kv ve annem aklim karisti

NMB24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2017
2.908
4.975
48
selma kizlar,

bilmiyorum dert mi degil mi ama yüregim skisti resmen.... uzun uzun anlatiyim bana yol gösterin.

kv: yabanci, ben kvmden cok cektim bunu asla gelinime yasatmam tarzi takilan biri. bastan beri hep iyi davrandi. ama bende gelinlik sendromu olustu hamileligimde icten ice birseyler aramisimdir. Allah var yukarda. yüzüne iyi olsamda icimden saydirdigim olmustur. (bi kac minicik seyler yüzünden, abartmisimdir belkide...) neyse... kv bosanmis biri. hamileligimde biriyle tanisti adama baya asikti, adam sadece benimle ilgilenceksin sendromu yaratti, kv esime bana pas vermez olmustu. gelicem diyip gelmemeler vs. baya alinmistim... neyse gecti gitti. simdi yeni biri var hayatinda adam cok iyi uyusal aile tarzi takilan esini oglunu malesef kayip etmis ve en cok istedigi sey dede olmak. bu yüzden sk sk bize gelmek istiyorlar artik. buraya kadar hersey güzel.

kv misal esimle tartissam herzaman ortaligi sakinlestirir. olayi alevlendirmez. kizim seni cok seviyorum üzülme vs der.

annem: herseye cok alinir, sürekli birine bagrir, stresslidir hep isi vardir cok kosturur ona cok üzülürüm.

misal esimle tartissam, beni daha cok gaza getirir acaba seni aldatiyormu der, bu sefer babam cemkirir sen kizin aklina neden böyle seyler sokuyorsun ortaligi sakinlestirsene der..

bilmiyorum bu anlatiklarimin bi önemi varmiydi ama asil konu su:

oglumu her firsatda annemlere götürürüm oraya iyice alissin diye. baslarda haftada 4 kere annemlere giderdim. sanirim illa benim tarafi daha cok sevsin istedim. ve oglum aileden bi tek babami cok sever sarilir ama annemden hep kacar kucaginda gitmek istemez aglar. ve annem bunu yüzüme vurur. sen cocugu tembihliyorsun diye. kac kere aglamisligim vardir anne cocuk 19 aylik ben nasil tembihligim o senin stressini hissediyordur bi kere bile oynamadinki sana alissin dedim, ve 100 kere dedigim halde hep bagrir cocuk korkup bi kenara kaciyor resmen.

kv cocugumu toplasam 20 kere görmüstür ama her geldiginde oynar onla kosar ( he bide annem 45 yasinda kv 67) baya egleniyorlar yani. bu sefer oglum kv yi görünce kosar sarilir cok sevinir.

bu olaya annem bi kere tanik oldu bana demedigini birakmadi.

simdiki durum: yarim günlügüne ise basladim ama cok evden calismam lazim projelerimi yetistiremiyorum. bugün kv teklif etti sen evde calisirken ben oglani parka götüriim ve yemege yardim ediim (yemek konusunda tabi hemen heyecan yaptim cünki yemek yapmaktan nefret ediyorum). haftada bir gelmek istiyor. bu teklif cok mutlu etti beni acikcasi baya yük almis olucak ama bi tarafdan oglum daha cok aliscak annemde daha cok sinir olup bana laf sokucak. sirf annem üzülmesin diye ayaklarin geri geri gidiyor. anlamiyorum anneme ihanet etmis gibi hissediyorum. ama bu cocuk o kadininda torunu.

siz olsaniz napardiniz?

ekleme: biraz fazla yalnis anlasildim. benim tripli oldugum konu kv sevgiliye göre tavir almasi. cünki ilk sevgilisi istemiyor diye. kv bana daha yakin oldugu icin misal doktora gitmem lazim acil dedigimde bugün olmaz havuza gitcem tavirlari beni cok üzdü. esim annesini istemiyor cünki esim 10 yasindayken yurta vermis sonra babasinin ailesi alip 25 yasina kadar bakmis. ben tanistigimda ara bulmak icin cok ugrastim. sonra kv o sevgiliyi bulunca bize sirt cevirip pas vermeyince esim bana yüklendi. annemi sen soktun bu eve senkn yüzünden basa sardim gibisinden. babam geceleri calistigi halde her zaman geldi yardim etti, evimi bile süpürdü. kv tavri su anki sevgilisinin illa torun istiyorum muhabbetinden oldugunu düsünüyorum ama banane teklif cazip gelidigi icin kabul etmek istiyorum bi yandan annem kapris yapcak ilerde yine birsey olsa esim cocugumu ona bagladin diye trip yapmasindan korkuyorum. annem bagrir ama cocuguma asla ama cocuk nerden bilsinki annemin kime bagirdigini korkuyor iste yüz kere dedim

bir ekleme daha: hamileyken kv illa calismak istiyorsan calis ben ilk 3 sene annelik iznine cikicaktim. tamam ozaman cumalari calisim dedim. dogurdum ise gitcem. gelcem dedi gelmedi anlastigimiz halde telefonu acmadi. ertesi gün ay unutmusum diye msj geldi. ondan sonra babama teslim ettim oda oglum krese basliyana kadar idare etti

Son düzenleme:
Kayınvalideniz tam benim kafadan insanmış.
Samimiyetine inanıyor, size yardımı olacak ve bunu başa kakmayacak bir insan ise düşünmeden kabul edin.
Çünkü annenize istediğiniz kadar alıştırmaya çalışın, kalbi kocaman ve sevmeye açık değilse, çocuk farkediyor.
Önemli olan burada çocuğunuzun mutluluğu ve onunla çocuk olup ihtiyaçlarını sevgiyle gideren kişi yanında olmalı.

cocugumun mutlukugu annemim sacma sapan kaprislerinden daha onemli. benim annem de seninki gibi ve cocuklarim annemi hic sevmez. kayinvalidem ise cahil bir insan olmasina ragmen kizimla da oglumla da oynar ilgi gosterir dokseler sacsalar umursamaz ogkum 17 aylik daha babanesinin evinin onunde basliyor babane demeye... boyle bir durum olsa babaneyi tercih ederim.
ve bence sen ayrica artik kendi ailen oldugunu kendi ailenin annenin sacmaliklarindan daha degerli oldugunu farketmelisin.

kakmaz bu zamana kadar 7 senedir taniyorum sende söyle yok ben böyle yaptim muhabbeti gecmedi hic aramizda. belki adamin gazina geldi. illa dede olmak istiyorum dedigi icin. ama olmuyor derse ztn sorun etmem sonradan.

ama bu histen kurtulamiyorim sanki ihanet ediyorum resmen.

bugün kv adamla geldiler 67 yasindaki kadin orayi burayi silmeye yardim ediyor ben okadar utandimki nolur otur sen ben yaparim diye. yok olsun illa yapiim hem sohbet ederiz filan bi tuhaf oldum cünki annemle böyle degiliz

bu sacma hissten kurtulamiyorum. öyle asilanmiski oysa ailem icin neler yaptim. hala hep acik araniyor özelikle annem babam öyle degil...

Anneniz bildiğiniz fesatlık yapıyor, sizde haksızlık ediyorsunuz kadına. Mis gibi kayınvalideniz var kıymetini bilin. Kadının burnundan getircekseniz hiç kabul etmeyin. Ben sizin yerinizde olsam annemin saçma sapan kaprislerini ve fesatlığını takmaz evladımın mutluluğunu düşünürdüm.

Kayınvalidenizin, annenizin davrandığı gibi davrandığını düşünün çocuğunuza. Bu kadsr hoşgörülü davranıp yine çifte standart uygular mıydınız?

Severim öyle insanı, ellemeyin içinden geliyor demek ki yapsın.
İhanet değil bu.
Benim annem çocuklarıma muhteşem bakar, ev talan olur yediği yemediği envai çeşit hazırlar ama bize o sırada öyle bir davranır ki, ay Allahım çileden çıkarım.
Emir askeri gibi, gete götür, yemedi al yanına, kıyafeti az, öksürüyor doktora götür vs sürekli bir emretme ve söylenme.
Çocuklara çok iyi ama bize fazlaca kötü davranıyor.
Sonra oram tutuldu, yapamıyorum, belim mahvoldu serzenişleri.

Kayınvalidem ise çocuğuma özel hiçbir yemek yapmaz, evi toplu olsun ister, kendi yedirir ki batırmasın, çişi saatlerce değiştirmez ama suratında gülücükler olur, hiç kahır gibi gibi anlamazsınız, zevkle bakar.
Bunlarla bile ben anneme bırakırken çekiniyorum, ilk tercihim kayınvalidem oluyor çünkü yüzü gülüyor kadının çocuğuma.
Annemin ise yorgunluk ve söylenme halinden gözleri kan çanağı.

Önce anneniz yerine çocuğunuzu mu düşünseniz? Anneniz alınmasın, kızmasın diye çocuğunuzdan çalıyorsunuz.

Annemle aramızda 70 km var, kaynanamla dipdibe oturuyoruz. Annemi bikaç ayda bir görürken babaannesini sık görüyor oğlum. İkisini de sever ama anneanneye ayrı bi düşkün. Yani çok veya az görmekle ilgisi yok bu işin, çocuk sevildiği rahat ve mutlu olduğu yeri ister. Anneniz size dırıldanacağına torununa sevgi ilgi göstersin.

sanirim uygulamazdim. ama annemin sürekli cocugu ondan sogutuyormusum hissi beni üzüyor. sonucta ben alissin diye elimden geleni yaptim. yapmasaydim babamada gitmezdi dimi? ama neden böyle triplere giriyor anlamiyorum.

anlamiyorumm bi türlü anlamiyorum...

Ben kv nin trafindayim. Çocuklar bir cok şeyi hisseder. Teklifi de güzel. Yani gerçekten yardımı dokunacak. Anneniz kıskanıyor, ama küçük çocuk bu işte. Kimi seveceğini kendi secer

Tabiki babane. Yemişim ihanetini böyle ihanet mi olur?
Ananesi baksın deseniz babaneye ihanet, siz stres oluyorsunuz, laf sokmalarla moralinizin bozulması ve en önemlisi çocuğunuza bağırıp çağırması. Bunları yaşamaktansa mis gibi babaneyle devam edin. siz mutlu, çocuk mutlu, kv dede mutlu daha ne olsun.
Annenizde laf söylerse seninle arası iyi değil oğlumun biliyosun, babanesini istedi dersiniz.

açıkça yazdım sebebini anlamıycak bi şey yok, fesatlık kıskançlık. Sebep bu. Üstelik çocuk orayı daha çok sevsin nedir.. Kırıcı olmamak için kelimeleri seçmeye çalışıyorum ama sizin yaptığınız çok ayıp ya, eşimin ailesini gördüm sizde. Zor insanlarsınız benim ve benim gibilerin tahammül edemediği gruptan.

Önce anneniz yerine çocuğunuzu mu düşünseniz? Anneniz alınmasın, kızmasın diye çocuğunuzdan çalıyorsunuz.

ben cocugumu düsündügüm icin dogru karari almak icin buraya konu actim.

cocuguma tabiki birsey hissetirmiyorum ailemin yaninda nasil davraniyorsam babaannenin yanindada öyleyim. babaanneden hic kacmadik. sevgili sendromu yüzünden o gelmedi. hatta alindigimi belirtim yukarda. esime her zaman demisimdir keske gelsede oglumuzun kocaman bir ailesi olduguni görse diye. hatta ben aramisimdir gel yada gelelim diye ama o hep ertelemistir simdi bu konu gecti gitti. gelmek istiyor kendisi ve geliyor. oglumda hemen cok sevdi. sadece anneme karsi annem birsey dediginde yine küplere mi binsem yada artik takmiyormus duymuyormus gibi mi yapsam diye düsünüyorum

67 yaşındaki kadının enerjisine bakın ya
Keşke haftada bir gün benim çocuklarımla da ilgilenecek biri olsa

e zamaninda cocuguna bakmamis . konu aslinda daha da uzun. ben sadece su an takildigim noktayi anlattim. zamaninda esinden ayrilinca cocuga bakmam diip esinin ailesine vermis. esim 25 yasina gelince anne oldugunu hatirlamis. esim görüsmek istemiyordu. ben bastan beri aralarini yapmaya calistim. sonra o sevgilisi yüzündem bize sirt cevirince tabi esim ben hakli ciktim diye bana yüklendi ondan baya alinmistim kadin beni yari yolda birakti oysa ogluyla arasini yapmaya calistim diye. belkide bu yüzden illa oglumu bi anannesi dedesi atmosferi olsun istediginden sürekli ailemle iletisim kurmaya calistim

kirici olmamak icin kelimeleri sectigin icin cok cok tsk ediyorum. insan her yasadigindan dolayi bazi seylere bi sekil karar veriyor veya vermeye calisiyor. yukarda yazdiklarimi bi zahmet okursan belki bir nebze olsada anlarsin. durumun sadece benim acimdan bencillik olmadigini. belkide ana konuda belirtmem gerekirdi ama düsünmedim...

Kayinvalideniz cok tatli bir bayanmis .enerjik ,mutlu ,cevresine pozitif enerji sacan insanlari seviyorum.
Anneniz kiskaniyor iste ,sizin kayinvalidenizle huzurlu olmanizdan memnun ,ama anneler hep kendileri daha cok sevilmek ister.
O zaman cocugunuz kayinvalidekayinvalidenizdeyken o da gelsin beraber zaman gecirsinler
Bence siz de umursamayin .Cocugunuz,isiniz sorumluluklariniz varken annenizi umursayip dert etmeniz garip geldi .
Bu biraz enerji meselesi .cocuk ondan daha cok enerji aliyor.

ben aile geçmişinizi bilemem, ayrıca ben yazdıktan sonra yazmışsınız o detayı. Kadının sizin evladınıza yaklaşımı önemli olan nokta o şu an sizin için. Anneniz bağırıp korkutuyomuş çocuğu, mesela benim annem üslubunca uyarır bağırmaz, azarlamaz. Bir defa yaptı onu "çocuğu kendinden soğutmak istiyosan aynen devam et anne, zaten devam etmene de ben izin vermem rahatsız ediyosak gelmeyelim" demiştim. Annem inanılmaz hoşgörülü davranmaya başladı sonrasında. Annem sinirli, tahammülsüz bir kadındı bize karşı çatık kaşları ve asık suratıyla hatırlıyorum çocukluğumda annemi. Ama şu an beni bana nasıl davrandığı değil, evladıma nasıl davrandığı ilgilendiriyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…