- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.048
- 498
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
yani bebeği ilk günlerinde görmek istemeleri normal. dört yeğenimin de en ufak hallerinde bulundum. yengelerim istemiyorum dese heralde şoka girerdim. tabi rahatsızlık vermedik geriden durduk bebeğe ve geline ilişmedik. kısacası gelip bir iki gün görüp gitmeleri çok normal. eşine söyle bu şekilde kabul et.Kısaca olayı anlatayım,yeni doğum yaptım bebeğim 17 günlük,kayınvalide kayınpederi ve yengem doğumdan beri gelmek için deliriyprlar ama ben sezaryenliyim ve ameliyatımda ağır geçti.kızımda huysuz dayanamıyorum şu günlere annemde olmasa çıldırırdım.eşimde bana psikolojik olarak hiç destek olmuyor.kendimi çok yorgun hissediyorum bide kv bende kalmak istiyormuş.bu dönemde annemde gelmem sana kv ne hizmet edemem dedi ki haklı.Eşim saolsun getir götür bebek bakımı ile falan ilgileniyor ama çenesi laf sokması bana çekilmiyor. Bugün bide hala gelicem deyince çıldırdım. Doğumdan önce lütfen gelecekler kırkından sonra gelsinler dedim. Çünkü ameliyat ve lohusalıkta zor olacağını tahmin ettim. Kavga koptu ben gelmesinler demiyorum ama neden kırkımın çıkmadı beklenmiyor.hafi onlar cahil insanlar bilmiyorlar eşim neden aramızın bozulmasına meydan veriyor. Kavga çıktı hakkımı helal etmiyorum dedim,senin gibi bir kocam yok artık dedim çünkü geçen hafta da patavatsozca annemi evden kovdu ama onu da elini öpüp gönlümü aldı benim zorumla.şimdi konuşmuyorum ama kv kalmayacak için rahat etsin diye lafı da çarpıyor ben haksız mıyım.lohusa kadına bu eziyet verilir mi.çalışan bir bayanım doğum iznimin hepsi eşimin 5 kardeşi ve yeğenletine bakmakla geçecek galiba. Korkuyorum akrabalarından çünkü benim akrabalarım hep bana akreplik etti. Bir fikir verin bana.
Ya hiçbir babaanne dayanamaz mi? Bi iki haftalıkken gittik ev taşıma durumu vardı ablama gittim iki aylığı geçmiştik aramadi torunum nasıl diye
Bir kere 40ini hesaplamis oda yanlış olmuş babasına resim göndermiştim ben yarin arayacaktim dedi ,annem giderken aradi birde gidince aradi allah kavuştursun demek için ...ne öncesi ne sonrası aramadi iyi mi tek başına bakabiliyor musun falan yok aramiyor.simdi annem yurt dışında hergün iki defa arıyor beni değil bebeği görmek için 40gun değil iki buçuk ay sormadı görmesi hadi mümkün değildi...
Kısaca olayı anlatayım,yeni doğum yaptım bebeğim 17 günlük,kayınvalide kayınpederi ve yengem doğumdan beri gelmek için deliriyprlar ama ben sezaryenliyim ve ameliyatımda ağır geçti.kızımda huysuz dayanamıyorum şu günlere annemde olmasa çıldırırdım.eşimde bana psikolojik olarak hiç destek olmuyor.kendimi çok yorgun hissediyorum bide kv bende kalmak istiyormuş.bu dönemde annemde gelmem sana kv ne hizmet edemem dedi ki haklı.Eşim saolsun getir götür bebek bakımı ile falan ilgileniyor ama çenesi laf sokması bana çekilmiyor. Bugün bide hala gelicem deyince çıldırdım. Doğumdan önce lütfen gelecekler kırkından sonra gelsinler dedim. Çünkü ameliyat ve lohusalıkta zor olacağını tahmin ettim. Kavga koptu ben gelmesinler demiyorum ama neden kırkımın çıkmadı beklenmiyor.hafi onlar cahil insanlar bilmiyorlar eşim neden aramızın bozulmasına meydan veriyor. Kavga çıktı hakkımı helal etmiyorum dedim,senin gibi bir kocam yok artık dedim çünkü geçen hafta da patavatsozca annemi evden kovdu ama onu da elini öpüp gönlümü aldı benim zorumla.şimdi konuşmuyorum ama kv kalmayacak için rahat etsin diye lafı da çarpıyor ben haksız mıyım.lohusa kadına bu eziyet verilir mi.çalışan bir bayanım doğum iznimin hepsi eşimin 5 kardeşi ve yeğenletine bakmakla geçecek galiba. Korkuyorum akrabalarından çünkü benim akrabalarım hep bana akreplik etti. Bir fikir verin bana.
Allah razı olsun dediklerinizz için ama bunu eşiminde anlaması lazım. O benim annem senden birşey istemiyoruz demeyi biliyor ama iki gün evvel de annem gelince yemekleri yaparwın diyordu. Ne yemek yapması uykusuzluktqn telef durumdayım aç Aç uyumaya bile razıyım.herneyse bugün misafirlerimiz gelio gidecek sonrası annemin yanına gideceğim kırkım çıkana kadar eve de dönmeyeceğim çünkü sütüm azaldı bunaldım çok eşime artık dayanamıyorum. Biraz uzak kalmak herkese iyi gelecek.gelecekler benim annem ve abim ne yapayım diyor ama ben de senin karın v eçocuğunun anasının dediğimde bir cevap vermiyor.ya bu adam ki kafası kızınca yada evde istediği yemeyi bulamayınca çıkıp karısını evde bırakıp zıkkımlanıp gelen birisi ben ne bekliyorum kii.
Sizin asıl sıkıntınız eşinizden kaynaklanıyor gibi göründü bana. Konu daha çok kayınvalide bebeği görmesine dönmüş, bilemiyorum artık sizin yazdıklarınızdan dolayı mı yoksa insanların odaklanmayı istediği yerle alakası olduğundan mı ama bence siz önce asıl sorununuza odaklanın. Kendisine güvenmediğiniz bir adamdan neden çocuk yaptınız?
Kısaca olayı anlatayım,yeni doğum yaptım bebeğim 17 günlük,kayınvalide kayınpederi ve yengem doğumdan beri gelmek için deliriyprlar ama ben sezaryenliyim ve ameliyatımda ağır geçti.kızımda huysuz dayanamıyorum şu günlere annemde olmasa çıldırırdım.eşimde bana psikolojik olarak hiç destek olmuyor.kendimi çok yorgun hissediyorum bide kv bende kalmak istiyormuş.bu dönemde annemde gelmem sana kv ne hizmet edemem dedi ki haklı.Eşim saolsun getir götür bebek bakımı ile falan ilgileniyor ama çenesi laf sokması bana çekilmiyor. Bugün bide hala gelicem deyince çıldırdım. Doğumdan önce lütfen gelecekler kırkından sonra gelsinler dedim. Çünkü ameliyat ve lohusalıkta zor olacağını tahmin ettim. Kavga koptu ben gelmesinler demiyorum ama neden kırkımın çıkmadı beklenmiyor.hafi onlar cahil insanlar bilmiyorlar eşim neden aramızın bozulmasına meydan veriyor. Kavga çıktı hakkımı helal etmiyorum dedim,senin gibi bir kocam yok artık dedim çünkü geçen hafta da patavatsozca annemi evden kovdu ama onu da elini öpüp gönlümü aldı benim zorumla.şimdi konuşmuyorum ama kv kalmayacak için rahat etsin diye lafı da çarpıyor ben haksız mıyım.lohusa kadına bu eziyet verilir mi.çalışan bir bayanım doğum iznimin hepsi eşimin 5 kardeşi ve yeğenletine bakmakla geçecek galiba. Korkuyorum akrabalarından çünkü benim akrabalarım hep bana akreplik etti. Bir fikir verin bana.
Çünkü konu sahibinin ilk yazdıklarında çoğunluk olarak eşimin ailesi gelicek lohusadan sonra gelsinler, şimdi hizmet bekler, benim akrabalarım akbaba onlar da öyledir belki bunları içeriyor. Eşi konusuna pek girmemiş sonradan yazdıklarının hepsini tek tek okuyamayabiliyoruz sayfa çoğladıkça.
Bana kayınvalidem, görümcem ve oğlu doğuma bir ay kala geldiler...Ben onlara son günüme kadar severek yemek yaptım ramazandı birde. Onlarda çok yardım ettiler bana ve doğumdan sonraa bir haaftada döndüler. Bende sezeryanla doğum yaptım fakat 3. günü eve gelince yemek yapmaya devam ettimBiz ailelerimizi ayırt etmeden seviyoruz. bebeğim 2,5 aylık olunca biz memlekete gittik oğlumla ve 1 ay kaldık. İnanın elimi bişeye değirtmediler..peki niye ben onlara hürmet ve saygıda kusur etmediğim ve güler yüz gösterdiğim için. Hayatta herşey karşılıklıdır ve hoşgörü bütün kapıları açar insana...Sen kayınvalideni o kapıdan almamışsın ama bundan sonra eşinin gönül kapısındaan nasıl gireceksin merak ettim. Lohusa seni etkilemiş sanırım biraz pozitip olmayı dene canım...saygılar,
Canim boşver haklisin ya sıkma canını..yetet artik valla çıksınlar şu eski kafalardan yok ilk günden kv gelirmiste kalmasi gerekirmiste istemiyosan istemiyosundur en dogal hakkin bu senin cocuk kaciyomu az daha beklesinler 9 ay beklemedilermi..kvdende biraz dusunceli olsun ya ne o öyle cümbür cemaat gelmek herseyi birak okdar insan icinde mikrop kapar bidamla cocuk be..yeter artk kayinvalideyle kiz annesinide bir tutmayin tabikide kiz annesi gelicek o kizin annesi ztn ona en yakin insan kvdeyle birmi oğlu dogursun madem ozaman gelsin kv..bu ne ya gelenek görenek muhabbbetinden insanlari strese sokuyolar..sen ztn gelmesinler dememissin 40ı ciksin demissin cokta haklisin yatiyon kalkiyon evinde tuvalete gidiyon belki şortla geziyon belki sütyensiz gezion ne isi var okdar insanin senin evinde yani cok haklisin duruşunuda bozma..9 ay acıyı çeken doğuran sen.psikolojik bakimdanda çöküntü yaşayan sen bide senin üzerine gelinmis..ztn senin kayinvalidenin eşini arayipta stemkar bi sekilde izin almasindan belli ne oldugunu ben ilk evliliginde kayinvalideden agzi yanmis biri olarak iyi anliyorum seni canimBakın hala derdimi anlatmaya uğraşıyorum ya gelmesin değil elbette annesi gelecek ama neden kırkım beklenmiyor biraz benim tarafımdan düşünülsün istiyorum şımarıklık falan değil benimki tamamen kendimi savunma ailede tek çalışan gelin benim ama ev hanımı olanlarla bir tutuluyorum.burada asık suçlu eşim hadi onlar cahil bilmez ama eşim görüyor benim çektiğim acıları.
Valla egem sunu soyliyim sana. Kayinvalide olmasi onemli deyil bir insanin karsinsakine saygili olmasi onemli. Bu bayanin annesi icin de beyin annesi icin de gecerli. Olmazsa ki cogu kayinvalide deyil, bu bir gercek o zaman gelin sevmez ve yaninda da istemez. Ama sen korkma karsindakine bir birey mis gibi, ve sirf sen kayinvalidesin diye sana ve senin isteklerine zorla tabi olmak zorundaymis gibi davranmazsan gelinin zaten seni cok sever. O yuzden problem etme.canım sadece doğduğu gün hastaneye git,sakın eve gitme.sonra burada arkandan atılıp tutulmasın
adı kaynana olunca ne yaparsan yap suç,gitsende suç,gitmesen de.arasan da suç aramasan da.face'de her şeyini beğensen de suç,beğenmesen de.yemeğe çağırsan da suç,çağırmasan da.yemek yapıp versen de suç,vermesen de.evine çağırsan da suç,çağırmasan da.karşındaki eğer istemiyorsa gözünün üstündeki kaşın da suç
bir de burada gazlayanlar var.vay efendim neden geliyormuş,ne işi varmış kaynananın annemiz bize yeter diye.yaaa anlamıyorum kendi annelerine böyle davranılsa ne hissederler acaba.
pardon onların anneleri hep iyi niyetlidir.hiç bir şeye karışmazlar alınmazlar,üzülmezler.oğullarının evine gitmezler gelmezler,rahatsız etmezler
ay, bu kaynanalı başlıklara girmekten kendimi alıkoyamıyorum..konu sahibi,eminim kayınvalidesi 40 gün içinde bebeği görmeye gelmeyip ,daha sonra gelseydi,şöyle bir başlık açacaktı;kaynanam 40 gün sonra bebek görmeye geliyor,bugünden sonra gelmesin artık,ona hizmet etmek istemiyorum"yani kaynana olmak zor iş arkadaşlar,ne yapsan yaranamazsın.ben olsam gider miydim?evet giderdim hemde ilk günden,kimse de kusura bakmasın,oğlumun çocuğunu görmemi kimse engelleyemez.anneniz de kabahat var.ne demek gelmesin,ben durmam.size destek olacağına,daha çok depresyona sokmuş.dünürü gelince el birliği ile size baksalar,olmaz mıydı ?
not:yaş 52, kayınvalide adayıyım
canım sadece doğduğu gün hastaneye git,sakın eve gitme.sonra burada arkandan atılıp tutulmasın
adı kaynana olunca ne yaparsan yap suç,gitsende suç,gitmesen de.arasan da suç aramasan da.face'de her şeyini beğensen de suç,beğenmesen de.yemeğe çağırsan da suç,çağırmasan da.yemek yapıp versen de suç,vermesen de.evine çağırsan da suç,çağırmasan da.karşındaki eğer istemiyorsa gözünün üstündeki kaşın da suç
bir de burada gazlayanlar var.vay efendim neden geliyormuş,ne işi varmış kaynananın annemiz bize yeter diye.yaaa anlamıyorum kendi annelerine böyle davranılsa ne hissederler acaba.
pardon onların anneleri hep iyi niyetlidir.hiç bir şeye karışmazlar alınmazlar,üzülmezler.oğullarının evine gitmezler gelmezler,rahatsız etmezler
benim derdim gelinimin beni sevmesi olamaz hiç bir zaman.sevmesine de gerek yok.oğlum bana gelsin,o da annesine gitsin hiç mahsuru yok.Valla egem sunu soyliyim sana. Kayinvalide olmasi onemli deyil bir insanin karsinsakine saygili olmasi onemli. Bu bayanin annesi icin de beyin annesi icin de gecerli. Olmazsa ki cogu kayinvalide deyil, bu bir gercek o zaman gelin sevmez ve yaninda da istemez. Ama sen korkma karsindakine bir birey mis gibi, ve sirf sen kayinvalidesin diye sana ve senin isteklerine zorla tabi olmak zorundaymis gibi davranmazsan gelinin zaten seni cok sever. O yuzden problem etme.
Benin de var erkek kardesim ben de su anda bir erkek cocuga hamileyim. Hakkaniyetli olursan korkma derim ki Allah kotulere cattirmadigi surece. Ve hercekten kotu olan insan sayisi da bence o kadar fazla deyil. Problemlerin cogu kayinvalidelerin basta yapmaya calistigi egemenlik savasindan kaynaklaniyir. Herkes yerini bilirse botle problemler olmaz.
canım benim,sorun da bu işte.konu sahibinin kaynanası daha hiç gelmemiş,nasıl davranacağını bilmiyor kiAy öyle demeyin,lütfen, insanın davranışı çok önemli gerçekten. Doğum yaptığım sabah odaya geldiğinde kayınvalidem karnın da öyle duruyor bir çocuk daha varmış gibi demiş bir de elleriyle şişmiş bir karın ifadesi göstermişti, hala zoruma gider. Sütüm bir hafta gelmedi geldi gitti aç bu çocuk süt yetmiyor aç bu çocuk dedi durdu zaten üzülüyorum sütüm yok diye daha da üzmüştü beni. Eve odaya girdiğimizde yatak dolabının tepesi tozlu kalmış diye söylenmişti, doğuma gitmeden önce düzgün temizleyememişiz... Şimdi bir anne ki bu anne kızının doğumlarında da bulunmuş çocuk doğurmuş lohusa psikolojisinden azıcık anlaması gerekmez mi? Bunu yapan insan nasıl gelsin diye dört gözle beklenir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?