Benimki de mama yer de emmezse ben işe dönerim diye düşünüyor çok eminim bundan. Zaten başlarda da ben alacağım benim olacak siz hemen bi tane daha doğurun diyordu. Ama daha başında başladı koyvermeye. Hani güya torunu sevecekmiş ama kaçarken sorun etmeyeyim.Ayy kaç gündür banada kv dem mama ver sütün yetmiyor diyor geçen ay 800 gram almış neymiş azmış oysaki saglık ocagında iyi dediler.. sakınn eğer doktorunuz ver demediği sürece dinlemeyin bende diyorumki kaynanam bebeğin bana bağımlı olmasını istemiyor mama yada alışsınki arada evime goturebileyim diye düşünüyor cunku 2 dir teklif ediyor 2 aylık bebeği evime goturimmi diye ve eşim dedikce annesini tanıyor yavas yavas annesi olunca susuyor dediğinde kıskandığı belli :)) banyo konusundada kesinlikle kendin yap benim kv de hamileyken ben yıkayamam derdi simdide yıkamak icin herşeyi yapıyor ben ondan once davranıyorum :)) iyisiyle kotusuyle sensin annesi kimseyi karıştırma yoksa kendi dedikleri olsun istiyorlar
Doğum yapınca anlayacaksın o lafın ne kadar acı geldiğini. Bir anne için emzirmek bebeğini beslemek çok farklı bir şey. Ve neden insanlar emziren anneyi destekleyip moral vermek yerine olumsuz sorular ve yorumlar yapıyor buna kızmalısınız bence.Neden olaylara kötü tarafından bakıyorsunuz
Kendiniz diyorsunuz Doğum yaptım görümcem kaldı diye sırf bunun için bile minnet duymanız gerekirken ettiği lafa kızıp kafaya takıyorsunuz
O da sizi ve bebeği düşündüğü için söylemiş belli ki belki densizce bi laf sizin açınızdan bilemiyorum ama bu kadar kinlenmeye gerek var mı
Benim görümcem de ilk doğumumda hastanede kaldı yatacak yatak bile yoktu koltukta iki büklüm yattı
Allah ondan razı olsun başka bişe yapmasa da olur bana
Sadece 2 günle bunalıyorsa vay halimize güya ben işe başlayınca o bakacak. Annem 66 yaşında ve dinç değil maalesef, kanser atlattı, şeker ve tansiyon hastası ayrıca işitme engeli var, cihaz kullanmasına rağmen net duyamıyor kayıp yüksek olduğu için. Yazıda berlirttim sezaryen için gün alamadan hastaneye sancım var diye gittiğimde acil ameliyata alındım maalesef. Ablam devlet memuru ve pat diye izin alamadı ki 6. gün geldiler.
Yardim etmesini istiyorsaniz idare edeceksiniz. Idare edemem diyorsaniz basinizin caresine bakacaksiniz.Annemin durumunu anlattım çok sağlıklı biri değil tek başına da gelemezdi bu şehre. Zaten daha önceden kısa süreli hafıza kaybı da yaşadı annem o yüzden tek gönderemiyoruz hiçbir yere, ablam da izin alacaktı ama ben suyumun geldiğini hissederek 36.haftada hastaneye gitmiştim o gün 2 saat sonra acil ameliyata alndım. 12 saat uzaklık var aramızda. Nasıl hemen gelebilirdi ki. Ayrıca titiz olması elbette güzel ama bu titizliğinden kendisi dışındaki herkesi pis görüyor, misal bebeğimin altını değiştirmek için serdiğim alt açma bezini hemen kaldırıyor yani insanların var olan düzenini kabullenmiyor o açıdan rahatsız edici sadece. Yoksa tertemiz kadın ne güzel .
Güler yüz göstermeyecekse hiç gelmesin daha iyi. Senede zaten 2 kez geliyorlar en fazla. Buhranda değildim ama işte kaynana surat yapıyor ben ne desem suçluyum eşim geliyor bağırıyor. Kendi kendime girmedim bu hale.kaynananizin cekip gitmesi falan pek hos olmamis ama sendede lohusalik buhrani var biraz
sakin ol stres yapma
insanlar birbirine guler yuz gostermek zorunda degil kadin nezaketen gelmis ailenizi gormus siz giciklandiginiz icinde surekli kusur arar duruma gelmissiniz
Ben çaresine bakarım maaşım da var çok şükür ama eşimin annesine vereceği paralar üstüne bakıcıya 1500 vermek eklenince adam strese giriyor düşününce. O da oğlunu cidden seviyorsa madem bana katlanacak . niye hep alttan alan katlanan ben olayım ki. Zaten şimdiye kadar yeterince nezaketimi gösterdim kaynanama.Yardim etmesini istiyorsaniz idare edeceksiniz. Idare edemem diyorsaniz basinizin caresine bakacaksiniz.
Bi kere Doğum yaptım sizin geçtiğiniz yollardan geçeli yaklaşık 5 yıl oluyor herşeyi de duydum yaşadım gördüm ama umurumda olmadı çünkü ben hiç bi zaman kimsenin benim ya da çocuğumun kötülüğü için konuştuğuna inanmadım daha da önemlisi ben bebeğim için neyin doğru olduğuna onların tecrübelerini de dikkate alarak annelik içgüdüsüyle karar verdim dolayısıyla kimsenin ne dediği umurumda olmadı açıkcasıDoğum yapınca anlayacaksın o lafın ne kadar acı geldiğini. Bir anne için emzirmek bebeğini beslemek çok farklı bir şey. Ve neden insanlar emziren anneyi destekleyip moral vermek yerine olumsuz sorular ve yorumlar yapıyor buna kızmalısınız bence.
gelmeseydi bu seferde kaynanam ailemi gormeye gelmedi demezmiydiniz peki?Güler yüz göstermeyecekse hiç gelmesin daha iyi. Senede zaten 2 kez geliyorlar en fazla. Buhranda değildim ama işte kaynana surat yapıyor ben ne desem suçluyum eşim geliyor bağırıyor. Kendi kendime girmedim bu hale.
Çok çok hoşuna gitti yorumunuzTırnağı olan başını kaşıyacak böyle insanlar yapacağı o iki kap yemeğide yedirir sonrada size zehir zıkkım eder 2 doğum tecrübem var ikiside ayrı bir furya anlatsam şok geçirirsiniz, sakin olun ılıman olun,bebeği eşinizle beraber yıkayın kv falan çağırmayın korkmayın yapabilirsiniz bende sezeryanlıydım iki sandalyeyi uç uca koyup üzerine bebek küveti koyup eğilmeden ayakta yıkıyordum bebeğimi eşinizin su dökmesi yeterli koy vermeyin kendinizi şimdi yardım diye yapılanlar iki gün sonra başınıza kalkılacak yemeğide hafif şeyler yapın fırın yemeği, çorba, pilav, salata yeterli olur eşinede canım sen dışarıdan bir tavuk al kızarmış, bende bir salata çorba yapayım 2 dk da diye diye alıştır inanın huzuru bulduğunda oda o triplerini istemez anasının, siz lohusasınız bol su için bebeğinizi emzirmeye bakın, kafa ütüleyici insanlarla böyle mutattap olmayın, birde istiyorsa gelsin gitsin alt tarafını verme kimseye hoşgeldin, beş gittin yap seviyeli bir şekilde yemeği yapmıştım saol anne, biz dün gece biz bebeği yıkamıştık saol, gibi uzaklaştırma politikası yap sende, o senin ailene nasıl el gibi davranmışsa, sende ona misafir olduğunu hissettir onun evinin işini ben görüyorum a dostlar bakın havası verdirtme kvdene. benden sana abla nasihatı, kadınların gücü içindedir, emin ol yapabilirsin herşeyi, bebeğinle ömür boyu mutlu ol inşallah böyle insanlara kulak asma lütfen
Aynen ondan olabilir sen bol bol emzir zaten emzirdikçe sütün olur bol su iç ve yemeklerinide bebeğin uyudukça yaparsın bebeğin sana alışsın baba anne büyütünce ona daha cok bağlı olur yine senin kayınvaliden iyi yemeklerini yapıp gondermiş benim kv de evi bize 5 dk olmasına ramen bizde kalıyordu hatta kayınbabam bile kaldı gorumcem iki büklüm yürüyordum kayınbabamın karşısında utanarak düşüncesizlik işte ve evimi hep sinekler kelebekler bastı kurtlanmıltı yemin ederim kendi annemde 3.günü gelebildi yurt dışındaoturuyorduk biz ben turkiyeye gelin geldim oda kv dem surekli hani annen gelmiyormu diye baskı yapıyordu.banyosunuda tam bi fiyaskoydu aldırması gorumcemle aldırdılar duş fiskiyesiyle bebegimim uzerine tuttular cocuk çığırıyordu ben anne tmm yapma dediğimde gorumcem bana kesermisin sesini dedi terbiyesiz be bacaklarını tutup sallıyordu surekli boyu uzun olurmuş dengesiz o yuzden asla onlara yıkatmıyorum onlarda bi hevesli yıkamaya ama ben daha once davranıyorum :))Benimki de mama yer de emmezse ben işe dönerim diye düşünüyor çok eminim bundan. Zaten başlarda da ben alacağım benim olacak siz hemen bi tane daha doğurun diyordu. Ama daha başında başladı koyvermeye. Hani güya torunu sevecekmiş ama kaçarken sorun etmeyeyim.
işte esin temelde hatali. zora gelememis. Uyku neymis ya sen orada kesilip bicilmisken rahatini dusunmeye hakki yok. Bebege de bakacak bir zahmet emzirmek haricinde her seyi yapabilir gayet de... Bastan alistirmani oneririmZaten 3 gün izinliydi gündüzleri yanımdaydı ama bebeğe bakamazdı muhtemelen Ben zaten ertesi gün ayaklandım hatta bebeğimle ben ilgilendim. Kaynanamı eve gönderdik dinlensin diye, görümcem geldi biraz da o kaldı yanımda .
Aslında daha önce yine benzer bi şey yaşadık kaynanam başıma kalktı yaptığını ben de o yüzden eşime kal dedim ama inanın oğlunun üzerinde öyle bi baskısı var ki kalmadı adam. Hayır kalmasın gitsin uyusun çok yoruldu da dinlensin oğlum. Oğlum da oğlum dedi. Eşim de dünden razı, kalktı gitti. 2 saat daha kalmaya dayanamadı.
çift maaş iz araba kredisi ev kirası derken birkaç ekstra durumla 5 bin eksideyiz. evlendigimizden beri de hiç eksiden çıkamadık. Ben elimde ne varsa eşime verdim hep. Doğum parasini da annemin taktıgi bilezigi saklamıştım onunla ödedik. 1 buçuk yıldır bi kenara bir ceyrek alip koyamadık her ay bi şekilde eksiye giriyor eşim. Yetiştiremiyoruz bir keresinde kaynanamin 2 bine yakin kredi karti borcu vardi mesela. ondan önceleri ne kadar ödeme yapıyordu eşim bilmiyorum. maaşlari ayirmadik onda bitince veriyorum ekside oluyor eksisini kapatiyordum. sonraki.ay biraz parası kalirdi bu bana yeter derdi, ay sonu oluyor 700.ekside, 500 ekside. Hep ekside.bence siz kendi aileniz gelmediği için başkalarından gelen iyiliğe tuhaf duygular besliyorsunuz.
okuduğumda ne kadar iyi bir kvmiş dedim.
ayrıca eşiniz kvdenize ORTAK bütçeden mi destek oluyor ? çalışıyor musunuz sizin paranızdan da mı veriyor? eğer sizin paranızı harcamıyorsa, annesine de ufak tefek yardım etmesi normal o da onun ailesi sonuçta.
şuan hormonlarınız yüzünden objektif bakamıyorsunuz , kvdeniz yapacağını fazlasıyla yapmış gibi görünüyor.
Ama inan.ki kaynanam izin vermedi hayir eve gitsin dinlensin ben yaparım ben yaparım dedi. Ya ben zaten alıştım kaynanam ne yaparsa başıma kalkar en küçük olayda eşim de aynı maalesef.işte esin temelde hatali. zora gelememis. Uyku neymis ya sen orada kesilip bicilmisken rahatini dusunmeye hakki yok. Bebege de bakacak bir zahmet emzirmek haricinde her seyi yapabilir gayet de... Bastan alistirmani oneririm
Herkes aynı derecede unursamaz olamaz ki.Bi kere Doğum yaptım sizin geçtiğiniz yollardan geçeli yaklaşık 5 yıl oluyor herşeyi de duydum yaşadım gördüm ama umurumda olmadı çünkü ben hiç bi zaman kimsenin benim ya da çocuğumun kötülüğü için konuştuğuna inanmadım daha da önemlisi ben bebeğim için neyin doğru olduğuna onların tecrübelerini de dikkate alarak annelik içgüdüsüyle karar verdim dolayısıyla kimsenin ne dediği umurumda olmadı açıkcası