Fil hafızası var, teeeee gençkızlığında kardeşine kızdığı şeyleri anlattı şaşırmıştım.Bence de eşinizin yanından ayrılmayın .Bu saraylıların herkes bana itaat eder ben nedersem o olur gibi saçma düşünceleri ve bitmek tükenmek bilmeyen bir hırsları oluyor.Eşiniz yanınızda olmazsa söyleyeceklerinizi değiştirip gözyaşlarını bile kullanması beklenir bu saraylılardan :)
Nacizane tavsiyem siz yine de dikkatli olun unutmazlar ,kin tutarlar ,hırslanırlar
Çok akıllısın ,duruşunu çok beğendim .sen artık böyle olsun istemiyorum diyince cevap ver altta kalma demek istemiştim fakat incitmeden de hakkını savunabilirsin. Cevap vermeyip kudurtmak daha münasip tabi :)))Bence benden yeteri kadar huzursuz oluyor zaten... çünkü bugüne kadar hiç terslemedim cevap vermedim bu yeterli onun için :)
Ve evet, istemeye gelmeyecekti ancak eşim ben tek başıma evlenirim size gerek yok deyince baktılar başedemiyorlar oğullarıyla mecburen geldiler... yani her türlü evlenecektik.
Görüşmem deyip rest çekemem sanırım, çünkü eşim zaten mesafeli, ama sayılı bu görüşmeler bile geriyor beni... zaten çok az görüyorum rest çekip ortamı daha da germek istemem...
Dramatikleştirmek istemem ama haklısınız sanırım zorlarsa beni biraz gözyaşına muhtaç olacağın ki otomatik ağlarım gibi geliyor...Maşallah size de eşinize de ne kadar dik durmuşsunuz. Sizin cevap vermeniz seviyenin iyice düşmesi demek olur zaten eşiniz yanınızdaymış bence siz bu duruşa devam edin. Önemli olan eşinizin gözündeki yeriniz. Ama 1.si sakın onunla eşiniz yokken bir arada kalmayın 2.si size veya kişiliğinize karşı bir laf ederse de kalkıp gidin eşinizle konuşun ağlayın eşiniz görsün ne kadar kırıldığınızı...
Dilerim o noktayı hiç görmeyiz... ama o noktada bile eminim ki eşim kokundan tutar çıkarır beni o ortamdan... bir daha da o görmez ailesini...Bu taktik devam edin bence :) hem kendinizi bozmamış olursunuz hem oda cevabını oğlu tarafından almış olur. Ne zaman ki affedemeyeceğiniz bir noktaya gelirse tırnaklarınızı çıkarıp saf olmadığınızı gösterirseniz.
Önce durumumuzu anlatmak isterim kızlar...
Eşimle deliler gibi aşık olarak evlendik, eşim benden 10 yaş büyük ancak benim 2. Evliliğim eşiminse ilk evliliği... eşim ailesine konuyu açtırmadı bile bir kez beni ezdirmemiştir incitmemiştir, ancak kv beni istemediğini beğenmediğini sürekli olarak anlattıkları ve söyledikleriyle eşimin tuvalete girmesini bile fırsat bilip ima eder, bugüne kadar eşime asla yansıtmadım, çünkü eşim asla ezdirmez ve ailesiyle arası bozulsun istemedim. Zaten pek az görüşüyoruz diye...
Asıl konuya gelecek olursak, en son temmuz aynın sonunda 2 günlüğüne kv nin yanına yazlığa gitmiştik, kendisi beni hiç beğenmez ve bunu tv deki mankenleri örnek verip, cahil ama dik duruşlu kızları gösterip aman ne asil diye imrenerek gözüme sokarak hissettirdi her zaman. Gittiğimiz ilk gün oğlu seviyor diye kısır yaptı, ben de pek severim, bir tabak yedikten sonra masadaki herkes 2. Tabağı alınca cesaret edip ben de biraz aldım, bunu söylememin sebebi, asla evlerinde bir şeye izinsiz dokunmam, almam, yemem hep bi mesafeliyiz yani... Kilolu olduğum için (balık etliyim) hep bir laf sokardı ama bu sefer 2 senenin sonunda dayanamayıp oğlunun yanında aman sen de epey kilolusun, böyle giderse çocuğun olmaz, yeme onu sen diyiverdi... eşimin gözler fal taşı gibi açıldı o an... ne diyorsun sen, ben karımı böyle beğeniyorum, sana ne, bir daha ağzını açmayacaksın felan diye bir dünya söylendi annesine... o tabağa dokunmadan önce odamıza çıktık, eşim eve gidelim diye tutturdu ama ben onu sakinleştirip dışarı yürüyüşe çıkarttım... akşam yemeği için defalarca aradı kv ve kp ama o ikindi çayından sonra döndüğümüz güne kadar yani 1,5 gün evde tek lokma yemedik sürekli dışarda yedik, kv ye de dert olmadı bu durum. Eşim sindiremedi bunu ancak eşimi annesine saldırmaması için ve daha fazla tartışmaması için zor tuttum...
Evimize döndük, Kv bir kaç kez aradı beni ama çok kırıldığım için açmadım sonrasında da aramayı kesti. Bayramda benim ailemleydik, bayramlaşmak için aradığımda, aaaa kimsiniz tanıyamadım epey konuşmadıkta deyip yine lafını soktu ama duymamazlıktan gelip yine saygımı bozmayıp eşime verdim telefonu. Eşim annesiyle telefonda görüşüyor ara ara, ancak mesafeli, mesela bir şey diyor annesi hemen tersliyor (sanırım o dedikleri benle ilgili)... Ben annesiyle ilgili tek kelime etmedim bu olaydan sonra ama diyetisyene gidiyorum spor yapıyorum yavaştan toparlanmaya başladım. Eşim duruma çok içerlediğimin farkında, gözümün içine bakar zaten...
Şimdi, size soracağım duruma gelirsek, bu haftasonu eşimin kuzeninin düğünü var, epey sosyetik bir mekanda ( ah bu sosyetiklikleri, soylulukları... beni benden alıyor, o yüzden beğenmiyor beni... kendi çevrelerinden değilim diye) zaten seçeceğim elbise modelinden alacağım markaya takacağım mücevhere kadar tek tek taleplerini yazlıkta olduğumuz o gün belirtmişti ama ben eşimle beğendiğim içime sinen bir elbise aldım.
Düğünde aramamamdan, elbiseme kadar epey laf edecek diye düşünüyorum. Sizce ne yapayım, bu zamana kadar sustum cevap vereyim mi (içimde kalan çok şey var ama kv çok fena, görmüş geçirmiş, iyi bir şey söyler gibi laf sokabiliyor, benim özüm dümdüz, neysem oyum, bu şekilde işin rengi değişebilir) yoksa yine eşimin yani kahramanımın arkasına saklanıp seviyeyi koruyup sadece selamlaşıp diğer hiç bir şeye cevap vermeyeyim mi?
Gelinden daha çok stres yapıyorum yarın için herkese mutlu cumalar
Kv size tv deki medyatik tipleri asil diye örnek gösteriyormuş ama asıl asalet sizde, ne örnek gösterdikleri ne de kendisi sizin tırnağınız etmez. Böyle cadaloz birine karşı duruşunuz, tavrınız sizin asaletinizi fazlasıyla gösteriyor, hiç bozmayın aynen devamDramatikleştirmek istemem ama haklısınız sanırım zorlarsa beni biraz gözyaşına muhtaç olacağın ki otomatik ağlarım gibi geliyor...
Ahahahaha rezil etmek süper fikir de o zaman millete bizim gelin de köylü diyebilir (kimse kırılmasın lütfen köylü olanlar başımın tacı, bir tarafım köylü zaten, kadın haklı yani)en büyük tepki tepkisizliktir. şu an oğlunun gözünde haksız olduğu için sizden gelen en ufak atağı kartopu gibi büyütüp kendini aklamak isteyecektir. şartları eşitlemek isteyecektir. kesinlikle ona bu fırsatı vermeyin. bırakın oğlundan yediği tavır tepki onu yer bitirir zaten. yerinizde olsam daha da gıcık olacağı şekilde giyinirim. soylu arkadaşlarına rezil olsun
Medyatik tiplerden kastım mesela Tülin Şahin... önce kaç dil biliyordan başlıyor, sonra kendi güzel fiziği güzel, keşke benim olsa demeye getiriyor... ahahahaKv size tv deki medyatik tipleri asil diye örnek gösteriyormuş ama asıl asalet sizde, ne örnek gösterdikleri ne de kendisi sizin tırnağınız etmez. Böyle cadaloz birine karşı duruşunuz, tavrınız sizin asaletinizi fazlasıyla gösteriyor, hiç bozmayın aynen devameşinizle mutluluğunuz daim olsun, kıskananlar çatlasın
Aminnazar degmesin..
senin yerin de olsam o kadar da tutmazdim esimi birakirim parçalasin kv :))
taktigin super yani aslinda kendinsin bu zamana kadar susmussun birak devam et .. esin hakkindan gelir :)
bırakın o oğluyla kendi arasındaAmin
Hani bir an var ya böyle şeytana uyuyorsun, o an gelmesin istiyorum, ya sabır diyorum, salavat çekiyorum içimden...
Ama böyle giderse kendisi kendi oğlunu uzaklaştıracak kendinden...
Ben kocaya bravo demeye geldim ayol. Bu devirde boylesi. Biz hep bdv de anasi gidiyor diye hungur hungur aglayan erkekler gordugumuz icin ... Memleket Kars mi Marsi mi neresiyse...
Önce durumumuzu anlatmak isterim kızlar...
Eşimle deliler gibi aşık olarak evlendik, eşim benden 10 yaş büyük ancak benim 2. Evliliğim eşiminse ilk evliliği... eşim ailesine konuyu açtırmadı bile bir kez beni ezdirmemiştir incitmemiştir, ancak kv beni istemediğini beğenmediğini sürekli olarak anlattıkları ve söyledikleriyle eşimin tuvalete girmesini bile fırsat bilip ima eder, bugüne kadar eşime asla yansıtmadım, çünkü eşim asla ezdirmez ve ailesiyle arası bozulsun istemedim. Zaten pek az görüşüyoruz diye...
Asıl konuya gelecek olursak, en son temmuz aynın sonunda 2 günlüğüne kv nin yanına yazlığa gitmiştik, kendisi beni hiç beğenmez ve bunu tv deki mankenleri örnek verip, cahil ama dik duruşlu kızları gösterip aman ne asil diye imrenerek gözüme sokarak hissettirdi her zaman. Gittiğimiz ilk gün oğlu seviyor diye kısır yaptı, ben de pek severim, bir tabak yedikten sonra masadaki herkes 2. Tabağı alınca cesaret edip ben de biraz aldım, bunu söylememin sebebi, asla evlerinde bir şeye izinsiz dokunmam, almam, yemem hep bi mesafeliyiz yani... Kilolu olduğum için (balık etliyim) hep bir laf sokardı ama bu sefer 2 senenin sonunda dayanamayıp oğlunun yanında aman sen de epey kilolusun, böyle giderse çocuğun olmaz, yeme onu sen diyiverdi... eşimin gözler fal taşı gibi açıldı o an... ne diyorsun sen, ben karımı böyle beğeniyorum, sana ne, bir daha ağzını açmayacaksın felan diye bir dünya söylendi annesine... o tabağa dokunmadan önce odamıza çıktık, eşim eve gidelim diye tutturdu ama ben onu sakinleştirip dışarı yürüyüşe çıkarttım... akşam yemeği için defalarca aradı kv ve kp ama o ikindi çayından sonra döndüğümüz güne kadar yani 1,5 gün evde tek lokma yemedik sürekli dışarda yedik, kv ye de dert olmadı bu durum. Eşim sindiremedi bunu ancak eşimi annesine saldırmaması için ve daha fazla tartışmaması için zor tuttum...
Evimize döndük, Kv bir kaç kez aradı beni ama çok kırıldığım için açmadım sonrasında da aramayı kesti. Bayramda benim ailemleydik, bayramlaşmak için aradığımda, aaaa kimsiniz tanıyamadım epey konuşmadıkta deyip yine lafını soktu ama duymamazlıktan gelip yine saygımı bozmayıp eşime verdim telefonu. Eşim annesiyle telefonda görüşüyor ara ara, ancak mesafeli, mesela bir şey diyor annesi hemen tersliyor (sanırım o dedikleri benle ilgili)... Ben annesiyle ilgili tek kelime etmedim bu olaydan sonra ama diyetisyene gidiyorum spor yapıyorum yavaştan toparlanmaya başladım. Eşim duruma çok içerlediğimin farkında, gözümün içine bakar zaten...
Şimdi, size soracağım duruma gelirsek, bu haftasonu eşimin kuzeninin düğünü var, epey sosyetik bir mekanda ( ah bu sosyetiklikleri, soylulukları... beni benden alıyor, o yüzden beğenmiyor beni... kendi çevrelerinden değilim diye) zaten seçeceğim elbise modelinden alacağım markaya takacağım mücevhere kadar tek tek taleplerini yazlıkta olduğumuz o gün belirtmişti ama ben eşimle beğendiğim içime sinen bir elbise aldım.
Düğünde aramamamdan, elbiseme kadar epey laf edecek diye düşünüyorum. Sizce ne yapayım, bu zamana kadar sustum cevap vereyim mi (içimde kalan çok şey var ama kv çok fena, görmüş geçirmiş, iyi bir şey söyler gibi laf sokabiliyor, benim özüm dümdüz, neysem oyum, bu şekilde işin rengi değişebilir) yoksa yine eşimin yani kahramanımın arkasına saklanıp seviyeyi koruyup sadece selamlaşıp diğer hiç bir şeye cevap vermeyeyim mi?
Gelinden daha çok stres yapıyorum yarın için herkese mutlu cumalar
Benimki okumuş ama kafa aynı tatlım, sanma ki bunun cahillikle alakası var...Aman kaynana işte ya.bizimde eşimle aramızda 13 yaş var.kilomda var.kayınvalidem takar durur kiloma. tatlı yeme hamur işi yeme yok akşam yoğurt ye filan çok bilir.küçümsemek istemiyorumda ilkokul mezunu kadın sanki uzman diyetisyen gibi saçma saçma konuşur.istediğini giy hiçte umursama eşin zaten senin yanındaymış.
O lafını duymuyorum bile, çünkü ona ne???Ya ben okadar okudum da neye takildim bu kiloyla çocuğun olmaz....
Gecen yaz kaynanam da bana ayni lafi etti benim hic çocuğum olmadi tedavi de gorduk bosuna tup falan yaptırma olmaz senin cocugun dedi. Ben o yaz gercekten tedavi olmadim ama asagidaki takvim cok seyi anlatıyor sanırım kendilerini ust makam gorup Allahin isine karisilmayacagini anlasalar....
Bu arada kocaniza kocaman bi aferin..
Valla tamda günü bugün kayınvalidem aradı bizim çocuğumuz olmuyo bir yıldır. eşimdede problem var hatta ilk gittiğimizde tek problemi eşimde görmüşlerdi.ben gittim doktora adet düzensizliğim başlayınca polikistik over çıktı.ilaca başladık.bana diyoki bugün belki kilodan çocuğun olmuyodur. insülin direncim varmış ama şeker hastalığım yok.diyoki senin şekerin var diye hamile kalsan bebektede şeker olur belki.benim şekerim yok dedim bende.eşim şeker hastası.anlat anlat bitmez benim kayınvalide.ki benimki hiç katlanılmaz eşimi büyütmeyen biz evlenince hortlayan kadın.Benimki okumuş ama kafa aynı tatlım, sanma ki bunun cahillikle alakası var...
Bu tamamen kalbinin temizliği ya da fesatlıkla alakalı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?