lohusa bu kadar üzülür mü

Tam tersini düşün,eşin anneni istemeseydi,bak kovmuş ama barışmışlar,ne kadar kalbin kırıldı değilmi ,eee peki sen bu adamın annesini istemiyorsun onun kalbi kırılmıyormu ,sen ana baba evladısında o değilmi ,ne kadar ayıp yaptığın,doğuma gelmeleri hatta 1 hafta kadar yanında kalmaları gerekiyordu ,sen belkide onu da istemedin,yazık onlarda can atıyor gelmeye ,onlarında torunu ,sırf böyle gelinim olmasın diye bazen oğlum olmadığına seviniyorum.yazık eşinizede kayınvalidenizede üzüldüm,bende doğum yaptım 2 defa ,2 sinde de önce kayınvalidemi çağırdım,hiçbir işe yaramadığı halde kalsınlar istedim,saygıdır edeptir bu ,annenizde bişey öğretmemiş size belliki o bile ben kaynanya hizmet edemem dediğine göre.laflarım ağır oldu ama şu lohusalığın arkasına sığınmayın ,lohusalık hastalık değildir bunu da aklınzdan çıkarmayın ,lohusalık yeni annenin bebek ile adaptasyon sürecidir ve normal bir durumdur.

Tam tersini düşün,eşin anneni istemeseydi,bak kovmuş ama barışmışlar,ne kadar kalbin kırıldı değilmi ,eee peki sen bu adamın annesini istemiyorsun onun kalbi kırılmıyormu ,sen ana baba evladısında o değilmi ,ne kadar ayıp yaptığın,doğuma gelmeleri hatta 1 hafta kadar yanında kalmaları gerekiyordu ,sen belkide onu da istemedin,yazık onlarda can atıyor gelmeye ,onlarında torunu ,sırf böyle gelinim olmasın diye bazen oğlum olmadığına seviniyorum.yazık eşinizede kayınvalidenizede üzüldüm,bende doğum yaptım 2 defa ,2 sinde de önce kayınvalidemi çağırdım,hiçbir işe yaramadığı halde kalsınlar istedim,saygıdır edeptir bu ,annenizde bişey öğretmemiş size belliki o bile ben kaynanya hizmet edemem dediğine göre.laflarım ağır oldu ama şu lohusalığın arkasına sığınmayın ,lohusalık hastalık değildir bunu da aklınzdan çıkarmayın ,lohusalık yeni annenin bebek ile adaptasyon sürecidir ve normal bir durumdur.
Bakın hala derdimi anlatmaya uğraşıyorum ya gelmesin değil elbette annesi gelecek ama neden kırkım beklenmiyor biraz benim tarafımdan düşünülsün istiyorum şımarıklık falan değil benimki tamamen kendimi savunma ailede tek çalışan gelin benim ama ev hanımı olanlarla bir tutuluyorum.burada asık suçlu eşim hadi onlar cahil bilmez ama eşim görüyor benim çektiğim acıları.

Vah arkadas biz cocuk dogurmamisiz anlaşılan
lohusalik depresyonunu anlayabilirimde kafami dinliyebiliyormus su durumda ayyretten su sezeryanida agir ameliyatlarla bir tutanlar var arkadas sizi kim ameliyat ediyor veyahuy bizi kim ettide 24 saat dolmadan ayaklandik 6.gunevde ismizi yayaptık

konu sahibi simarik alti ustu 17.gunluk bebe alti ustu
Oyle deme cutemom. Bayanin rahim yapisikligi filan falan ayri sorunlarida varmis. Yaralari da kapanmamis.

Ben senden daha hizli iyilesip yaninda kimse olmadigi halde iki cocugana bakan kadin da gordum. Yaralari bir ay kapanmayip apse yapan kafin da gordum.

Arkadas in istememsi cbur cemaat gelip kalacak olmalari ve esinin arayi bulmamasi.

Haklısın arkadaşım,haksızsın bizde yaptık diyenlerede kızıyorum her insanın bünyesi farklı kiminin canı az kiminin dayanıklı.K.validenin gelip kalması çok çok normal ama cümbür cemaat gelınıp kalınmaz.Bir defa rahat edemezsin ,bebegınle başbaşa olmak istersin v.s v.s.Gelinip geri dönulse neyse k.peder yenge ve esınızın 5 kardeşi demişiniz yanlış anlamadıysam bir evde o kadar kişi nasıl kalcak.

Çalışmak yada ev hanımı olmakla ne alakası var ,yarın işe başlamıyorsunuz ya ,bende çalışan bir anneyim,hastaneden eve çıktığımın ertesi günü kayınvalidem tuttuğu akrabasını eve getirdi,hiçbirinede hizmette kusur etmedim,20 günlüktü bebeğim mevlüt yaptım,15 günlükken okullar açıldı ,büyük kızımı okula getirip götürdüm ,15 günlük bebeği bebek arabasına koyarak ,bana kimse zorluktan bahsetmesin.çok kızıyorumböyle durumlara.ayrıca arkadaşımda da siz gibi rahimde miyom ve yapışıklık vardı ,doğumda temi&lediler ,zor bir ameliyattı ,fakat beebği sarılık oldu ve hatta uzun sürdü ,doğumdan sonra 3.gün düştü hastane yollarına ,tam 1 ay tedavisi sürdü,başka bir arkadaşımın bebeği 13 gün küvezde kaldı,kızcağız hergün hastaneye süt götürdü ,onlar ameliyatlı değilmiydi ,bence sizin canınız çok tatlı ,yada keyfine düşkün birisiniz ,keyfiniz kaçmasın istiyorsunuz,ama halinize şükredin ,neler var biliyormusunuz ,annelik zor zanaat ,o bebeği yaptığınız eşinizi de doğuran anası var .40 çıkması neden beklensin ,17 gün çok bile beklemişler.
Bakın hala derdimi anlatmaya uğraşıyorum ya gelmesin değil elbette annesi gelecek ama neden kırkım beklenmiyor biraz benim tarafımdan düşünülsün istiyorum şımarıklık falan değil benimki tamamen kendimi savunma ailede tek çalışan gelin benim ama ev hanımı olanlarla bir tutuluyorum.burada asık suçlu eşim hadi onlar cahil bilmez ama eşim görüyor benim çektiğim acıları.

Canım allah yardım etsin.eşine de akıl fikir versin.ah bu erkekler suç aslında hep onlarda.eşlerine sahip çıkmayı bilmiyorlar.adam gibi adam olamıyorlar.eşini anlamıycaksan.ona yardımcı olmayacaksan.onu koruyamıycaksan.neden evleniyosun.

Sen suand kendi bedeninde ruhunda yaşıyorsun ya şunları sen çocuğunun 2.yas sendromunda ne yapacaksın diye düşündüm

Sen suand kendi bedeninde ruhunda yaşıyorsun ya şunları sen çocuğunun 2.yas sendromunda ne yapacaksın diye düşündüm
cutecim hadi diyelim 2.yaş sendromunu atlattı,ondan önce wc ye alıştırma sendromu,okul döneminde anaokulana adapte sendromu,ilkokula başlayacak ödev sendromu,sınav sendromu,sonra belki kardeş gelecek ona 2 çocuıa yetişme sendromu derken bir bakmışki zaman akııııııp gidivermiş... Bu daha ne ki.

Gelmelerini engellemeyin bence.Zaten yeni dogum yapmissiniz ,gidin yatak odaniza alin bebeginizi de birlikte yatin uzanin.
Hic kimseye de hizmet etmek zorunda degilsiniz.

Tamam da onlar daha hiç bebeği görmediyse kırkınız çıkana kadar bekleyecekler mi görmek için? Hizmet etmeyiverin... Ama bebeği görmek istemeleri çok doğal, 17 gün nasıl görmeden durmuşlar( eğer görmedilerse) bu çok hayret verici olur...

lohusa depresyonu 40 gun surer biter diye birsey yok.
neden 40 gun?
41. gun tum dertleriniz bitiyor mu?
38. gun hala rahatsiz misiniz ya da?
besbelli inada bindirmissiniz isi.
ben yaptiginiZi ayip buldum.
tamam gelip yaniniza yerlesmelerini istemeyebilirsiniz ama boyle mutlu bir durumda insanlarin ogullariyla sevinclerini paylasmalarina torunlarini gormelerine engel olmussunuz.
lohusiliginiz bir gun gececek ama insanlarin kalbine actiginiz yara ve kinin gecmesi cok zor.

lohusa depresyonu 40 gun surer biter diye birsey yok.
neden 40 gun?
41. gun tum dertleriniz bitiyor mu?
38. gun hala rahatsiz misiniz ya da?
besbelli inada bindirmissiniz isi.
ben yaptiginiZi ayip buldum.
tamam gelip yaniniza yerlesmelerini istemeyebilirsiniz ama boyle mutlu bir durumda insanlarin ogullariyla sevinclerini paylasmalarina torunlarini gormelerine engel olmussunuz.
lohusiliginiz bir gun gececek ama insanlarin kalbine actiginiz yara ve kinin gecmesi cok zor.
Varsın geçmesin artık benim kalbimde eşimin açtığı yaraları ne yapacağız. Bu saat olmuş hala benle sen bana şöyle yapmadın böyle davranmadın diye hesap soruyor kucağımda çocuğum ağlarken ben dahaa ne diyeyim isterse tepemde çöreklensin kv artık umrumda değil.

Varsın geçmesin artık benim kalbimde eşimin açtığı yaraları ne yapacağız. Bu saat olmuş hala benle sen bana şöyle yapmadın böyle davranmadın diye hesap soruyor kucağımda çocuğum ağlarken ben daha ne diyeyim isterse tepemde çöreklensin kv artık umrumda değil.
Sanırım eşiniz ilk defa baba oluyor. Bilmiyor.Maalesef babalık öğrenilen birşey. Çok uğraşıcaksınız. ama birgün öğrenecek.Lütfen bu kadar üzülmeyin. Bol papatya çayı için. derin nefes egzersizi yapın. Kendi mutluluğunuz için elinizden ne geliyorsa yapın.İYİ uyumaya çalışın. Bu günler geçecek.Çok az yıpranmayla kurtulmaya çalışın. Mutlu günler gelecek.

vay vay vay ne kadar haklıymışım,burada okuduklarımdan sonra bir konuda ben hediyelerimi kargolayıp bebeği görmeye gitmeyeceğim gelin doğum yaptığı zaman dediğimde garipsenmiştim.çok çok doğru karar vermişim ve bu düşüncemi kesinlikle uygulayacağım.:KK59:

konu sahibi kocasıyla tabii sorun yaşar,ailesi daha bebeğini görememiş:KK14:

Açıkçası kırk çıkana kadar anne tarafından kadın bakılmalı diyorum. Kırk çıkana kadar da misafir çok kabul edilmemeli. Çünkü kayınvalideler ne de olsa anne gibi olamıyorlar. Zaten alıngan ve krılgan oluyor insan. Doğumdan sonra yorgun oluyor doğum yapan kadınlar. Çocuğuna adapte olmaya çalışıyorlar. Bir de gelen giden bir de kayınvalide olunca tam oluyor. Kayınvalidem kırkımdan sonra geldi. İnanın sağlam psiklojimi mahvetti. Sezaryen olduğum için bağırsak hareketlerim alt üst olduğu için wc de uzun kalmak zorunda kalıyordum. Ondan tutun daha nelere laf giydirdi.Aman boşverin. Kendinizi düşünün...

Bence lohusaligi da sezeryani da fazla abartmissiniz. 17 gun gecmis, ameliyat mi kalir artik. Sanki 2 saat once ameliyattan cikmissiniz da insanlar is gordurmeye geliyor gibi tepkiniz. 17 gunde insan bayagi iyilesir artik, kendinize engelli muamelesi yapmaniza, dramatize etmenize gerek yok.
Bir babaannenin yeni dogmus torununu gormek istemesinden daha dogal ne olabilir? Hastanede 40 kat yabanci geliyor bebek gormeye, bu kadin tabii ki gelip gormek isteyecek. Bazi arkadaslar babaanne niye izinle geliyor, demek is gordurmek istiyor demisler de, arkadaslar torununu gormesine bile bu kadar laf eden bir gelin kim bilir nasil bir etki birakti ki kadin cekinerek yaklasiyor. Benim torunum olsa coktan giderdim herhalde. Kadin bayagi cekinmis, hala daha izin bekliyor yazik.

Sizin evinize girmelerine bile izin yokken, ne icin geldiklerini nerden biliyorsunuz? Hizmet icin geldiklerine nasil bu kadar eminsiniz? Torun gormeye geliyor ihtimalleri olabilir mi? Birsey olup bitse, ona gore sikayet etseniz anlayacagim da... Sizinki sirf onyargi.

Valla kusura bakmayin, ben diger yorumculara katilmiyorum., Bana tamamen haksiz geldiniz. Esiniz sinirlenmekte cok hakli.

Bir de sunu anlamadim. Lohusa evine giden kayinvalide geline bakmakla mi yukumludur? Bakmayacaksa gelmesin nasil bir dusunce? Bu kadar beklenti ve karsiliginda torun gostermemek de ayip yani.
Gelsin gelmesine birşey yok ama lohusa insanın psikolojisini anlamak mümkün değil bende 3ay önce olsa böyle derdim ama içine girince öyle değil ben doğum yaptım iki hafta kv yanındaydim annem yurt dışında olduğundan normal doğuma göre bilet almıştı herneyse sezeryan ağrısı iki üç güne geçiyor ama insan halsiz oluyor emzirme nedir bilmiyor,psikoloji kötü mesela ben yemek yiyemedim gece uykusuz kaldım bebeğim uyanmıyordu iki saate bir uyandırmak için 3 saatin üstünde uğraşıyordum filan kv yemek hazırlayıp gel ye demedi kendin ye dedi, bebeği emzirirken zaten zorla emziriyorum beş dk emiyor yemek yiyeceklerse gel diyor illa bırak bebeği ve en önemlisi gelmedi yanıma annemin yanına gittiğimde sütü pompayla çekince bir damla gelmedi
Gazlı yemeyim dedikçe zorla mercimek çorbası içirdi ve bebegim ağlamaktan çatladi,elinin bütün parmaklarını ağzına aldi dudagindan öptü daha günlük bebeğin, annem 1ay kaldi o sürede gece benle kalktı iki saate bir uyandırmak için ben annem varken yemeğimi düzenli yedim sütüm.yeniden oldu. .bkr kere aramadi ilk torun zaten çok meraklı olsa bu kv de doğumda gelirdi sonrayi beklemezdi.gelsin elbette ama kadına bakmayacaksa 40 gün kalması gerekmiyor

Bilmiyorum lohusalik bizde önemli babaannem annemlere 40 gün kaldırmamis kadın resmen herseyi ayaklarına getirmiş allah razı olsun. .bak sonuç babaanne -anneanne mevzusu değil bu zaman insan depresyona dahi giriyor ben cok ağladım emmiyordu kv bebeğimle konuşuyor güya annnenin sütü mü yok sana veremiyor mu diyordu yani iyiyse kimse neden geliyor demez ama o zaman insan kendi annesini bile kirabiliyor ama anne anlıyor

vay vay vay ne kadar haklıymışım,burada okuduklarımdan sonra bir konuda ben hediyelerimi kargolayıp bebeği görmeye gitmeyeceğim gelin doğum yaptığı zaman dediğimde garipsenmiştim.çok çok doğru karar vermişim ve bu düşüncemi kesinlikle uygulayacağım.:KK59:

konu sahibi kocasıyla tabii sorun yaşar,ailesi daha bebeğini görememiş:KK14:
Kac yasindasiniz? :KK57:

Gelsin gelmesine birşey yok ama lohusa insanın psikolojisini anlamak mümkün değil bende 3ay önce olsa böyle derdim ama içine girince öyle değil ben doğum yaptım iki hafta kv yanındaydim annem yurt dışında olduğundan normal doğuma göre bilet almıştı herneyse sezeryan ağrısı iki üç güne geçiyor ama insan halsiz oluyor emzirme nedir bilmiyor,psikoloji kötü mesela ben yemek yiyemedim gece uykusuz kaldım bebeğim uyanmıyordu iki saate bir uyandırmak için 3 saatin üstünde uğraşıyordum filan kv yemek hazırlayıp gel ye demedi kendin ye dedi, bebeği emzirirken zaten zorla emziriyorum beş dk emiyor yemek yiyeceklerse gel diyor illa bırak bebeği ve en önemlisi gelmedi yanıma annemin yanına gittiğimde sütü pompayla çekince bir damla gelmedi
Gazlı yemeyim dedikçe zorla mercimek çorbası içirdi ve bebegim ağlamaktan çatladi,elinin bütün parmaklarını ağzına aldi dudagindan öptü daha günlük bebeğin, annem 1ay kaldi o sürede gece benle kalktı iki saate bir uyandırmak için ben annem varken yemeğimi düzenli yedim sütüm.yeniden oldu. .bkr kere aramadi ilk torun zaten çok meraklı olsa bu kv de doğumda gelirdi sonrayi beklemezdi.gelsin elbette ama kadına bakmayacaksa 40 gün kalması gerekmiyor

Bilmiyorum lohusalik bizde önemli babaannem annemlere 40 gün kaldırmamis kadın resmen herseyi ayaklarına getirmiş allah razı olsun. .bak sonuç babaanne -anneanne mevzusu değil bu zaman insan depresyona dahi giriyor ben cok ağladım emmiyordu kv bebeğimle konuşuyor güya annnenin sütü mü yok sana veremiyor mu diyordu yani iyiyse kimse neden geliyor demez ama o zaman insan kendi annesini bile kirabiliyor ama anne anlıyor
Allah razı olsun dediklerinizz için ama bunu eşiminde anlaması lazım. O benim annem senden birşey istemiyoruz demeyi biliyor ama iki gün evvel de annem gelince yemekleri yaparwın diyordu. Ne yemek yapması uykusuzluktqn telef durumdayım aç Aç uyumaya bile razıyım.herneyse bugün misafirlerimiz gelio gidecek sonrası annemin yanına gideceğim kırkım çıkana kadar eve de dönmeyeceğim çünkü sütüm azaldı bunaldım çok eşime artık dayanamıyorum. Biraz uzak kalmak herkese iyi gelecek.gelecekler benim annem ve abim ne yapayım diyor ama ben de senin karın v eçocuğunun anasının dediğimde bir cevap vermiyor.ya bu adam ki kafası kızınca yada evde istediği yemeyi bulamayınca çıkıp karısını evde bırakıp zıkkımlanıp gelen birisi ben ne bekliyorum kii.

Back