• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KV ile büyük karşılaşma :)

Ya demişsin ya nerde ne giyinir bilirim diye, tamam asilzade değildi ailem ama onlarında durumu iyi, annem de babam da üniversite mezunu iyi işi ve düzgün çevresi olan insanlar... hani yetiştiğim çevre çok düzgün...
kaldı ki ben en iyi üniversitelerden birinden mezun 2 tane yabancı dili olan bir mühendisim. Yurtdışında da okudum bursla, dünyayı da gezdim okurken ve evlenmeden önce... Senelerce yabacı şirketlerde iyi pozisyonlarda çalıştım... yeni iş değiştirdim şu an bir Amerikan şirketinde iyi bir departmanda şefim...
Hani bunları neden mi anlattım, benim de çok düzgün bir çevrem var, etrafımda parmakla gösterilirim yerine göre davranır ona göre giyinirim... ondan daha modernim belki...
yani beni beğenmemesini istememesini kimse anlayabilmiş değil, kendi çevreleri de buna dahil... kız kardeşleri ve yeğenleri şaşar kalır da ağzımı açmam onlara...
O beğenmediği şişman dediği bedenim sadece balıketi ve oğlu öyle seviyor... kaldı ki süt beyazıyımdır, gören bir daha bakar tenime... tüm aileleri süt gelinimiz der, kv hariç tabi ahaha....güzel de bir bayanım, şöyle düşün kendi saç rengim de açık renk, gözlerim de yeşil... Bu arada tüm aile kendisi de dahil esmer ya da kumral... hani aileleri çoooook güzel de genlerini düşüreceğim desem asıl onlar bana şükretsin diyesim gelir ahahaha...
Yani millet göbek atar benim gibisi için ama kan mavi akmıyor ona göre....
Neyse özetle gönlü yok anacım, kabullenmeye sevmeye...
Bu arda teyzeleri de dahil yani çekirdek ailesi haricinde kimse bilmiyor benim daha önce bir evlilik yaptığımı, kv onu da söyleyemiyor oğlundan korkusuna, o sebeple kimse anlayabilmiş değil bana tavrını...
Yaşayıp göreceğiz bugün büyük gün :)

Ben senin gibi değilim ama annesini eleştirmem, çünkü o kendi eleştiriyor, o bir şey söylerken de tek kelime ağzımı açmam... dinlerim sadece... zaten o benim içimden geçenlere tercüman :)
Benim kv ben olmasam da baskasi olsada ayni davranirdi seninkide oyle sorun aslinda biz değil onlar,bir kere istemedimmi kabullenemiyorlar.Benide cevresi parmakla gosterir herkes sever oda onlarla sever disarda belli etmez ederse tepki gorecegini bilir,eliyle yemek yedirir ama ozunde oyle degil.
Esimle bu konuda dertlesir herseyi acik konusuruz sikayet eder gibi asla elestirmem. Bana 17 sene oldu esimle yaptiklarini karsilikli konusup guluyoruz komik duruma dusuyor burda boyle davraniyor burdaki tavra bak diyoruz.Bazende esim annem seni gardolabinin onune cektimi yine der guler geceriz onun icin asla kavga etmedik etmeyizde.İdare ediyoruz sadece :))

Toplumda şöyle bir algı var zayıf kadın güzel özgüvenli biraz şişmansan çirkin ezilcek yanı var bazen sosyal medyada diyet yapanlara denk geliyorum 80 li kilolalardan 50 lere inmişler sürekli kafayı diyetle az yemekle bozmuşlar sürekli yemek yemeyle ilgili paylaşımlar ama gördüğüm kadarıyla mutsuzlar. Öyle fit güzel bayanlar varki aldatılıyor. Bence önemli olan mutlu olmak kimsenin kilosu kimseyi alakadar etmez

Benim kv ben olmasam da baskasi olsada ayni davranirdi seninkide oyle sorun aslinda biz değil onlar,bir kere istemedimmi kabullenemiyorlar.Benide cevresi parmakla gosterir herkes sever oda onlarla sever disarda belli etmez ederse tepki gorecegini bilir,eliyle yemek yedirir ama ozunde oyle degil.
Esimle bu konuda dertlesir herseyi acik konusuruz sikayet eder gibi asla elestirmem. Bana 17 sene oldu esimle yaptiklarini karsilikli konusup guluyoruz komik duruma dusuyor burda boyle davraniyor burdaki tavra bak diyoruz.Bazende esim annem seni gardolabinin onune cektimi yine der guler geceriz onun icin asla kavga etmedik etmeyizde.İdare ediyoruz sadece :))
Biz de öyleyiz,annesinin içinde kalan çekip çevirme çabalarını,düştüğü çelişkileri konuşup gülüyoruz,böylece birikmiyor,tolere edilebiliyor.Fakat eşim asla brşey söyletmeseydi içimde gittikçe büyürdü,şimdi en azından karşı karşıya gelince sohbet edebilme gücünü buluyorum kendimde.

Anladım az çok kaynana profilini asaletten:))
O zaman sen hiç topa girme,onların asaleti kendinden menkul,ne yapsalar bozulmaz onlara göre,eşin böyle davrandıktan sonra asıl ondan yaralanır,seni boks ringine çekmeye çalışıyor çirkinleşte eşin görsün diye
Annem de sizin gibi düşünüyor, sen aman o ringe çıkma diye tembihliyor☺️

Toplumda şöyle bir algı var zayıf kadın güzel özgüvenli biraz şişmansan çirkin ezilcek yanı var bazen sosyal medyada diyet yapanlara denk geliyorum 80 li kilolalardan 50 lere inmişler sürekli kafayı diyetle az yemekle bozmuşlar sürekli yemek yemeyle ilgili paylaşımlar ama gördüğüm kadarıyla mutsuzlar. Öyle fit güzel bayanlar varki aldatılıyor. Bence önemli olan mutlu olmak kimsenin kilosu kimseyi alakadar etmez
Hiç çok zayıf olmadım, ama en dipte göründüğüm zaman bile kendimle barışıktım, Allah’a şükürler olsun bize verdiği bu güzel can için...
Kv tam ortam insanı, o sebeple vitrin güzel olmalı ona göre... içime bakmadı bi kez, hep vitrinimin derdinde...

Biz de öyleyiz,annesinin içinde kalan çekip çevirme çabalarını,düştüğü çelişkileri konuşup gülüyoruz,böylece birikmiyor,tolere edilebiliyor.Fakat eşim asla brşey söyletmeseydi içimde gittikçe büyürdü,şimdi en azından karşı karşıya gelince sohbet edebilme gücünü buluyorum kendimde.
Ben eşim cevabını verince zaten içime atmamış oluyorum, benim muhatabım o, dolayısıyla o arkamdayken gerisi boş...

Önce durumumuzu anlatmak isterim kızlar...
Eşimle deliler gibi aşık olarak evlendik, eşim benden 10 yaş büyük ancak benim 2. Evliliğim eşiminse ilk evliliği... eşim ailesine konuyu açtırmadı bile bir kez beni ezdirmemiştir incitmemiştir, ancak kv beni istemediğini beğenmediğini sürekli olarak anlattıkları ve söyledikleriyle eşimin tuvalete girmesini bile fırsat bilip ima eder, bugüne kadar eşime asla yansıtmadım, çünkü eşim asla ezdirmez ve ailesiyle arası bozulsun istemedim. Zaten pek az görüşüyoruz diye...
Asıl konuya gelecek olursak, en son temmuz aynın sonunda 2 günlüğüne kv nin yanına yazlığa gitmiştik, kendisi beni hiç beğenmez ve bunu tv deki mankenleri örnek verip, cahil ama dik duruşlu kızları gösterip aman ne asil diye imrenerek gözüme sokarak hissettirdi her zaman. Gittiğimiz ilk gün oğlu seviyor diye kısır yaptı, ben de pek severim, bir tabak yedikten sonra masadaki herkes 2. Tabağı alınca cesaret edip ben de biraz aldım, bunu söylememin sebebi, asla evlerinde bir şeye izinsiz dokunmam, almam, yemem hep bi mesafeliyiz yani... Kilolu olduğum için (balık etliyim) hep bir laf sokardı ama bu sefer 2 senenin sonunda dayanamayıp oğlunun yanında aman sen de epey kilolusun, böyle giderse çocuğun olmaz, yeme onu sen diyiverdi... eşimin gözler fal taşı gibi açıldı o an... ne diyorsun sen, ben karımı böyle beğeniyorum, sana ne, bir daha ağzını açmayacaksın felan diye bir dünya söylendi annesine... o tabağa dokunmadan önce odamıza çıktık, eşim eve gidelim diye tutturdu ama ben onu sakinleştirip dışarı yürüyüşe çıkarttım... akşam yemeği için defalarca aradı kv ve kp ama o ikindi çayından sonra döndüğümüz güne kadar yani 1,5 gün evde tek lokma yemedik sürekli dışarda yedik, kv ye de dert olmadı bu durum. Eşim sindiremedi bunu ancak eşimi annesine saldırmaması için ve daha fazla tartışmaması için zor tuttum...
Evimize döndük, Kv bir kaç kez aradı beni ama çok kırıldığım için açmadım sonrasında da aramayı kesti. Bayramda benim ailemleydik, bayramlaşmak için aradığımda, aaaa kimsiniz tanıyamadım epey konuşmadıkta deyip yine lafını soktu ama duymamazlıktan gelip yine saygımı bozmayıp eşime verdim telefonu. Eşim annesiyle telefonda görüşüyor ara ara, ancak mesafeli, mesela bir şey diyor annesi hemen tersliyor (sanırım o dedikleri benle ilgili☺️)... Ben annesiyle ilgili tek kelime etmedim bu olaydan sonra ama diyetisyene gidiyorum spor yapıyorum yavaştan toparlanmaya başladım. Eşim duruma çok içerlediğimin farkında, gözümün içine bakar zaten...
Şimdi, size soracağım duruma gelirsek, bu haftasonu eşimin kuzeninin düğünü var, epey sosyetik bir mekanda ( ah bu sosyetiklikleri, soylulukları... beni benden alıyor, o yüzden beğenmiyor beni... kendi çevrelerinden değilim diye) zaten seçeceğim elbise modelinden alacağım markaya takacağım mücevhere kadar tek tek taleplerini yazlıkta olduğumuz o gün belirtmişti ama ben eşimle beğendiğim içime sinen bir elbise aldım.
Düğünde aramamamdan, elbiseme kadar epey laf edecek diye düşünüyorum. Sizce ne yapayım, bu zamana kadar sustum cevap vereyim mi (içimde kalan çok şey var ama kv çok fena, görmüş geçirmiş, iyi bir şey söyler gibi laf sokabiliyor, benim özüm dümdüz, neysem oyum, bu şekilde işin rengi değişebilir) yoksa yine eşimin yani kahramanımın arkasına saklanıp seviyeyi koruyup sadece selamlaşıp diğer hiç bir şeye cevap vermeyeyim mi?
Gelinden daha çok stres yapıyorum yarın için herkese mutlu cumalar❤️
Kiz benim kv gece gunduz 24 saat bana kufrediyor da benimki annesine bisey diyemiyor . Masallah esin iyi arkanda duruyor Allah bozmasin. Bence hic ses cikarma bu yontemle devam et adam savunuyorsa sen hic konusma bile. Esin savunmasaydi konusmakta hakkin vardi ama hic muhatap olma bile bence.

Günaydın kızlar...
Dün gece ki düğüne bilinçli olarak biraz geç gidip kokteyl kısmını kaçırdık eşimle, gittiğimizde yemek yeni başlıyordu ve eşimin annesi ve babası farklı bir masadaydı... önce masaları gezip herkesi selamladık ancak müzik yüksek olduğu için hiç samimi olamadık kimseyle...
Kv beni gördüğü ilk an baştan aşağı bi süzdü... artık ne düşündü bilemem... beğenmiş olma ihtimali var bence, epey beğendi herkes ya da cemiyet hayatının samimiyetsiz iltifatlarını aldım....
ana yemekte alerjim olan bir besin vardı, biz görüp hemen ayrı yemek istedik şeften, yani sipariş vermiştim bile ama kv beni şaşırttı koşa koşa gelip aman yeme tatlım dedi, Sezar’ın hakkı Sezar’a çok sevindim ve mutlu oldum bu şekilde ince düşünmesine...
gecenin ilerleyen saatleri çok sevdiğim bir grup sahneye çıktı, onlar söyledi, biz eşimle içtik, onlar söyledi biz eğlendik...
Dans pistine çıkınca alkolün ve şarkıların eşliğinde hem dans ettik hem bol bol öpüştük...
Sanırım kıyafetime değil ama gelin sarhoş oldu diye laf edecek ahahaha....bi de oğlumu yedi ağzıyla diyebilir, oğlu da beni yedi gerçi ahahaha...
Bir araya masaya döndüğümüzde kv masadaydı, biz eşinle şarklılara eşlik edip biraz daha içtik, sonra tekrar sahneye fırladık... zaten yerimize geri döndüğümüzde onlar gitmişti...
Sonrasında after partiye geçince onlarda olmayınca koptuk eğlendik...
Yani gece kv stressiz ve mükemmel geçti...

Bugün kv ile karşılaşmam gereken bir aile aktivitesi daha var, orada da aynı stratejiye devam etmeyi düşünüyorum...
Yaşasın gelin olmak, ya da yaşasın eşim :)

Back
X