Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

Benimki de mama yer de emmezse ben işe dönerim diye düşünüyor çok eminim bundan. Zaten başlarda da ben alacağım benim olacak siz hemen bi tane daha doğurun diyordu. Ama daha başında başladı koyvermeye. Hani güya torunu sevecekmiş ama kaçarken sorun etmeyeyim.

Doğum yapınca anlayacaksın o lafın ne kadar acı geldiğini. Bir anne için emzirmek bebeğini beslemek çok farklı bir şey. Ve neden insanlar emziren anneyi destekleyip moral vermek yerine olumsuz sorular ve yorumlar yapıyor buna kızmalısınız bence.

Yardim etmesini istiyorsaniz idare edeceksiniz. Idare edemem diyorsaniz basinizin caresine bakacaksiniz.

Güler yüz göstermeyecekse hiç gelmesin daha iyi. Senede zaten 2 kez geliyorlar en fazla. Buhranda değildim ama işte kaynana surat yapıyor ben ne desem suçluyum eşim geliyor bağırıyor. Kendi kendime girmedim bu hale.

Yardim etmesini istiyorsaniz idare edeceksiniz. Idare edemem diyorsaniz basinizin caresine bakacaksiniz.
Ben çaresine bakarım maaşım da var çok şükür ama eşimin annesine vereceği paralar üstüne bakıcıya 1500 vermek eklenince adam strese giriyor düşününce. O da oğlunu cidden seviyorsa madem bana katlanacak . niye hep alttan alan katlanan ben olayım ki. Zaten şimdiye kadar yeterince nezaketimi gösterdim kaynanama.

Bi kere Doğum yaptım sizin geçtiğiniz yollardan geçeli yaklaşık 5 yıl oluyor herşeyi de duydum yaşadım gördüm ama umurumda olmadı çünkü ben hiç bi zaman kimsenin benim ya da çocuğumun kötülüğü için konuştuğuna inanmadım daha da önemlisi ben bebeğim için neyin doğru olduğuna onların tecrübelerini de dikkate alarak annelik içgüdüsüyle karar verdim dolayısıyla kimsenin ne dediği umurumda olmadı açıkcası

gelmeseydi bu seferde kaynanam ailemi gormeye gelmedi demezmiydiniz peki?
eşinizin bagirmaya hakki yok suan onun tarafindan el uatunde tutulma donemindesiniz ama erkekler iste lohusaligin nasil bir sey oldugunun farkinda degiller
ben lohusayken kaynanam bizdeydi 15 gun annemle birlikte oda titizin titizin titizidir yani kadin ne yapsa gozume batti o donem simdi dusunuyorum resmen durduk yere kadina sarmisim yani bu donemdeki duygularinizin ccok uzerinde durmayin sutunuz azalir stresiniz bebeginize yansir oyuzden takmayin bunlari size degil esinize yapilmis bir tavir olarak dusunun ki oyle de
kaynananizin her yaptigi evde esinize yansiyor cunku

Çok çok hoşuna gitti yorumunuz

bence siz kendi aileniz gelmediği için başkalarından gelen iyiliğe tuhaf duygular besliyorsunuz.
okuduğumda ne kadar iyi bir kvmiş dedim.

ayrıca eşiniz kvdenize ORTAK bütçeden mi destek oluyor ? çalışıyor musunuz sizin paranızdan da mı veriyor? eğer sizin paranızı harcamıyorsa, annesine de ufak tefek yardım etmesi normal o da onun ailesi sonuçta.

şuan hormonlarınız yüzünden objektif bakamıyorsunuz , kvdeniz yapacağını fazlasıyla yapmış gibi görünüyor.

Sizi anlıyorum lohusasınız. Ben kendi annemin laflarını bile çekemedim. Ama biraz abartıyor sunuz, kötü bir şey olmamış aranızda:) Bana kimse gelmedi vallahi. Ne yemeği yapan oldu ne çocuğumu yıkıyan oldu. Yemeğimi yapan evimi toplayan olsa sesimi çıkarmazdım herhalde

Aynen ondan olabilir sen bol bol emzir zaten emzirdikçe sütün olur bol su iç ve yemeklerinide bebeğin uyudukça yaparsın bebeğin sana alışsın baba anne büyütünce ona daha cok bağlı olur yine senin kayınvaliden iyi yemeklerini yapıp gondermiş benim kv de evi bize 5 dk olmasına ramen bizde kalıyordu hatta kayınbabam bile kaldı gorumcem iki büklüm yürüyordum kayınbabamın karşısında utanarak düşüncesizlik işte ve evimi hep sinekler kelebekler bastı kurtlanmıltı yemin ederim kendi annemde 3.günü gelebildi yurt dışındaoturuyorduk biz ben turkiyeye gelin geldim oda kv dem surekli hani annen gelmiyormu diye baskı yapıyordu.banyosunuda tam bi fiyaskoydu aldırması gorumcemle aldırdılar duş fiskiyesiyle bebegimim uzerine tuttular cocuk çığırıyordu ben anne tmm yapma dediğimde gorumcem bana kesermisin sesini dedi terbiyesiz be bacaklarını tutup sallıyordu surekli boyu uzun olurmuş dengesiz o yuzden asla onlara yıkatmıyorum onlarda bi hevesli yıkamaya ama ben daha once davranıyorum :))

Size bozuk olduğu içinde ailenizle ilgilenmek istememiş ben burdan onu anladım.
Böyle soğuk gittikçe eşinizle aranız bozulur malesef. Bu nedenle ya yardım edicek uyarılarınızı minimal tutup güzellikle söyliceksiniz ona da gelmiyorsaü şuan ihtiyacım var diyip görmezden geliceksiniz. Şu aşamada da anne biraz stresliyim bana tavır koyma anlayış göster diyip yumuşatmalısınız aranızı da. Ya da yardım etmicek.
Allah analı babalı sağlıkla büyümesini nasip etsin bebişinizin

Esinizin hastaneden geceleri eve gitmesine neden izin veriyorsunuz? Yaninizda kalmadi gereken, ustunuzu giydirmesi gereken esiniz. Kayinvalide ne kadar israr etse de hayir diyebilirdiniz.

Ayrica kayinvalideden cok sey bekleyip sonra mudahale edince rahatsiz oluyorsunuz.

Beklentilerinizi azaltir, mesafe koyar, islerinizi kari koca kendiniz halledersiniz, o da kendini cekecektir.

Bence kayinvalide diye bu sekilde önyargilisiniz sanirim. Kadin yemek yapiyor. Ev temizliyor. Ne olursa olsun sonuc olarak siz dogum yapmis da olsaniz size yardim etmek zorunda degil. kayinvalidemde öyle olsa da trip atsa. Alirim yani gönlünü bir sekilde. Allah razi olsun diyin bence . Bir de ablaniz geliyor diye kayinvalideniz size yemek yapmak zorunda degil önceden hazirlik nedir gelen yapar yemegini siz dogum yaptiniz. neden hazirlik yapsin ki sizin aileniz icin?

işte esin temelde hatali. zora gelememis. Uyku neymis ya sen orada kesilip bicilmisken rahatini dusunmeye hakki yok. Bebege de bakacak bir zahmet emzirmek haricinde her seyi yapabilir gayet de... Bastan alistirmani oneririm

çift maaş iz araba kredisi ev kirası derken birkaç ekstra durumla 5 bin eksideyiz. evlendigimizden beri de hiç eksiden çıkamadık. Ben elimde ne varsa eşime verdim hep. Doğum parasini da annemin taktıgi bilezigi saklamıştım onunla ödedik. 1 buçuk yıldır bi kenara bir ceyrek alip koyamadık her ay bi şekilde eksiye giriyor eşim. Yetiştiremiyoruz bir keresinde kaynanamin 2 bine yakin kredi karti borcu vardi mesela. ondan önceleri ne kadar ödeme yapıyordu eşim bilmiyorum. maaşlari ayirmadik onda bitince veriyorum ekside oluyor eksisini kapatiyordum. sonraki.ay biraz parası kalirdi bu bana yeter derdi, ay sonu oluyor 700.ekside, 500 ekside. Hep ekside.
Banka 2bin promosyon verdi eşime gönderdim. Güne girdim okula 1000 tl aldım eşime verdim. En son nisanda taktıkları kolye be bilekliği bozdurduk 1300.eşime verdim yine. ama sonuç hep ekside. Çözemiyorum maalesef.

işte esin temelde hatali. zora gelememis. Uyku neymis ya sen orada kesilip bicilmisken rahatini dusunmeye hakki yok. Bebege de bakacak bir zahmet emzirmek haricinde her seyi yapabilir gayet de... Bastan alistirmani oneririm
Ama inan.ki kaynanam izin vermedi hayir eve gitsin dinlensin ben yaparım ben yaparım dedi. Ya ben zaten alıştım kaynanam ne yaparsa başıma kalkar en küçük olayda eşim de aynı maalesef.

Herkes aynı derecede unursamaz olamaz ki.

Eşiniz faturalarını ödüyor olayını belli ki dert edeceksiniz o yüzden ilk o konudan başlıyorum. Anne, baba muhtaç ise evlat yapacak tabiiki, bir gün gelir taraflar değişir o yüzden bu konuyu bir daha dillendirmeyin. Doğru değil.
Yazdığınız konular aslında çok basit şeyler bence biraz alttan alıp çözün bunu. Şimdi siz loğusa olduğunuz için her küçük şeye takıp, tavırlı davranmış olabilirsiniz. Yanlış anlamayın suç sizde demiyorum ama ben doğum yaptigimda herkese tavır yaparak burnundan getirdim, şimdi kendime kızıyorum. Lohusalık çok garip bir dönem.
Eğer kayınvalideniz çok alıngansa da bir gün alın onu da çıkın dışarıya yemek falan yeyin, kahve için unutun bu yaşananları. Kimse dört dörtlük değil.
Ayrıca kayinvalideniz her işinize koşmuş valla. Lohusalık kaynaklı sizin abarttiginizi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…