var mı aramızda?
canım herşey her bütçeye göre... lüksüde var uygunu da herşeyin. o kadar büyütmeyin ya. erkek arkadaşn karadenizli mi merak ettm? bu inat ancak karadenizliler de olur da
evlenmedik
hatta söz, nişan, aileleri tanıştırma vs bile olmadı
bedelli çok güzel bir şans olmuş ben de çok isterdim ama yaşı tutmadı. bilmiyorum askere göndermek çok zor geliyor banaaynı biz
6 sene biticek kısaca bizde şöleyiz okul zaten 4 seneyi geçti sevdicğeim benden önce mezun oldu ama askerlik yok diye iş bulamadı sonra işe girdi.şimdi çok şükür 2.5 sene bitmek üzere işinde yükseldide ama askerlik olayın ıbekledik hep.bedelli yapıyo şimdi borç altında.bi yandan annem bunları bilmesine rağmen sende gönlü yok olsaydı olurdu şimdiye kadar diyo.ama yaşadıklarımızı bilmiyo bi yandan annemin bu söledikleri boğuyo beni bi yandan sevdiceğime söleyince benim yüzümden kavuşamıyoruz diyo.beni üzdüğü için üzülüyo onu teselli etmeye çalışıyorum.bu borç altına girmişken evlenelim diyemiyoruz o da tek erkek bende tek kızım yapmışken hep iyisi olsun istiyoruz.1 sene daha var bizim evlenmemize.daha nişan söz yok aileler tanışmadı.çünkü aileleri tanıştırısak herşey daha farklı olucak biliyoruz herşeye karışıcaklar.ama bu sene sonu tanışma söz olsun istiyoruz.ama istiyoruz şu an
çünkü 2 senedir hep plan yaptık ve hiç birini gerçekleştiremedik belki seneye olucak söz bilmyirumsadece çok özlüyorum onu hepsi bu
bedelli çok güzel bir şans olmuş ben de çok isterdim ama yaşı tutmadı. bilmiyorum askere göndermek çok zor geliyor banaben askerliği bekleyemem sanırım. şöyle olsun böyle olsun diyoruz ama zaman ne gösterecek bakalım daha evlenicez de 2-3 sene sonra çocuk düşüncez de derken annane olma yaşına gelmiş olcam galiba
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
evlenmedik
hatta söz, nişan, aileleri tanıştırma vs bile olmadı
1 seneyi geçmiş ben bu konuyu açalı ama hala iğne başı kadar yol alamamışız:)
1 sene daha beklemişim ve daha kim bilir kaç 1 seneler beklicem
Yanlış anlaşılan konulardan biri şu ki artık kendinin sabit bir işi var. Yani özel şirkette çalışıyor ama her ay aldığı para belli.
Birikmiş yok, askerliğini yapmadı, bizim memleketten çok uzakta vs vso halde sorun ne? neden evlenmiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?