lohusa bu kadar üzülür mü

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
123
Kısaca olayı anlatayım,yeni doğum yaptım bebeğim 17 günlük,kayınvalide kayınpederi ve yengem doğumdan beri gelmek için deliriyprlar ama ben sezaryenliyim ve ameliyatımda ağır geçti.kızımda huysuz dayanamıyorum şu günlere annemde olmasa çıldırırdım.eşimde bana psikolojik olarak hiç destek olmuyor.kendimi çok yorgun hissediyorum bide kv bende kalmak istiyormuş.bu dönemde annemde gelmem sana kv ne hizmet edemem dedi ki haklı.Eşim saolsun getir götür bebek bakımı ile falan ilgileniyor ama çenesi laf sokması bana çekilmiyor. Bugün bide hala gelicem deyince çıldırdım. Doğumdan önce lütfen gelecekler kırkından sonra gelsinler dedim. Çünkü ameliyat ve lohusalıkta zor olacağını tahmin ettim. Kavga koptu ben gelmesinler demiyorum ama neden kırkımın çıkmadı beklenmiyor.hafi onlar cahil insanlar bilmiyorlar eşim neden aramızın bozulmasına meydan veriyor. Kavga çıktı hakkımı helal etmiyorum dedim,senin gibi bir kocam yok artık dedim çünkü geçen hafta da patavatsozca annemi evden kovdu ama onu da elini öpüp gönlümü aldı benim zorumla.şimdi konuşmuyorum ama kv kalmayacak için rahat etsin diye lafı da çarpıyor ben haksız mıyım.lohusa kadına bu eziyet verilir mi.çalışan bir bayanım doğum iznimin hepsi eşimin 5 kardeşi ve yeğenletine bakmakla geçecek galiba. Korkuyorum akrabalarından çünkü benim akrabalarım hep bana akreplik etti. Bir fikir verin bana.

Uzaktan mı gelecekler? Valla babaanne sonuçta oda nasıl 40 gün beklesin dersin. Eşin benim annem bakacak sana annen 40 gün sonra gelsin dese ne hissederdin biraz empati yap. Eşinin annesi sonuçta onunda torunu. Çok haklısın diyemeyeceğim malesef

Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun. Allah analı babalı mutlu büyümeyi nasip etsin. Kayınvalideye gelince bir fikrim yok. Keşke olsaydı. Yada gelsin ve bebek bakımı ve ev işlerine yardım etsin. Siz sıksık uyuyup dinlenin. O da torun koklasın.

Annesinin gelmsi normal cnm. Ama öyle kalabalk gelceklerse haklsn...
Sende onunkini kov sonra elini öp ödesin.. tabi yapablrsen... onlar kadar acımasz olamıoz dimi...

Sorun orda işte başta bahsetmeliydim kv benden hizmet bekler bebeğede bana da faydası olmaz.olsa canım feda ama işler öyle değil işte.

Al daha bir dusuncesiz kaynana.
Valla arkadasim isin zor allah kolaylik versin.

Gelmesin dersen esinle aranda ciddi sorunlar yasaya bilirsin gibi gozukuyor.
Gelseler de malum artik.

Allah anali babali buyutsun insallah ama cocugun babaannesi gelmeyecek mi ya? Böyle sacmaligi da ilk defa duydum. Coktan gelip size destek olmaliydi... !!
Insallah bu dusuncelerle calisirken bebeginizi babaanneye bakmasi için birakmazsiniz!!!
babanne gelip kendine hizmet bekliyormus.

Suanda burda torun gormek degil ameliyatli bir kadinin bakimi soz konusu . Kv.yardimci olabilecek biri degilse hakli konu sahibi.
Fakat ne kadar az kavga olursa aranizda o kadar rahat gecer bu zorlu surec. Gelsinler fakat esinizle konusun, uzmesinler sizi.
Annenizde kalabilir, neden hizmet etsin ki, o sizden sorumlu olur; snlasabilirlerse is bolumi yaparlar.

Ben yegenimi bir bucuk ay sonra tam koklayabildim. Annem izin vermiyordu gitmeme. Ailesi gelmisti yengemin ve annem ,rahat etmezler bizim yanımızda diye birakmiyordu gitmemizi. Ne abim kaldi arada, ne yengem bunaldi. Sonra gorduk onlar gidince. Hatta ailesini yemege bile cagirmistik. Oyle babaannr anneanne triplerine girmenin ne anlami vat. Herkes saygisini kendi olusturur.

Sakın hizmet etme sende madem böyle bir kayınvaliden var. Eşin hizmet etmesen bozulur mu? Yada kayınvalide pürüz çıkarır mı?

İnsan lohusa olunca hassas oluyor. İyi söylese kötü söyledi gibi geliyor.Eğer engellemenin imkanı yoksa onlar geldiğinde hizmet etmeye çalışmayın. çocuk dışında bir işle uğraşmayın. İnşallah kolay atlatırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…