KV ile büyük karşılaşma :)

Ahh su kayinvalideler.Bir huzur verseler yahu nedir bu huzursuz etme cabasi.
Bence geri cevap verdikce aranizdaki durum daha icinden cikilmaz hal alir.Cizgiden cikar,yüz göz olursunuz.
Bence tavriniz dogru.Esinize annesini atip tutmadiginiz,ne kadar yanlis davrandigini soylemiyor oldugunuz icin esiniz hanenize arti puanlar ekliyordur.Bu isler hep boyledir.Birini kotulediginizde karsi taraf savunmaya gecer.Savundugunuzda ise karsi taraf o birindeki hatalari dile getirmeye baslar:)
Bence esiniz annesinin kisiligini bildigi ve karakterli bir insan oldugu icin herseyin farkinda ve dogru sekilde davraniyor.Surekli gorusmediginiz icin bence cok dert etmeyin.
Mutlulugunuz daim olsun..

Ben bir şey demeyeceğim de, bana neler diyecek insanların içinde ve öyle bir ifade eder ki bazı şeyleri, sanki iyi bir şey dermiş gibi laf koyar... ya kötülerse ya öyle yine bir şeyler derse diye endişe duyuyorum ...

Teşekkür ederim...
dediğiniz gibi eşim adaletli biri, eğer kv mi kuran ben olsam ben haksız olsam saygısızlık yapsam inanın aynı şekilde bana da o tavrını koyardı....
Kendimi iyice geri çekmekten başka çarem yokmuş gibi duruyor...

aynı şekilde cevap veremeyeceksen hiç birşey deme.
öyle güler yüzle iyi birşey söylermiş gibi alttan laf sokmak meziyet. suçlu duruma düşme ihtimalin çok yüksek.

Sen gine saygını koru tabi mesafenide koru , eşin zaten cevabını veriyor, inşallah kayınvalidende anlar ve ılımlı davranır da kimse cevap vermek zorunda kalmaz çünkü Buda nahoş bir durum mutluğun daim olsun

Ay ne saraylısıymış ya sanki bana veziriazam bin çeşit adam vardı sarayda aşçısından hizmetçisine, şeytan diyor alooo osmanlı yıkılalı çok oldu hanııım de karşısına geçip de. Sahi yaklaşık 100 yıldır türkiye cumhuriyetinde yaşadığımızı ve türklerde esasında sınıf farkı olgusunun bulunmadığını teyzemize haber etseydin keşke belli ki kendini hala hiç yaşamadığı sarayda sanıyor daha da kötüsü bunu bir ayrıcalık addediyor. Gerçekten asil olan biri insanları dış görünüm ve etiketlerine göre değil görgülerine ve kendini yetiştirmişliklerine göre değerlendirirdi. Eşini tebrik ediyorum. Ben olsam eşimin yanından ayrılmaksızın 1 saat kadar düğünde bulunur buz gibi davranır sonra da gezmeye eğlenmeye giderdim. Bu insanları hayatının çok içine sokmayarak büyük akıllılık etmişsin.

Benim eşimde olur olmadık şeyde annesini tersler ama bu durum hiç hoşuma gitmiyor benim en son abimin yanında terslemiş buna ne gerek var ki ayrıca annesine öyle davranan yeri gelir size neler söyler bence bunu az çok anlarsınız...

Belliki siz kendinizi savunmadiklca esiniz sizin yerinize savunmaya gecicek ve bu cok daha guzel bence hic bozmayin stilinizi

Senin konunu okurken kendimi gördüm resmen.Bende istenmeyen gelinim kv asilzade baska bir asilzade kızını oğluna uygun görmüşken oğlu beni seçti severek evlendik.Başta ne entrikalar döndü bir bilsen kv ağzı laf yapıyo ince ince sokuyo lafları önce iyi göründü arkamdan kuyumu kazdı ogluna baska bana baska konustu sonra bakti olmuyo caktirmadan eziyim bunu dedi...Eşim her zaman yanimdadir hayatta laf soyletmez.Ama biraraya geldiğimizde giydigim kiyafetten yaptigim makyaja kadar kendi karar veriyor.Kırmamak icin birsey diyemiyorum zaten lafta yarısamamda ama icim icimi yiyor.Benim kiyafetlerim modern tarzda nerde ne giyilecek bilirim ama valizimde ki her kiyafete bir kulp takip beni zevksizmisim durumuna dusuruyor.Sonrada dolabini acip genclik kiyafetlerini ovuyor bunu giyde cik bu daha uygun diyor.Begendin mi soran yok.Kac senelik geliniyim degismedi bayramda aramis gelirken en guzel kiyafetlerini getir yalıda oturan teyzeme gidecegiz.Etikete onem veren sahte gulucuklerin havada ucustugu kendimi hic rahat hissetmedigim bir ortam.Esim benimle ayni fikirde ve birlikte elestirebiliyoruz annesini o yuzden yutuyorum herseyi ama soyluyemediklerimde bir düğüm içimde...

taş yerınde agırdır herkes kendıne yakısanı yapar
kendısı konussun konussun dursun kımsenın sızı savunmaya ıhtıyacınız da yok ben olsam ınsan yerıne koyup cıddıye almam muhattap olmam
o kımkı ona cevap vereceksınız bosverın
hıc bosuna stres gergınlık yasamayın onu önemsememenız en buyuk cevap

Ya demişsin ya nerde ne giyinir bilirim diye, tamam asilzade değildi ailem ama onlarında durumu iyi, annem de babam da üniversite mezunu iyi işi ve düzgün çevresi olan insanlar... hani yetiştiğim çevre çok düzgün...
kaldı ki ben en iyi üniversitelerden birinden mezun 2 tane yabancı dili olan bir mühendisim. Yurtdışında da okudum bursla, dünyayı da gezdim okurken ve evlenmeden önce... Senelerce yabacı şirketlerde iyi pozisyonlarda çalıştım... yeni iş değiştirdim şu an bir Amerikan şirketinde iyi bir departmanda şefim...
Hani bunları neden mi anlattım, benim de çok düzgün bir çevrem var, etrafımda parmakla gösterilirim yerine göre davranır ona göre giyinirim... ondan daha modernim belki...
yani beni beğenmemesini istememesini kimse anlayabilmiş değil, kendi çevreleri de buna dahil... kız kardeşleri ve yeğenleri şaşar kalır da ağzımı açmam onlara...
O beğenmediği şişman dediği bedenim sadece balıketi ve oğlu öyle seviyor... kaldı ki süt beyazıyımdır, gören bir daha bakar tenime... tüm aileleri süt gelinimiz der, kv hariç tabi ahaha....güzel de bir bayanım, şöyle düşün kendi saç rengim de açık renk, gözlerim de yeşil... Bu arada tüm aile kendisi de dahil esmer ya da kumral... hani aileleri çoooook güzel de genlerini düşüreceğim desem asıl onlar bana şükretsin diyesim gelir ahahaha...
Yani millet göbek atar benim gibisi için ama kan mavi akmıyor ona göre....
Neyse özetle gönlü yok anacım, kabullenmeye sevmeye...
Bu arda teyzeleri de dahil yani çekirdek ailesi haricinde kimse bilmiyor benim daha önce bir evlilik yaptığımı, kv onu da söyleyemiyor oğlundan korkusuna, o sebeple kimse anlayabilmiş değil bana tavrını...
Yaşayıp göreceğiz bugün büyük gün :)

Ben senin gibi değilim ama annesini eleştirmem, çünkü o kendi eleştiriyor, o bir şey söylerken de tek kelime ağzımı açmam... dinlerim sadece... zaten o benim içimden geçenlere tercüman :)

size öyle söylediği için eşinizin orada yemek yememe tavrına hayran kaldım gerçekten. allah herkese sizinki gibi bir eş nasip etsin. bence de laf sokma vb durumda sessiz kalın böyle bir eşin gözünde hep saygın kalırsınız bu da size yeter. zaten de eş savunduğu için savunmaya ihtiyaç dahi duymamak hem daha havalı hem daha tatmin edici :) mutluluğunuz daim olsun. bazen kapattığı kapılardan dolayı allah'a şükrediyor insan. sizin ilk evliliğiniz de böyle geldi gözüme. hoşçakalın.

Eşinizi çok takdir ettim. Bence siz bişey demeyin kendi halinizi bozmayın. Eşiniz ne gerekiyorsa yapıyor zaten şanslısınız :)

Ben olsam bi hişim o kilolari verip, süslenip püslenip tüm özgüvenimi yanimda tasiyip kv ye musait bir anda lafimi sokardim.
Ah ah anne, dünya hali iste. Dış guzellik her zaman degisiyor da senin bu laf sokma çabalarin asla degismez derdim

Gerçekten dünya başıma yıkılmıştı boşandığında, dünyam al üst oldu dedim...
Ama Mevlana n güzel demiş...dünyamın altı üstünden güzel çıktı, üstelik her gün şükrediyorum Allah’a beni kurtardı o pislik aileden ve o iğrenç adamdan diye...

Derdim sağlıklı ve mutlu olmak....
Kilo verince ve çocuğumuz olduğunda o cevabını otomatik alacak

Anladım az çok kaynana profilini asaletten:))
O zaman sen hiç topa girme,onların asaleti kendinden menkul,ne yapsalar bozulmaz onlara göre,eşin böyle davrandıktan sonra asıl ondan yaralanır,seni boks ringine çekmeye çalışıyor çirkinleşte eşin görsün diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…