lohusa bu kadar üzülür mü

Hiçbir gelin kayinvalidesine bakmak zorunda değildir,helede doğum gibi bir zamanda.he bakılır mecbur kalınır,gönül kırılmasın eşle ara bozulmasın vs diye. Ama bu zorunluluk değildir.bir takım şeyler adettir gelenek gorenektir,boyle olması doğru olduğu anlamına gelmez. Konu sahibi böyle hassas bir dönemi çocuğuyla eşiyle başbaşa geçirmek isteyebilir en doğal hakkı.

Insanlar anlayissiz olduklari icin ztn hep gelinler kötu saygisiz gibi gosteriliyor.halbuki kayinvalidenin oglunu arayipta stemkar bir sekilde gelmek icin izin istemesi bile ortaligi karistirmak istediginin bir gostergesidir bence..cok haklisiniz yorumuzda..

sen kendi torununa gitmek istemez miydin? hizmet bekliyorlarsa ameliyatlıyım yapamıyorum der çekilirdin kenara. ama torunlarını görmek hakları. ayrıca eşinizin sizin annenizi kovmasıda ayrı bi terbiyesizlik. nasıl ilişkiler bunlar

Sezeryanla doğum yaptım, kızım 1yaşına girecek. Bırakın eşimin ailesini ,eve geldiğim ilk günden başlayarak 3-4ay boyunca gelenin haddi hesabı olmadı çok şükür , dedim ki
Maşallah ne seviliyormuşum. Ne yattım, ne lohusayım dedim, ne sezeryanlıyım dedim her geleni özene bezene ağırladım, aman yeni doğum yaptım bir bisküvi çay yeter demedim pastamı, böreğimi hiç eksik etmedim çok şükür..
Bence çok abartıyorsunuz babaanne 40 gün neyi bekleyecek torununu görmek için ayıptır ya..bırakın gelsin siz de kasmayın, birşeyler yapacağım diye uğraşmayın olduğu kadar herşey..(sayfaları okumadım başka gelişmeler varsa bilemem)

Kimse burda kayinvalideyle kiz annesini bir tutmasin..cogunlukla kaynanalarin hepsinde sorun var iyilerine bisey demiyorum istisnalar tabiki var ama geneline bakarsak boyle..konulari okuyun bu lohusalikla ilgili konu sahipleri hep sikayetci kaynanam geldi bunu dedi kaynanam geldi şunu dedi,gayet psikolojim iyiydi bunu yapti bozdu..neden bitaneside cikip annem ben lohusayken dogumuma geldi bana bunu dedi cok moralim bozuk diye konu acmiyor?? Cunku hicbir anne kendi evladina kotu bisey soylemez hele ki o donemde..kayinvalidelerinde ogullari dogursaydi onlarda seslerini cikarmazlardi ama konu gelin olunca en hassas donemde bile dicek bi laflari oluyo malesef

O zaman oglun gelir yanina egem, geline gerek yok diyorsan.

canım benim,sorun da bu işte.konu sahibinin kaynanası daha hiç gelmemiş,nasıl davranacağını bilmiyor ki
Güzel ablam vardır geçmişten içini karartmasına neden olan şeyler, bir de çok enteresan oluyor insanın ruh hali sana anlatmaya gerek yok maşallah iki evlat sahibisin Allah esirgesin. Ha başka zaman olsa o lafları bana annem söylese terslenirdim ya da cevap verirdim ama eşimin annesi böyle bir günde o kırıcı olsa da ben susayım dedim sustum, ama kırıldığımı bildirmediğim için gönlümü almaya da çalışmadı işte bu sebepten unutamadım. Belki böyle olaylar geçti arada ve konu sahibi zamanında kırdı şimdi daha beterini yaparsa hiç geri dönüş olmaz diye istemiyordur.

O zaman oglun gelir yanina egem, geline gerek yok diyorsan.
evet gelip surat asarak huzurumuzu kaçıracağına gelmemesini tercih ederim

bilmiyorum çok çok bir şeyler yaşasalar zevkle yazardı diye düşünüyorum.:)

Konu Sahibi arkadaşım kv lidenizin gelmesine ses etmeseydiniz keşke gelen cümbür cemaat kalabalık bu depresif halinizden kurtulmanızı da sağlayabilir. Yapmanız gereken zaten sezeryan dışında operasyonda geçirmişsiniz. Öylece yatağınızda yatmak zaten sizin kalkıp hizmet edemeyecek durumunuzu görünce hizmet ettirmek için geldiyse alel acele koşarak kaçar. Ama belkide bu sefer tam tersine yardım eder hem anneniz hem siz dinlenmiş olursunuz.

Arkadaşımın Gelinleri 1 ay önce doğum yaptı .normal doğunla.bebek ağlayınca alıp çocuğu veriyorlar. Yemek pişirmek şöyle dursun evde ne piştiğinden bi haber. Geline sorsan bu durumdan şikayetçi bebekle kendisi ilgilenmek istiyor ama öyle bir yürüyüşü varki 1 ay olmuş ama sanki sezeryan yapmış 1 gün önce gibi. Ben sezeryan oldum 18 saat sancı sonunda sezeryan oldum ve hastanede 2 gün kaldım hiç uyumadım bu sürede. Evde tek istediğim 2 saat çocukla ilgilenirseniz uyurum. Sonra kalkıp emziririm çocuk kendini yırta yırta ağlıyor eşim kucağına alırken kv aaa bırak bakalım uyanıcakmı iyi anneyse uyanır diyor. Uyandım ve bunu duydum o uykusuzlukla öyle bir sinirlendimki ve daha bunun gibi çok şey oldu ertesi gün kalktım yemek yaptım 4. Gün yani. Yapma etme dediler yok ben kendi işimi kendim yapmak istiyorum yataktan sıkıldım dedim ve yaşanan bikaç olayla kv gitti allahıma çok şükür. Bu doğumdan sonra uzun uzun yatan gelinler in birçok örnekten sonra anladımki kv leri çok iyi ve nazları geçiyor

Kesin olarak artık emi olduğum bişey var lohusa sendromu diye bişey var. Ama kadınlarda değil erkeklerde oluyor. Okadar öküzleşiyorki kadınlar bunalıma giriyor bu yüzden. Hangi erkek bunu ilk olarak anlayıp kadınlara yapıştırmış acaba

Eşiniz hadi annesine gelme diyemez de anne okadar insanın yeni doğan bebeğin evine yatıya gelmesi normal değil sen kal onlar dönsün deseymiş sizde suç bulabilirdim ama böyle cümbür cemaat gelen kv nin anlayışsızlık limitini hissedebiliyorum . Ama keşke sizde eşinize annen neyse ama diğer insanlar kalmasın deseydiniz daha mantıklı olurdu böyle olunca kv sini istemeyen gelin olmuşsunuz

evet gelip surat asarak huzurumuzu kaçıracağına gelmemesini tercih ederim

bilmiyorum çok çok bir şeyler yaşasalar zevkle yazardı diye düşünüyorum.:)

Kadinin yazicak hali yok ki yazsin. Cok fazla birsey de yazmadi zaten.

Daha gelinin bule yok egem, niye gelsin surat assinda keyfini kacirsin anlamadim.
Ama zaten birseyler basta nasil baslarsa oyle gider. Umarim dusundugun gibi olmaz.

Kendi annen gelince 40 yabancı olmuyor oda babaanne nasıl bekler 40 gün bu defada dnğum yaptım gelmediler olur

Konu bana tanidik geldi kaynanizda benimki gibi sanirim.benimde kaynanam psikolojimi bozuyodu dogum yaptik tum sulaleyi bize cagiriyordu annem onlara hizmet etmekten mahvolmustu kadin banami baksin onlarami baksin zor gecmisti zerre yardımı olmuyodu sade cene eger sizin layinvaldenizde boyle ise gelmemesi daha iyi yarardan cok zararlari oluyo

Kadinin yazicak hali yok ki yazsin. Cok fazla birsey de yazmadi zaten.

Daha gelinin bule yok egem, niye gelsin surat assinda keyfini kacirsin anlamadim.
Ama zaten birseyler basta nasil baslarsa oyle gider. Umarim dusundugun gibi olmaz.
annemin 2 gelini vardı nişanlılarken bizden çıkmazlar annecim şöyle yapalım,annecim böyle yapalım derlerdi yenir içilir,gezilir tozulurdu.ne zaman evlendiler her gelmelerinde suratları bir karış olurdu.annem de üzülür dururdu.ne iş bekler ne aş beklerdi,küçük evlendiği için genç kaynana olmuştu.her işini zaten kendi yapıyordu,halen de yapar.
nişanlıyken farklı evlenince farklı olmalarını kabullenemedi annem,zoruna gitti.evimizin huzuru kaçardı.

ben misafiri çok severim.Allaha şükür gelenim eksik olmaz.kapım herkese açıktır.gelinler gelmek isterlerse misafir olabilirler bana gelmezlerse de üzülmem.kendileri bilir.

Egem abla, bu tip konularda az çok biliyorum yazdığın yorumları. Birçoğunda hak veriyorum sana ama bazen şaşırıyorum da yorumlarına :S

Elbette senin fikrindir, saygı duyarım ama önyargılı olduğunu düşünmeye başladım. Bildiğim kadarıyla oğulların evli değil. Nasıl bir gelinin olacak belli değil. Neden bu kadar keskin düşünüyorsun? Belki çok iyi anlaşacaksınız? Böyle sorunlarınız olmayacak?

egem benim de beni sevmesi gibi bir derdim yok inanki,sadece burada okuduklarım ve çevremde yaşadıklarımı göz önüne alarak konuşuyorum ki,oğlanlar arada kalıyor.gelinimin üzülmesini istemem,dolayısıyla oğlum üzülecek.yaşamadan göremeyiz.gelip gitmem ben de zaten,surat asacaksa bence de hiç gelmesinler.oğlumun gelip gitmesine ve benim onu aramama karışmasın yeter.

ben anlaşmayacağım demiyorum ki,anlaşabiliriz de.çevremde gördüklerim burada okuduklarımdan sonra kendimi korumaya aldım,gelinlerle hep bir mesafem olacak,onun için ne kırılacağım,ne üzüleceğim

bizi sadece biz anlıyoruz değil mi,yeter ki evlatlarımızla aramıza nifak sokmasınlar.:)

ben anlaşmayacağım demiyorum ki,anlaşabiliriz de.çevremde gördüklerim burada okuduklarımdan sonra kendimi korumaya aldım,gelinlerle hep bir mesafem olacak,onun için ne kırılacağım,ne üzüleceğim

Mesafe zaten olmalı. Ama ne bileyim düşünmeyin böyle lütfen. Ben kendime adıma, nişanlımın ailesi ile ilgili hiçbir şeyine karışmam. O da şimdiden dengeyi kurdu zaten. Tek istediğim evliliğimize yönelik bir müdahalenin olmaması. Emin olun, bu konuda gerçekten saygılı olursanız, gelininiz farkeder ve asla sorun yaşamazsınız.

Burada ufacık şeyleri dert edenler, aslında başka konularda da çok sorun yaşamışlar ve en sonunda küçücük bir mesele de patlamış insanlar. Büyük bir çoğunluğu böyle.

sizin kayınvalidenizin terbiyesizliği o.ama konu sahibinin kayınvalidesi böyle olmayabilir.o sadece gelmesinden ve ona hizmet etmekten bahsediyor.yani bu çok zor olmasa gerek.özel bir şey yapması gerekmiyorki,eskilerin deyimiyle sofraya bir tabak fazla koyacak,nihayetinde.ama bu bile zor geliyor bazı gelinlere. biz de gelin olduk ve inanın her şey çok daha zordu. böyle söylüyorum diye,ben hiç hata yapmadım diyemem.ama hepsinin boş olduğunu zamanla öğreniyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…