Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

Ben size hak veriyorum, insan biraz yardımcı oldu diye, karşıdaki hiç konuşmasın, ona kul köle olsun istememeli.Böyle bir talepte bulunacaksa da yardım etmemeli.Ben forumda az çok tanınan, sezaryenle doğum sonrası hastaneden ilk eve gelişte, kayınvalidesinin yatak dahi vermediği, ilk gece odada ayakta dikilip kalan o meşhur gelinim :KK70: üç sene oldu neredeyse hiç konuşmuyorum gitmiyorum, alakamı tamamen kestim.Ama siz yine de düzeltilebilir mi, kaldırabilecek misiniz bundan sonrasında değerlendirmeye alın derim.

.bunu eşime dedim kendi aramızda tartışırken e zaten gelmesi de yardım içindi. Sevmek istiyosa gelsin sevsin sonra gitsin dedim. Eşim de illa hayırrr gelecek kalacak yardım edecek dedi. Ama dediğim gibi kaynanam kendisi gelmedi kalmadı da. Yani o annesine çok güvenen kocam gördü annesinin ne yaptığını. Biz bu şehre gelirken annem yemek yapacak mutlaka yoksa niye geliyorum ben demişti. Şimdi bu olaylarda da yapmak zorunda değil diyor. Ama ben de artık maaşımın bi kısmına ambargo koyacağım kendisine de dedim. Benim emeğimden kendisinin de ihtiyaçlarını gidersin ama en küçük olayı büyütsün gitsin.
kime söylerseniz söyleyin sonuçta kayınvalidenizi işinize yaramıyorsa evinizde görmek istemiyorsunuz.
çok fazla beklenti içine girmişsiniz , yani bir yemeğe mi kanıp şehir değiştirdiniz?
kimseye minnet etmeyin.
kendi yiyeceğiniz yemekten , doğurduğunuz çocuktan , evinize gelen misafirinizden siz meshulsünüz çünkü bunların hepsi size ait. kayınvalideye bunları görev olarak ezberletmek yanlış.faturasını ödüyorsunuz diye size gönüllü köleolsun istiyorsunuz.
siz de bir annesiniz ve yarın kayınvalide olacaksınız.annelerimiz muhtaçsa verilen para helal olsun .
sokakta hiç tanımadığımız yardıma ihtiyacı olan insanlara yardım ediyoruz.

Kayinvalidenize acidim dogrusu, oglu annesini hizmetci gibi goruyor.. mutfak masraflarini karsiladiginiz icin yemek yapmak zorunda birakiyir kadincagiz.. ben kayinvslidenzin yeterince fedakarlik yaptigini dusunuyorum. Sizin misafirlerinize yemek yapmak zorunda degil. Aradan kac gun gecmisbi zahmet kaynsnanizdan gorumcenizden yemek yapmalarini bekkeyip oyle oldu biyle oldu diyeceginize kalkip bi kap yemek yapin. Ben okurken kaynananiz adina darlandim..off ..Allah kimseye muhtac etmesin. Bir anne evlatlarini hic karsiliksiz buyutur, ama bir evlat bisey yapacak olsa illa karsilik bekler.. cok aci..

Doğum stres bebek ağlar ve ilk bebekse aileler bile birbirine girer anne baba boşanmaya kadar gider hele bide bebek ağlayan bi bebekse derdini bilemedikçe daha da artıyo kavgalar

İlkinde bizde eşimle ettik benim kv ameliyatlı olduğu için hiç bakamaz zaten
Ama görümcemin ilk çocuğunda çocuğun gaz problemi görümcemin dikiş yeri morardı göğsü iltihaplandı sütü gelmedi dr normal diyo çocuk durmuyo sinir tavanda eniştenin ailesi de hiç yapmıyo görümcesi dibinde gelmiyo benim küçük kız küçük durmuyo o zaman uzak oturuyorum gelip gitmem zor oluyo ama gidiyorum enişteyle görümce kavga etti annen ablan nerde dedi görümce eniştede benimkiler yoksa seninkiler de defolsun gitsin evimden dedi biz kv ile 2kızım o soğukta ağla ağla eve gittik akşama enişte 1haftalık benekle görümceyi bize getirdi özür diledi ertesi gün hastaneye götürdük çocuğu herkezde aynı sorun evde kavga var

Oluyo bunlar loğusasın önceliğin bebeğin olsun

Yat kalk şükret öyle kaynanaya benımkı bana doğumda bir bardak su bıle vermedı. B3nde sezeryan oldum. Aılem baktı bana cok sükür. Aılem yanımdan gidince kv gelirdi otururdu aksama kadar tv izlerdi. Yemegını bıle benden beklerdı. Diyorum ya sükret canim yınr az cok bişeyler yapmaya çalısmış kadın.

Madem frekansınız tutmuyor,amiyane olacak ama kendi tırnağınızla kaşınmayı öğrenin.
Yemek olmayıversin,oturun kahvaltı yapın ama huzurunuz olsun.
2 doğum yaptım,kendi adıma o süreçte gerekirse kuru ekmek yerim ama kimsenin nazıyla kaprisiyle uğraşamam diyorum hala. Eve geldim kızımın günlerce istediği yemeği de yaptım,lohusa halimle elimde bebek okul toplantısına da gittim,oğlum 20 günlükken,kızımı da alıp havuza da,alışverişe de.
Kendi kendime yetebildiğim kadarıyla hallediyorum hala her işimi ki oğlum bebek henüz 4.5 aylık,kimseye eyvallah etmiyorum.
Böyle iyilik olacağına olmasın daha iyi.
Bebeğiniz küçük zaten mama da içiyormuş,bol bol uyur o şu an karnı tok,altı temizse,gazı yoksa. O uyurken sizde uyuyun bir uykusunda,diğerinde yemek yaparsınız.
Olmazsa dışardan söylersiniz,yemek vs boşverin şimdi,önemli olan sizin akıl sağlığınız.
Kayınvalideniz yapmış bu zamana kadar ama boşuna dememişler her güzelin bir kusuru var diye,bu da o hesap.
Kar zarar hesabı yapın,ona göre hareket edin ama tekrar ediyorum kendi adıma iki kap yemek yapacak diye kimsenin suratını çekmezdim.

Gıkı çıkmasın demedim hiçbir zaman ama bi battaniyeyi şöyle koyalım dedim diye evden kaçması normal mi sizce? Ayrıca o bana birçok şey söyledi ben hiçbirini büyütmedim şimdiye kadar, unuttum gitti. Ama ona hiçbir şey denmediği halde kendi kendine alınıp gitti bir de hala tavır takınıyor.
O lafınız bardağı taşıran son damla olmuş. Siz nasıl geri adım atmıyorsanız onda öyle, ben başından beri yanındayım destekçinim sen de biraz lafıma değer ver tribi atıyor
Siz kendi işinizi kendiniz yapın derim, hem muhtaç gibi görünüyorsunuz hem kızıyorsunuz size yazık

Ben kv de pek bir hata göremedim asıl annenizin sizin yanınızda olması gerekiyordu kadın üstünüzü bile giydirmiş titiz olması pis olmasından iyidir idare edin eşiniz de pek destek olmamış size şuan hassassınız takmayın lütfen
Annemin durumunu anlattım çok sağlıklı biri değil tek başına da gelemezdi bu şehre. Zaten daha önceden kısa süreli hafıza kaybı da yaşadı annem o yüzden tek gönderemiyoruz hiçbir yere, ablam da izin alacaktı ama ben suyumun geldiğini hissederek 36.haftada hastaneye gitmiştim o gün 2 saat sonra acil ameliyata alndım. 12 saat uzaklık var aramızda. Nasıl hemen gelebilirdi ki. Ayrıca titiz olması elbette güzel ama bu titizliğinden kendisi dışındaki herkesi pis görüyor, misal bebeğimin altını değiştirmek için serdiğim alt açma bezini hemen kaldırıyor yani insanların var olan düzenini kabullenmiyor o açıdan rahatsız edici sadece. Yoksa tertemiz kadın ne güzel .

bebeğinize kendin bakarsan kimsenin ağız kokusunu çekmezsin. belki sert gelecek ama bu böyle. yemeğiniz mi yok olmayıversin, akşam dışarıdan söylersiniz. buzluktan çıkarıp yapıverirsin. evin mi dağınık, ammaaan bebekli ev burası der geçersin sinir olacağına. azıcık aşım kaygısız başım. böyle giderse hem eşini bıktıracaksın hem üzüntüden sütün kesilecek.

Merhabalar biraz uzun anlatacağım objektif olmak adına o yüzden kusuruma bakmayın lütfen.
Doğum yapalı 32 gün oluyor. Kısaca kaynanamın birkaç özelliğini yazacağım, aşırı titizdir, evinde yere oturup diş fırçası ile fayans aralarını fırçalayacak kadar. Düzenlidir başkasının düzenini beğenmez veya kabul etmez. Ona göre kendi yaptığı şekildir asıl düzenli olan. Kaynanam 53 yaşında çok yaşlı ve hasta değil. Hamileliğimde sağolsun çok yardımcı oldu, bulantılı dönemimde yemek yapmıştı eşimle gidip yiyip gelirdik, erken doğum riskim olunca da 2 günlük yemek yapıp gönderdi. Arada çok nadir yapmadığı oldu. Eşinden ayrılmış, tek başna kalıyor, babasından maaş alıyor o da ev kirasını karşılıyor sadece. Faturalarını ve birçok masrafını eşim karşılıyor. Bunun lafını bir kez olsun etmiş değilim. Bunun dışında nereye gidecek olsak, dışarda yemek yiyecek olsak eşime söylerim anneni de alalım, annene de sor derim mutlaka.
Neyse 36. haftamda acil sezaryen ile doğuma alındım. Ailem 12 saat uzak bi şehirde. Normalde ablam sezaryen günü belli olsun ona göre izin alıp geleceğim demişti, kendisi devlet memuru. Acil olunca gelemedi dolayısıyla.
Hastanede kaynanamla eşim yanımda kaldı, ama kaynanam ısrarla geceleri eşimi eve yolladı, git uyu sen ben yaparım dedi. Tamam eşim bebekle ilgilenemezdi, ben de ilk gece ilgilenemedim çünkü saat 5 te sezaryen olmuştum. İlk gece eşime kıyafetlerimi giydirip öyle git demiştim ama kaynanam buna da izin vermedi tabi. Kendi giydirdi iç çamaşırımı ve pijamamı, sağolsun.
2 gün kaldık hastanede çıkış yapacağımı gün eşimin babası ve karısı başka şehirden gelecekti ve bizde kalacaktı, kaynanam biz eve geçmeden yemekler yaptı, öyle gitti. Buraya kadar her şey normal. 3. gün öğlen eşimin babası ve karısı gittiler. Tabi ben bebekle ilgileniyorum geceden de uykusuzum, hastanede ilgilenemesem de hiç uyumamıştım yine. Neyse eşim kaynanamı getirdi. Ablamlar gelene kadar bizde kalıp yardımcı olacaktı güya. Bebeğin altını değiştirmek için serdiğim alt açma bezini, ıslak mendili falan kaldırmış odadaki yerinden. Ben de dikişlerin acısını yaşıyorum yani anne neden kaldırdın onları, her seferinde açıp hazırlamakla uğraşmayayım dedim. Dağınık durmasın diye kaldırdım dedi. Sonra hastaneye gidip geldiler randevusu varmış, odama girer girmez çekyatın üstünde yeleğim vardı onu alıp çocuğun park yatağına fırlattı gelişigüzel (bebiş reflü yatağında çekyatta yanımda), ben dağınıklığa gelemiyorum dedi, seslenmedim bu hareketine.
Sonra biz hastaneye gideceğiz anakucağına hangi battaniye ile koysak o an bi karar veremedik, kendisi de fikir verdi ben de şöyle dedim anne bunu üstüne örtelim şunu da ana kucağını kapatırız dedim. Vay sen misin bunu diyen, eşim de yanımızda Allah'tan. Ne yapıyorsanız yapın deyip eşyalarını aldığı gibi yola düştü. Ardına arabayla yetiştik, eşim anne saçmalama bin arabaya dediyse de binmedi. Eşime de mesaj atmış, şunları yazmış, ablamın adını ekleyerek Ayşe ayşe hep ayşe biliyor doğrusunu biz hiçbir şey bilmiyoruz sanki. Sen de beni annelikten sileceksen sil yazmış.
Ablam hemşire ve 10 yıl çocuk yoğun bakımda çalıştı ama ablamın dedikleri gayet normal şeylerdi bebeği göğsünde tut, emmese bile yanında uyusun, kokuna alışsın, mamadan sonra gaz çıkartın mutlaka başka da bir şey yok, mamadan sonra direk yatırmıştı kaynanam anne gazını çıkartmak gerek dedim, biz hep yedirip yatırdık bilmeyiz öyle gaz çıkarmak falan dedi. Bir de hastanedeyken dua okuyup nefesini bebeğime veriyordu kaynanam anne okumak yeterli dedim (sigara içiyor ayrıca) Ve hemşire biberona alışmasın dediğinde kaynanam zaten 2 ay sonra işe başlayacak dedi, ben de yoo ben hazirana kadar işe gitmeyeceğim dedim.
Velhasıl 4. gün tek başıma kaldım bebeğimle, eşim babalık iznini almamıştı nasılsa annem olacak yanında dedi. Öğle vakti görümcem sağolsun gelmişti yemek yapacağım demişti ama geldikten 15 dk sonra kaynanam görümcemi arayıp şekerim 400 oldu göremiyorum öleceğim dedi (abartıyor). Görümcem anne taksiye binip hastane git dediyse de dinletemedi ve o da yemek yapmadan annesine gitti. O akşam eşim işten gelince kavga ettik, ben sakince annen artık gelmesin dedim, o da yarın gelecek illa dedi. Ailemin niye gelmediğini yüzüme vurdu o anda, ben çok ağladım... Ertesi gün annesi gelmedi yemek falan da yapmadı, eşime de boşuna kavga etmişiz benim dediğim olacakmış zaten dedim o da güldü falan. Sonraki gün gidip getirdi annesini bu kez ben yüzüne pek bakmadım. Çünkü saçma sapan bi şeye alınıp beni tek bıraktı,4 günlük bebeğimle. Akşam da bebeği yıkayalım dedim eşime annene söyle dedim tamam dedi. Her şeyi hazırladık yıkama için bebeği soyduk, kaynanam yıkama pozisyonunda ben bebeğin kafası tarafındaydım biraz eğilmiştim yere, görümcem aynen şunları dedi, hadi annesi yıka oğlunu, anne su dök, başla annesi dedi. Oğlum çıplak zaten ben o an şaşkınlıkla 2100 gram olan bebeğimi yıkamaya çalıştım. Dikişlerimin acısını o gece çok yaşadım maalesef. Hala ağlayarak yazıyorum bu satırları.
7.gün annem ve ablam geldi, onlara yemeği eşimle ben yaptık. Eski kocasına ve onu karısına dahil yemek yapan kadın benim annem ve ablam geleceği gün hiçbir şey yapmadığı gibi güya hoş geldine geldiğinde beş karış suratla oturdu 1 saat boyunca. Annemler varken gelmedi bir de grip oldum demiş eşime. Annemlerin gittiği akşam çıkıp geldi, hani gripti dedim eşime değildir o dedi. Yani yalan söylemiş oluyor ailemin yanına gelmiyor.
Son olarak 4 gün önce eşim yine grip olmuş annem dedi. 2 gün sonra aldı eve getirdi yine seslenmedim ben de. Duş alacaktım girdim çıktım bi baktım kaynanam bebeği almış ağzına yakın seviyor, ben de " sen grip değil miydin anne?" dedim. Yoo ben iyiyim grip değilim dedi. A öyle dedi dün dedim. Sen ona bakma abartıyor dedi. Sorumdan sonra oğlumu bıraktı. Onları götürüp gelince eşimle tekrar kavga ettik, öyle sorulur muymuş? Saygısızlık etmişim. Ben de nasıl sormalıyım anlat o zaman dedim, kem küm cümle bile kuramadı eşim.
Çok uzun oldu, özür dilerim gerçekten. Ben şimdi ne yapayım, ne diyeyim? Kaynanam da buz gibi davranıyor, o öyle oldukça ben de en ufak bi sıcaklık hissettirmiyorum şahsen. Ve sizce kim haklı?
Bende 2 ay once doğum yaptım ve kaynanam cocuğuma oyle sahipleniyorki duşunu aldırdınmı suyu sıcakmıydı sıkı giydirdin demi emzir tabiki saygı olucak ama bazen abartabiliyorlar.benim kv demde baktı sağolsun 3 gün sadece ve benim ayağı kalkmam dahi yasaktı enfeksiyon kapmıştım çünkü ve cümbür cemaat bizdelerdi çoluk çocuk lohusalı halimle..odama pat diye dalardı geceleri cocugu kontrol ederdi..galiba kaynananda kontrolleri ele almak istemiş ama sakınnn ona müsade etme cocuk senin ve istediğini örtersin büyük diyede hep onların istediği olucak değil tabi tüm bunları saygılı bi şekilde yaparak.bende eşime cok diyordum artık yanlız kalalım yoruluyorum rahat edemiyorum cok kişi geliyo eve daha yeni doğum yaptım diye annesine asla soylemedi soyleyemezde ana kuzusu cunku

Tek suclu esin bence.
Babalik izni almaliydi ve hastanede kalmaliydi...
Erkek gayet de bebege bakabilmeli. Ne var alt almakta, ne zorlugu var? Neden ilgilenemesin?
Zaten 3 gün izinliydi gündüzleri yanımdaydı ama bebeğe bakamazdı muhtemelen Ben zaten ertesi gün ayaklandım hatta bebeğimle ben ilgilendim. Kaynanamı eve gönderdik dinlensin diye, görümcem geldi biraz da o kaldı yanımda .
Aslında daha önce yine benzer bi şey yaşadık kaynanam başıma kalktı yaptığını ben de o yüzden eşime kal dedim ama inanın oğlunun üzerinde öyle bi baskısı var ki kalmadı adam. Hayır kalmasın gitsin uyusun çok yoruldu da dinlensin oğlum. Oğlum da oğlum dedi. Eşim de dünden razı, kalktı gitti. 2 saat daha kalmaya dayanamadı.

bebeğinize kendin bakarsan kimsenin ağız kokusunu çekmezsin. belki sert gelecek ama bu böyle. yemeğiniz mi yok olmayıversin, akşam dışarıdan söylersiniz. buzluktan çıkarıp yapıverirsin. evin mi dağınık, ammaaan bebekli ev burası der geçersin sinir olacağına. azıcık aşım kaygısız başım. böyle giderse hem eşini bıktıracaksın hem üzüntüden sütün kesilecek.
Zaten eşimin son bağırmasında ağlayamadım tuttum kendimi ertesi gün sütümü az hissettim. O yüzden artık çok umrumda değil ama doğum yapan bendim hani bağırsam kötü sözler söylesem sen ne yapıyorsun falan desem haklılar ama hiç öyle bir şey yokken ben kötü oldum eşimin gözünde.

Kadın daha ne yapsin yahu ??
Ben sizi biraz nankör buldum kusura bakmayin .
Senin annenin gelip yapmadiklarini kayinvaliden yapmis kusura bakma .
Annem 1 hafta kaldı ama onun yaptığından daha çok şey yaptı buna eşim de şahit oldu. Tabi lohusalık dönemim için. Ben iyiliklerini görmüyor değilim ama yere oturamıyorken bebeğimi ters taraftan bana yıkattı görümcemle eşim de buna dahil. Ben kendim yıkayacak olsam yere koymayacaktım küveti ve kaynanam yıkama pozisyonunda dikişlerimin üstü o günden sonra ödem oldu aşırı derece. Ayrıca benim büyütmediğim olayı kendi uzatıyor ne yapayım?

Zaten eşimin son bağırmasında ağlayamadım tuttum kendimi ertesi gün sütümü az hissettim. O yüzden artık çok umrumda değil ama doğum yapan bendim hani bağırsam kötü sözler söylesem sen ne yapıyorsun falan desem haklılar ama hiç öyle bir şey yokken ben kötü oldum eşimin gözünde.
canım çok üzgünüm belki sen lohusalığın getirdiği duygusallıkla anlayamıyorsun göremiyorsun ama eşinin gözünde kesinlikle sen dırdır eden huzursuzluk çıkaran kişisin. daha ilk gün hastanede çekecektin eşini bir dakika gelir misin diye, ben doğun yapmış kadınım sor doktorlara onlar söylesin, benim hormonlarım duygularım manyaklaşmaya çok müsait, ben ne diyorsam onu yapacaksın. kal diyorsam sen kalacaksın, giydir diyorsam sen giydireceksin git şimdi söyle annene diyecektin baştan mesajı verecektin. neyse olan olmuş, bari şimdi kayınvalidenle yüzgöz olma, bırak ondan gelecek yardım allahtan gelsin. eşine de tek şikayette bulunma ki biraz imajını toplayabilesin :) sağlıkla büyütün.

Kesinlikle katılıyorum ha bir de sütü yetmiyor, göğsü de küçük aslında, bebek çekiyor ama süt yok gibi, sürekli mama verelim demeleri oldu. Görümcem her gelmesinde sütün var mı, bebeği severken anne mama vermiyor mu aç mı bırakıyor seni dedi.. ama ben de Allah a havale ettim. İnşallah kendisi de doğurur o zaman ben de gidip diyeceğim ilk banyosunda yıkasana sen. Herkes öğren demiş 4 tane yeğenime ben baktım yardım etmiştim ama ilk banyoda hep büyükler yaptırdı bizde .
Ayy kaç gündür banada kv dem mama ver sütün yetmiyor diyor geçen ay 800 gram almış neymiş azmış oysaki saglık ocagında iyi dediler.. sakınn eğer doktorunuz ver demediği sürece dinlemeyin bende diyorumki kaynanam bebeğin bana bağımlı olmasını istemiyor mama yada alışsınki arada evime goturebileyim diye düşünüyor cunku 2 dir teklif ediyor 2 aylık bebeği evime goturimmi diye ve eşim dedikce annesini tanıyor yavas yavas annesi olunca susuyor dediğinde kıskandığı belli :)) banyo konusundada kesinlikle kendin yap benim kv de hamileyken ben yıkayamam derdi simdide yıkamak icin herşeyi yapıyor ben ondan once davranıyorum :)) iyisiyle kotusuyle sensin annesi kimseyi karıştırma yoksa kendi dedikleri olsun istiyorlar

Kayinvalidenize acidim dogrusu, oglu annesini hizmetci gibi goruyor.. mutfak masraflarini karsiladiginiz icin yemek yapmak zorunda birakiyir kadincagiz.. ben kayinvslidenzin yeterince fedakarlik yaptigini dusunuyorum. Sizin misafirlerinize yemek yapmak zorunda degil. Aradan kac gun gecmisbi zahmet kaynsnanizdan gorumcenizden yemek yapmalarini bekkeyip oyle oldu biyle oldu diyeceginize kalkip bi kap yemek yapin. Ben okurken kaynananiz adina darlandim..off ..Allah kimseye muhtac etmesin. Bir anne evlatlarini hic karsiliksiz buyutur, ama bir evlat bisey yapacak olsa illa karsilik bekler.. cok aci..
32 gün oldu zaten yapıyorum kendi yemeğimi işimi de. Yapmıyorum da şimdi gelip yapsınlar demiyorum ki. Zaten epi topu 3 gün sabredecekti sonra annemler geldi işte. Neyse zaten ikinci bebeği düşünmüyoruz olursa da artık eşim ilgilenecek . Ama etme bulma dünyası Allah düşürmesin onu da. Onun ihtiyacı olduğu zaman da hep yanında oluyoruz hastanelere götürüyoruz bana daha önce alttan alttan laf vuruyor da ben bir kez olsun alındım deyip çekip gitmedim. Eşim unutuyor ben diyorum randevusunu al kontrole götür anneni diye.
Ama bu kadar düşünüyoruz diye nankörsek nankör olalım.

kaynananizin cekip gitmesi falan pek hos olmamis ama sendede lohusalik buhrani var biraz
sakin ol stres yapma
insanlar birbirine guler yuz gostermek zorunda degil kadin nezaketen gelmis ailenizi gormus siz giciklandiginiz icinde surekli kusur arar duruma gelmissiniz

Oda bısey mı bende dogum yapalı 3.5 ay oldu gorumcem kaldı o gece hastanede normal dogum yaptım ayagım kırık alcıda ee haliyle sütte hemen gelmiyor. Gorumcem ne desin bana bı süt annemi bulsak emzirse yok daha neler dedim sınır olmustum acayip kolay sanıyorlar. Ya su süt hakkında yorum yapmasalar geberırler bunu diyende hayatında evlenmeyip cocuk dpgurmamıs biri aklıma geldi sinirlendim.
Neden olaylara kötü tarafından bakıyorsunuz
Kendiniz diyorsunuz Doğum yaptım görümcem kaldı diye sırf bunun için bile minnet duymanız gerekirken ettiği lafa kızıp kafaya takıyorsunuz
O da sizi ve bebeği düşündüğü için söylemiş belli ki belki densizce bi laf sizin açınızdan bilemiyorum ama bu kadar kinlenmeye gerek var mı

Benim görümcem de ilk doğumumda hastanede kaldı yatacak yatak bile yoktu koltukta iki büklüm yattı
Allah ondan razı olsun başka bişe yapmasa da olur bana

X