Para tabiki önemsiz değil o konu farklı ama maddiyat diye şartlanan insanlara nazaran güzel bir örnek vermiş oldunuz.
Baktım ki herkes derdini yazmış ben de yazayım dedim. Umarım gereksiz uzatmam:)
ben 3 yıldır öğretmenim ve ailemin yanında kalıyorum. erkek arkadaşım ise bilgisayar işleri ile uğraşıyor ama sabit bir işi yok. bir kaç yıldır beraberiz ve bu süre içinde kimi zaman sigortalı işe girdi, kimi zaman ek işler geldi, kiminin parasını aldı, kimisi yıllardır hala vermedi umut kesildi, kimisi akraba eş dost diye fiyatları indirdi vs derken bir türlü ne birikim yapabildi ne de sabit bir işi olabildi.
bu seneye kadar çok fazla kafaya takmıyorduk ama artık en azından nişan olsun istiyoruz çünkü farklı şehirlerdeyiz. erkek arkadaşımın sabit bir işi olmaması ve askerliğini yapmamış olması ona geri adım attırıyor. kafaya çok takıyor sürekli ne yapsam diye araştırma halinde ama nasip mi değil anlamadım bir türlü işler düzene oturmadı.
ailem de neyse ki öyle düğünde nişanda bir şeyler isteyecek insanlar değiller. güçleri neye yeterse derler, ben de aynı şekilde düğün diye diretmiyorum nikah da olabilir, nişan evde olabilir, pırlanta zaten sevmediğim gibi benim beğendiğim yüzükler 200-300tl civarı vs.
yani bu gidişle biz çok bekleyecekmişiz gibi görünüyor acaba ben nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. bu durumda kalan var mı aramızda?
Ne kadar fedakarsın böyle?
Hep sen kendinden ödün verirsen hiç mutlu olamazsın.
Kaynana ile yaşamayı kabul etmek,
İşi doğru dürüst olmayan biri ile evlenmek ..
Ne derece akıllı bir iş canım?
Evlilik demek ortak yaşam.
Aldıgın maaşı kaynana ile 3 nüz mü yiyeceksiniz?
Sen kendi annene baksan daha iyi mi?
Böyle evlilik mi olur?
Askerlik yapmamış.
İş yok.
Ne diye kendini hırpalıyorsun.
Sevmek yetmiyor artık canım.
Aşk karın doyurmaz.
Sen 2000 TL alıyorsn.
İşsiz koca ile evlenip başına dert mi alacaksın.
Kaynanan ne kadar iyi olursa olsun illa ki bir sorun yaşarsın.
Ortak evde yaşamanın sıkıntılarını beraber yaşayan hanımlara sor istersen tatlım.En basiti beraber duşa bile giremezsiniz.
Kesin kuralların olsun.
Askerlik yapılacak.
Sabit bir iş maaşı orta halli bir yere girecek.
Ayrı ev tutulacakç
Sonra buraya 1-2 yıl sonra kocam sorumsuz çalışmıyor, kaynana ile kocam paramı yiyor bıktım dersin.
Ağır eleştirmiş olabilirim kusuruma bakma canım.
arkadasın yazdıklarına katılıyorum
ılk mesajda yazdıklarınızı okurken sınırlerım bozuldu
bu sızın kendı gorusunuz tabıkı saygım sonsuz
ama ogretmensınız ıyı bır maasınız var
toplumda saygı gorebılecek kategorıdesınız
neden bu kadar ödün verıyorsunuz kendınızden
sızde dusunun bazı seylerı tabı ama
bayan olarak cok fazla yuk almıssınız sımdıden sırtınıza
hakkınızda hayırlısı
Ne kadar fedakarsın böyle?
Hep sen kendinden ödün verirsen hiç mutlu olamazsın.
Kaynana ile yaşamayı kabul etmek,
İşi doğru dürüst olmayan biri ile evlenmek ..
Ne derece akıllı bir iş canım?
Evlilik demek ortak yaşam.
Aldıgın maaşı kaynana ile 3 nüz mü yiyeceksiniz?
Sen kendi annene baksan daha iyi mi?
Böyle evlilik mi olur?
Askerlik yapmamış.
İş yok.
Ne diye kendini hırpalıyorsun.
Sevmek yetmiyor artık canım.
Aşk karın doyurmaz.
Sen 2000 TL alıyorsn.
İşsiz koca ile evlenip başına dert mi alacaksın.
Kaynanan ne kadar iyi olursa olsun illa ki bir sorun yaşarsın.
Ortak evde yaşamanın sıkıntılarını beraber yaşayan hanımlara sor istersen tatlım.En basiti beraber duşa bile giremezsiniz.
Kesin kuralların olsun.
Askerlik yapılacak.
Sabit bir iş maaşı orta halli bir yere girecek.
Ayrı ev tutulacakç
Sonra buraya 1-2 yıl sonra kocam sorumsuz çalışmıyor, kaynana ile kocam paramı yiyor bıktım dersin.
Ağır eleştirmiş olabilirim kusuruma bakma canım.
Bir insanın kuralları olmalı.
Bende sevdim.
6 yıl sonra evlendik.
6 aylık evliyim.
Benimde kesin kurallarım oldu.
İşin olmazsa olmaz bu iş demiştim.
Ödün verdikçe istedikçe isterler fedakarlık.
Üzülen taraf sen olursun.
İ
Bir insanın kuralları olmalı.
Bende sevdim.
6 yıl sonra evlendik.
6 aylık evliyim.
Benimde kesin kurallarım oldu.
İşin olmazsa olmaz bu iş demiştim.
Ödün verdikçe istedikçe isterler fedakarlık.
Üzülen taraf sen olursun.
ben de işin olmazsa olmaz dedim hala da diyorum ama bu bizi çok yıpratmaya başladı çünkü iş konusunda en ufak bir gelişme yok zaman geçiyor ve zor oluyor bir süreden sonra sevgili olarak görüşebilmek bazen acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmedim değil.. çünkü çalışmasa bile en azından isteklerimi yerine getirecek güçleri var ailece.. napsam bilemiyorum bazen ikileme düşüyorum..
aynen cnm odun verdıkce alısır karsı taraf bı sure sonra
bı bakmıssın tependeler ev olmadan ıs olmadan olur mu hc
yorum yapan herkese teşekkürler.
daha önce başımdan bir nişan geçmişti. kendisi doktor olacaktı hatta şu sıra arkadaşlarıma falan söylüyormuş ayda 9bin alıyorum gibisinden:) ama gel gör ki tanıdıkça erkeklerden nefret eder oldum hala yatar kalkar şükrederim nişandan döndüğüme. iyi bir mesleği olacaktı, garantiydi askerliğini de zaten yapardı.
şimdiki erkek arkadaşım ise o kadar ılımlı ve iyi bir insan ki her zaman yanımda oldu ve hep mutlu etti. kavgalarımızda sakin kalan taraf oldu. her konuda benim fikrimi haddinden fazla önemsedi. şöyle bakınca gerçekten tek sorun para. onu da eğer elimdeyse ve benim fedakarlığımla çözülebilecekse neden olmasın ki? hayat müşterekse yeri gelir ben fedakarlık yaparım yeri gelir o. hani çalışmayı sevmeyen ve iş arayışında olmayan bir insan olsa dediklerinize tamamen katılırım ve ömrüm boyunca da sıkıntı yaşayacağımı bilirim. ama kendisi yaptığı işleri en iyi şekliyle yapmaya çalışır asla aksatmaz. onda asla bir art niyet olmadığını biliyorum ve bu konuyu çok dert ettiğini de. daha fazla üzülmesini de istemiyorum.
yaşlarımız 26.
kendisi daha çok grafik tasarım ve 3d max üzerine çalışıyor ama bunu da düşünebilir, ailesi ne der bakalım bi konuşsun...Canım erkek arkadaşının ailesi, kredi çekip bilgisayar üzerine bir dükkan açsa nasıl olur?
Aklıma birtek bu geldi.
İşi tutturabilirse hiç boş kalmaz.
Kaç tane tanıdıgım var iyi gelirleri var.
sabit maaşlı bir iş bulmak çok da kolay değil, benim için önemli şeyler değil bunlar. bunu da sevgilimin sorumsuz biri olmaması sebebiyle dert etmiyorum. belki çalışmayı sevmeyen, yan gelip yatan bir tip olsa işini dert edebilirdim. ama o iki üç ay hiç bir şey kazanmayıp bir ay 5bin kazanabiliyor. dengesiz bir durumda yani. bunun sorun olmayacağına onu ikna edebilsem ailem zaten çok önemsemez ama kendisi ikna olamıyor:)
yorumlarına tam bakmadım ama keşke açıktan da olsa okuyup memur olsa
çevremde bu şekilde tanıdığım çok insan var
bir anda okulu bitmez ama en azından temelini atsın
ileride sen her ay maaşını tıkır tıkır alırken o belki bir ay alaak bir ay alamayacak
sonra ezik hissedecek kendini belki bunun etkisiyle agresifleşecek
sana tabiki git kendin gibi işi olan birini bul diyemeyiz
ama biraz sabret,bekle
askerden bir gelsin ki ev kurmayı yuva kurmayı hak etsin
kayınvalide işine gelince bir buradaki konuları oku canım
benden de büyüksün aslında ama aşk insanın gözlerine bir perde indiriyor sanırım
sen ne kadar fedakarlık yaparsan iki katını bekleyecekler
ayaklarının üzerinde duran bir bayansın
illai karşında dik duran birini istersin
özel sektörde de iyi işler bulmak mümkün
biraz sabret kendine bir çeki düzen versin derim
nacizane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?