- 23 Mart 2015
- 5.681
- 11.943
Çalışacak gücü varsa çalışsın zaten.Her zaman trip atabilir bundan önce dediğim gibi mükemmel gelin kaynana değildik zaten, ben çoğunu büyütmedim hiç. Ama ben 3 günlük lohusayken trip zamanı değildi. Kimse takılmadı oraya ama ben de hissediyorum kaynanam çalışmayacak olmama takıldı o yüzden de beni yüzüstü bıraktı. Maddi olarak sıkıntılıyız zaten hali hazırda 7 binlik borcumuz var. Tabi ben çözemiyorum bi türlü düze çıkamıyoruz annesine de ne kadar veriyor ekstradan bilmiyorum. Şimdi işe gitmeyeceğim dediğim için eşim arabayı satıp borçları, 4 aylık kiramızı falan ödeyecek. O kafasını buna taktı. Çünkü 2 hafta önce eski çalıştığı yerde tekrardan işe girmiş. 3hafta için demiş eşime ama bakalım ne kadar çalışacak. Hoş ben çalışsın demedim ama o oğlunun strese girdiğini farkettiyse canı sıkılmıştır.
Ama umrumda değil. Zaten oğlum beni emmeyi bıraksa bile mamasını ben vereceğim ilk 6 ayda.
Aa neden öyle diyorsun.Tek suclu esin bence.
Babalik izni almaliydi ve hastanede kalmaliydi...
Erkek gayet de bebege bakabilmeli. Ne var alt almakta, ne zorlugu var? Neden ilgilenemesin?
Herkesin aynı derecede ağrısı olmayabilir, ayrıca ben de ayaklandım çok şükür ama bebeğim düşük doğum ağırlıklıydı ve sarılık ihtimali vardı, ben sürekli süt sağmaya çalıştım kendim. Ha kalktım çamaşır da attım serdim acele bi kısır yapıp yedim aç kalmadım. Ben kötü demiyorum ama aileme karşı surat asması onlara değer vermemesi çok mu basit. Yahu eski kocası ve karısına bile yemek yaptı resmen. Ama annem ve ablam geleceği zaman arayıp sormadı bile eşime ne yaptınız diye. ayrıca her fırsatta ben senin annenim sen benim kızımsın derdi. Kendi kızı doğum yapsa böyle lohusayken bebeğiyle bir başına bırakır mıydı sizce? Bırakmazdı, eminim. O zaman beni de kızı gibi görüp tek bırakmayabilirdi. Hiçbir şey yapmasa bile insan tuvalete giderken bebeğinin yanında biri bulunsun istiyor. Belki sizin böyle kaygılarınız yoktu ama ben yaşadım maalesef.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim maksadımız birbirimize tecrübelerimizle destek olmakÇok çok hoşuna gitti yorumunuz
Ben de anlamadım zaten kayinbabam ve eşi de yemek istemedi yemekleri ama biz zorladık görümcem yaptı dedik biraz yediler onlar da. inandılar mı bilemiyorum.Benim en saçma bulduğum şey kv nın boşandığı eşine ve onun karisina yemek yapması oldu.
Sizin olağanüstü bi durum yaşadığınız ortada evinize gelen bi pide pizza ne bileyim ev yemekleri yapan bi yerden yemek alıp gelebilirdi.
Evet lohusasiniz sizi alttan alması gerekiyordu ama titiz takıntılı bi tipmis zaten.
Bence bi süre gorusmeyin beklentiye girmeyin çocuğunuzun bakımıyla kendiniz ilgilenin.
Madem hoşgeldine cevap vermedi sizde muhatap olmayın kendi haline bırakın.
Çok gelmek istiyorsa kendisi gelsin yemek vs.beklemeyin kimseden.
Ben hergun kahvaltı yerdim ama beklemezdim şahsen.
Ayrıca bunlar size hep işaret ilerde kv bakacak mi iyi düşünün bu doğru bir karar mi ?
Erken doğum riskim vardı o yüzden işimi bırakmak ve sürekli yatmak zorunda kaldım buna rağmen 36ya zor gekdik ilaçlarla bile erken doğum oldu bebeğimde gelişim geriliği vardı o yüzden de 2 kilo doğdu size normal geliyor belki ama benim ailemde dikişli lohusaya ilk banyosu yaptırılmaz ki diyorum planli sezaryen olsaydim ablam annem yanimda olacaktı.Tuvalete giderken bebegin basinda biri mi bulunsun?
Bebeklerimi dus kabinin yanina anakucagina koyar lohusayken oyle yikanirdim.
Tuvalete hala cocuklar pesimdeyken giriyorum.
Alinmayin ama sizde ciddi prenseslik sendromu var.
O kadin hicbisey yapmaya zorunlu degil hele ki yemek.
Bide bebegi yikarken ne diye agliyorsunuz?
Dogumdan ciktigimin ertesi gunu ilk cocugumu kendim yikadim, omrumce elime yenidogan almamistim.
Onun bunun yardimina bu kadar bel baglar, sirt dayarsaniz bi sarsinti sizi yikar gecer.
Ayrica annem ablam buzlugumu doldurdu gitti diyorsunuz.
E hamileyken yapsaydiniz bunu?
Ilk cocuk zaten, evde surekli ilgi bekleyen cocuk yokken zaman bolken kendiniz doldursaydiniz buzlugu?
Kusura bakmayin fena halde insanlara yaslaniyorsunuz.
Yardım için gelmesin dedim. Diğer türlü her zaman gelebilir ki geliyor da. Çocuğu sevip gidiyor.Yazik bu kaynanalara asla yaranamiyorlar. Siz hatalisiniz. Bu kadar iyiligin karsilinga bir olaydan alinganlik yapti diye annen gelmesin demek cok yanlis.
Anlamamal için niye uğraşıyorsunuz? Dikişlerimin acısını yerde bebeğim i yikamaya çalıştığımda oldu yemeğimi yedim aç kalmadım. Ayrica 4 kilo ile 2 kilo arasinda 2 kilo var 2kat kilolu yani bir yerini incitmekten korktum ve ters tarafa oturmuştum diyorum bebeğin kafası tarafında yikamaya çalıştım. Ayrica bem yikamayacağım diyebilirdi. Hiçbiri söylemedi sem yikayacaksin diye. Sonraki yikamalari ben yaptım zaten annem varken annem yikadi. Lütfen beni germeyin mümkünse biraz olsun anlamaya çalışînBirde herkesin sezeryan agrisi farkli olur yazmisinjz evet farkli olur ama ekmeğe yaağ surupp yiyemecek kadar agrili kimseyi gormedim ben hayatimda. Yagli ekmek yapayacak kadar agriniz varsa cocuga zaten hic bakamazsiniz. 4kilo cocuk dogurdum hic agrim var demedim zaten agri dusunmuyordum o an. Cunku cocugum kuvezde kaldi. Ve ben ilk anne olmustm ona bakmam lazimdi. Agriiyi dusunen kim? Surekli birilerinden yardim almaayaa kendiniz bi is yapmamaya alismissinjz. Bebek oluyor aileniz7. Gun de geliyor. Kayinvalideniz demekki 7. Gunde gelse kiyamet kopardi. Prenseslik sendromundan insallah cikarsiniz.
Anneniz demek istedim.Sizin ailenizde öyle olabilir ama esinizinkinde öyle değil demek ki. Herkes size uygun istiyorsunuz. O zaman tek başına uçağa otobüse atlayıp gelseydi ilk günden yanınızda olurdu.
Bir şunu anlatamadim kimseye inanin. Hem ben yine adim attim hos geldin anne dedim kadim cevap vermedi. Bu arada görevlendirme çalışıyordum bi okula tayin oldum ona bile hayırlı olsun demediler. Ben sanki küfür ettim kaynanama . ya da demedik laf bırakmadim da herkes onu haklı buluyor.Lohusa her zaman haklıdır bu bir. Yardım ettiğini dusunen arkadaslar yardim ettigini saniyor fakat bazen oyle olmuyor. Kadin dikisleri sebebiyle bazi esyalari hazir bulunduruyor, onlari bulamayinca ee aglayan bebek var panik oluyor. Düzenlemesinler. Soz konusu cocuk olunca anne kaplana donebiliyor. Normalde tepki gostermeyecegi bir olayi zayif aninda farkli dusunebiliyor. Burada eslere cok gorev dusuyor. Bizim yaslilarimiz azicik alingan, lohusa alingan adamin gorevi iki tarafi idare etmek. Bebesinin rizkini dusunup hanimini uzmeyecek, anne o lohusa odare et diyecek bana gore.
Annemin durumunu anlattım önceki yorumlarda... mümkün olsa gelmez miydi gelirdi elbette.Anneniz demek istedim.