Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

İşte öyle öyle öğreniyor insan zaten ilk aylar zor geçiyor alışma süreci, emzirmesi, gazı, uykusu insan bunalıyor ağrıların dinipte zaten bebeğe de alışınca inan dersin ki ohh dünya varmış, seviyorsa gelsin sevsin gerisine de sen elinden geleni yap laf sahibi oluyor böyleleri, sadece eşini kendinden laf edip uzalçk tutma ılımlı ol inan oda onu gelsin istemez sık sık eşlerden tepki görünce erkekler analarının lafına meyilli oluyor sen yumuşak başlılıkla dediğini yaptırmaya bak kv de de konuşsun dursun amannn pfff...

Konuyla alakası yok ama bebeğiniz yanınızda ve aktif emiyorken sağım yapmayın, bol bol emzirin.
Biberonla da vermeyin. Emzik biberon meme reddi yapar.
Kaynana da trip atmış biraz takılmayın bence.
Yine de yardım etmiş en azından biraz

Annem çalışıyor kv çalışıyor tek başıma baktım bebeğime. Tuvalete giderken de onu pusete koydum kapının önüne kadar getirdim kapıyı da açık bıraktım girdim. Ailenize surat asmasının nedenini sorsaydınız keşke. Aralarında başka bir şey mi geçti? Normalde ilişkileri nasıldır? Kv anne gibi olmaz. O sizi kızı gibi görse siz onu anneniz gibi göremezsiniz. Anneniz yaptığında kızmayacağınız bir şeye kv yaptığında kızarsınız. Beklentileri gerçekçi tutmakta fayda var.

Kesinlikle katılıyorum ha bir de sütü yetmiyor, göğsü de küçük aslında, bebek çekiyor ama süt yok gibi, sürekli mama verelim demeleri oldu. Görümcem her gelmesinde sütün var mı, bebeği severken anne mama vermiyor mu aç mı bırakıyor seni dedi.. ama ben de Allah a havale ettim. İnşallah kendisi de doğurur o zaman ben de gidip diyeceğim ilk banyosunda yıkasana sen. Herkes öğren demiş 4 tane yeğenime ben baktım yardım etmiştim ama ilk banyoda hep büyükler yaptırdı bizde .

Yarın birgün işe başlayacaksınız ve büyük ihtimalle bebeğinize kayınvalideniz bakacak. Konuda anlattıklarınız çok büyük sorunlar değil. Siz hormonlardan dolayı biraz abartıyorsunuz. Burada size gaz versek ne olacak. Siz soğuk davranıyorsunuz diye oda size soğuk davranıyordur. Siz sıcaklaşın oda yelkenleri suya indirir. Takılmayın böyle şeylere. En güzel günlerinizin tadını çıkarın.

işin en komik tarafı ne biliyormusun?
kayınvalidem anneeme ve ablama yemek yapmadı pardon da ne mecburiyeti var sizin ailenize yemek yapmaya.
istediğiniz zaman kadına git evime gelme deyin ertesi gün kadın gelsin ailene yemek yapsın.
kafalar pırıl pırıl vallahi.
ne yiyorsunuz söyleyin de bizde aynından yiyelim

Oda bısey mı bende dogum yapalı 3.5 ay oldu gorumcem kaldı o gece hastanede normal dogum yaptım ayagım kırık alcıda ee haliyle sütte hemen gelmiyor. Gorumcem ne desin bana bı süt annemi bulsak emzirse yok daha neler dedim sınır olmustum acayip kolay sanıyorlar. Ya su süt hakkında yorum yapmasalar geberırler bunu diyende hayatında evlenmeyip cocuk dpgurmamıs biri aklıma geldi sinirlendim.

Kaynananızın neden bozulup gıttıgını anlamadım , sonrada bozdukça bozmuşsunuz karşılıklı olarak

Kocan nasıl izin alamıyor? Yasal hakkı babalık izni. Vermemek gibi lüksleri yok.
Kaynananı da sallama gerçekten.
İzni bilerek almadı, 1 hafta annem kalacak, sonraki hafta da annemler gelecekti zaten onlar gidince alayım dedi kendisi. Ben ısrarla o zamana daha iyi olurum ilk 1 hafta önemli desem de o annesine güvendi almadı izin.

Sadece 2 günle bunalıyorsa vay halimize güya ben işe başlayınca o bakacak. Annem 66 yaşında ve dinç değil maalesef, kanser atlattı, şeker ve tansiyon hastası ayrıca işitme engeli var, cihaz kullanmasına rağmen net duyamıyor kayıp yüksek olduğu için. Yazıda berlirttim sezaryen için gün alamadan hastaneye sancım var diye gittiğimde acil ameliyata alındım maalesef. Ablam devlet memuru ve pat diye izin alamadı ki 6. gün geldiler.

İlk hafta sarılıktan dolayı ememiyordu ve 2090 grama düşmüştü gücü de yoktu o yüzden kolostrumu hep sağıp verdim saat başı besledim. Ki çok şükür hastaneye yatmadık hiç.

Canım git diyen olmadı kendine olayı anlamadın galiba, battaniyeyi şöyle yapalım anne dedim eşim de yanımdaydı hatta annesine çok kızdı zaten hiçbir şey demedik kendisine. KEndi aldı çantasını gitti. Aksine biz arabayla peşine gittik anne bin arabaya dedik yine de binmedi yürüdü evine kadar. Evet mecbur değil zaten düğün için geldiklerinde de yapmadı alıştım .
Herkes yemek yapmaya takılmış peki beni eşim faturalarını ödüyor saç boyasına kufaör parasına kadar veriyor tüm market giderini alıyoruz, sigarasını ile alıyoruz hani mecburiyet yoksa bunlara biz de mecbur değiliz. Doğum yapan kendisiymiş de alınıp gidiyor aksine lohusa kadın alıngan olur ben alınmadım ama yine de. Eve geldi hoş geldin dedim cevap vermiyor napayım ayaklarına mı kapanayım sizce?

En güzel günlerimde kaynanam sayesinde 3 yıldır birbirimize bağırmadığımız eşimle 2 kez tartıştık sağolsun. Ha eşimin de hatası çok zaten. Tek suçlu o değil ama olan oldu.
O konu da belirsiz şu anda . Çünkü anne çocuğa şöyle bak desek bizi rezil edecek bence yani kendi bildiği şekilde yapmak isteyecek.

Şuan ne dersek diyelim sizin fikriniz değişmeyecek. Sağlıkla büyütün bebeğinizi. Artık hiçbir şey eskisi olmayacak sizin için

Bu tripleri annem yaptı bana. Senin yine kayınvalidenmiş .Benden daha çok lohusaydı . Öldürdü beni . Saolsun yardım etti ama ettiğinide burnumdan getirdi .Yoruldum ve yaşlandım resmen.

Kadin her sıkıstiginizda yetismis.
Kendi anneniz babanizda kendi yapsin yemegini. Kv niz de dinlensin.

Surekli bi yemek telasi var sanirim. Esiniz yapsin ya da disardan soyleyin. Kv ya da gorumce yapmak zorunda degil.
Sekeri ciktigi icin de abartıyor demissiniz cok itici bu yazdiginiz. Nerden biliyorsunuz gördünüz mu gozunuzle ?

Kv nizin de haksin oldugu yer elbette var. Mesela bebrgin agzina üflemesine falan izin vermeyin kesinlikle.

Anneniz neden gelmedi doğum yaptıgınız gün. ablanizı neden bekledi onu anlamadım.ilk günler önemlidir zaten.sizin iyileşmeniz bebeğe alışma süreci , bebek yıkama mastit olma falan.ilk zamanlar kayınvalide değil anneniz olmalıydı yanınızda.anneniz ablanız bir hafta sonra gelmiş.kayınvalideniz 4. Gün yalnız bıraktı diye kızmışsınız.annem yok ama böyle bir durumda bir hafta sonra gelse çok kızardım ona da.kadın elinden geleni yapmış bence.suçun çogu eşinizde.babalık iznini kullanacaktı.bir sey lazım olur ilk günler eczaneye doktora sık gidilir.kayınvalidenizden çok eşinize kızın bence.

Ben seni hatırladım kayınvalidenin 2000 lira gelen ekstresiyle ilgili konu açmıştın. Valla kayınvaliden senin gibi gelini başının üstünde taşıması gerekirken saçmalamış ailenle de ego savaşına girmiş. Ben olsam ben de soğuk davranırdım.

yaptığı iyilekler ile attığı tribi bi kefeye koyun. hangisi daha ağır basıyorsa ona göre karar verin.
Her zaman trip atabilir bundan önce dediğim gibi mükemmel gelin kaynana değildik zaten, ben çoğunu büyütmedim hiç. Ama ben 3 günlük lohusayken trip zamanı değildi. Kimse takılmadı oraya ama ben de hissediyorum kaynanam çalışmayacak olmama takıldı o yüzden de beni yüzüstü bıraktı. Maddi olarak sıkıntılıyız zaten hali hazırda 7 binlik borcumuz var. Tabi ben çözemiyorum bi türlü düze çıkamıyoruz annesine de ne kadar veriyor ekstradan bilmiyorum. Şimdi işe gitmeyeceğim dediğim için eşim arabayı satıp borçları, 4 aylık kiramızı falan ödeyecek. O kafasını buna taktı. Çünkü 2 hafta önce eski çalıştığı yerde tekrardan işe girmiş. 3hafta için demiş eşime ama bakalım ne kadar çalışacak. Hoş ben çalışsın demedim ama o oğlunun strese girdiğini farkettiyse canı sıkılmıştır.
Ama umrumda değil. Zaten oğlum beni emmeyi bıraksa bile mamasını ben vereceğim ilk 6 ayda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…