- 8 Kasım 2015
- 4.203
- 8.979
-
- Konu Sahibi Toprakliyagmur
Benim nişanlımin yüzünden bu şekilde söyle dedim annene annem.anlar istemedigini diyorTatlım gördün mu birşeyler bozmak ne kolay. Önemli olan bozmadan ilerlemek. Ara anne yanlış anlaşıldım heralde bizde kalıp misafirimiz olsaydiniz yoksa ne farkeder falan de. Cidden şimdiden kayinvalideyi istemeyen gelin pozisyonuna düşmeyin gaza gelmeyin. Benim nisanlim annesine gelmene gerek yok yorulma biz hallediyoruz demiş. Cidden yorulmasin diye ama ben dedim diye falan degil. Ona ragmen kadin istenilmedigini dusunmesin diye aradım anne evi tuttuk görmeye gelecek misin diye kendim dedim. Ya ne kaybettim ki. Bence hiçbirşey. Gelsin kalsin orasi oğlunun evi. Boşver tatlım sen beni dinle arani bozma nisanlinla.
Ben eşyayı kendi kullanma isteğimi geçtim nişanlımin davranışlarının sokundayim
Yanlış düşünüyorsun tabi ne olcak canim. Valla ne kadar günah böyle yapmayin eşya nihayetinde, insan iliskilerinden hatta analardan daha mı kıymetli. Ben düğünüm olduğu gün otelde kaldim çünkü yeni gelin evimde esimin aile ve akrabaları vardı. Otelden balayı gectim ve misafirlerim evimi temizleyip yeni carsaflarida serip memleketlerine döndüler. Bu arada yatagimizda yatti eşimin anne babası. Benim bakış acim ve değerli şeylerim genelde insanlar olduğu icin maddeye önem verenleri anlamıyorum. Lütfen bir abla tavsiyesi olarak takilmayin annesi sonucta başınızın uzerinde yeri olmalı. ..koltugun lafımi edilir...Kızlar kayınvalidem 16 saatlik yol gelerek çeyiz dizecek bizimle ramazanda gelmek istemiyorum dedi sonra gelicek benim kinam olacak 21 inde oda 11 inde gelicek benim kinanin olduğu yer ile evim arasında 5 saat vsr . Ve nisanlim ama annem 10 gün benle birlikte evde kalır dedi . Benim Annem ve bende yeni dizilmiş evde kimse kalsın istemiyorum . Herşeyi ilk defa ben kullanmak istiyorum az bir gün değil ki .. sizce yanlış mı düşünüyorum ? Bunu nisanlima nasıl anlatcam ?
elbette huzur önemli. burada konu sahibine hak veriyorum benzeri başıma geldiği için.Tatlim empatiyi şu an en iyi ben yaparım çünkü aynısını hatta bir üst seviyesini yaşıyorum ama dert etmiyorum ailem ve arkadaşlarim da aynı yönde akıl verdi sagolsunlar. Cagirirsin bir temizlikci dugunden bir hafta önce olur biter dediler.
Ha şimdi ne oldu, ortada yok yere kavga eden bir çift, şimdiden gelin bizi evine koymuyor denen bir aile (tahminimce) ve araya giren kirginliklar var. Bende isterdim evime tertemiz yerleseyim ama iki ayrı yrte kira veremezdik nişanlım taşınmak zorundaydi. Eee ben şehir dışında aynı durumda olsam ailem nerede kalacakti? Nisanlimda mi bende mi tabiiki bende. Empatiyi böyle kurmak lazım. Bazı şeyleri kişisel hirslara kurban etmemek lazım. Bana sorarsan düğün öncesi yok yere huzur kaçtı. Eee huzur olmadiktan sonra bir eşyaya ilk kez senin kullanicak olmaninda benim nazarimda bir kiymeti yok.
Yanlış düşünüyorsun tabi ne olcak canim. Valla ne kadar günah böyle yapmayin eşya nihayetinde, insan iliskilerinden hatta analardan daha mı kıymetli. Ben düğünüm olduğu gün otelde kaldim çünkü yeni gelin evimde esimin aile ve akrabaları vardı. Otelden balayı gectim ve misafirlerim evimi temizleyip yeni carsaflarida serip memleketlerine döndüler. Bu arada yatagimizda yatti eşimin anne babası. Benim bakış acim ve değerli şeylerim genelde insanlar olduğu icin maddeye önem verenleri anlamıyorum. Lütfen bir abla tavsiyesi olarak takilmayin annesi sonucta başınızın uzerinde yeri olmalı. ..koltugun lafımi edilir...
Önemli olan eşya değil çok da gerekirse kalsınlar diyorum 1 gece değil ki koca 12 gün ben en çok da nisanlima Biz dusunemedik annen hakli o kadar git gel zor olur yormayalim onlsri dedim gerçekten de öyle dusunmedim bunu en başta kv de yazık 12 gün boyunca bilmediği bir memlekette ne yapacakYanlış düşünüyorsun tabi ne olcak canim. Valla ne kadar günah böyle yapmayin eşya nihayetinde, insan iliskilerinden hatta analardan daha mı kıymetli. Ben düğünüm olduğu gün otelde kaldim çünkü yeni gelin evimde esimin aile ve akrabaları vardı. Otelden balayı gectim ve misafirlerim evimi temizleyip yeni carsaflarida serip memleketlerine döndüler. Bu arada yatagimizda yatti eşimin anne babası. Benim bakış acim ve değerli şeylerim genelde insanlar olduğu icin maddeye önem verenleri anlamıyorum. Lütfen bir abla tavsiyesi olarak takilmayin annesi sonucta başınızın uzerinde yeri olmalı. ..koltugun lafımi edilir...
Aynen katılıyorum..Kv.; oğlumun evi istediğim gibi kalırım,girer çıkarım moduna girmiş bile.
Gelinine danışmadan kendi kendine kararını vermiş kalırım diye.
İnsan bi kere saygıdan ötürü böyle başına buyruk karar almamalı.Saygı sadece gelinlere özgü bişey değildir,Kv.de de saygı gösterecek geline...
Kalınacak yer olarak ilk o ev geliyorsa aklına ve evin sahibine danışmıyorsa,gelinini çoktan fasulye yerine koymuş bile kayınvalide..
Bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın. Senin için diyorum güzelim sağlam temeller kur iliskinde çünkü bir ömür gecireceksin insallah esin ve ailesiyle. Insanlar kendilerini ve evliliklerini mutsuz etmek icin caba sarfediyor aslinda kolay olan mutlulukÖnemli olan eşya değil çok da gerekirse kalsınlar diyorum 1 gece değil ki koca 12 gün ben en çok da nisanlima Biz dusunemedik annen hakli o kadar git gel zor olur yormayalim onlsri dedim gerçekten de öyle dusunmedim bunu en başta kv de yazık 12 gün boyunca bilmediği bir memlekette ne yapacak
Kalsin nolcak sanki senn icin uzak yoldan geliyomus. Ama bence annen bizde kalsin desin içinde kalmasin kirmadan tatli dille filan karsi tarafa o niyeti anlamasin toparlamasi uzun surer diyeyem:)Kızlar kayınvalidem 16 saatlik yol gelerek çeyiz dizecek bizimle ramazanda gelmek istemiyorum dedi sonra gelicek benim kinam olacak 21 inde oda 11 inde gelicek benim kinanin olduğu yer ile evim arasında 5 saat vsr . Ve nisanlim ama annem 10 gün benle birlikte evde kalır dedi . Benim Annem ve bende yeni dizilmiş evde kimse kalsın istemiyorum . Herşeyi ilk defa ben kullanmak istiyorum az bir gün değil ki .. sizce yanlış mı düşünüyorum ? Bunu nisanlima nasıl anlatcam ?
Kavınvalideyi isteyen pozisyonda olsada çok takdir etmezler zaten. Ayrıca orası oğlunun evi falan değil. Orası oülunun yeni kurduğu ailenin evi. İyi olmuş bence öyle kafasına göre gelip gidemeyeceği bir ev olduğunu anlasın şimdiden. Ya ben anlamıyorum zaten bazı kadınların böyle hakkını savunan gelinlere cazgır gelin muamelesini. Ne yani sen kvne kendini ezdirdin diye o da mı ezdirsin.Tatlım gördün mu birşeyler bozmak ne kolay. Önemli olan bozmadan ilerlemek. Ara anne yanlış anlaşıldım heralde bizde kalıp misafirimiz olsaydiniz yoksa ne farkeder falan de. Cidden şimdiden kayinvalideyi istemeyen gelin pozisyonuna düşmeyin gaza gelmeyin. Benim nisanlim annesine gelmene gerek yok yorulma biz hallediyoruz demiş. Cidden yorulmasin diye ama ben dedim diye falan degil. Ona ragmen kadin istenilmedigini dusunmesin diye aradım anne evi tuttuk görmeye gelecek misin diye kendim dedim. Ya ne kaybettim ki. Bence hiçbirşey. Gelsin kalsin orasi oğlunun evi. Boşver tatlım sen beni dinle arani bozma nisanlinla.
Canım üzülme iyi olmuş şimdiden anlasın kafasına göre gelip kalacağı bir ev değil orası. Ama nişanlın dengeyi sağlayamıyor bu önemli bir sorun.Benim nişanlımin yüzünden bu şekilde söyle dedim annene annem.anlar istemedigini diyor