Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

Sen bebegini onun emecegi sutu dusun. Haa anlat rahatla ki can sıkıntısı kalmasın icınde . Benzer seyleri yasadım, anlarım. Istersen özelden yaz en azından buradaki mesajları okuyup canın sıkılmaz :))

Yanlış anlamayın ama sanki bebeği kaynananıza güvenip yapmışsınız gibi. Yani o olmayınca hiçbir iş yolunda gitmemiş sanki

Ortada haklı diye bir durum yok görümcen en doğrusunu yapmış sana yıkatmakla acından ölmüyorsun hoş bebeğin o senin şahsen ben öyle düşünüyorum kimseye elletmedim çocuğumu bende onlar yıkıyo diye delirmştim sana yemek yapmaya gelmedi diye kadına surat yapma böyle zorunluluğu yok senin nasıl onun yanında yaşamaya mecburiyetin olmamış sende 1 hafta dışardan sölesen bişey olmazdı kaynananın faturalarını ödeyecek durumun var diye bu cümleyi kuruyorum yanlış anlama kosacası ne kadar uzak okadar iyi yemekte yapmasın yapmadığı gbi evine karışma hakkınıda kendinde bulmasın dağınıklık hakkında

Yanlış anlamayın ama sanki bebeği kaynananıza güvenip yapmışsınız gibi. Yani o olmayınca hiçbir iş yolunda gitmemiş sanki
Bu konuda eşim öyle düşünüyor ben değil. Ayrica her sey gayet yolunda gidiyor sıkıntı yok. kendi kendine alinip yalandan grip olup 2 gün sonra çıkıp gelen kaynanam haricinde her şey normal.

Bebeğiniz erken gelmeye karar vermiş ama planlı Doğum olsaydı da anneniz ve ablanız zaten bir iki gün kalabilecekmiş sanırım(kv nin grip olma mevzusunda yazıyor). Bu nedenle anne-abla yerine kv nin destek olacağını içten içe biliyordunuz bence.

Bebeğin kırkı çıkmasının bir milat görülmesi gerçekmiş bence anne gerçek anlamda kırk günde kendine geliyor. Yanında/yakınında birinin olması çok güzel birşey. Yanınızda anne-abla olamadıysa olan kişinin kıymetini bilin. İşime karışıyor derseniz herşeyi siz üstlenin. Yaşadıklarınızı birçok kişi de farklı şekillerde yaşıyor.

Gebeliğinizde erken Doğum riski varmış. Bu nedenle buzdolabını daha önceden doldurmalıydınız.

Kv nizin hırkanızı atması ve bir anda evden çıkması olayı çok saçma o konularda o hatalı. Ancak bezlerin yerini değiştirmesine karışmasaydınız keşke. Birisi evinizde sizinle kalıyor ve işinize yardımcı oluyorsa onun da kendi düzeni oluyor. Bebeğin altını ilk zamanlar hep siz alıyorsanız siz haklısınız.

Kadın oğlunun zor durumda olabileceğini görüp işe girmiş ne güzel işte.

Gelecek için: Bebeğe ilerde kv baksın diye düşünüyorsanız onun düzenine alışmanız lazım.

Nedense gelinler lohusa olunca, kv ler iki katı lohusa oluyor... Hele de böyle koca ilgisinden yoksun kv ler. Oğulları bütün ilgisini eşlerine verdikleri böyle dönemlerde aşırı Tripli oluyorlar.. Sen lohusa halinle susup oturuyorsun,onlarda bitmiyor artistlik ve atar....
Bende bunu anlayabilmiş değilim..
Ama birazda kabahat sende, o atarı yapacak ortamı hazırlamışsın... Kadını her işine koşturursan, yeri geldiğinde o buhranları ve atarları çekeceksin kardeş

Bebeğinizi sağlikla büyütün.

Evet başlikta da yazdiğiniz gibi lohusalik döneminin yoğun duygulari ve karmaşasiyla abartilmiş duygular.

Bence tüm evrelerinizde anneniz- kizkardeşiniz kadar ilgilenmiş. Yapmiş,etmiş.

Bilmeden kirmiş olabilirsiniz.ya da titizligi konusunda tepki vermis olabilirsiniz.bu da onu kirmiş.
Ben bile 15 yaşindaki kizimin dağinikliliğina katlanamiyorum çoğu zaman,tartişiyorum.

Ben hastaneden geldiğim anda wc,banyo fircaladim.yemek yapip evi toplayip öyle oturdum,yattim.kv.ler gelirse toplu olsun diye.dikişler yatsak da aciyor,iş yapsakta.yani acikcasi yatarken daha cok canim acirdi benim.
Lohusalik donemini sakin atlatmaya calişin.kendi kendinize telkinlerde bulunun.
Sütünüz kesilmesin.gülün,neşeli olun.
(Temiz,titiz demişsiniz.sigara içse bile elini ağzini yikamadan duramaz.kendimden biliyorum.kışın neyse ki ayarladiğim montla atlatiyorum da.yazin her sigara ictigimde kiyafetlerimi bile çikariyorum.)

Yani hastanede çamaşirinizi bile giydirmiş diye yazmişsiniz ya,ben o cümleyle etkilendim.

yaa niye herkes yemeğe taktı valla ben bu kadar takmadim benim anlatmak istediğim gereksiz yere küsüp giden kaynanama ben niye pış pış yapacağım bu bir. ikincisi de benim ona adım atmama rağmen onun hala burun kıvırması.
Madem kendi böyle iyi ben daha iyiyim ki.

Maalesef ağzı sigara kokuyor bunu bilip de nefesini prematüre doğan bebeğim e üflemesine sessiz kalamam. Yaptı sağolsun ama niyeoğlunun yapmasına izin vermedi ki. Işte insani çileden çıkarır kaynanam kendi dediği olacak kendi kuralları olacak. Kendi git dediyse gidecek eşim mümkün değil kalamaz. Zaten orda büyütsek o günden küsermiş. Ya ben pasifim aslında sessizim hep.. ondan oluyor. eşime dinletemiyorum kendimi.

buzdolabi doldurmaya firsat olmadı ki 26. haftada doktor çalışma dinlen dedi . 28de hastanede yattım. Ablam 8 gün kaldı ve her şeyimi yaptı. Bebeğimle ben ilgileniyorum 2.günden beri.
Grip mevzusu da şöylehee firsatta bebeği görmeyi istiyorlar ama annemler varken gelmek istemedi çünkü kendi içinde ablami kafasına takmış suratı ondan asıktı. ama annemler yola çıkınca hemen geldi . ben de gripti annen dedim o da annem yalan söylüyor sen bakma dedi. en son yine eşim annem grip dedi, 2 gün sonra gelince de ben de sordum kaynanama,sen grip değil miydin anne dedim.

2 ay oldu dogum yapalı kv 2 kat lohusaliydi seni cok iyi anliyorum ama ben susmadım catir catir kavga ettim.Allah sana senden beter gelin versin diye beddua etti sanki ben tasiyici anneyim iki lafindan biri ben ne anlarmışım o 3 tane dogurmus daha ne laflar vardi simdi sesimi cukarttim pek karışamıyor

Loğusalık özellikle kaynanadan nefret etmek demek.
Benimde her yaptığı batardı kavga bile ettim.
Yapcak bişe yok.
Aileniz yanınızda değilse , kaynananıza muhtaçsınız.
Kendi başınıza herşey daha zor oluyor oyüzden bisüre katlancaksınız mecbur.

Battaniye çarpmak,uzaktan gelen ailenize surat asmak nedir ya. Lohusalık zaten zor nedir bu tavırlar anlayamadım. Bi zahmet yemekte yapsınlar yardımcı olsunlar ellerine yapışmaz yani. 7 ay önce doğum yaptim çok zorlandım annem olmasa toparlanamazdim. 20 günlük kolik bebekle yalnız kaldım canım kaynanam sen de nasılsın geleyim bi çocuğuna bakayım yarım saat uyu demedi. Aksine misafir getiriyorum pasta yap diye sipariş verdi. Eşim zorla 1gun getirdi uyuya uyuya akşamı yaptı ne bulaşık ne yemek yaptı çekti gitti. Her şeyi kendim yaptım öğrenmeye çalıştım çalışıyorum kaynanam tek laf edemez ne bana ne bebeğime. Aramıza çok güzel mesafe koydum. Cok zorlaniyorum ama tek başıma bakıyorum diye herkese söylüyorum. Insan destege ihtiyaç duyuyor,kimseye güvenip doğurmadık ama arada nefes almak istemek çok normal seni anliyorum.Sen de hiç takılma ne hali varsa görsün sadece bebeğini emzir,sezeryan ağrıları hiç geçmez gibi geliyordu geçip gidiyor toparlanirsin. Bugünlerin tadını çıkar zaman çabuk geçiyor

insan severek isteyerek yapar yaaa. Uzuluyorum ilgisiz babalari duydukca. O cocuk anne babaya emanettir, dedeye buyukannelere degil bence.

Fazla hassas davrandığınızı düşünüyorum ama normal bir kaç ay sonra daha farklı düşünürsünüz konunuzu okuduğunuzda eminim.

Kayınvalideniz size çok destek olmuş bir kaç nazını çekmenin kimseye bir zararı olmazmış bence. Ancak benim en çok takıldığım şey,
7. Gün anneniz ve ablanız geldiğinde neden onlar için yemek yaptınız ki? Misafirliğe değil desteğe geliyorlar zaten anladığım kadarıyla o yüzden kaynananızdan onlar için yemek yapmalarını beklemeniz yanlış sizin yapmanıza da gerek yokmuş. Kayınvalidrniz zaten günlerce yemek yapmış annenizin gelceği gün varsın yapmasın zeytin ekmek yiyin yada kendileri eli dolu gelsin. Sadece bu detay bile gercekten ablanıza kayınvalidenizden(tüm yardımlarına rağmen) daha çok değer verdiğinizi gösterir alınmakta haklı yani kadın

Bence bebek doğunca ilgi onun üzerine toplanıyor bide eski eşi hanımıyla gelmiş sanki kendini dışarda kalmış gibi hissetti gibi geldi
Bebek biraz daha büyüsün herkes normalleşir

Nişanlıyım...Bu güzel tavsiyeleri ben de kulağıma küpe yaptım.Teşekkür ederim

Valla kadın o kadar yardımcı ki pijamanıza kadar giydirmiş trip atmış ama yine dayanamayıp gelmiş ben olsam idare eder alttan alırdım..

Kv ailenize değer verse ne vermese ne. Önemli olan eşimin tavrıdır benim için. Belki yanlış ama böyle. Benim kv de böyle vericidir ve bi yerden sonra müdahaleye giriyo anlayabiliyorum az çok ama eşiniz yönünden bence şanslısınız. Ben eşime annen gelmesin diycem ne nankörlüğüm kalır ne kıymet bilmezliğim. Ertesi gün de bu konuyla ilgili espri yapacağım o da gülecek öyle mi. En az 3 gün surat asar. O yüzden çok büyütmeyin inanın küçük bi dert.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…