- 2 Aralık 2012
- 452
- 284
- 123
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
Çocuğun yok dimi? Lohusa depresyonu insanı intihara bile sürükler biliyor musun? Kendimde yaşadığım için biliyorum. Tabi ki intihar düşünmedim ama benden kat kat fazla yaşayan insanlar var bunu. Allah kimseye yaşatmasın bilirim ne zor olduğunu.Bence lohusaligi da sezeryani da fazla abartmissiniz. 17 gun gecmis, ameliyat mi kalir artik. Sanki 2 saat once ameliyattan cikmissiniz da insanlar is gordurmeye geliyor gibi tepkiniz. 17 gunde insan bayagi iyilesir artik, kendinize engelli muamelesi yapmaniza, dramatize etmenize gerek yok.
Bir babaannenin yeni dogmus torununu gormek istemesinden daha dogal ne olabilir? Hastanede 40 kat yabanci geliyor bebek gormeye, bu kadin tabii ki gelip gormek isteyecek. Bazi arkadaslar babaanne niye izinle geliyor, demek is gordurmek istiyor demisler de, arkadaslar torununu gormesine bile bu kadar laf eden bir gelin kim bilir nasil bir etki birakti ki kadin cekinerek yaklasiyor. Benim torunum olsa coktan giderdim herhalde. Kadin bayagi cekinmis, hala daha izin bekliyor yazik.
Sizin evinize girmelerine bile izin yokken, ne icin geldiklerini nerden biliyorsunuz? Hizmet icin geldiklerine nasil bu kadar eminsiniz? Torun gormeye geliyor ihtimalleri olabilir mi? Birsey olup bitse, ona gore sikayet etseniz anlayacagim da... Sizinki sirf onyargi.
Valla kusura bakmayin, ben diger yorumculara katilmiyorum., Bana tamamen haksiz geldiniz. Esiniz sinirlenmekte cok hakli.
Bir de sunu anlamadim. Lohusa evine giden kayinvalide geline bakmakla mi yukumludur? Bakmayacaksa gelmesin nasil bir dusunce? Bu kadar beklenti ve karsiliginda torun gostermemek de ayip yani.
İnanki daha isminize bakmadan bu yorumu yapan sevdedir dedim ve baktım öyleymiş siz ne kadar kayın peder kayın valideci tarafsınız böyle bütün yorumlsrınızda gelinler haksız kaynana kayın peder haklı modundasınız siz ya bekarsınız yada kaynana kayın pederiniz çok iyi insanlar yada hiç kaynana kayın peder sıkıntısı hoç çekmemişsiniz çeken bilir güzelim sen bilmezsinBence lohusaligi da sezeryani da fazla abartmissiniz. 17 gun gecmis, ameliyat mi kalir artik. Sanki 2 saat once ameliyattan cikmissiniz da insanlar is gordurmeye geliyor gibi tepkiniz. 17 gunde insan bayagi iyilesir artik, kendinize engelli muamelesi yapmaniza, dramatize etmenize gerek yok.
Bir babaannenin yeni dogmus torununu gormek istemesinden daha dogal ne olabilir? Hastanede 40 kat yabanci geliyor bebek gormeye, bu kadin tabii ki gelip gormek isteyecek. Bazi arkadaslar babaanne niye izinle geliyor, demek is gordurmek istiyor demisler de, arkadaslar torununu gormesine bile bu kadar laf eden bir gelin kim bilir nasil bir etki birakti ki kadin cekinerek yaklasiyor. Benim torunum olsa coktan giderdim herhalde. Kadin bayagi cekinmis, hala daha izin bekliyor yazik.
Sizin evinize girmelerine bile izin yokken, ne icin geldiklerini nerden biliyorsunuz? Hizmet icin geldiklerine nasil bu kadar eminsiniz? Torun gormeye geliyor ihtimalleri olabilir mi? Birsey olup bitse, ona gore sikayet etseniz anlayacagim da... Sizinki sirf onyargi.
Valla kusura bakmayin, ben diger yorumculara katilmiyorum., Bana tamamen haksiz geldiniz. Esiniz sinirlenmekte cok hakli.
Bir de sunu anlamadim. Lohusa evine giden kayinvalide geline bakmakla mi yukumludur? Bakmayacaksa gelmesin nasil bir dusunce? Bu kadar beklenti ve karsiliginda torun gostermemek de ayip yani.
Çocuğun yok dimi? Lohusa depresyonu insanı intihara bile sürükler biliyor musun? Kendimde yaşadığım için biliyorum. Tabi ki intihar düşünmedim ama benden kat kat fazla yaşayan insanlar var bunu. Allah kimseye yaşatmasın bilirim ne zor olduğunu.
İnanki daha isminize bakmadan bu yorumu yapan sevdedir dedim ve baktım öyleymiş siz ne kadar kayın peder kayın valideci tarafsınız böyle bütün yorumlsrınızda gelinler haksız kaynana kayın peder haklı modundasınız siz ya bekarsınız yada kaynana kayın pederiniz çok iyi insanlar yada hiç kaynana kayın peder sıkıntısı hoç çekmemişsiniz çeken bilir güzelim sen bilmezsin
Sağlıkçı olmadığım için halk arasında kullanılan tabiri söyledim. Evet depresyon olabilir ama bu durum doğumdan sonra ortaya çıkıyorsa lohusalıkla alakası olabilir diye düşündüm. Doğuma gidene kadar hiç bir şeyim yoktu ne zaman ki doğumdan çıktım ben ben değildim artık. 7/24 ağlayan mutsuz bir insan olup çıktım. Hatta görüştüğüm psikologda lohusa depresyonu diye bahsetmişti. Sonra yavaş yavaş bebekli hayata alışınca ,doğum sonrası ağrıları geçince buda bitti. Normal depresyonun daha uzun süreli olduğunu düşünüyorum. Hatta lohusa depresyonu değil sendromu demeliyiz o halde.Oncelikle, lohusa "depresyonu" diye birsey yok. Daha dogrusu soyle soyleyeyim, boyle bir tani var, ama bu lohusalik demek degil. depresyon normal degildir. Lohusalikta hassaslik olur, ama "depresyon" olmamali, uzerine basa basa soyluyorum. Saglikciyim. Bu konuda alanim geregi aldigim egitime dayanaraktan. O intihara suruklemek filan lohusaligin bir parcasi degil yani, sandiginizin aksine.
Bu arkadastaki lohusaliktan cok depresyona benziyor. Anlasilan sizde de depresyon olmus. Dogum sonrasi kendine ya da baskalarina zarar verme istegi gibi belirtilerde acil pikolojik tedavi onerilir. Bunlar asla normal degil. Hic bir doktor "kendinizi ihtihar etmek istemeniz lohusalikta normaldir" demez yani.
Konu sahibi, bence psikolojik yardim alin. Ciddi soyluyorum, tepkileriniz normal degil. Lohusaligin otesinde birsey bu yasadiginiz.
Saglikcisin demek ? Aldigin egitim ne duzeyde yada ne egitimi aldin cok merak ettim simdi. Su yazdiginda basli basina beni benden aldi zaten. Su kirmiziyla isaretledigim yerde kendinle celismissin. Tani var ama boyle bir sey yok da ne demek ? Demek lohusalik depresyonunu yokmus ta butun doktorlar yanlis biliyomus amaOncelikle, lohusa "depresyonu" diye birsey yok. Daha dogrusu soyle soyleyeyim, boyle bir tani var, ama bu lohusalik demek degil. depresyon normal degildir. Lohusalikta hassaslik olur, ama "depresyon" olmamali, uzerine basa basa soyluyorum. Saglikciyim. Bu konuda alanim geregi aldigim egitime dayanaraktan. O intihara suruklemek filan lohusaligin bir parcasi degil yani, sandiginizin aksine.
Bu arkadastaki lohusaliktan cok depresyona benziyor. Anlasilan sizde de depresyon olmus. Dogum sonrasi kendine ya da baskalarina zarar verme istegi gibi belirtilerde acil pikolojik tedavi onerilir. Bunlar asla normal degil. Hic bir doktor "kendinizi ihtihar etmek istemeniz lohusalikta normaldir" demez yani.
Konu sahibi, bence psikolojik yardim alin. Ciddi soyluyorum, tepkileriniz normal degil. Lohusaligin otesinde birsey bu yasadiginiz.
Profiline gore evli bile deyil.Çocuğun yok dimi? Lohusa depresyonu insanı intihara bile sürükler biliyor musun? Kendimde yaşadığım için biliyorum. Tabi ki intihar düşünmedim ama benden kat kat fazla yaşayan insanlar var bunu. Allah kimseye yaşatmasın bilirim ne zor olduğunu.
Lohusalık depresyonu vardır bende doktorum böyle birşey yok diye iddia edemezsiniz. Benim tek istediğim kırkımın beslenmesiydi ve usulüne eşime dedim. Ama dinleyen yok beni olay başta da bu değil eşim beni delirtiyor başka konularda o ayrı. Sağlıkçısınız madem sezaryenimde sorunlu olduğunu yazdım zira daha önce geçirdiğim laparotomiye bağlı barsak ve rahimde yapışıklıklar vardı onlarda açıldı gaz gayta çıkışı hala çok sancılı 17 güne az demiştiniz ama bilmeden atıp tutmanız çok kolay.Oncelikle, lohusa "depresyonu" diye birsey yok. Daha dogrusu soyle soyleyeyim, boyle bir tani var, ama bu lohusalik demek degil. depresyon normal degildir. Lohusalikta hassaslik olur, ama "depresyon" olmamali, uzerine basa basa soyluyorum. Saglikciyim. Bu konuda alanim geregi aldigim egitime dayanaraktan. O intihara suruklemek filan lohusaligin bir parcasi degil yani, sandiginizin aksine.
Sağlıkçı olmadığım için halk arasında kullanılan tabiri söyledim. Evet depresyon olabilir ama bu durum doğumdan sonra ortaya çıkıyorsa lohusalıkla alakası olabilir diye düşündüm. Doğuma gidene kadar hiç bir şeyim yoktu ne zaman ki doğumdan çıktım ben ben değildim artık. 7/24 ağlayan mutsuz bir insan olup çıktım. Hatta görüştüğüm psikologda lohusa depresyonu diye bahsetmişti. Sonra yavaş yavaş bebekli hayata alışınca ,doğum sonrası ağrıları geçince buda bitti. Normal depresyonun daha uzun süreli olduğunu düşünüyorum. Hatta lohusa depresyonu değil sendromu demeliyiz o halde.
Bu kadar keskin ve önOncelikle konuyu kisisellestirmeyin. Konu ben degilim hanimefendi.
Ben kim hakliysa ona hakli derim, kotuye de kotu demeyi bilirim. Ben oyle kayinvalide- gelin diye taraf tutan bir insan degilim, her zaman objektif yaklasirim. Ezbere es ailesi kotuleyecek bir insan degilim yani, ne okursam ona yorum yaparim. Bana ceken bilir filan diye beylik laflar etmeyin o yuzden, bu konulara yorumlar yapmak icin sadece mantik da yetiyor merak etmeyin. Birseyden cekmeye gerek yok.
Alintiladiginiz icin cevap verme hakki dogdu, yazdim. Ama baskasinin konusunda kisisel yorumlardan hoslanmiyorum. Simdi beni birakin ve konuya bakin. Iyi geceler.
Oncelikle konuyu kisisellestirmeyin. Konu ben degilim hanimefendi.
Ben kim hakliysa ona hakli derim, kotuye de kotu demeyi bilirim. Ben oyle kayinvalide- gelin diye taraf tutan bir insan degilim, her zaman objektif yaklasirim. Ezbere es ailesi kotuleyecek bir insan degilim yani, ne okursam ona yorum yaparim. Bana ceken bilir filan diye beylik laflar etmeyin o yuzden, bu konulara yorumlar yapmak icin sadece mantik da yetiyor merak etmeyin. Birseyden cekmeye gerek yok.
Alintiladiginiz icin cevap verme hakki dogdu, yazdim. Ama baskasinin konusunda kisisel yorumlardan hoslanmiyorum. Simdi beni birakin ve konuya bakin. Iyi geceler.
Lohusalık depresyonu vardır bende doktorum böyle birşey yok diye iddia edemezsiniz. Benim tek istediğim kırkımın beslenmesiydi ve usulüne eşime dedim. Ama dinleyen yok beni olay başta da bu değil eşim beni delirtiyor başka konularda o ayrı. Sağlıkçısınız madem sezaryenimde sorunlu olduğunu yazdım zira daha önce geçirdiğim laparotomiye bağlı barsak ve rahimde yapışıklıklar vardı onlarda açıldı gaz gayta çıkışı hala çok sancılı 17 güne az demiştiniz ama bilmeden atıp tutmanız çok kolay.
Tamam ya profilinize baktım bekarmışsınız ne deyim bukadar meraklıysanız kayın valideye kayınOncelikle konuyu kvarsllestirmeyin. Konu ben degilim hanimefendi.
Saglikcisin demek ? Aldigin egitim ne duzeyde yada ne egitimi aldin cok merak ettim simdi. Su yazdiginda basli basina beni benden aldi zaten. Su kirmiziyla isaretledigim yerde kendinle celismissin. Tani var ama boyle bir sey yok da ne demek ? Demek lohusalik depresyonunu yokmus ta butun doktorlar yanlis biliyomus ama
Sen dogruyu biliyorsun.
Umarim
Basina gelmez boyle birsey.
Tamam ya profilinize baktım bekarmışsınız ne deyim bukadar meraklıysanız kayın valideye kayınpedere evlendiğiniz zaman beraber oturursunuz inşallah
Siz ne diyorsunuz Allah askina ya?
Once dogru duzgun yazmayi ogrenin. Size hesap mi verecegim? Haddinizi bilin once.
Duzgun tartismasini bilene yeteri kadar aciklama yaparim. Sizin icin gerek gormuyorum. Beni alintilamayin bir daha.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?