• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide bebeğimi sahıpleniyor???

Arama çocuğuna odaklan eşin vir şey derse sende benim annemi ara hiç aramiyorsun ben neden ariyormusum de , ayy gıcık oluyorum bu duruma sen yeni annesin bugünler geri gelmeyecek sadece bebeğine odaklan gerisini boşver Cat çat söyle , bak sadece öpücükle menenjit geçebilir ömür boyu engelli kalabilir veya ölebilir bebeğinsu an bağışıklığı düşük bebeğinin bir kedi nasıl koruyorsa sende koru söyle söyleyeceğini asla cekinme, uff çok parfüm kokuyorsun bebek rahatsız oluyor, bu sigara kokusu bebeğe zarar veriyor burdan çıkalım biz bir daha bebek seveceksiniz 1 hafta önceden sigarayi bırakın dersin bu ne ya

Arama çocuğuna odaklan eşin vir şey derse sende benim annemi ara hiç aramiyorsun ben neden ariyormusum de , ayy gıcık oluyorum bu duruma sen yeni annesin bugünler geri gelmeyecek sadece bebeğine odaklan gerisini boşver Cat çat söyle , bak sadece öpücükle menenjit geçebilir ömür boyu engelli kalabilir veya ölebilir bebeğinsu an bağışıklığı düşük bebeğinin bir kedi nasıl koruyorsa sende koru söyle söyleyeceğini asla cekinme, uff çok parfüm kokuyorsun bebek rahatsız oluyor, bu sigara kokusu bebeğe zarar veriyor burdan çıkalım biz bir daha bebek seveceksiniz 1 hafta önceden sigarayi bırakın dersin bu ne ya
Haklisiniz fazla takmamam gerekiyor. Gecen hafta iki sefer sordum ikisindede evde yoktu e ne yapiyim ozaman? Sobra iki gun uste uste denk geldik zaten görusuldu. Yo yine kararli ama guzel sekilde uyaricam. Hani cocukka tek basina mucafele eden Benim ne yardimini göruyorum? Bitde cok istiyosa bi gunde o arasin cekingen davranmasina gerek yok. Bi keresinde ben hergun gelirimde bunaltirim dite gelmiyorim dedi

Galiba ayni kafadaniz neyseki ztn cok kalabalikta görusmuyorum az az görusuyorum surekli diken ustunde durmak yoruyor birde istemedigim seylerin olmasi… yo görmek isteyen kendi arasin sorsun hep benim sormamla degil
Aranıp sorulacak ortam mı bırakıyorsunuz insanlara. Kimse sizden bebeğinizi almıyor. Yemek yemeniz için kadın tutmuş, onu bile sorun yapıyorsunuz. evlenmeyin o zaman. O kadın bebeğin babaannesi. Size birşey olsa hukuken bile sorumlu yetkili olacağı durumlar var, bebeği görme hakkı var. İyi misiniz? Kadın gelmiyormuş zaten. Pes yani. İnsana torun bile sevdirtmiyorsunuz, çok muhtaç kalırsınız zaman geçince. Bu huylarımız törpülemek sizin yararınıza olur

Brnce de hoppala olmaz. Çok küçük daha. Desteksiz oturabildiğinde kullanılıyor sanırım o.

Bence de kucaktan kucağa olmamalı şu salgın döneminde hele. Öpüyorlarmış bir de. Çok fena.

Benim kv de çok sever parfümü. Bebekleyken sürmedi söyleyince. Kişisel bir durum değil bu. 1 seneden fazla oldu biz parfüm sıkmayalı. Her şey bebek için.

Daha direkt söylemelisiniz sanırım. Eski konularınızı bilmem. Yorum yok

Elle tutulur ufak tefek hemen her yaşlı kadının yaptığı şeyler dışında bir şey yok, sen bu kadından sebepsiz ölümüne nefret ediyorsun
Sebep olsaydı en ufak şeyleri yazdığına göre onları da yazardın
Kadının bebek doğduğunda görmeyi istemesine bile kötü baktın
Allah senin gibi gelin vermesin

Evet her görustugumuzde ayni, illa kucaginda olucak surekli uykusunu bile aliyor bozuyor uykusunu cocuk huzursuz oluyor salliyor göturuyor hic vermek istemiyor… Ilk bebegim ve kizim 2,5 aylik. 2 yillik evliyim, evlerimiz yurume mesafesinde 10dk ama sıkı fıkı degilim cok gidip gelmem.Mesafeyi daha önceden ayarladim ve sık görusmuyorum yakin oturdugmuz halde ya 2haftaya bir veya nasil denk gelirse. Hic bi sekilde kimseden yardim flnda istemedim cocuk bakiminda, kendim bakiyorum sirf bana karisan olmasin diye ve kendim yapmak istiyorum anneligi cunku annelik bunu gerektirir. Cok sukur en zor gunleri atlattik esimle birbirimize yardimci olduk oluyoruz..

Kvyle her görustugumuzde tuhaf hem parfum hem eski kiyafet kokusu var uzerinde ve gercekten her seferinde kokusu bebegimin kafasina siniyor… biktim bu durumdan esimede diyemiyorum uzulmesin dike, bildigniz parfum tuhaf kokuyor her seferinde yikayamiyorumda. Ne yapmaliyim?
Esime kimse öpmesin diye bastan dedim yapmadi ama son 1-2 sefer geliyor kafasindan öpuyor vs.
Kendisi bi 7 torun buyutmus cunku kaynim, görumce vs sıkıldıkca atmislar cocuklarini kayinvalideue, nerdeyse her haftasonu ondalar. Su kadar cocuk buyuttum kafasinda herkes ve benim bebegimi benden dags iyi biliyor gibi davraniyor karismak istoppar..
kendim herseyi ögrenip bakmak istedigim icin garip cocuk göstermiyor gibi göruyo esimin ailesi ama hep ben mecbur hissediyorum kendimi kvyi aramayi cocukla yuruyuse gidelim veya gel diye ama istiyorumki esim kendi arasin etsin, zaten canim cikiyor akssmlari yorgunlukyan birde herkese gel git diye sormaktsn yoruldum. Son haftada 2 kez dedim uymuyor. Kendiside beni aramiyor sadec esimi öyle olunca bende bundsn sonra aramak istemiyorum esimle arada gider gelinir okadar..

Ilk defa esimin ailesi/akrabalaeiyla görustuk ve kalabalikti ortam. Esimin kardesleri gördu zaten bebegi ama bebegimi yemek yerken vermek istemedi beni yemek yesin bahanesiyle. Hoppalasini getirdim bebegimin sirf kucaktan kucaga gezmesin yanindada duruyim diye ama aksam boyu o kucaktan o kucagaydi bebegim. Bunca zaman zor atlattim kalabalik ortama girmemeyi bide ilk defa öule kalabalikta rahat edemedim. Koyalim hoppalaya diyorum guzellikle kvye yok durmaz diyip göturiyo cocugumu cocuk onda raharsiz oluyor agliyor hem kokudan hem rahat edemiyor. Anneligi yapmama musade etmiyor.
Daha sonra emzirdukten sonea aldim koydum hoppalaya eve gidene kadar ayrilmadim yanimda bebegimde mutlu mesut oturdu hoppalasinda…

Abartmiyorum sadece yenu bi anneyim ve bebegim benim hassas noktam. Cocuk yetistitme bakma konusunda farkli dusuniyoruz ki kafa yapilaeimiz cok farkli esimin ailesiyle. Kendimi onlar icinde yalniz ve garip hissediyotum eski kafalar biraz..
Esimde pasif biri ama yinede dedi daha önce öpmeyin cocigu, tv ekranina baktitmayin diye yinede bebegin dibine dusuyolar öpuyolar kafasimdan vs ve sigara iciliyor balkonda, geldiklerinde kokuyor..

Nasil bas edicem bu tarz seylerle?
Surekli benmi pesinden kosup gel git diye aricam? Kendi arasin görmek istiyosa?
Eskiden cat kapi olayida vardi esim ayar verdi
Sizin yaşadığınız “ ilk kez anne olma “ sendromu bence . Ama siz biraz şiddetli yaşıyorsunuz gibi geldi bana . Bebeğinizin elden ele kucaktan kucağa gezme durumu aile içinde amca yenge babanne vs diye anladım . E bu çok normal . Aile içinde insan torununu yeğenini sevmek ister. Hassas olmanız gereken durum bu kadar küçükken hastalık bulaşma riskine karşı çok kalabalık ve kapalı ortamlara girmemek . Girdikten sonra bebeği kucaklarına almalarının pek de önemi kalmıyor. Öpme konusunda siz haklısınız bence uyarabilirsiniz kimse alınmasın öpmeyle geçebilecek türlü virüs bakteri var . El kadar bebeğin bağışıklığını düşünmek lazım . Bunlar dışında kalabalık aile ortamı bebek için her zaman faydalıdır . Sosyal gelişimine katkı sağlar . Algıları gelişir , gözlemler, daha çabuk öğrenir birçok şeyi . Sevilmek ilgi görmek beyin gelişimi açısından da muazzam bişey .

Sizin yaşadığınız “ ilk kez anne olma “ sendromu bence . Ama siz biraz şiddetli yaşıyorsunuz gibi geldi bana . Bebeğinizin elden ele kucaktan kucağa gezme durumu aile içinde amca yenge babanne vs diye anladım . E bu çok normal . Aile içinde insan torununu yeğenini sevmek ister. Hassas olmanız gereken durum bu kadar küçükken hastalık bulaşma riskine karşı çok kalabalık ve kapalı ortamlara girmemek . Girdikten sonra bebeği kucaklarına almalarının pek de önemi kalmıyor. Öpme konusunda siz haklısınız bence uyarabilirsiniz kimse alınmasın öpmeyle geçebilecek türlü virüs bakteri var . El kadar bebeğin bağışıklığını düşünmek lazım . Bunlar dışında kalabalık aile ortamı bebek için her zaman faydalıdır . Sosyal gelişimine katkı sağlar . Algıları gelişir , gözlemler, daha çabuk öğrenir birçok şeyi . Sevilmek ilgi görmek beyin gelişimi açısından da muazzam bişey .
Tesekurler görusunuz icin abarttigmi dusunmuyorum bunca zaman kalabalik ortama girmedim diye tepki gördum zaten kimsryi takmadim sadece bi kereligne gittim iftara biraz kalabalikken okadar. Bebegim 3 aylik olucak insallah arrik azda olsa biraz daha rahatlarim yinede cok kalabaliga girmem.
Parfum konusu okadar rahatsiz ediciki, söylemek kolay degil ama bi sekilde söylicem. Kimsedende esirgedigim yok ama herkese diyemiyorum yok elini yika diye ama kemdi tarafima daha katiyim daha cok söyleyebiliyorum

Elle tutulur ufak tefek hemen her yaşlı kadının yaptığı şeyler dışında bir şey yok, sen bu kadından sebepsiz ölümüne nefret ediyorsun
Sebep olsaydı en ufak şeyleri yazdığına göre onları da yazardın
Kadının bebek doğduğunda görmeyi istemesine bile kötü baktın
Allah senin gibi gelin vermesin
Kimseden nefret ettigim yok yazi uzeri insanlari yargilamak nr kolay degilmi Allah sizede benzer seyler verirse anca idrak edebilirsiniz. Bebegimi babanneaine göstermedim degil elbette görusturdum

Konunun sonunda benzer konular diye bir şey oluyor ya 5 konunun 4’ünü siz açmışsınız. Biraz abartıyor olabilir misiniz acaba🥲
Aaaa, ben de aynısını gördüm şimdi bakınca...
Bana da biraz abartı geldi.

Bebeğiniz için çekinceniz anlaşılabilir.
Ama siz birşeyleri direkt dile getirmezseniz, karşı tarafta sizi anlamaz.
Öpme demediğiniz sürece öperler.
Sigara içtiklerinde bebeğin aynı havayı solumasını istemiyorsanız, bu konuda dikkatli davranmalarını uyarmazsanız, dikkatli olmazlar.
Parfüm hassas bir konu, bunu zaten dile getirin, küçücük bebeğin kimyasal kokulara maruz kalmasına gerek yok, ama siz dile getirmezseniz, kimsenin anlamasını beklemeyin.

Ancak, şanslısınız 7 torun büyütmüş bir babaanne var karşınızda.
Eğer bugün onu kırarsanız, yarın da desteğim yok hiç, çok bunaldım diye 6. bir konu açarsınız.
Birazda ne ekersen onu biçersin durumları vardır hayatta.
Konu açmak yerine, daha çok konu mu okusanız acaba? Sanki daha faydasını görürsünüz gibime geldi.

Kimseden nefret ettigim yok yazi uzeri insanlari yargilamak nr kolay degilmi Allah sizede benzer seyler verirse anca idrak edebilirsiniz. Bebegimi babanneaine göstermedim degil elbette görusturdum
Benzer şey dediğiniz ne? Kafanın öpülmesi, su verilmek istenmesi, doğuma gelinmesi? Hepsini yaşadım bebeğim daha beş aylık bile değil?
Benim kayınvalidem hatta annecim diyerek seviyor oğlumu. Siz bu yazdıklarınıza sahiplenme diyorsanız ona ne derdiniz kim bilir. Yazdığınız şeyler gayet sıradan şeyler. Siz bu kadına karşı nefret dolu olduğunuzdan her şey batıyor.

Back
X