• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat Yüzünden Evlenememek

Baktım ki herkes derdini yazmış ben de yazayım dedim. Umarım gereksiz uzatmam:)
ben 3 yıldır öğretmenim ve ailemin yanında kalıyorum. erkek arkadaşım ise bilgisayar işleri ile uğraşıyor ama sabit bir işi yok. bir kaç yıldır beraberiz ve bu süre içinde kimi zaman sigortalı işe girdi, kimi zaman ek işler geldi, kiminin parasını aldı, kimisi yıllardır hala vermedi umut kesildi, kimisi akraba eş dost diye fiyatları indirdi vs derken bir türlü ne birikim yapabildi ne de sabit bir işi olabildi.
bu seneye kadar çok fazla kafaya takmıyorduk ama artık en azından nişan olsun istiyoruz çünkü farklı şehirlerdeyiz. erkek arkadaşımın sabit bir işi olmaması ve askerliğini yapmamış olması ona geri adım attırıyor. kafaya çok takıyor sürekli ne yapsam diye araştırma halinde ama nasip mi değil anlamadım bir türlü işler düzene oturmadı.
ailem de neyse ki öyle düğünde nişanda bir şeyler isteyecek insanlar değiller. güçleri neye yeterse derler, ben de aynı şekilde düğün diye diretmiyorum nikah da olabilir, nişan evde olabilir, pırlanta zaten sevmediğim gibi benim beğendiğim yüzükler 200-300tl civarı vs.
yani bu gidişle biz çok bekleyecekmişiz gibi görünüyor acaba ben nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. bu durumda kalan var mı aramızda?

evlenecek olan insan seven insan her şartta evlenir hem fakirlik felan sorun değil bence anladığım kadarıyla öğretmensin para kazanıyorsun sıfır olanlar var ne işi ne parası yine evleniyorlar onca fakir insan nasıl evleniyorlar benimde yok belki yarısı kadar değildir senin gelirinin onunda yok evide yok evlenemiyoruz ama bence paradan değil benden zor durumorda olanları evleniyor 8*10 tane çocuk bile yapıyorlar.sen yüzük demişin 200-300 milyonluk ben onu bile islentemiyorum yinede evlenemiyoruz yeterki evlenelim yaa.sende bakma para yok diye allah kimseyi açta açıkta bırakmaz evde kalırsın valla durumun iyi kötü değil evlen geç olmadan mutlu ol evlenipte mutsuz ol lanların tavsiyesine bakma herkes öyle olacak diye bir şey yok tamam belki iyiliğine diyorlar ama evlenmek herkesin hakkı öğretmensin öyle kötü bir hayatın olacağını zannetmiyorum ezilmesin maddi sıkıntı çekmessin o kadar seviyorsan hemen evlen bekleme.

canım herşey her bütçeye göre... lüksüde var uygunu da herşeyin. o kadar büyütmeyin ya. erkek arkadaşn karadenizli mi merak ettm? bu inat ancak karadenizliler de olur da :1:

canım herşey her bütçeye göre... lüksüde var uygunu da herşeyin. o kadar büyütmeyin ya. erkek arkadaşn karadenizli mi merak ettm? bu inat ancak karadenizliler de olur da :1:

doğma büyüme istanbullu kendisi, sanırım istanbul pahalılığı gözünü korkutuyor:)
10 gün falan oldu bir tüp bebek merkezinde işe girdi inşallah devamı gelir.

evlenmedik:(
hatta söz, nişan, aileleri tanıştırma vs bile olmadı:27:

evlenmedik:(
hatta söz, nişan, aileleri tanıştırma vs bile olmadı:27:

aynı biz :3:
6 sene biticek kısaca bizde şöleyiz okul zaten 4 seneyi geçti sevdicğeim benden önce mezun oldu ama askerlik yok diye iş bulamadı sonra işe girdi.şimdi çok şükür 2.5 sene bitmek üzere işinde yükseldide ama askerlik olayın ıbekledik hep.bedelli yapıyo şimdi borç altında.bi yandan annem bunları bilmesine rağmen sende gönlü yok olsaydı olurdu şimdiye kadar diyo.ama yaşadıklarımızı bilmiyo bi yandan annemin bu söledikleri boğuyo beni bi yandan sevdiceğime söleyince benim yüzümden kavuşamıyoruz diyo.beni üzdüğü için üzülüyo onu teselli etmeye çalışıyorum.bu borç altına girmişken evlenelim diyemiyoruz o da tek erkek bende tek kızım yapmışken hep iyisi olsun istiyoruz.1 sene daha var bizim evlenmemize.daha nişan söz yok aileler tanışmadı.çünkü aileleri tanıştırısak herşey daha farklı olucak biliyoruz herşeye karışıcaklar.ama bu sene sonu tanışma söz olsun istiyoruz.ama istiyoruz şu an :31:
çünkü 2 senedir hep plan yaptık ve hiç birini gerçekleştiremedik belki seneye olucak söz bilmyirum :31: sadece çok özlüyorum onu hepsi bu :31:

aynı biz :3:
6 sene biticek kısaca bizde şöleyiz okul zaten 4 seneyi geçti sevdicğeim benden önce mezun oldu ama askerlik yok diye iş bulamadı sonra işe girdi.şimdi çok şükür 2.5 sene bitmek üzere işinde yükseldide ama askerlik olayın ıbekledik hep.bedelli yapıyo şimdi borç altında.bi yandan annem bunları bilmesine rağmen sende gönlü yok olsaydı olurdu şimdiye kadar diyo.ama yaşadıklarımızı bilmiyo bi yandan annemin bu söledikleri boğuyo beni bi yandan sevdiceğime söleyince benim yüzümden kavuşamıyoruz diyo.beni üzdüğü için üzülüyo onu teselli etmeye çalışıyorum.bu borç altına girmişken evlenelim diyemiyoruz o da tek erkek bende tek kızım yapmışken hep iyisi olsun istiyoruz.1 sene daha var bizim evlenmemize.daha nişan söz yok aileler tanışmadı.çünkü aileleri tanıştırısak herşey daha farklı olucak biliyoruz herşeye karışıcaklar.ama bu sene sonu tanışma söz olsun istiyoruz.ama istiyoruz şu an :31:
çünkü 2 senedir hep plan yaptık ve hiç birini gerçekleştiremedik belki seneye olucak söz bilmyirum :31: sadece çok özlüyorum onu hepsi bu :31:
bedelli çok güzel bir şans olmuş ben de çok isterdim ama yaşı tutmadı. bilmiyorum askere göndermek çok zor geliyor bana :ssz:ben askerliği bekleyemem sanırım. şöyle olsun böyle olsun diyoruz ama zaman ne gösterecek bakalım :6: daha evlenicez de 2-3 sene sonra çocuk düşüncez de derken annane olma yaşına gelmiş olcam galiba:D
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :1:

:6::6:
bedelli çok güzel bir şans olmuş ben de çok isterdim ama yaşı tutmadı. bilmiyorum askere göndermek çok zor geliyor bana :ssz:ben askerliği bekleyemem sanırım. şöyle olsun böyle olsun diyoruz ama zaman ne gösterecek bakalım :6: daha evlenicez de 2-3 sene sonra çocuk düşüncez de derken annane olma yaşına gelmiş olcam galiba:D
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :1:

aynen çok çok büyük şans oldu 82 şubat doğumlu 82 ocak 1 itibariyle karar verildi :8:
karşılaştırma yaptık askere gitse 6 ay içinde kaybediceiği para sonrasında işe girip girmiceği belli deil aynı yere girse bile düşük maaş alıcaktı.tam da terfi durumu çıktı riske atmak yerinde 10 bini gözden çıkardık :31:
ben 25i bitirmek üzereyim ah ah :31:
amin inşallah yanımızda olduğunu bilelimde gerisi illaki olucak :34:

Canım benim ne kadar iyi niyetli bir insansın sen... ama senin isteklerin hiç mi önemli değil? Sonuçta sen de evlendiğin günü küçük de olsa bir düğün ile hatırlamak istemez misin? Ya da kendi evnin kendi mutfağın olsun? Biliyorum bunlar çok da ucuz şeyler değil; ama bence kendi hayallerini bir kenarıya atmaktansa 1-2 sne daha bekleyebilirsin. erkek arkadaşın 4 yıllığı bitiriyorsa 6 ay oradan askerlik kalır.. Döndüğünde mutlaka bir iş bulur sonuçta CV si dolu ve sonrasında hemen evlenirsiniz. bence biraz daha sabredersen senin için daha iyi olabilir; ama tabiki bu benim nacizane fikrim

Yaşlar kaç belirtilmemiş ama kaç olursa olsun bu kadar gözünüzü karartmaya gerek yok..

Ev ev üstüne kurulmamalı, kurulduktan sonra da gelip buraya ah vah edilmemeli..

İyi düşünün derim..

Olabilir belki şanssızlıklar üst üste geldi ve güzel bir işte dikiş tutturamadı sevgiliniz..

Ama tek bu değil ki askerlikte var henüz..

Bilemiyorum tabi karar sizin ama ben olsam ' Acele edip ailesi ile oturmayı göze almak yerine , askerliğini yapmasını ve geldikten sonra da düzenli bir işe girmesini beklerdim... '

ne kadar tok gönüllüsün, helal olsun sana. inşallah allah yardımcınız olur da e.arkadaşın da güzel bir işe girer ya da özelde kendi başarır. çok da takmayın, senn isteklerin abartılı olmazsa bi şekilde hallolur hepsi ve ne mutlu sana çalılşşıyorsun, e.arkadaşın tembel değilse geliri az da olsa çalışır çabalar eve bakar bence. üzülme...

1 seneyi geçmiş ben bu konuyu açalı ama hala iğne başı kadar yol alamamışız:)
1 sene daha beklemişim ve daha kim bilir kaç 1 seneler beklicem

Canım, benim bir öğretmen arkadaşım da atanır atanmaz yaban ellerde yalnız kalmasın diye nişanlısıyla evlendi. Aynı dönemde mezun olmuşlardı, eşi de ünv. mezunuydu ama iş bulamamıştır, nasıl olsa bulurdu. Hayatımda gördüğüm en büyük aşktı onlarınki. Fedakar arkadaşım. Çok büyük aşk ya, kızın maaşı var ya, çocuğun ailesi tek kuruş yardım etmedi onlara. Arkadaşım maaş kartını cebine koydu eksiklik hissetmesin diye. Öğrenci evlerinden kalan eski perdeleri halıları serdi gelin evine. Kocası 4 yıl sonra işe girebildi. Dile kolay 4 yıl. Bu arada askere de gitti, bebeleri de oldu.Uzak uzak illerde tek başına çocuğuna bakabilmek için uğraştı. O 4 yıl içinde kimse yardım etmedi destek olmadı onlara ama hiç sorun da çıkmadı. Ne zaman ki eşi işe girdi, birden ailesi ortaya çıktı. Eşi dedi ki "Ailem beni yıllarca okuttu, onlara yardım etmem gerek" E bizim kız gökten zembille inmişti zaten. Ona da tamam dedi benim melek arkadaşım. Sonra eşinin kendinden küçük erkek kardeşi evlendi. O geline alınanları, onun eşyalarını, takılarını görünce... kıskanmadı, sadece kendini çok değersiz hissetti. Seviyor mu eşini evet çok seviyor, eşi de çok iyi biri o da seviyor arkadaşımı, ama ailenin kötü gelini, kıskanç gelini, hatta paragöz gelini oluverdi onca fedakarlığının iyi niyetlerinin üzerine.

Niye anlattım bunları? Arkadaşım aşk güzeldir, iyi insan-iyi eş harikadır, ama maddiyat da önemli maalesef. Acele etmeyin derim ben, askerliğini bitirsin, işini bulsun, öyle kurun yuvanızı, maddi konularla hırpalamayın sevdanızı, özlemle alevlendirin daha iyi.
Sevgiler...

1 seneyi geçmiş ben bu konuyu açalı ama hala iğne başı kadar yol alamamışız:)
1 sene daha beklemişim ve daha kim bilir kaç 1 seneler beklicem

Canım benim konuya en son yorumunu görünce dayanamadım bende fikrimi yazayım dedim. Bence sen bu işten yol yakınken vazgeç. Ben hayatta paranın herşey olmadığına inanırım. Ama inan parasızda hiç bir şey olmuyor. Kariyeri, ailesi, yaşam tarzı sana yakın birini bul. Biliyorum eş ısmarlama bulunan birşey değil ama, yarın bu kişiyle evlenirsen bence pişman olursun. Yarın senin ondan daha iyi kazanman falan hepsi gözüne batmaya başlar, baştan bu durumu kabullenmiş olacağın içinde birşey deme hakkında olmaz. Evlilikte sevgi ve mantık birarada olmalı..

Yanlış anlaşılan konulardan biri şu ki artık kendinin sabit bir işi var. Yani özel şirkette çalışıyor ama her ay aldığı para belli.

o halde sorun ne? neden evlenmiyorsunuz?
Birikmiş yok, askerliğini yapmadı, bizim memleketten çok uzakta vs vs
Ama en büyük sebep atamam olmuyor, atamanın da nikah olmadan çıkması pek mümkün değil, nikah yapıp beklemek gerekiyor.
Bu sebeplerden dolayı ailem razı olmuyor.

canım bızde bekledık hemde 3 yıl ustelık ıkımız degıl sadece bırımız calısıyorduk
esım calısmamı ıstemedı maalesef nıyetı cıddılesınce ılk ıs ısden cıkardı benı
once taksıte gırıp beyaz esyalarımızı aldı bayıı de durdu aldıklarımız sonra altın aldı bana bılezık yuzuk falan
ne onun aılesı ne benım aılem 1 tane kıymık almadı
3 yılın sonunda herseyımız tamamdı ama en pahalısından degılde orta yolluydu hersey
borcsuz harcsız evlendık sobalı 70 metreydı evımız kıraydı hayatımın en guzel zamanları orda gectı
yanı bır adım atmak lazım sonrasında rabbım yardım edıyor
sımdı hamdolsun en alasından var herseyımız
allah yardımcınız olsun ılk adımı atın gerısı gelecek canım

Back
X