lohusa bu kadar üzülür mü

ay, bu kaynanalı başlıklara girmekten kendimi alıkoyamıyorum..konu sahibi,eminim kayınvalidesi 40 gün içinde bebeği görmeye gelmeyip ,daha sonra gelseydi,şöyle bir başlık açacaktı;kaynanam 40 gün sonra bebek görmeye geliyor,bugünden sonra gelmesin artık,ona hizmet etmek istemiyorum"yani kaynana olmak zor iş arkadaşlar,ne yapsan yaranamazsın.ben olsam gider miydim?evet giderdim hemde ilk günden,kimse de kusura bakmasın,oğlumun çocuğunu görmemi kimse engelleyemez.anneniz de kabahat var.ne demek gelmesin,ben durmam.size destek olacağına,daha çok depresyona sokmuş.dünürü gelince el birliği ile size baksalar,olmaz mıydı ?
not:yaş 52, kayınvalide adayıyım

Benim annemde bana kızıyor ben kv hakkında birşey dersem ayıp diyor ben sadece yaptıklarını diyorum annem kötü kv görmemiş benimki kötü değilde düşüncesiz hakkını yemeyim anneme kolay geliyor. .ben annemede dedim eğer sende gelinin olunca böyle yaparsan aynısını yapsın diyorum...annem beni anlamaz ben annemi :))

Benim iki sezaryenimin arasında 16 aycık var 17 günde çoktan toparlamıştım ama arkadaşın doğumda da başka problemler olmuş. Herkes bir olmuyor işte

canım sadece doğduğu gün hastaneye git,sakın eve gitme.sonra burada arkandan atılıp tutulmasın
adı kaynana olunca ne yaparsan yap suç,gitsende suç,gitmesen de.arasan da suç aramasan da.face'de her şeyini beğensen de suç,beğenmesen de.yemeğe çağırsan da suç,çağırmasan da.yemek yapıp versen de suç,vermesen de.evine çağırsan da suç,çağırmasan da.karşındaki eğer istemiyorsa gözünün üstündeki kaşın da suç

bir de burada gazlayanlar var.vay efendim neden geliyormuş,ne işi varmış kaynananın annemiz bize yeter diye.yaaa anlamıyorum kendi annelerine böyle davranılsa ne hissederler acaba.
pardon onların anneleri hep iyi niyetlidir.hiç bir şeye karışmazlar alınmazlar,üzülmezler.oğullarının evine gitmezler gelmezler,rahatsız etmezler

aslında doğru söylüyorsun,misafir gibi gidip,1-2 saat durup dönmek var ama oğlullarımız ne düşünür diye kara kara düşünüyorum.gelip,gitmesem alınırmı ki?sonra gelin hanmda bunu oğlumun başına kakıp durursa diye.annen el gibi geldi gitti, denmesi de var işin sonunda .dengeyi bulmak lazım ama nasıl?umarım allah bize sağduyulu,hoşgörülü ve saygılı gelinler verir.başka bir beklentim yok.bu arada,gelinimle aram iyi,burada böyle yazıyorum diye yanlış anlaşılmasın

inşallah hep iyi olursunuz canım ama daha nişanlı

inşallah hep iyi olursunuz canım ama daha nişanlı
Egem abla çok dertlisin. Haklısın aslında bi bakıyorsun gelinlerin biri kaynanam gelmedi torununa diye konu açıyor biride gelecek diye. Napsın şimdi zavallı kaynana. Ben eve de gitsin diyorum kayınvalide ama yardımcı olsun vs. Ama bazı kayınvalideler hakkatten insanı çikeden çıkarıyor. Benim ki doğum yapmışım eve gelmişim ikinci günü bana bebek ne zaman yatsa sende g.tünü devirip yatıyorsun demişti. Söylenecek laf mı Allah aşkına? Yatıcam tabi lohusayım uykusuzum.

Bencede babaanne 40 gün beklememeli fakat şöyle bir şey var gelen insan da anlayışlı olmalı.ben ilk doğum yaptığımda kayinvalidem, 5 kızı,kocaları,çocukları üç günde bir dolusup durdu eve.saolsun geldiler ama ben lohusa halimle onlara hizmet etmekten telef oldum.zavalli annem ha bire çay servisi yaptı. Ben ve annem oturacak yer bulamadık yerlerde oturduk.hadi ben dikislerimin acısını geçtim kimse anneme teyze sen zahmet etme deyip bir çay servisi yapmadı.lohusayken bir gün yatamadim.annem bir hafta kalabildi yanimda her gelislerinde laf carpiyorlardi niye annemi cagirmisim diye.kimse kusura bakmasın ikinci doğumda 40 gün yataktan bile çıkmayı düşunmuyorum. Kimse size madalya takmiyor üstüne çektiğiniz eziyet kâr kalıyor...

ahhh çok çok dertliyim

neler neler okuyorum KK'da

babaanne torununu görmek için neden 40 gün beklesin? 7 kat el değil ki babaanne ya hu. annen neyse o da o.
Ben doğum yapsam hem annemi, hem kayınvalidemi yanımda isterim.

Lohusalık 40 günse 30una yakın annen baktıysa 10 günde kayınvaliden baksın. Hiçbir babaanne dayanamaz yeni bir torunu 1 ay görmemeye.
Onun hizmet beklemesi bir şey değiştirmez o beklesin sen yapma gir odana bebeğinle ilgilen uyu yat kalk
Eşine baştan anlat ben hizmet edemem biliyorsun bi şey derlerse çok üzülürüm sonra bak durum bu de sonra bana neden hizmet etmedin deme de. Bir şey olursa ben demiştim dersin eşine haksız değil haklı olursun o durumda.
Annenizin tavrı da ayrı konu kv hizmet edemem gibi sizi doldurması da ilginç.
Kızım ev kalabalık olur hem kv geliyor bende gideyim az kendi evimi toplayayım sonra yine gelirim demesi lazımken.

bu tavrınız yanlış sizin akrabalarınız sizi akrep gibi sokmuş sizde kocanızın ailesini akrep gibi sokuyorsunuz başkada bir şey görünmüyor burdan

Son düzenleme:
Kızlar biraz anlayışlı olalım.ailenin iç durumunu bilmiyoruz.kayınvalideyle bir sorun varki lohusa lık.bitene kadar istemiyo.bakın benim kızım şehir dışında.doğum için buraya geldi.kayınvalidesi.ben bakamam.senin eve gitsin dedi.kızıma 2 ay ben baktım.kayınvalideyle akrabaları hergün kahvaltıya bana geldiler.neymiş torun larını özlüyorlarmış.ben kızıma mı bakayım.onlara yemek çaymı.birde gelenler oluyo geçmiş olsuna.gerçekten çok yoruldum.ve torun unu önleyen kayınvalide.torun una bir çöp bile almadı.böyle sülük gibi yapışanlarda.var.Kızım da nede torunum da çöpü yok.damadı n maaşıda.o yiyor.kızım çıldırmak.üzere

Valla kimse kusura bakmasında ben kadının gelip bi köşeye çekilerek bütün işleri geline yaptıracağını sanmıyorum annemiz yapınca göz yumuyoruz kayınvalide olunca neden kinlenşyoruz anlamıyorum .. Senin annenin torunuysa o kadınında torunu velevki sana bakmayacak diyelim yada hizmet bekleyecek olabilir eşinin annesi çocuğunda babaannesi bence haksızlık yapıyorsunuz kadın 40 gün keyfinizimi bekleyecek torun sevmek için hemde 40 gün sanki yatak döşekmş oluyoruz sezeryanda bile en fazla 10 gün sonra herşey normale dönüyo

Ya hiçbir babaanne dayanamaz mi? Bi iki haftalıkken gittik ev taşıma durumu vardı ablama gittim iki aylığı geçmiştik aramadi torunum nasıl diye
Bir kere 40ini hesaplamis oda yanlış olmuş babasına resim göndermiştim ben yarin arayacaktim dedi ,annem giderken aradi birde gidince aradi allah kavuştursun demek için ...ne öncesi ne sonrası aramadi iyi mi tek başına bakabiliyor musun falan yok aramiyor.simdi annem yurt dışında hergün iki defa arıyor beni değil bebeği görmek için 40gun değil iki buçuk ay sormadı görmesi hadi mümkün değildi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…