Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

Kayınvalidemle hiç sorun yaşamadım. İyi kadındır cidden. Ama lohusayken daha hastanede ikide bi tersleyip ağlatıyordum kadını, bide benden gizli ağlıyor diye kızıp bir daha ağlattım. Lohusalar farkında olmasa da azıcık ters olabiliyor. Normal. Hormonal hep.

Ailene yemek yapmasını beklemen çok absürd işin doğrusu. Hatta kadın başbaşa bırakarak doğrusunu yapmış.

Aslında çok büyük sıkıntılar yok, sıradan gereksiz sürtüşmeler. Canını sıkmaya, sütünü kaçırmaya değmez bence. Eşine daha çok kızlamlısın seni yalnız bıraktığı için. Ayrıca yasaya göre babalık izni sonradan kullanılamaz, bebeğin doğduğu gün otomatik başlar, eşinize bu yüzden daha çok kızın.

demişsiniz işte.kimse kimseye yapmak zorunda değil.
kayınvalidenizde size zorunlu değil.
.bunu eşime dedim kendi aramızda tartışırken e zaten gelmesi de yardım içindi. Sevmek istiyosa gelsin sevsin sonra gitsin dedim. Eşim de illa hayırrr gelecek kalacak yardım edecek dedi. Ama dediğim gibi kaynanam kendisi gelmedi kalmadı da. Yani o annesine çok güvenen kocam gördü annesinin ne yaptığını. Biz bu şehre gelirken annem yemek yapacak mutlaka yoksa niye geliyorum ben demişti. Şimdi bu olaylarda da yapmak zorunda değil diyor. Ama ben de artık maaşımın bi kısmına ambargo koyacağım kendisine de dedim. Benim emeğimden kendisinin de ihtiyaçlarını gidersin ama en küçük olayı büyütsün gitsin.

Evet o konunun sahibiyim canım. Zaten eşime de şunları dedim evet ben ondan iyi kaynana bulamam ama o da benden iyi gelin bulamaz. Yaa bir de cidden bir şey desem tamam anlarım, demediğim halde çekti gitti. Bir de yapmak zorunda değil diyenler, kendi akrabalarından biri bana gelecek olsa 5 çeşit hazırlıyor. Yardım için mi gösteriş için mi beni kurtarmak için mi? O zaman da yapmasın madem. Alırız bi hazır pasta, kurabiye veririm çayla. Ama kendi akrabalarını memnun etme derdinde.

Eşiniz cok garipmis gercekten. Neden o sehre gelirken illa annesi yemek yapacakmış? Sizin yemek yapma kabiliyetiniz yokmu. Ya da annesi hizmetci falan mi? Kim ölmüş açlıktan? Enteresan..
Valla bunu ben demedim hiç kendisi dedi. Bense ne alaka yapmak zorunda değil dedim. Ya mutfak alışverişini biz yapıyoruz yaa eşim de kafasında pişirmişken fazla yapsın birlikte yiyelim diye düşündü galiba.

Şu hemşire ablanıZa sebepsiz ben bile gıcık oldum çok bilmiş tavırlara her daim sinir olurum :) annenizle ablanız yemek yemeyemi geldi gelip hazırlayıp fazla fazla yapıp gitmeleri gerekiyordu evlerine. Her konuda kaynananız olsun istiyorsunuz fakat sizin istediğiniz gibi olsun istiyorsunuz bence. Kendinizi dolduruşa bence getirmeyin. Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.

Çok ilgi bekliyorsunuz bence. Etrafınızda pervane olunsun ama lafta söylenmesin istiyorsunuz.
İlgi beklemiyorum ama 2 ay sonra işe başlayacak bebek mama alsın, göğsü küçük, sütün var mı lafları söylenmesin istiyorum. Onun dışında iyi günümde değil ihtiyacım olan günümde yanımda olanlara bakarım ben.

Valla bunu ben demedim hiç kendisi dedi. Bense ne alaka yapmak zorunda değil dedim. Ya mutfak alışverişini biz yapıyoruz yaa eşim de kafasında pişirmişken fazla yapsın birlikte yiyelim diye düşündü galiba.
Noooo. 2 ihtimal var ya anasinin yemeklerini cok beğeniyor,olur ya oyle erkekler. Anneleri der gelinine "Benim oğlum cacık yemez" valla oyle bir yer ki...
Ya da annesi cok gezen tozan ilgisiz bir tip yani evle ilgisi olmayan birsey.. aralarinda konustular anne bizi istiyorsun yanina bakcanmi bana falan oda onun ickn gicik olmus annesine yapacak yemek diyor sana artislik taslamis bence esin ......

Okursan eğer yaptılar buzluğumu doldurdular ama yol yorgunuydular ilk akşam hani kaynanam çok düşünceli ya sözde yapabilirdi diyorum kendimce. Ayrıca ablamın söylediklerini de yazdımi bebeğin gazını çıkartın mamadan sonra, bebeği göğsünde tut kokuna alışsın süt gelmesi daha çabuk olur pardon ama bunun neresine gıcık oldunuz?
Bir bebeği annesine yaklaştırmaktan başka ne var ablamın dediklerinde?

Canım daha önce de hastaneye taşıdık yürüyemiyorum diye tekerlikli sandalye getirdi eşim, doktor ne dedi? psikiyatr a götürün dedi. Bundan hariç bir kez de sesim kısıldı dedi. yine doktora götürdük arabada buğuluydu sesi gerçekten doktor boğazına bakıyor ne kızarıklık var ne iltihap ne de bademciklerde şişme hiçbir şey yok. doktor ilaç yazmıyorum demiş. Ha annem de şeker hastası çok ani yükselmede bayılıyor biliyorum. e bu gayet ben ölüyorum yanıma gelin dedi. Yükselmiş olabilir ama ölünecek bi durumu yoktu. Ki bunu kendi kızı da söyledi annesine.

Bazen insanlar farkında olmadan itici olabiliyor. Kaynanızda direk olarak biz zaten hiç çocuk büyütmedik bilmiyoruz cahiliz triplerine girmiştir. İçinden gelmemiştir yemek falan yapmak. Hiç mevzu bile sayılmaz ki bu. Kaynananız bence kıskanmış net olarak.
İyiliklerimi ağır basıyor yoksa diğer davranışlarımı ona göre düşünüp karar verin bence. Bu tarz şeyleri içten içe dert etmek sütünüze bile etki eder. Boşverin :)

İlk önce Rabbim bebeğinizi analı babalı sağlıklı sıhhatli hayırlı buyutsun. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki çok uzun yazmış olmanız bile lohusa psikolojisinde olduğunu gösteriyor ve ince detaylara kadar soylemeniz. Çünkü insan lohusa iken sadece bebeği iyi olsun istiyor ve dinlenmek, zihnini sakin tutmak , moralini düzgün tutmak istiyor.
Karşıdaki insanın herşeyi batıyor. Tabiki kayinvalidenizin yaptıkları evden çekip gidip alınganlık etmesi hoş değil. Bu dönemde sadece huzur ve sakinlik arıyor insan. Rabbim yardımcınız olsun. Size tavsiyem çok konuşmayın kimse ile. Bebeğiniz ile vakit geçirin. Erkekler de çok anlamıyor maalesef ki, o dönemi biz yaşadığımız için anca hemcinslerimiz anlayabilir. Ben lohusalık dönemimde sezeryan doğumun vermiş olduğu acı , narkoz etkisi olduğu halde bebeğim iki haftalıkken eşimi kirmamak için çok uzakta olan memleketlerine gittim. Bir de kalabalıklar ,, annesinin yaptığı herşey battı bana .o kadar pişman oldum ki. İşte eşimin düşünmesi gerekiyordu bu kızın dinlenmesi gerek diye ama olmuyor bazen .o yüzden kendinize ve bebeğinize odaklanin .
Sağlıcakla buyusun

Yanliz oldugu icin ilgiye ihtiyaci var sanirim.

Valla konu sahibi siz bence kendinizde değilsiniz.
Daha ne yapsın kadın?
Ben burada ki çoğu konuyu okurken bir canlandırma yapıyorum.
Acaba siz suratınızı vs bükmüş olmayasanız kadına_?
Ben çok basit bir olay anlatacağım. Annem yeni doğum yapan gelinimizin tam 2 ay evine gidip her türlü ihtiyacını yaptı.
Annemde kronikleşmiş bir burun akıntsı var. Sadece sabahları olan. Ve gelinmiz sabahları biraz geç kalktığı için daha önce hiç bu durumu görmemiş. O günde her sabah olduğu gibi bebek annemin kucağındaymış. Annemi öyle görünce hastasın bebeğe geçireceksin demiş. Ve annemin kucağından almış. Annem o günden sonra bir daha yardıma gitmek istemedi. Sonra bin tane şey söyledi ama annem bir kere kırıldı. Öyle davranacağına bana güzelce sorsaydı keşke diyor . Hadi her şeyi geçtim ben o bebeğe nasıl kıyarım diyor.
Yani diyeceğim o ki madem memnun değilsiniz hiç bir şekilde eve beklemeyeceksiniz.

En iyi kaynana gelin bile bunlari yasiyor. Esinle hic kavga etme. Gelirse gelsin, yemek yaparsa yapsin. Cogumuz bu yollardan gectik malesef. Benim edindigim tecrube aç otur kuru sogan ekmek ye kimseden birsey bekleme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…