lohusa bu kadar üzülür mü

yani bebeği ilk günlerinde görmek istemeleri normal. dört yeğenimin de en ufak hallerinde bulundum. yengelerim istemiyorum dese heralde şoka girerdim. tabi rahatsızlık vermedik geriden durduk bebeğe ve geline ilişmedik. kısacası gelip bir iki gün görüp gitmeleri çok normal. eşine söyle bu şekilde kabul et.

Babaanne torununu görmeye gelmeyecekte nereye gidecek?
Tam tersi olsa belkide hiç gelmedi bana bakmadı bir çorba pişirmedi diyecektiniz.
Annenizin tutumuda çok yanlış ne demek kaynana hizmet mi edicem bir evde olunca herkes bişeyler yapar herhalde

Ben çoğunluk için konuşmuştum mutlaka vardır arayamayan
Atıyorum anneler evlatlarını çok sever ama arada mutlaka sevmeyen de vardır onun gibi.
En azından bu konudaki kayınvalide de görmek isteyen kısımdan.

Bana kayınvalidem, görümcem ve oğlu doğuma bir ay kala geldiler...Ben onlara son günüme kadar severek yemek yaptım ramazandı birde. Onlarda çok yardım ettiler bana ve doğumdan sonraa bir haaftada döndüler. Bende sezeryanla doğum yaptım fakat 3. günü eve gelince yemek yapmaya devam ettim Biz ailelerimizi ayırt etmeden seviyoruz. bebeğim 2,5 aylık olunca biz memlekete gittik oğlumla ve 1 ay kaldık. İnanın elimi bişeye değirtmediler..peki niye ben onlara hürmet ve saygıda kusur etmediğim ve güler yüz gösterdiğim için. Hayatta herşey karşılıklıdır ve hoşgörü bütün kapıları açar insana...Sen kayınvalideni o kapıdan almamışsın ama bundan sonra eşinin gönül kapısındaan nasıl gireceksin merak ettim. Lohusa seni etkilemiş sanırım biraz pozitip olmayı dene canım...saygılar,

Sizin asıl sıkıntınız eşinizden kaynaklanıyor gibi göründü bana. Konu daha çok kayınvalide bebeği görmesine dönmüş, bilemiyorum artık sizin yazdıklarınızdan dolayı mı yoksa insanların odaklanmayı istediği yerle alakası olduğundan mı ama bence siz önce asıl sorununuza odaklanın. Kendisine güvenmediğiniz bir adamdan neden çocuk yaptınız?

Çünkü konu sahibinin ilk yazdıklarında çoğunluk olarak eşimin ailesi gelicek lohusadan sonra gelsinler, şimdi hizmet bekler, benim akrabalarım akbaba onlar da öyledir belki bunları içeriyor. Eşi konusuna pek girmemiş sonradan yazdıklarının hepsini tek tek okuyamayabiliyoruz sayfa çoğladıkça.

Sizin ki nasıl annenizse ve o bebeği görmeye hakları varsa o hanımefendi de eşinizin annesi.
Kendinizi konuda haklı gibi göstermeniz yersiz çünkü haksızsınız.
Elbette torununu görmeye gelecekler.
Annenizinde ben kayınvalidene hizmet edemem demeside oldukça garip gerçekten ...
Yemeği kendi elleri ile mi yedirecek? Yada kadına banyo mu yaptıracakta hizmet edemem diyor?
O evde annenizin ne kadar hakkı varsa eşinizin annesinin daha fazla hakkı vardır.
Bence kafa yapınızı değiştirmelisiniz ...

Doğrudur. Ben de böyle durumları, belki bilerek ama muhtemelen farkında olmadan, aslında kendi hatasını gizleyip başkalarını hatalı göstermeye çabalamak olarak yorumluyorum genelde.

Yani kendisinin yaptığı bir seçim var ortada o da en başta bu kişiyle evlenmesi ve bu kişiden çocuk yapması.
Sonrasında gelişen olaylar ondan bağımsız gibi. Kayınvalide kayınpedere suçu atmak kolay, çünkü onlar kendisinin seçimleri değil.

Burada da konuyla ilgili kendisinin üstüne çok gidildiğinde aslında hatanın eşinde olduğundan onun kendisini bu hale getirdiğinden en sonunda da dolaylı da olsa kendi hatasından bahsediyor, "Ya bu adam ki kafası kızınca yada evde istediği yemeyi bulamayınca çıkıp karısını evde bırakıp zıkkımlanıp gelen birisi ben ne bekliyorum kii." diyerek.

Ben bir hata yaptım böyle bir adamla evlendim ya da böyle bir adamdan çocuk doğurdum demek herkese kolay gelmeyebilir. Bu sebepten de asıl sıkıntıları es geçip eşinin ailesiyle yaşadığı sıkıntıları öne sürmek zaten muhtemel.

Maalesef hersey karsilikli degil. Bazilarina dunyalari verirsin hic vermrmis gibidir. Herzaman iyilere iyileiyiler denk gelmez.

Eşinizin annesi gelebilir.keşke bende kızıma doğum yaptığımda kayınvalideciğim gelseydi.
Malesef iki aylıkken ben götürdüm ayağına.ama eşimle bu konuda hiç tartışmadım.
kırkıma kadar annem ve ablamlar kaldı yanımda.canlarım onlar benim.

Benim takıldığım konu eşiniz annenizi evden kovuyor.benim eşim öyle bir saygısızlığı anneme yapacak eşimi evden ben atarım hiç düşünmeden.

Biri anneanne biri babaanne eşinizin ve sizin tavrınız oldukça tuhaf. Can bu elbet merak ederler. Dediginiz gibi siz lohusa sendromundasınız yeni hayata adapte almaya çalışıyorsunuz böylesine basit meseleri sorun haline getirmeyin ve lütfen birbirinize artık ağır konuşmayın aile içinde. Allah bağışlasın bu arada ömrü güzel olsun :)

Doğumun en korkutan kısımları. Keşke herkes zamanında gelip zamanında gitse. Çok gereksiz tartışmalar olmuş. Çok üzüleceksiniz sonradan ikiniz de söyledikleriniz için.

Canim boşver haklisin ya sıkma canını..yetet artik valla çıksınlar şu eski kafalardan yok ilk günden kv gelirmiste kalmasi gerekirmiste istemiyosan istemiyosundur en dogal hakkin bu senin cocuk kaciyomu az daha beklesinler 9 ay beklemedilermi..kvdende biraz dusunceli olsun ya ne o öyle cümbür cemaat gelmek herseyi birak okdar insan icinde mikrop kapar bidamla cocuk be..yeter artk kayinvalideyle kiz annesinide bir tutmayin tabikide kiz annesi gelicek o kizin annesi ztn ona en yakin insan kvdeyle birmi oğlu dogursun madem ozaman gelsin kv..bu ne ya gelenek görenek muhabbbetinden insanlari strese sokuyolar..sen ztn gelmesinler dememissin 40ı ciksin demissin cokta haklisin yatiyon kalkiyon evinde tuvalete gidiyon belki şortla geziyon belki sütyensiz gezion ne isi var okdar insanin senin evinde yani cok haklisin duruşunuda bozma..9 ay acıyı çeken doğuran sen.psikolojik bakimdanda çöküntü yaşayan sen bide senin üzerine gelinmis..ztn senin kayinvalidenin eşini arayipta stemkar bi sekilde izin almasindan belli ne oldugunu ben ilk evliliginde kayinvalideden agzi yanmis biri olarak iyi anliyorum seni canim

Valla egem sunu soyliyim sana. Kayinvalide olmasi onemli deyil bir insanin karsinsakine saygili olmasi onemli. Bu bayanin annesi icin de beyin annesi icin de gecerli. Olmazsa ki cogu kayinvalide deyil, bu bir gercek o zaman gelin sevmez ve yaninda da istemez. Ama sen korkma karsindakine bir birey mis gibi, ve sirf sen kayinvalidesin diye sana ve senin isteklerine zorla tabi olmak zorundaymis gibi davranmazsan gelinin zaten seni cok sever. O yuzden problem etme.

Benin de var erkek kardesim ben de su anda bir erkek cocuga hamileyim. Hakkaniyetli olursan korkma derim ki Allah kotulere cattirmadigi surece. Ve hercekten kotu olan insan sayisi da bence o kadar fazla deyil. Problemlerin cogu kayinvalidelerin basta yapmaya calistigi egemenlik savasindan kaynaklaniyir. Herkes yerini bilirse botle problemler olmaz.

Ay öyle demeyin,lütfen, insanın davranışı çok önemli gerçekten. Doğum yaptığım sabah odaya geldiğinde kayınvalidem karnın da öyle duruyor bir çocuk daha varmış gibi demiş bir de elleriyle şişmiş bir karın ifadesi göstermişti, hala zoruma gider. Sütüm bir hafta gelmedi geldi gitti aç bu çocuk süt yetmiyor aç bu çocuk dedi durdu zaten üzülüyorum sütüm yok diye daha da üzmüştü beni. Eve odaya girdiğimizde yatak dolabının tepesi tozlu kalmış diye söylenmişti, doğuma gitmeden önce düzgün temizleyememişiz... Şimdi bir anne ki bu anne kızının doğumlarında da bulunmuş çocuk doğurmuş lohusa psikolojisinden azıcık anlaması gerekmez mi? Bunu yapan insan nasıl gelsin diye dört gözle beklenir?

benim derdim gelinimin beni sevmesi olamaz hiç bir zaman.sevmesine de gerek yok.oğlum bana gelsin,o da annesine gitsin hiç mahsuru yok.
o kadar saçma şeyler sorun ediliyor ki burada gerçekten sorun yaşasalar ne yapacaklar diye merak ediyorum sadece.

bu konu sahibinin daha ilk doğumu o nedenle kaynanasının nasıl davranacağını bilmiyor.belki de lohusa diye el üstünde tutulacak ne biliyor.haaa 2. doğumudur,ilkinde kaynana çektirmiştir gelmesin demesine hak veririm ama burada yaptığı sadece farazilerle öyle yapar,böyle yapardan öteye gitmeyen şeyler

Ablamın kv'si doğumdan önce geldi, 4o'ı çıkana kadar kaldı, kadın yemek, temizlik her işini yaptı.
Bebek görmeye gelen misafirleri ağırladı vs.
Yardımcı olmak adına çok daha evvel gelmeliydi eşinin annesi.
Siz hizmet edecek değilsiniz herhalde.
Kendisi size yardım edecek.

canım benim,sorun da bu işte.konu sahibinin kaynanası daha hiç gelmemiş,nasıl davranacağını bilmiyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…