• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddiyat Yüzünden Evlenememek

Para tabiki önemsiz değil o konu farklı ama maddiyat diye şartlanan insanlara nazaran güzel bir örnek vermiş oldunuz.

ımmm onlarınki mantık evliliği sanırım :1:ben mantıksızım abi :1: mutlu olayım, 3 kuruşum az olsun öz olsun ama huzurum olsun :) diye düşünüyorum..

konu sahibi arkadaşım herşeyi olupta evlenen insanlarıda görüyoruz hep bir memnuniyetsizlik, hep bir eksiklik var hayatlarında.. genelde de boşanmalar şiddetli geçimsizlik..
ama bize bak bu ay sunu denkleştirelim öbür ay bunu derken birbirimizi yemeye fırsatımız olmuyor genelde.. ohhh misss misss...

neyse ben yatayım.. iyi gecelercümleten.. Allah gönlünüze göre versin..!

canım eğer özelde bir iş arıyorsa önce askere gitmeli askerlik bitmeden özele almıyolarki...benim nişanlım da geçen yıl bitirdi üniyi hemen askere gitti ama askerden önce söz kesmiştik aile arasında bi de ayrı şehirlerdeyiz bu arada..neyse beş ay askerlik yaptı geldi falan..bilgisayar prog. ve bilg. öğretmenliği mezunu nişanlım iş konusunda umudumuz çoktu hemen bulur diye düşünüyoduk...ama bir türlü bulamadı..hep görüşmeye çağırdılar hep biz sizi ararız oldu ve aramadılar..çok kötü dönemler geçirdik çünkü hemen iş bulur diye bekliyoduk istanbul da falan olunca nişanlım nasıl olsa iş sahası çok diye düşünüyoduk hep..neyse gel zaman git zaman olmadı..tam beş ay iş aradı bu arada wep tasarımı falan yapıyodu ek iş ama aldığı 200 300 falan..sonunda sap diye bir program varmış onun kursuna gitti..çünkü bilgisayarcıda olsan bir uzmanlık sahası arıyolar..cv lerini falan güncelledi ve daha kursa giderken bikaç iş teklifi geldi..5 ayın sonunda bir iş buldu nihayet..işte askerlik yapsa ve böyle bir program kursuna gitse falan geliştirse kendini işi kolay bulur..ufkunu biraz genişletmesi lazım..bu süreçte de sözfalan yapabilirsiniz bence..hem daha bir moral olur ikinize ve arada bir resmiyet olur..inş. en yakın zamanda iyi bir iş bulur..çok aısını çektik iyi bilirim..

Baktım ki herkes derdini yazmış ben de yazayım dedim. Umarım gereksiz uzatmam:)
ben 3 yıldır öğretmenim ve ailemin yanında kalıyorum. erkek arkadaşım ise bilgisayar işleri ile uğraşıyor ama sabit bir işi yok. bir kaç yıldır beraberiz ve bu süre içinde kimi zaman sigortalı işe girdi, kimi zaman ek işler geldi, kiminin parasını aldı, kimisi yıllardır hala vermedi umut kesildi, kimisi akraba eş dost diye fiyatları indirdi vs derken bir türlü ne birikim yapabildi ne de sabit bir işi olabildi.
bu seneye kadar çok fazla kafaya takmıyorduk ama artık en azından nişan olsun istiyoruz çünkü farklı şehirlerdeyiz. erkek arkadaşımın sabit bir işi olmaması ve askerliğini yapmamış olması ona geri adım attırıyor. kafaya çok takıyor sürekli ne yapsam diye araştırma halinde ama nasip mi değil anlamadım bir türlü işler düzene oturmadı.
ailem de neyse ki öyle düğünde nişanda bir şeyler isteyecek insanlar değiller. güçleri neye yeterse derler, ben de aynı şekilde düğün diye diretmiyorum nikah da olabilir, nişan evde olabilir, pırlanta zaten sevmediğim gibi benim beğendiğim yüzükler 200-300tl civarı vs.
yani bu gidişle biz çok bekleyecekmişiz gibi görünüyor acaba ben nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. bu durumda kalan var mı aramızda?

ah canım ahh, yarama parmak bastın :19: bizde 6 senedir beraberizz.Biz çok erken tanıştık ama ben yeni girmiştim üni sınavına ben kazannca sevgilim 4 yıl benim okulumu bekledi, tam benim mezun olmama yakın onun işleri bozuldu çok borç altına girdi, Onları ödemeye başladı 2 yıl çok sıkıntı çektik sonra 1 yıl bır takım sorunlar ötürü ayrıldık şimdi beraberız çok şükür ama tabi o kadar yıl borç ödeyınc eelde para falan yok.Şuan çalıştıgı yerde maaşı öyle ahım şahım değil 900 tl,bende 1000 tl alıyorum.evlenmek çok meşakkatli, bende aşırıya kaçmıyorum ama en azından düğünüm olsun,içime sinen gelinliğim olsun :17: nasıl yaparız bilmiyorum elde birikmiş para yok,şimdi maaş kartını verdi bana 300 tl kredi ödemesi var 300 tl ben ayırayım kenara dıyorum ne kadar birikirse, eşyaları taksite bağlasak,düğün için yıne kredi çekmek gerekecek , sizin nasıl canım hiç birikmiş var mı yada anne babalar destek olcakmı bizde mesela kımseden destek isteyemıyoruz durumlar malum :19:off offf ah kızlar banada fikir verin :14:

Ne kadar fedakarsın böyle?

Hep sen kendinden ödün verirsen hiç mutlu olamazsın.

Kaynana ile yaşamayı kabul etmek,

İşi doğru dürüst olmayan biri ile evlenmek ..

Ne derece akıllı bir iş canım?

Evlilik demek ortak yaşam.

Aldıgın maaşı kaynana ile 3 nüz mü yiyeceksiniz?

Sen kendi annene baksan daha iyi mi?

Böyle evlilik mi olur?

Askerlik yapmamış.

İş yok.

Ne diye kendini hırpalıyorsun.

Sevmek yetmiyor artık canım.

Aşk karın doyurmaz.

Sen 2000 TL alıyorsn.

İşsiz koca ile evlenip başına dert mi alacaksın.

Kaynanan ne kadar iyi olursa olsun illa ki bir sorun yaşarsın.

Ortak evde yaşamanın sıkıntılarını beraber yaşayan hanımlara sor istersen tatlım.En basiti beraber duşa bile giremezsiniz.

Kesin kuralların olsun.

Askerlik yapılacak.

Sabit bir iş maaşı orta halli bir yere girecek.

Ayrı ev tutulacakç

Sonra buraya 1-2 yıl sonra kocam sorumsuz çalışmıyor, kaynana ile kocam paramı yiyor bıktım dersin.

Ağır eleştirmiş olabilirim kusuruma bakma canım.

:46::46::46::46::46:
arkadasın yazdıklarına katılıyorum
ılk mesajda yazdıklarınızı okurken sınırlerım bozuldu
bu sızın kendı gorusunuz tabıkı saygım sonsuz
ama ogretmensınız ıyı bır maasınız var
toplumda saygı gorebılecek kategorıdesınız
neden bu kadar ödün verıyorsunuz kendınızden
sızde dusunun bazı seylerı tabı ama
bayan olarak cok fazla yuk almıssınız sımdıden sırtınıza
hakkınızda hayırlısı

:46::46::46::46::46:
arkadasın yazdıklarına katılıyorum
ılk mesajda yazdıklarınızı okurken sınırlerım bozuldu
bu sızın kendı gorusunuz tabıkı saygım sonsuz
ama ogretmensınız ıyı bır maasınız var
toplumda saygı gorebılecek kategorıdesınız
neden bu kadar ödün verıyorsunuz kendınızden
sızde dusunun bazı seylerı tabı ama
bayan olarak cok fazla yuk almıssınız sımdıden sırtınıza
hakkınızda hayırlısı

Bir insanın kuralları olmalı.

Bende sevdim.

6 yıl sonra evlendik.

6 aylık evliyim.

Benimde kesin kurallarım oldu.

İşin olmazsa olmaz bu iş demiştim.

Ödün verdikçe istedikçe isterler fedakarlık.

Üzülen taraf sen olursun.
İ

10 yıllık evli bir bayan olarak sana tavsiyem şu canım nişanlın askerliğini yapıp sabit maaşlı bir işe girmeden sakın evlenme.benim param yeter diye düşünme bir süre sonra hep veren taraf olduğunda sen de bunalmaya başlarsın.ayrıca asla kayınvalidenle beraber oturma yeni evli çiftlerin mutlaka evi ayrı olmalı.acele etme geç olsun güç olmasın demişler :34:bu şartlar oluşmadan evlenme :19:

Ne kadar fedakarsın böyle?

Hep sen kendinden ödün verirsen hiç mutlu olamazsın.

Kaynana ile yaşamayı kabul etmek,

İşi doğru dürüst olmayan biri ile evlenmek ..

Ne derece akıllı bir iş canım?

Evlilik demek ortak yaşam.

Aldıgın maaşı kaynana ile 3 nüz mü yiyeceksiniz?

Sen kendi annene baksan daha iyi mi?

Böyle evlilik mi olur?

Askerlik yapmamış.

İş yok.

Ne diye kendini hırpalıyorsun.

Sevmek yetmiyor artık canım.

Aşk karın doyurmaz.

Sen 2000 TL alıyorsn.

İşsiz koca ile evlenip başına dert mi alacaksın.

Kaynanan ne kadar iyi olursa olsun illa ki bir sorun yaşarsın.

Ortak evde yaşamanın sıkıntılarını beraber yaşayan hanımlara sor istersen tatlım.En basiti beraber duşa bile giremezsiniz.

Kesin kuralların olsun.

Askerlik yapılacak.

Sabit bir iş maaşı orta halli bir yere girecek.

Ayrı ev tutulacakç

Sonra buraya 1-2 yıl sonra kocam sorumsuz çalışmıyor, kaynana ile kocam paramı yiyor bıktım dersin.

Ağır eleştirmiş olabilirim kusuruma bakma canım.

sana sonuna kadar katılıyorum :46:

Bende sevdim.

6 yıl sonra evlendik.

6 aylık evliyim.

İ

aynen cnm odun verdıkce alısır karsı taraf bı sure sonra
bı bakmıssın tependeler ev olmadan ıs olmadan olur mu hc

Bende sevdim.

6 yıl sonra evlendik.

6 aylık evliyim.

ben de işin olmazsa olmaz dedim hala da diyorum ama bu bizi çok yıpratmaya başladı çünkü iş konusunda en ufak bir gelişme yok zaman geçiyor ve zor oluyor bir süreden sonra sevgili olarak görüşebilmek bazen acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmedim değil.. çünkü çalışmasa bile en azından isteklerimi yerine getirecek güçleri var ailece.. napsam bilemiyorum bazen ikileme düşüyorum..:50:

ben de işin olmazsa olmaz dedim hala da diyorum ama bu bizi çok yıpratmaya başladı çünkü iş konusunda en ufak bir gelişme yok zaman geçiyor ve zor oluyor bir süreden sonra sevgili olarak görüşebilmek bazen acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmedim değil.. çünkü çalışmasa bile en azından isteklerimi yerine getirecek güçleri var ailece.. napsam bilemiyorum bazen ikileme düşüyorum..:50:

SEvgilinin evini geçindirecek kadar kazancı yoksa ne diye evlenesin?

Kendi ayaklarının üzerinde bile duramıyor.

Hala anne babasından mı yardım alacak.

Çok çeşşitli sorunlara yol açar.

yorum yapan herkese teşekkürler.
daha önce başımdan bir nişan geçmişti. kendisi doktor olacaktı hatta şu sıra arkadaşlarıma falan söylüyormuş ayda 9bin alıyorum gibisinden:) ama gel gör ki tanıdıkça erkeklerden nefret eder oldum hala yatar kalkar şükrederim nişandan döndüğüme. iyi bir mesleği olacaktı, garantiydi askerliğini de zaten yapardı.

şimdiki erkek arkadaşım ise o kadar ılımlı ve iyi bir insan ki her zaman yanımda oldu ve hep mutlu etti. kavgalarımızda sakin kalan taraf oldu. her konuda benim fikrimi haddinden fazla önemsedi. şöyle bakınca gerçekten tek sorun para. onu da eğer elimdeyse ve benim fedakarlığımla çözülebilecekse neden olmasın ki? hayat müşterekse yeri gelir ben fedakarlık yaparım yeri gelir o. hani çalışmayı sevmeyen ve iş arayışında olmayan bir insan olsa dediklerinize tamamen katılırım ve ömrüm boyunca da sıkıntı yaşayacağımı bilirim. ama kendisi yaptığı işleri en iyi şekliyle yapmaya çalışır asla aksatmaz. onda asla bir art niyet olmadığını biliyorum ve bu konuyu çok dert ettiğini de. daha fazla üzülmesini de istemiyorum.
yaşlarımız 26.

aynen cnm odun verdıkce alısır karsı taraf bı sure sonra
bı bakmıssın tependeler ev olmadan ıs olmadan olur mu hc

Koca dediğin eli iş tutacak,

Kendi maaşıyla çekip çevirecek.

Onun bunun verdiği harçlıkla ev geçindirecekse, evlenmesin.

Kırsın dizlerini anasının babasının evinde otursun.

yorum yapan herkese teşekkürler.
daha önce başımdan bir nişan geçmişti. kendisi doktor olacaktı hatta şu sıra arkadaşlarıma falan söylüyormuş ayda 9bin alıyorum gibisinden:) ama gel gör ki tanıdıkça erkeklerden nefret eder oldum hala yatar kalkar şükrederim nişandan döndüğüme. iyi bir mesleği olacaktı, garantiydi askerliğini de zaten yapardı.

şimdiki erkek arkadaşım ise o kadar ılımlı ve iyi bir insan ki her zaman yanımda oldu ve hep mutlu etti. kavgalarımızda sakin kalan taraf oldu. her konuda benim fikrimi haddinden fazla önemsedi. şöyle bakınca gerçekten tek sorun para. onu da eğer elimdeyse ve benim fedakarlığımla çözülebilecekse neden olmasın ki? hayat müşterekse yeri gelir ben fedakarlık yaparım yeri gelir o. hani çalışmayı sevmeyen ve iş arayışında olmayan bir insan olsa dediklerinize tamamen katılırım ve ömrüm boyunca da sıkıntı yaşayacağımı bilirim. ama kendisi yaptığı işleri en iyi şekliyle yapmaya çalışır asla aksatmaz. onda asla bir art niyet olmadığını biliyorum ve bu konuyu çok dert ettiğini de. daha fazla üzülmesini de istemiyorum.
yaşlarımız 26.

Canım erkek arkadaşının ailesi, kredi çekip bilgisayar üzerine bir dükkan açsa nasıl olur?

Aklıma birtek bu geldi.

İşi tutturabilirse hiç boş kalmaz.

Kaç tane tanıdıgım var iyi gelirleri var.

Canım erkek arkadaşının ailesi, kredi çekip bilgisayar üzerine bir dükkan açsa nasıl olur?

Aklıma birtek bu geldi.

İşi tutturabilirse hiç boş kalmaz.

Kaç tane tanıdıgım var iyi gelirleri var.
kendisi daha çok grafik tasarım ve 3d max üzerine çalışıyor ama bunu da düşünebilir, ailesi ne der bakalım bi konuşsun...

Mihriban

10 yıllık evli bir bayan olarak sana tavsiyem şu canım nişanlın askerliğini yapıp sabit maaşlı bir işe girmeden sakın evlenme.benim param yeter diye düşünme bir süre sonra hep veren taraf olduğunda sen de bunalmaya başlarsın.ayrıca asla kayınvalidenle beraber oturma yeni evli çiftlerin mutlaka evi ayrı olmalı.acele etme geç olsun güç olmasın demişler bu şartlar oluşmadan evlenme

arkadaşa katılıyorum geç olsun güç olmasın

sabit maaşlı bir iş bulmak çok da kolay değil, benim için önemli şeyler değil bunlar. bunu da sevgilimin sorumsuz biri olmaması sebebiyle dert etmiyorum. belki çalışmayı sevmeyen, yan gelip yatan bir tip olsa işini dert edebilirdim. ama o iki üç ay hiç bir şey kazanmayıp bir ay 5bin kazanabiliyor. dengesiz bir durumda yani. bunun sorun olmayacağına onu ikna edebilsem ailem zaten çok önemsemez ama kendisi ikna olamıyor:)

sabit maaşlı bir iş bulmak çok da kolay değil, benim için önemli şeyler değil bunlar. bunu da sevgilimin sorumsuz biri olmaması sebebiyle dert etmiyorum. belki çalışmayı sevmeyen, yan gelip yatan bir tip olsa işini dert edebilirdim. ama o iki üç ay hiç bir şey kazanmayıp bir ay 5bin kazanabiliyor. dengesiz bir durumda yani. bunun sorun olmayacağına onu ikna edebilsem ailem zaten çok önemsemez ama kendisi ikna olamıyor:)

canım sana hak veriyorum şu konuda erkeğin çalışkan olması gerçekten çok önemli bazen nasip olmadımı olmuyor hemen iyi, sabit iş yeri yüksek maaşlar bizi kapıda beklemiyor malesef ama eleştri yapan bayanlarada kulak asmanı tavsiye ederim nede olsa onlar görüp yaşayanlar bana kalırsa erkek arkadaşını cesaretlendir aile arasında söz kesin hemen düğün yapmak zorunda değilsiniz bu zaman içindede askerlik yapar sen ve ailelerinizde etrafa haber salın şu alanlarda iş arıyoruz diye bu konularda çevre önemli bakarsın hiç ummadığın yerden haber gelir bide bir arkadaşın dediği gibi sertifika alıp kendini alanında geliştirirse iş kapısına gelir belkide sonrada evlenirsiniz içiniz rahat olur ne sen onun ailesinin yanında rahatsız olursun ne de o senin ve ailesinden yardım almaktan sıkıntı duyar. Hakkınızda hayırlısı olsun ama işi ciddileştirmenin vakti gelmiş bence çünkü bende erkek arkadaşımı zor ikna ettim oda öyle maddiyattan istemiyordu 7 yıldır beraberiz anca nişanlanabildik biraz birikmişi vardı oda nişanda bitti şimdide bankada izin değiştirici güvenlik olduğundan doğru düzgün iş değil 3 gün boluda 15 gün erzurumda 7 gün trabzonda sürekli geziyor şube şube maaşıda 850 tl oda az geliyor şimdi başka iş varmış belediyede o işi bekliyoruz düğün tarihi almak için yani dertler bitmiyor bizde borçla düğün yapıcaz o yüzden bende çok takıyorum kafama offf offf Rabbim her şeyin hayırlısını versin vardır bundada bir hayr deyip yolumuza bakıcaz

yorumlarına tam bakmadım ama keşke açıktan da olsa okuyup memur olsa

çevremde bu şekilde tanıdığım çok insan var

bir anda okulu bitmez ama en azından temelini atsın

ileride sen her ay maaşını tıkır tıkır alırken o belki bir ay alaak bir ay alamayacak

sonra ezik hissedecek kendini belki bunun etkisiyle agresifleşecek

sana tabiki git kendin gibi işi olan birini bul diyemeyiz

ama biraz sabret,bekle

askerden bir gelsin ki ev kurmayı yuva kurmayı hak etsin

kayınvalide işine gelince bir buradaki konuları oku canım

benden de büyüksün aslında ama aşk insanın gözlerine bir perde indiriyor sanırım

sen ne kadar fedakarlık yaparsan iki katını bekleyecekler

ayaklarının üzerinde duran bir bayansın

illai karşında dik duran birini istersin

özel sektörde de iyi işler bulmak mümkün

biraz sabret kendine bir çeki düzen versin derim

nacizane

yorumlarına tam bakmadım ama keşke açıktan da olsa okuyup memur olsa

çevremde bu şekilde tanıdığım çok insan var

bir anda okulu bitmez ama en azından temelini atsın

ileride sen her ay maaşını tıkır tıkır alırken o belki bir ay alaak bir ay alamayacak

sonra ezik hissedecek kendini belki bunun etkisiyle agresifleşecek

sana tabiki git kendin gibi işi olan birini bul diyemeyiz

ama biraz sabret,bekle

askerden bir gelsin ki ev kurmayı yuva kurmayı hak etsin

kayınvalide işine gelince bir buradaki konuları oku canım

benden de büyüksün aslında ama aşk insanın gözlerine bir perde indiriyor sanırım

sen ne kadar fedakarlık yaparsan iki katını bekleyecekler

ayaklarının üzerinde duran bir bayansın

illai karşında dik duran birini istersin

özel sektörde de iyi işler bulmak mümkün

biraz sabret kendine bir çeki düzen versin derim

nacizane

Teşekkürler:)
Ben kesinlikle benim için ya da başkası için bütün hayatını etkileyecek bir iş seçmesini istemiyorum. Ben istersem dener girer de ama onu sevmeyeceği bir işte çalıştırıp her gün sıkıntılı görmektense para sıkıntısı çekmeyi tercih ederim. Açıkçası iş benim için gerçekten son planda, ileride çekebileceğim sıkıntıları da biliyorum ama bakınca kendisine çeki düzen verebileceği hiç bir şeyi yok. Karakter olarak hiç bir şikayetim yok ve her şeyin de dört dörtlük olmasını bekleme gibi bir lüksüm yok bence. Ben sadece nasıl daha çabuk bir araya gelebiliriz diye düşünüyorum maddiyatı düşünseydim muhtemelen hiç evlenmez tek yaşardım çünkü özgürlüğüme çok düşkünümdür ve sevgilimin aksine çok tembelimdir:)

Back
X