ben aile geçmişinizi bilemem, ayrıca ben yazdıktan sonra yazmışsınız o detayı. Kadının sizin evladınıza yaklaşımı önemli olan nokta şu an sizin için. Anneniz bağırıp korkutuyomuş çocuğu, mesela benim annem üslubunca uyarır bağırmaz, azarlamaz. Bir defa yaptı onu "çocuğu kendinden soğutmak istiyosan aynen devam et anne, zaten devam etmene de ben izin vermem rahatsız ediyosak gelmeyelim" demiştim. Annem inanılmaz hoşgörülü davranmaya başladı sonrasında. Annem sinirli, tahammülsüz bir kadındı bize karşı çatık kaşları ve asık suratıyla hatırlıyorum çocukluğumda annemi. Ama şu an beni bana nasıl davrandığı değil, evladıma nasıl davrandığı ilgilendiriyor. Umarım anlatabilmişimdir.
her insan annesinden az çok etkilenir. Ama şu durumda içiniz rahat olsun sizlik bir durum yok ortada. Anneniz çocuğa ilgi gösterip onunla çocuklaşmadıkça kelepçe de taksanız çocuğunuz bağlanmaz anneannesine.sonradan yazdigim icin tekrar alinti yaptim bende. annem cocuguma asla bagirmaz ama genel olarak misal kardesime bagirir ama cocugum korkar bende kac kere uyardim bu yüzden gerekmedikce gitmiyorum... evet bu durum su an beni ve evlatimi mutlu ettigi icin olumlu ilimli yaklasiyorum olaya. sadece annemin kaprisi beni niye böyle üzüyor diye düsünüyorum. insan herseyi silip atar özelikle ben zorlanmam bu konularda ama annemin piskolojik baskisindan hasar görmeden nasil cikarim diye düsünüyorum, kolay degil iki sene tedavi gördüm.
bu sacma hissten kurtulamiyorum. öyle asilanmiski oysa ailem icin neler yaptim. hala hep acik araniyor özelikle annem babam öyle degil...
Olay baştan sıkıntlı. Ya kusura bakma ama benim tarafımı daha çok sevsin diye 4 kere gitmek nedir ? Bmyle bişey olmaz çocukları ailelere karşı taraflı yetiştirmeyin. Hoş çocuk kendisi için seveni sevmeyeni zaten hissediyor. Anneniz resmen kaprisli. Değişik bi zihniyeti var çözemedim. Ama yanlış. Madem kıskanıyor 67 yaşındaki kadın sana destek olma teklifinde bulunana kadar 45 yaşındaki annen teklif etseydi de sende kaynananı çağırmak zorunda kalmamış olurdun.selma kizlar,
bilmiyorum dert mi degil mi ama yüregim skisti resmen.... uzun uzun anlatiyim bana yol gösterin.
kv: yabanci, ben kvmden cok cektim bunu asla gelinime yasatmam tarzi takilan biri. bastan beri hep iyi davrandi. ama bende gelinlik sendromu olustu hamileligimde icten ice birseyler aramisimdir. Allah var yukarda. yüzüne iyi olsamda icimden saydirdigim olmustur. (bi kac minicik seyler yüzünden, abartmisimdir belkide...) neyse... kv bosanmis biri. hamileligimde biriyle tanisti adama baya asikti, adam sadece benimle ilgilenceksin sendromu yaratti, kv esime bana pas vermez olmustu. gelicem diyip gelmemeler vs. baya alinmistim... neyse gecti gitti. simdi yeni biri var hayatinda adam cok iyi uyusal aile tarzi takilan esini oglunu malesef kayip etmis ve en cok istedigi sey dede olmak. bu yüzden sk sk bize gelmek istiyorlar artik. buraya kadar hersey güzel.
kv misal esimle tartissam herzaman ortaligi sakinlestirir. olayi alevlendirmez. kizim seni cok seviyorum üzülme vs der.
annem: herseye cok alinir, sürekli birine bagrir, stresslidir hep isi vardir cok kosturur ona cok üzülürüm.
misal esimle tartissam, beni daha cok gaza getirir acaba seni aldatiyormu der, bu sefer babam cemkirir sen kizin aklina neden böyle seyler sokuyorsun ortaligi sakinlestirsene der..
bilmiyorum bu anlatiklarimin bi önemi varmiydi ama asil konu su:
oglumu her firsatda annemlere götürürüm oraya iyice alissin diye. baslarda haftada 4 kere annemlere giderdim. sanirim illa benim tarafi daha cok sevsin istedim. ve oglum aileden bi tek babami cok sever sarilir ama annemden hep kacar kucaginda gitmek istemez aglar. ve annem bunu yüzüme vurur. sen cocugu tembihliyorsun diye. kac kere aglamisligim vardir anne cocuk 19 aylik ben nasil tembihligim o senin stressini hissediyordur bi kere bile oynamadinki sana alissin dedim, ve 100 kere dedigim halde hep bagrir cocuk korkup bi kenara kaciyor resmen.
kv cocugumu toplasam 20 kere görmüstür ama her geldiginde oynar onla kosar ( he bide annem 45 yasinda kv 67) baya egleniyorlar yani. bu sefer oglum kv yi görünce kosar sarilir cok sevinir.
bu olaya annem bi kere tanik oldu bana demedigini birakmadi.
simdiki durum: yarim günlügüne ise basladim ama cok evden calismam lazim projelerimi yetistiremiyorum. bugün kv teklif etti sen evde calisirken ben oglani parka götüriim ve yemege yardim ediim (yemek konusunda tabi hemen heyecan yaptim cünki yemek yapmaktan nefret ediyorum). haftada bir gelmek istiyor. bu teklif cok mutlu etti beni acikcasi baya yük almis olucak ama bi tarafdan oglum daha cok aliscak annemde daha cok sinir olup bana laf sokucak. sirf annem üzülmesin diye ayaklarin geri geri gidiyor. anlamiyorum anneme ihanet etmis gibi hissediyorum. ama bu cocuk o kadininda torunu.
siz olsaniz napardiniz?
sanirim illa benim tarafi daha cok sevsin istedim.
selma kizlar,
bilmiyorum dert mi degil mi ama yüregim skisti resmen.... uzun uzun anlatiyim bana yol gösterin.
kv: yabanci, ben kvmden cok cektim bunu asla gelinime yasatmam tarzi takilan biri. bastan beri hep iyi davrandi. ama bende gelinlik sendromu olustu hamileligimde icten ice birseyler aramisimdir. Allah var yukarda. yüzüne iyi olsamda icimden saydirdigim olmustur. (bi kac minicik seyler yüzünden, abartmisimdir belkide...) neyse... kv bosanmis biri. hamileligimde biriyle tanisti adama baya asikti, adam sadece benimle ilgilenceksin sendromu yaratti, kv esime bana pas vermez olmustu. gelicem diyip gelmemeler vs. baya alinmistim... neyse gecti gitti. simdi yeni biri var hayatinda adam cok iyi uyusal aile tarzi takilan esini oglunu malesef kayip etmis ve en cok istedigi sey dede olmak. bu yüzden sk sk bize gelmek istiyorlar artik. buraya kadar hersey güzel.
kv misal esimle tartissam herzaman ortaligi sakinlestirir. olayi alevlendirmez. kizim seni cok seviyorum üzülme vs der.
annem: herseye cok alinir, sürekli birine bagrir, stresslidir hep isi vardir cok kosturur ona cok üzülürüm.
misal esimle tartissam, beni daha cok gaza getirir acaba seni aldatiyormu der, bu sefer babam cemkirir sen kizin aklina neden böyle seyler sokuyorsun ortaligi sakinlestirsene der..
oglumu her firsatda annemlere götürürüm oraya iyice alissin diye. baslarda haftada 4 kere annemlere giderdim. sanirim illa benim tarafi daha cok sevsin istedim. ve oglum aileden bi tek babami cok sever sarilir ama annemden hep kacar kucaginda gitmek istemez aglar. ve annem bunu yüzüme vurur. sen cocugu tembihliyorsun diye. kac kere aglamisligim vardir anne cocuk 19 aylik ben nasil tembihligim o senin stressini hissediyordur bi kere bile oynamadinki sana alissin dedim, ve 100 kere dedigim halde hep bagrir cocuk korkup bi kenara kaciyor resmen.
kv cocugumu toplasam 20 kere görmüstür ama her geldiginde oynar onla kosar ( he bide annem 45 yasinda kv 67) baya egleniyorlar yani. bu sefer oglum kv yi görünce kosar sarilir cok sevinir.
simdiki durum: yarim günlügüne ise basladim ama cok evden calismam lazim projelerimi yetistiremiyorum. bugün kv teklif etti sen evde calisirken ben oglani parka götüriim ve yemege yardim ediim (yemek konusunda tabi hemen heyecan yaptim cünki yemek yapmaktan nefret ediyorum). haftada bir gelmek istiyor. bu teklif cok mutlu etti beni acikcasi baya yük almis olucak ama bi tarafdan oglum daha cok aliscak annemde daha cok sinir olup bana laf sokucak. sirf annem üzülmesin diye ayaklarin geri geri gidiyor. anlamiyorum anneme ihanet etmis gibi hissediyorum. ama bu cocuk o kadininda torunu.
siz olsaniz napardiniz?
Eşiniz sizin bu davranışlarınızı normal mi karşılıyor ben çok merak ettim.
Çünkü eşiniz sürekli kendi annesine götürse bunu da aman kvyi çok sevmesin bizim tarafa alışsın diye yapsa siz bu huylarınızla kriz çıkartırsınız kesin.
Çocuğu annenize verin de psikolojisi bozulsun hem size yemek yapmasın hem çocukla oynamasın hem sizi doldursun hem de delirtsin.
Bazıları da bunu hakediyor galiba.
Haaa gerçi size teklif bile etmemiş o derece umrunda değilsiniz ama olsun siz ısrar edin bakalım ne diyecek.
Bu arada önemli olan çocuğun mutluluğu değil annenizin sizi laf sokmaması için çabalamanız. Çünkü bu daha takdir edilesi birşey!
Kucukken anneniz tarafindan psikolojik siddet gormus olabilir misiniz? Nedensiz yere taraf tutma zorunlulugu icine girmissiniz. Cocuk cok hakli olarak birlikte mutlu oldugu kisileri sever. Cok kucuk, bunun doldurusla olmayacagi belli. Anneniz de farkinda ve sizi suclu hissettiriyor. Yani bu birtek cocuk icin degil daha derin bir konu. Kucuklugunuzden beri sanirim bu duruma maruz kaliyorsunuz. Psikiatrist/psikolog degilim. Hatali cikarim yapmis olabilirim ama psikoterapi iyi gelebilir.
Sorunuza gelince kv niz harika bir insan. Bu konuda annenizi dusuneceginiz bir durum yok. Teklifi size de uygunsa kabul edin. Annenizin size yaptigi baskiya davranislara daha objektif bakmaya calisin
Ilk olarak çocuğu ikisi de eşit görmeli. Öteki türlü hiç hakkaniyetli olmamış. Yaptığın çok yanlış. Ikincisi kv 'nın teklifini kabul et ve annen bir şey söylerse de aldırma.selma kizlar,
siz olsaniz napardiniz?
ekleme: biraz fazla yalnis anlasildim. benim tripli oldugum konu kv sevgiliye göre tavir almasi. cünki ilk sevgilisi istemiyor diye. kv bana daha yakin oldugu icin misal doktora gitmem lazim acil dedigimde bugün olmaz havuza gitcem tavirlari beni cok üzdü. esim annesini istemiyor cünki esim 10 yasindayken yurta vermis sonra babasinin ailesi alip 25 yasina kadar bakmis. ben tanistigimda ara bulmak icin cok ugrastim. sonra kv o sevgiliyi bulunca bize sirt cevirip pas vermeyince esim bana yüklendi. annemi sen soktun bu eve senkn yüzünden basa sardim gibisinden. babam geceleri calistigi halde her zaman geldi yardim etti, evimi bile süpürdü. kv tavri su anki sevgilisinin illa torun istiyorum muhabbetinden oldugunu düsünüyorum ama banane teklif cazip gelidigi icin kabul etmek istiyorum bi yandan annem kapris yapcak ilerde yine birsey olsa esim cocugumu ona bagladin diye trip yapmasindan korkuyorum. annem bagrir ama cocuguma asla ama cocuk nerden bilsinki annemin kime bagirdigini korkuyor iste yüz kere dedim
bir ekleme daha: hamileyken kv illa calismak istiyorsan calis ben ilk 3 sene annelik iznine cikicaktim. tamam ozaman cumalari calisim dedim. dogurdum ise gitcem. gelcem dedi gelmedi anlastigimiz halde telefonu acmadi. ertesi gün ay unutmusum diye msj geldi. ondan sonra babama teslim ettim oda oglum krese basliyana kadar idare etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?