- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
47Kac yasindasiniz?
Vah arkadas biz cocuk dogurmamisiz anlaşılan
lohusalik depresyonunu anlayabilirimde kafami dinliyebiliyormus su durumda ayyretten su sezeryanida agir ameliyatlarla bir tutanlar var arkadas sizi kim ameliyat ediyor veyahuy bizi kim ettide 24 saat dolmadan ayaklandik 6.gunevde ismizi yayaptık
konu sahibi simarik alti ustu 17.gunluk bebe alti ustu
canım sadece doğduğu gün hastaneye git,sakın eve gitme.sonra burada arkandan atılıp tutulmasınay, bu kaynanalı başlıklara girmekten kendimi alıkoyamıyorum..konu sahibi,eminim kayınvalidesi 40 gün içinde bebeği görmeye gelmeyip ,daha sonra gelseydi,şöyle bir başlık açacaktı;kaynanam 40 gün sonra bebek görmeye geliyor,bugünden sonra gelmesin artık,ona hizmet etmek istemiyorum"yani kaynana olmak zor iş arkadaşlar,ne yapsan yaranamazsın.ben olsam gider miydim?evet giderdim hemde ilk günden,kimse de kusura bakmasın,oğlumun çocuğunu görmemi kimse engelleyemez.anneniz de kabahat var.ne demek gelmesin,ben durmam.size destek olacağına,daha çok depresyona sokmuş.dünürü gelince el birliği ile size baksalar,olmaz mıydı ?
not:yaş 52, kayınvalide adayıyım
inşallah hep iyi olursunuz canım ama daha nişanlıaslında doğru söylüyorsun,misafir gibi gidip,1-2 saat durup dönmek var ama oğlullarımız ne düşünür diye kara kara düşünüyorum.gelip,gitmesem alınırmı ki?sonra gelin hanmda bunu oğlumun başına kakıp durursa diye.annen el gibi geldi gitti, denmesi de var işin sonunda .dengeyi bulmak lazım ama nasıl?umarım allah bize sağduyulu,hoşgörülü ve saygılı gelinler verir.başka bir beklentim yok.bu arada,gelinimle aram iyi,burada böyle yazıyorum diye yanlış anlaşılmasın
Egem abla çok dertlisin. Haklısın aslında bi bakıyorsun gelinlerin biri kaynanam gelmedi torununa diye konu açıyor biride gelecek diye. Napsın şimdi zavallı kaynana. Ben eve de gitsin diyorum kayınvalide ama yardımcı olsun vs. Ama bazı kayınvalideler hakkatten insanı çikeden çıkarıyor. Benim ki doğum yapmışım eve gelmişim ikinci günü bana bebek ne zaman yatsa sende g.tünü devirip yatıyorsun demişti. Söylenecek laf mı Allah aşkına? Yatıcam tabi lohusayım uykusuzum.inşallah hep iyi olursunuz canım ama daha nişanlı
ahhh çok çok dertliyimEgem abla çok dertlisin. Haklısın aslında bi bakıyorsun gelinlerin biri kaynanam gelmedi torununa diye konu açıyor biride gelecek diye. Napsın şimdi zavallı kaynana. Ben eve de gitsin diyorum kayınvalide ama yardımcı olsun vs. Ama bazı kayınvalideler hakkatten insanı çikeden çıkarıyor. Benim ki doğum yapmışım eve gelmişim ikinci günü bana bebek ne zaman yatsa sende g.tünü devirip yatıyorsun demişti. Söylenecek laf mı Allah aşkına? Yatıcam tabi lohusayım uykusuzum.
Kısaca olayı anlatayım,yeni doğum yaptım bebeğim 17 günlük,kayınvalide kayınpederi ve yengem doğumdan beri gelmek için deliriyprlar ama ben sezaryenliyim ve ameliyatımda ağır geçti.kızımda huysuz dayanamıyorum şu günlere annemde olmasa çıldırırdım.eşimde bana psikolojik olarak hiç destek olmuyor.kendimi çok yorgun hissediyorum bide kv bende kalmak istiyormuş.bu dönemde annemde gelmem sana kv ne hizmet edemem dedi ki haklı.Eşim saolsun getir götür bebek bakımı ile falan ilgileniyor ama çenesi laf sokması bana çekilmiyor. Bugün bide hala gelicem deyince çıldırdım. Doğumdan önce lütfen gelecekler kırkından sonra gelsinler dedim. Çünkü ameliyat ve lohusalıkta zor olacağını tahmin ettim. Kavga koptu ben gelmesinler demiyorum ama neden kırkımın çıkmadı beklenmiyor.hafi onlar cahil insanlar bilmiyorlar eşim neden aramızın bozulmasına meydan veriyor. Kavga çıktı hakkımı helal etmiyorum dedim,senin gibi bir kocam yok artık dedim çünkü geçen hafta da patavatsozca annemi evden kovdu ama onu da elini öpüp gönlümü aldı benim zorumla.şimdi konuşmuyorum ama kv kalmayacak için rahat etsin diye lafı da çarpıyor ben haksız mıyım.lohusa kadına bu eziyet verilir mi.çalışan bir bayanım doğum iznimin hepsi eşimin 5 kardeşi ve yeğenletine bakmakla geçecek galiba. Korkuyorum akrabalarından çünkü benim akrabalarım hep bana akreplik etti. Bir fikir verin bana.[/QUOTE
Hımmm eferin iyi yapıyosunuz tebrik ederimben evliyim 2 çocuk annesiyim ben de sevde gibi düşünüyorum,
Hımmm aferin iyi yapıyosunuz tebrik ederimben evliyim 2 çocuk annesiyim ben de sevde gibi düşünüyorum,
teşekkür ederimHımmm aferin iyi yapıyosunuz tebrik ederim
Ya hiçbir babaanne dayanamaz mi? Bi iki haftalıkken gittik ev taşıma durumu vardı ablama gittim iki aylığı geçmiştik aramadi torunum nasıl diyeLohusalık 40 günse 30una yakın annen baktıysa 10 günde kayınvaliden baksın. Hiçbir babaanne dayanamaz yeni bir torunu 1 ay görmemeye.
Onun hizmet beklemesi bir şey değiştirmez o beklesin sen yapma gir odana bebeğinle ilgilen uyu yat kalk
Eşine baştan anlat ben hizmet edemem biliyorsun bi şey derlerse çok üzülürüm sonra bak durum bu de sonra bana neden hizmet etmedin deme de. Bir şey olursa ben demiştim dersin eşine haksız değil haklı olursun o durumda.
Annenizin tavrı da ayrı konu kv hizmet edemem gibi sizi doldurması da ilginç.
Kızım ev kalabalık olur hem kv geliyor bende gideyim az kendi evimi toplayayım sonra yine gelirim demesi lazımken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?