kimse kusura bakmasin ama verilen akillari okuyorumda inanamiyorum is yok askerlik yok ama yuzuk takilsin nasilolsa sen ogretmensin deniyor.. halami ornek vereyim kendisi ilk ogretim muduru hirsli isindede basarili bir kadin evlendigi adamda sabit bir isi olmayan bir adamdi 14 yillik evlilikleri boyunca sayisiz ise girdi cikti hepsinede bir bahane uydurup cikti adama hazir para yemek o kadar tatli geldiki is bile aramiyordu artik, sonucta bosandilar..
siz birde kayinvalideyle birlikte yasariz diyorsunuz buyuk cesaret.. evlilik sandiginiz kadar kolay birsey degil hele sizin kabul ettiginiz sartlar altinda hic kolay olmayacaktir..
alıntı nasıl yapılır bilemedim:S
esradir: evet sınıf öğretmeniyim. işim sabit. erkek arkadaşım 4 yıllık açıköğretimi bu sene bitiriyo ondan sonra askere gidebilecek ancak.
ebrutolga:daha önce 2-3 ay kadar bir işe girmişti ama işte sabahladığı tatil yapmadığı o kadar çok oldu ki, işteki herkes birer birer çıkmaya başladı. kendisi de benim için duruyordu ama ben dayanamadım onun bu kadar kullanılmasına. iş ortamı dayanılacak gibi değildi gerçekten...
stillex:ben de öyle bir şey düşünüyorum ama kendi ailesini de göndermek istemiyor. ailem küçük düşer işim yok askerliğim yok nasıl istesinler seni diyor
ay_girl: ben okul dönemleri ayda 2000lira alıyorum. çok büyük para değil ama geçinmek için yetebilir bize. o da hiç çalışmayacak değil ama ne getireceği belli olmaz biz de onun getirdiğine göre plan yapmayız olur biter.
vallahi bana ailesiyle yaşamayı teklif etti onu da kabul ettim, annesi mükemmel bir insan zaten. ev ev üstüne kurulmaz ama iyi anlaşabileceğimi de düşündüm. acaba bu konuda baskı yapsam mı bilemedim. onu da zor durumda bırakmak istemiyorum kendini güvensiz hissediyor olabilir çünkü. yoksa en azından askerliği yapmasını mı beklesem?
Yoo annem hiç de mükemmel bir insan değildirHala evlenmeyi düşündüğüne inanamıyorum.
Kaynanası mükemmel insan diye onla aynı evde yaşamayı mı düşünüyorsun ?
ee senin annende mükemmel bir insandır. yanılıyor muyum ?
O zaman senin annenle yaşayın..
Ev ev üstüne olmaz. Hiç kendini kandırma bence...
sonra çok başını taşlara vurursun.
Benden sana tavsiye.
Ne kadar fedakarsın böyle?
Hep sen kendinden ödün verirsen hiç mutlu olamazsın.
Kaynana ile yaşamayı kabul etmek,
İşi doğru dürüst olmayan biri ile evlenmek ..
Ne derece akıllı bir iş canım?
Evlilik demek ortak yaşam.
Aldıgın maaşı kaynana ile 3 nüz mü yiyeceksiniz?
Sen kendi annene baksan daha iyi mi?
Böyle evlilik mi olur?
Askerlik yapmamış.
İş yok.
Ne diye kendini hırpalıyorsun.
Sevmek yetmiyor artık canım.
Aşk karın doyurmaz.
Sen 2000 TL alıyorsn.
İşsiz koca ile evlenip başına dert mi alacaksın.
Kaynanan ne kadar iyi olursa olsun illa ki bir sorun yaşarsın.
Ortak evde yaşamanın sıkıntılarını beraber yaşayan hanımlara sor istersen tatlım.En basiti beraber duşa bile giremezsiniz.
Kesin kuralların olsun.
Askerlik yapılacak.
Sabit bir iş maaşı orta halli bir yere girecek.
Ayrı ev tutulacakç
Sonra buraya 1-2 yıl sonra kocam sorumsuz çalışmıyor, kaynana ile kocam paramı yiyor bıktım dersin.
Ağır eleştirmiş olabilirim kusuruma bakma canım.
Belki olumlu ve olumsu seyleri tarttigimda olumlu seylerin agir basmasi yuzundendir.
Kaynanayla ayni evde yasamak illa ki rahat ettirmez ama zaten kaynana ve esi emekliler. Evleri var yazliklari var yani bana muhtac bi durumda degiller. Erkek arkadasim da girdigi iste devam ediyor neredeyse bi sene oldu.
umarım benim anneme ihtiyacım olup kıymetini anladığımda da siz yanımda olursunuz da derin bir "oh" çekersiniz.sorun ne ozaman ?
gidip evlenin.
Neden fikir almaya çalışıyorsun ki..
Senin kararın hiç değişmeyecek.
sabit fikirlisin o belli.
Anneciğini kaynana tercih ediyorsun..
umarım bigün annene ihtiyacın olur ve kıymetini çok iyi anlarsın...
Sana mutluluklar arkadaşım..
hoşçakal..
Hem sabit işi yok diyosun hem girdiği işte 1 sene oldu diyosun anlamadım valla ben seni. Sabit işi olsun istiyosan memur bulman lazım zaten. Evlen de gör ne diyelim. İnşallah mutlu olursun.
olmasa bizim olmazdı.. yapamazsak biz yapamazdık! yeterki istenilsin..yapılamayacak aşılamayacak hiçbir engel yok!
umarım benim anneme ihtiyacım olup kıymetini anladığımda da siz yanımda olursunuz da derin bir "oh" çekersiniz.
Baktım ki herkes derdini yazmış ben de yazayım dedim. Umarım gereksiz uzatmam:)
ben 3 yıldır öğretmenim ve ailemin yanında kalıyorum. erkek arkadaşım ise bilgisayar işleri ile uğraşıyor ama sabit bir işi yok. bir kaç yıldır beraberiz ve bu süre içinde kimi zaman sigortalı işe girdi, kimi zaman ek işler geldi, kiminin parasını aldı, kimisi yıllardır hala vermedi umut kesildi, kimisi akraba eş dost diye fiyatları indirdi vs derken bir türlü ne birikim yapabildi ne de sabit bir işi olabildi.
bu seneye kadar çok fazla kafaya takmıyorduk ama artık en azından nişan olsun istiyoruz çünkü farklı şehirlerdeyiz. erkek arkadaşımın sabit bir işi olmaması ve askerliğini yapmamış olması ona geri adım attırıyor. kafaya çok takıyor sürekli ne yapsam diye araştırma halinde ama nasip mi değil anlamadım bir türlü işler düzene oturmadı.
ailem de neyse ki öyle düğünde nişanda bir şeyler isteyecek insanlar değiller. güçleri neye yeterse derler, ben de aynı şekilde düğün diye diretmiyorum nikah da olabilir, nişan evde olabilir, pırlanta zaten sevmediğim gibi benim beğendiğim yüzükler 200-300tl civarı vs.
yani bu gidişle biz çok bekleyecekmişiz gibi görünüyor acaba ben nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. bu durumda kalan var mı aramızda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?