Baktım ki herkes derdini yazmış ben de yazayım dedim. Umarım gereksiz uzatmam:)
ben 3 yıldır öğretmenim ve ailemin yanında kalıyorum. erkek arkadaşım ise bilgisayar işleri ile uğraşıyor ama sabit bir işi yok. bir kaç yıldır beraberiz ve bu süre içinde kimi zaman sigortalı işe girdi, kimi zaman ek işler geldi, kiminin parasını aldı, kimisi yıllardır hala vermedi umut kesildi, kimisi akraba eş dost diye fiyatları indirdi vs derken bir türlü ne birikim yapabildi ne de sabit bir işi olabildi.
bu seneye kadar çok fazla kafaya takmıyorduk ama artık en azından nişan olsun istiyoruz çünkü farklı şehirlerdeyiz. erkek arkadaşımın sabit bir işi olmaması ve askerliğini yapmamış olması ona geri adım attırıyor. kafaya çok takıyor sürekli ne yapsam diye araştırma halinde ama nasip mi değil anlamadım bir türlü işler düzene oturmadı.
ailem de neyse ki öyle düğünde nişanda bir şeyler isteyecek insanlar değiller. güçleri neye yeterse derler, ben de aynı şekilde düğün diye diretmiyorum nikah da olabilir, nişan evde olabilir, pırlanta zaten sevmediğim gibi benim beğendiğim yüzükler 200-300tl civarı vs.
yani bu gidişle biz çok bekleyecekmişiz gibi görünüyor acaba ben nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. bu durumda kalan var mı aramızda?
evlenecek olan insan seven insan her şartta evlenir hem fakirlik felan sorun değil bence anladığım kadarıyla öğretmensin para kazanıyorsun sıfır olanlar var ne işi ne parası yine evleniyorlar onca fakir insan nasıl evleniyorlar benimde yok belki yarısı kadar değildir senin gelirinin onunda yok evide yok evlenemiyoruz ama bence paradan değil benden zor durumorda olanları evleniyor 8*10 tane çocuk bile yapıyorlar.sen yüzük demişin 200-300 milyonluk ben onu bile islentemiyorum yinede evlenemiyoruz yeterki evlenelim yaa.sende bakma para yok diye allah kimseyi açta açıkta bırakmaz evde kalırsın valla durumun iyi kötü değil evlen geç olmadan mutlu ol evlenipte mutsuz ol lanların tavsiyesine bakma herkes öyle olacak diye bir şey yok tamam belki iyiliğine diyorlar ama evlenmek herkesin hakkı öğretmensin öyle kötü bir hayatın olacağını zannetmiyorum ezilmesin maddi sıkıntı çekmessin o kadar seviyorsan hemen evlen bekleme.