Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

Benim en saçma bulduğum şey kv nın boşandığı eşine ve onun karisina yemek yapması oldu.
Sizin olağanüstü bi durum yaşadığınız ortada evinize gelen bi pide pizza ne bileyim ev yemekleri yapan bi yerden yemek alıp gelebilirdi.

Evet lohusasiniz sizi alttan alması gerekiyordu ama titiz takıntılı bi tipmis zaten.
Bence bi süre gorusmeyin beklentiye girmeyin çocuğunuzun bakımıyla kendiniz ilgilenin.
Madem hoşgeldine cevap vermedi sizde muhatap olmayın kendi haline bırakın.
Çok gelmek istiyorsa kendisi gelsin yemek vs.beklemeyin kimseden.
Ben hergun kahvaltı yerdim ama beklemezdim şahsen.
Ayrıca bunlar size hep işaret ilerde kv bakacak mi iyi düşünün bu doğru bir karar mi ?

Çalışacak gücü varsa çalışsın zaten.
Ki oturup fayans fırçalayan kadının çalışacak gücü de vardır bence.
Bence çocuğunuza siz bakın buyutun şartlar elveriyorsa aşırı titiz birinin büyütmesi de çok sağlıklı değil.

Tek suclu esin bence.
Babalik izni almaliydi ve hastanede kalmaliydi...
Erkek gayet de bebege bakabilmeli. Ne var alt almakta, ne zorlugu var? Neden ilgilenemesin?
Aa neden öyle diyorsun.

Erkekler yüksek insanlar. Bebek bezi almak aşağılık bi iştir. Ancak kadınlar yapabilir. Çünkü kadınlar zaten asagıda ya o yüzden.

Halbuki yüksekte olan erkek o kadar aşağıya inip bez alamaz
Tabiatına aykırı.

Tuvalete giderken bebegin basinda biri mi bulunsun?
Bebeklerimi dus kabinin yanina anakucagina koyar lohusayken oyle yikanirdim.
Tuvalete hala cocuklar pesimdeyken giriyorum.
Alinmayin ama sizde ciddi prenseslik sendromu var.
O kadin hicbisey yapmaya zorunlu degil hele ki yemek.
Bide bebegi yikarken ne diye agliyorsunuz?
Dogumdan ciktigimin ertesi gunu ilk cocugumu kendim yikadim, omrumce elime yenidogan almamistim.
Onun bunun yardimina bu kadar bel baglar, sirt dayarsaniz bi sarsinti sizi yikar gecer.
Ayrica annem ablam buzlugumu doldurdu gitti diyorsunuz.
E hamileyken yapsaydiniz bunu?
Ilk cocuk zaten, evde surekli ilgi bekleyen cocuk yokken zaman bolken kendiniz doldursaydiniz buzlugu?
Kusura bakmayin fena halde insanlara yaslaniyorsunuz.

Ben de anlamadım zaten kayinbabam ve eşi de yemek istemedi yemekleri ama biz zorladık görümcem yaptı dedik biraz yediler onlar da. inandılar mı bilemiyorum.
Herkes yapmak zorunda değil diyor bunu ben en başında eşime dedim zaten. Ama eski eşine ve karisima yapiyorsa yol yorgunu aileme yapabilirdi. Neyse ben de ona göre değer vereceğim artık.

öncelikle Allah analı babalı büyütsün minnoşunuzu.canım bak mesafe iyidir.senin gelsin işimi halletsin ama etliye sütlüye karışmasın gitsin mantığın var ama karşındaki kaynanan, eve çağırdığın gündelikçin ya da yardımcın değil.ya kendi işini kendin halledeceksin ki kimsenin ağzına laf vermeyesin ya da kişisel asistanınız muamelesi yapmayacaksınız kadına.Bebişi çok erken yıkamışsınız bu arada.

Erken doğum riskim vardı o yüzden işimi bırakmak ve sürekli yatmak zorunda kaldım buna rağmen 36ya zor gekdik ilaçlarla bile erken doğum oldu bebeğimde gelişim geriliği vardı o yüzden de 2 kilo doğdu size normal geliyor belki ama benim ailemde dikişli lohusaya ilk banyosu yaptırılmaz ki diyorum planli sezaryen olsaydim ablam annem yanimda olacaktı.

Kayinvaliden geliyor yemek yapiyor cocuga bakiyor, sana her zaman destek oluyor.
Ama annenler gelecegi icin sen ve esin yemek yapiyorsunuz. Hayir bu durum cok sacma geldi. Cunki bizde tam tersi olur.
Annem gelir yemek yapar, kv gelecegi zaman yemek hazirlariz. Bilemedim pek.
Kayinvaliden surekli yardim etsin, evini toplasin, yemegini yapsin, cocuguna baksin. Ve bir a demeye hakki olmasin.
Konu sahibi ksuuraa bakmaa! Ben seni fazla simarik oldum

ilk gün için o kadar uzaktan gelene yapilir biz öyle gördük annemin şehrinde olsam kaynanam bize gelse ben yapamasam bile anneme yaptırırım yemek bizde böyle.

Birde herkesin sezeryan agrisi farkli olur yazmisinjz evet farkli olur ama ekmeğe yaağ surupp yiyemecek kadar agrili kimseyi gormedim ben hayatimda. Yagli ekmek yapayacak kadar agriniz varsa cocuga zaten hic bakamazsiniz. 4kilo cocuk dogurdum hic agrim var demedim zaten agri dusunmuyordum o an. Cunku cocugum kuvezde kaldi. Ve ben ilk anne olmustm ona bakmam lazimdi. Agriiyi dusunen kim? Surekli birilerinden yardim almaayaa kendiniz bi is yapmamaya alismissinjz. Bebek oluyor aileniz7. Gun de geliyor. Kayinvalideniz demekki 7. Gunde gelse kiyamet kopardi. Prenseslik sendromundan insallah cikarsiniz.

Lohusa her zaman haklıdır bu bir. Yardım ettiğini dusunen arkadaslar yardim ettigini saniyor fakat bazen oyle olmuyor. Kadin dikisleri sebebiyle bazi esyalari hazir bulunduruyor, onlari bulamayinca ee aglayan bebek var panik oluyor. Düzenlemesinler. Soz konusu cocuk olunca anne kaplana donebiliyor. Normalde tepki gostermeyecegi bir olayi zayif aninda farkli dusunebiliyor. Burada eslere cok gorev dusuyor. Bizim yaslilarimiz azicik alingan, lohusa alingan adamin gorevi iki tarafi idare etmek. Bebesinin rizkini dusunup hanimini uzmeyecek, anne o lohusa odare et diyecek bana gore.

Lohusa psikolojisi ile olayları objektif değerlendirme konusunda birtakım sorunlarınız var.

Eğer bir konuya her 10 kişiden 8i benzer yorumlar yapıyorsa bu 8 kişi doğruyu söylüyor diyebiliriz değil mi?

Evet konunu okuduğumuz zaman kv için masraf yaptığınızı belirtmişsin. Allah razı olsun elbette. Sen maddi olarak ona yardımcı olmak zorunda deilsin.Fakat unutma ki o kocanın annesi. Yani sen ne kadar itiraz etsen de eşin ona maddi olarak destek olmak zorunda. Annesi eşinin bakmakla yükümlü olduğu ilk insanlardan biri. Bu ahlaken, hukuken,dinen ve etik olarak böyle. Bu sebeple bu konuyu fazla dillendirme bence.

Kv sizin için elinden geleni yapmış. Şu an lohusa psikolojisi ile anlamıyor olabilirsin. Ama bak herkes benzer şeyler söylemiş. Demekki doğruluk payı var. Yemek yapmış. Üstünü giydirmiş
Daha ne yapsin??

Elbette ufak kusurları olacaktır. Onlar da görmezden gelinmelidir.

Kuzenim doğum yaptı
Ben yanina gittim
Ben gittiğim için kv yemek yapmamıştı.
E çünkü neden yapsın. Ben turist değilim. Bi işin ucundan tutmaya gittim. Kadın da evine gidip dinlendi.

Ama siz ailenize yemek yapmasını beklemişsiniz. Burda hatalısıniz sevgili konu sahibi.

Eşim ablasina ekonomik olarak çok yardım eder. Görümcemin eşi yok. 2 gençkızı var
Eşim yardim etmek istiyor ve ediyor da. Eğer eşim degil de başkası yardım etse kınarım öyle kardeşi ben.

Herkes ailesine bakmakla yükümlü. Ama hiçbir kv ya da anne cocuklarına yemek yapmakla yükümlü değil. Bunu unutmayın.

Anlamamal için niye uğraşıyorsunuz? Dikişlerimin acısını yerde bebeğim i yikamaya çalıştığımda oldu yemeğimi yedim aç kalmadım. Ayrica 4 kilo ile 2 kilo arasinda 2 kilo var 2kat kilolu yani bir yerini incitmekten korktum ve ters tarafa oturmuştum diyorum bebeğin kafası tarafında yikamaya çalıştım. Ayrica bem yikamayacağım diyebilirdi. Hiçbiri söylemedi sem yikayacaksin diye. Sonraki yikamalari ben yaptım zaten annem varken annem yikadi. Lütfen beni germeyin mümkünse biraz olsun anlamaya çalışîn

Sizin ailenizde öyle olabilir ama esinizinkinde öyle değil demek ki. Herkes size uygun istiyorsunuz. O zaman tek başına uçağa otobüse atlayıp gelseydi ilk günden yanınızda olurdu.

Bir şunu anlatamadim kimseye inanin. Hem ben yine adim attim hos geldin anne dedim kadim cevap vermedi. Bu arada görevlendirme çalışıyordum bi okula tayin oldum ona bile hayırlı olsun demediler. Ben sanki küfür ettim kaynanama . ya da demedik laf bırakmadim da herkes onu haklı buluyor.
Ben kaynanami tanidim yeterince onun varsa yoksa kendi kızı ve oğlu bana gelip sürekli eşimdem için guvenme el oğlu p diyor . Sana da kizima da kofte yapacam deyip sadece kızına yapıyor benim maaşlar giderken iyi ama. 2bin kredi kartini ödeyelim iyi.
Alınacak hiçbir şey yokken giden de kendisi ama şımarık olan benim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…