- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
Insanlar anlayissiz olduklari icin ztn hep gelinler kötu saygisiz gibi gosteriliyor.halbuki kayinvalidenin oglunu arayipta stemkar bir sekilde gelmek icin izin istemesi bile ortaligi karistirmak istediginin bir gostergesidir bence..cok haklisiniz yorumuzda..Hiçbir gelin kayinvalidesine bakmak zorunda değildir,helede doğum gibi bir zamanda.he bakılır mecbur kalınır,gönül kırılmasın eşle ara bozulmasın vs diye. Ama bu zorunluluk değildir.bir takım şeyler adettir gelenek gorenektir,boyle olması doğru olduğu anlamına gelmez. Konu sahibi böyle hassas bir dönemi çocuğuyla eşiyle başbaşa geçirmek isteyebilir en doğal hakkı.
O zaman oglun gelir yanina egem, geline gerek yok diyorsan.benim derdim gelinimin beni sevmesi olamaz hiç bir zaman.sevmesine de gerek yok.oğlum bana gelsin,o da annesine gitsin hiç mahsuru yok.
o kadar saçma şeyler sorun ediliyor ki burada gerçekten sorun yaşasalar ne yapacaklar diye merak ediyorum sadece.
bu konu sahibinin daha ilk doğumu o nedenle kaynanasının nasıl davranacağını bilmiyor.belki de lohusa diye el üstünde tutulacak ne biliyor.haaa 2. doğumudur,ilkinde kaynana çektirmiştir gelmesin demesine hak veririm ama burada yaptığı sadece farazilerle öyle yapar,böyle yapardan öteye gitmeyen şeyler
Güzel ablam vardır geçmişten içini karartmasına neden olan şeyler, bir de çok enteresan oluyor insanın ruh hali sana anlatmaya gerek yok maşallah iki evlat sahibisin Allah esirgesin. Ha başka zaman olsa o lafları bana annem söylese terslenirdim ya da cevap verirdim ama eşimin annesi böyle bir günde o kırıcı olsa da ben susayım dedim sustum, ama kırıldığımı bildirmediğim için gönlümü almaya da çalışmadı işte bu sebepten unutamadım. Belki böyle olaylar geçti arada ve konu sahibi zamanında kırdı şimdi daha beterini yaparsa hiç geri dönüş olmaz diye istemiyordur.canım benim,sorun da bu işte.konu sahibinin kaynanası daha hiç gelmemiş,nasıl davranacağını bilmiyor ki
evet gelip surat asarak huzurumuzu kaçıracağına gelmemesini tercih ederimO zaman oglun gelir yanina egem, geline gerek yok diyorsan.
Güzel ablam vardır geçmişten içini karartmasına neden olan şeyler, bir de çok enteresan oluyor insanın ruh hali sana anlatmaya gerek yok maşallah iki evlat sahibisin Allah esirgesin. Ha başka zaman olsa o lafları bana annem söylese terslenirdim ya da cevap verirdim ama eşimin annesi böyle bir günde o kırıcı olsa da ben susayım dedim sustum, ama kırıldığımı bildirmediğim için gönlümü almaya da çalışmadı işte bu sebepten unutamadım. Belki böyle olaylar geçti arada ve konu sahibi zamanında kırdı şimdi daha beterini yaparsa hiç geri dönüş olmaz diye istemiyordur.
Kesin olarak artık emi olduğum bişey var lohusa sendromu diye bişey var. Ama kadınlarda değil erkeklerde oluyor. Okadar öküzleşiyorki kadınlar bunalıma giriyor bu yüzden. Hangi erkek bunu ilk olarak anlayıp kadınlara yapıştırmış acabaBakın hala derdimi anlatmaya uğraşıyorum ya gelmesin değil elbette annesi gelecek ama neden kırkım beklenmiyor biraz benim tarafımdan düşünülsün istiyorum şımarıklık falan değil benimki tamamen kendimi savunma ailede tek çalışan gelin benim ama ev hanımı olanlarla bir tutuluyorum.burada asık suçlu eşim hadi onlar cahil bilmez ama eşim görüyor benim çektiğim acıları.
evet gelip surat asarak huzurumuzu kaçıracağına gelmemesini tercih ederim
bilmiyorum çok çok bir şeyler yaşasalar zevkle yazardı diye düşünüyorum.:)
annemin 2 gelini vardı nişanlılarken bizden çıkmazlar annecim şöyle yapalım,annecim böyle yapalım derlerdi yenir içilir,gezilir tozulurdu.ne zaman evlendiler her gelmelerinde suratları bir karış olurdu.annem de üzülür dururdu.ne iş bekler ne aş beklerdi,küçük evlendiği için genç kaynana olmuştu.her işini zaten kendi yapıyordu,halen de yapar.Kadinin yazicak hali yok ki yazsin. Cok fazla birsey de yazmadi zaten.
Daha gelinin bule yok egem, niye gelsin surat assinda keyfini kacirsin anlamadim.
Ama zaten birseyler basta nasil baslarsa oyle gider. Umarim dusundugun gibi olmaz.
annemin 2 gelini vardı nişanlılarken bizden çıkmazlar annecim şöyle yapalım,annecim böyle yapalım derlerdi yenir içilir,gezilir tozulurdu.ne zaman evlendiler her gelmelerinde suratları bir karış olurdu.annem de üzülür dururdu.ne iş bekler ne aş beklerdi,küçük evlendiği için genç kaynana olmuştu.her işini zaten kendi yapıyordu,halen de yapar.
nişanlıyken farklı evlenince farklı olmalarını kabullenemedi annem,zoruna gitti.evimizin huzuru kaçardı.
ben misafiri çok severim.Allaha şükür gelenim eksik olmaz.kapım herkese açıktır.gelinler gelmek isterlerse misafir olabilirler bana gelmezlerse de üzülmem.kendileri bilir.
annemin 2 gelini vardı nişanlılarken bizden çıkmazlar annecim şöyle yapalım,annecim böyle yapalım derlerdi yenir içilir,gezilir tozulurdu.ne zaman evlendiler her gelmelerinde suratları bir karış olurdu.annem de üzülür dururdu.ne iş bekler ne aş beklerdi,küçük evlendiği için genç kaynana olmuştu.her işini zaten kendi yapıyordu,halen de yapar.
nişanlıyken farklı evlenince farklı olmalarını kabullenemedi annem,zoruna gitti.evimizin huzuru kaçardı.
ben misafiri çok severim.Allaha şükür gelenim eksik olmaz.kapım herkese açıktır.gelinler gelmek isterlerse misafir olabilirler bana gelmezlerse de üzülmem.kendileri bilir.
ben anlaşmayacağım demiyorum ki,anlaşabiliriz de.çevremde gördüklerim burada okuduklarımdan sonra kendimi korumaya aldım,gelinlerle hep bir mesafem olacak,onun için ne kırılacağım,ne üzüleceğimEgem abla, bu tip konularda az çok biliyorum yazdığın yorumları. Birçoğunda hak veriyorum sana ama bazen şaşırıyorum da yorumlarına :S
Elbette senin fikrindir, saygı duyarım ama önyargılı olduğunu düşünmeye başladım. Bildiğim kadarıyla oğulların evli değil. Nasıl bir gelinin olacak belli değil. Neden bu kadar keskin düşünüyorsun? Belki çok iyi anlaşacaksınız? Böyle sorunlarınız olmayacak?
bizi sadece biz anlıyoruz değil mi,yeter ki evlatlarımızla aramıza nifak sokmasınlar.:)egem benim de beni sevmesi gibi bir derdim yok inanki,sadece burada okuduklarım ve çevremde yaşadıklarımı göz önüne alarak konuşuyorum ki,oğlanlar arada kalıyor.gelinimin üzülmesini istemem,dolayısıyla oğlum üzülecek.yaşamadan göremeyiz.gelip gitmem ben de zaten,surat asacaksa bence de hiç gelmesinler.oğlumun gelip gitmesine ve benim onu aramama karışmasın yeter.
ben anlaşmayacağım demiyorum ki,anlaşabiliriz de.çevremde gördüklerim burada okuduklarımdan sonra kendimi korumaya aldım,gelinlerle hep bir mesafem olacak,onun için ne kırılacağım,ne üzüleceğim
sizin kayınvalidenizin terbiyesizliği o.ama konu sahibinin kayınvalidesi böyle olmayabilir.o sadece gelmesinden ve ona hizmet etmekten bahsediyor.yani bu çok zor olmasa gerek.özel bir şey yapması gerekmiyorki,eskilerin deyimiyle sofraya bir tabak fazla koyacak,nihayetinde.ama bu bile zor geliyor bazı gelinlere. biz de gelin olduk ve inanın her şey çok daha zordu. böyle söylüyorum diye,ben hiç hata yapmadım diyemem.ama hepsinin boş olduğunu zamanla öğreniyor insan.Ay öyle demeyin,lütfen, insanın davranışı çok önemli gerçekten. Doğum yaptığım sabah odaya geldiğinde kayınvalidem karnın da öyle duruyor bir çocuk daha varmış gibi demiş bir de elleriyle şişmiş bir karın ifadesi göstermişti, hala zoruma gider. Sütüm bir hafta gelmedi geldi gitti aç bu çocuk süt yetmiyor aç bu çocuk dedi durdu zaten üzülüyorum sütüm yok diye daha da üzmüştü beni. Eve odaya girdiğimizde yatak dolabının tepesi tozlu kalmış diye söylenmişti, doğuma gitmeden önce düzgün temizleyememişiz... Şimdi bir anne ki bu anne kızının doğumlarında da bulunmuş çocuk doğurmuş lohusa psikolojisinden azıcık anlaması gerekmez mi? Bunu yapan insan nasıl gelsin diye dört gözle beklenir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?