Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

Nisanlimdan ayrılmayı bile düşünüyorum suan .

O niye pardon? nişanlınızın suçu ne? adam sırf sen evinde kalmasını istemiyorsun diye annesini reddetmiş iyi oldu diyordunuz gelmeyecek diyordunuz bunu da iyi bir şeymiş gibi anlattınız şimdi de ayrılıcam diyorsunuz siz evliliği baya çocuk oyuncağı sandınız galiba.

Çeyiz dizmekle ne alakası var hanımefendi birinin gelip kalmasının tutup da tüm sülale kalmayacak ki bir kaynana kalacak o da misafirler çeyizi görmeye gelecekse engel değil ya akşamın bir vakti mi gelecekler?

Kadın dünürünün evinde rahat edemez diye kalmak istemiyor halihazırda ev varken neden otelde kalsın ayıp değil mi bir koltukta yatsa ne olacak ki. Zaten bir kaynana gelecek. Ne yapacak eve dağıtacak mı? şunu soruyorum eşya için insan kalbi kırmaya gerçekten değer mi yani. Bizde benim evimde kaldık eşya yerleştirmede de evlenmek için geldiğimizde de başka şehirdeydik çünkü ne oldu bir şey mi oldu eşyalarıma.

Sizin adınıza sevindim. Böyle iyi niyetli, hatır gönül bilen, kadir kıymet bilen, karşısındakine de bir anne evladı gözüyle bakabilen kvlerin de olduğunu duyunca (duyunca diyorum çünkü sadece duydum hiç görmedim çevremde de böyle kv) o gelinlerin adına seviniyorum. O senin küçümseyerek"siz nasıl hayatlar yaşıyosunuz" cümleni ben ve birçok kadın yaşadık yaşıyoruz evet. Ama senin adına sevindim şanslıymışsın kötü şeyler yaşamamışsın

İşte o mesafe dediğin şey bu şekilde korunmaz. Orası benim oğlumun evi zihniyeti hastalıklı bir zihniyettir. Orası oğluyla eşinin kurduğu yeni bir ailenin evi. Eşya falan boş benim bakış açımla burada sorun eşyaların kullanılması değil. Kızın kendi evi hakkında daha ilk günden kendinden habersiz plan yapılması. Müstakbel eşininde orta yolu bulmak yerine annesini nişanlısına karşı doldurması seni istemiyo demesi. Bütün evlilikler yada ilişkiler senin o toz pembe evliliğindeki gibi değil. Sen iyi aileye gelin olmuşsun. Edepsiz hadsiz insanlara denk gelseydin görürdüm senide

Kızlar zor günler geçiriyorum babamın hastalığı düğün telaşı derken kendimi iyi ifade edemedim ne size ne de karşı tarafa . Nişanlımla konuşup sıkıntılarımizi hallettik gorumcem ve kv ile konuştum onlara kendimi anlattım onlar da bana kızım olur böyle şeyler canını sıkma üzülme zor günler bunlar dediler sağolsun anlayış gösterdiler . Ben en başta kv evde kalmasını istemediğim için gelme diyordum ama burda bir çok arkadaşın sayesinde anladım ki asıl dusuncesizligi ben yapmisim kv kınaya 10 gün kala sırf ben istiyorum diye çeyize gel demekle . Çok şükür bir sıkıntı kalmadı. Herkese çok çok teşekkür ederim

iyi de hali hazırda ev yok ki, bu ev kına yerine tam 5 saat uzaklıkta.
sadece kv gelmeyecek, kayın ve görümce de gelecek, damat beyle birlikte toplam 4 kişi olacaklar.

eşya için insan kalbi kırılmaya değmez kesinlikle de bu kız da insan değil mi, onun kalbini neden kimse önemsemiyor.

ki eski yorumlarımda yazdım, benim evimde de kalındı, ben de sorun etmedim, ama yine de doğru bulmuyorum bu durumu.
ama konu sahibine de kavga çıkar veya ayrıl demedim elbette. sadece yapılan şey doğru değil bana göre, bunu dile getiriyorum.

Ayrıca her zaman iyi yönünden bakıyorsunuz ne kadar güzel de, evet evi dağıtan da var, başka başka sıkıntı çeken de var. yine bir örnek vereyim, kardeşimin evinde görümcesi kalmıştı, ve evde köpek beslemişti, ki kardeşim için evde köpek beslemek kabul edilemez bir şeydi.

Ben evliliği çocuk oyuncağı filan sanmıyorum kv gelmicek olmasını da iyi birseyms gibi anlatmadim hepimiz bayanıiz aynı hormonları taşıyoruz bir anda dünyayı yıkıp bir anda kurabiliyoruz ki Nisanlima hiç bir şekilde ayrılmak istiyorum filan da demedim . Anlık duygularımla hareket eden bir bayan değilim çok şükür . Yorumunuz için teşekkür ederim

Mesele şu k ben burada bir gorgusuzluk görmedim. Ya kadincagiz 16 saatlik yolu geri mi dönsün ogkunun evi varken dunurunun evinde mi kalsin, yoksa hanim kızın ilk ben giricem evime hırsı dolayisi ile gidip otele para mi versinler. Nesi mantıklı bunun? Inan ki ben nisanlima sitem ettim annenler niye gelmiyor diye, gelmese ilgilenmese daha mi iyi??

Madem istemiyordu ceyiz dizmek nedir ya, biz boşluk bulduğumuz bir zaman gidicez aldiklarimi yerlestiricez, öyle törenle falan da çıkmadı ceyizim törenle de dizilmeyecek. Saçma sapan hirslari yüzünden yok yere üstüne basa basa diyorum yok yere araya soğukluk soktu gelin hanim. Şimdi bundan sonra tabiiki gelin kayinvalude sorunları yaşayacak. Çünkü kapıyı açtı sorunları buyur etti.

Bence de gelmemesi gerekiyor.Çeyiz tek başına da serilir.Bence kayınvalideniz 16 saatlik yolu sırf çeyiz sermek için gelmiyor macera arıyor gibi .Yada serip gitsin kına günü gelsin tekrar günlerce kaç kişi evin içerisinde insan.Kusura bakmayın ama bana yanlış .Balayından gelip de çarşaf nevresim temizlik yapmak istemem eee yeme içmeleri kızartmaları yağları vs var .Hiç bana göre değil.Ayrıca insanların zihniyetini bilemezsiniz O evin hanımı sizsiniz ve evin hanımı olmadan evde birilerinin yaşamasını doğru bulmuyorum.

Bakın siz kv ile birlikte kalmissiniz ve ev dizmek için ben annemlerle evi dizcem gitcem kv de bizden sonra 10 gün kalacak bu bence aynı şey değil .

konuşularak aşılmayacak sorun yoktur. babanıza gecmiş olsun, tez zamanda sagligina kavusur insallah.

siz yine de dikkat edin; yarın öbür gün bu konu karşınıza çıkmaz inşallah. bundan sonra da fevri davranmayın.

Meral hanim siz diğer yazdıklarımı iyi okumamışsiniz 4 haziran da nikah kıyacaktik ve kv de onun için gelecekti gelmişken de çeyiz goturcektik . Bu iş burdan çıktı 10 temmuz da biz nişanlımla karar verdik oda annesine demiş gelmek ister misin oda gelirsem kalırım demiş bende sonradan düşündüm kadın haklı niye o kadar yol gidip gelsin geri gitsin nikah yapmicaz sadece bir çeyiz gelmesin yorulmasin dedim . Nişanlım da bunu alinganlik yaptı is ordan büyüdü sonuç olurak kv beni anladı gorumcem bana hak verdi hersey tatlıya bağlandı.

o ankı duruma ve kaynvalıdeyle ilişkme göre degısır blkı ama sanırım bnde ıstemezdım bn olmadan ewıme bskasınn gırıp cıkmasını.. orası eşmle benm özelım cunku

Canım boşver o anlamaz. Ona kaynanası çok pahalı hediyeler almış onun yaşadığı hayat çok düzgün o yüzden anlamaz seni

Valla şekerim törenle Çeyiz dizme sizde de var mi bilmiyorum ama bizde vardi istemiyorum diye diye evin içine milleti doldurdular eşya kiymetli olduğu için değil kesinlikle benim emeğim kıymetli emek emek aliyorsun o ceyizleri ama kimse senin gibi kullanmiyor benim ceyiz dizmede su takimlarimin cay setlerimin bardaklari kirildi cay kasiklarim kayboldu masamin sehpalarimin üstü çizildi

Boyle olunca da ben kafayi yedim bir yolunu bulup kalmasinlar canim yatak acilacak kanepelerde yatilacak o isin gucun orasinda yatak döşekle mi ugrasacaksin

Ben
Canım boşver o anlamaz. Ona kaynanası çok pahalı hediyeler almış onun yaşadığı hayat çok düzgün o yüzden anlamaz seni

Ben konu sahibini anladim, zaten ceyiz için gelecekse gelmesin diyorum. Törenle ceyiz dizmeye gerek yok diyorum. Neyse ki sorun çözülmüş ve yanlış anlaşılma giderilmiş. Benim derdim konu sahibi uzulmesin yok yere düğün arifesinde araya soğukluk girmesin.

Siz neden bana saldiriyorsunuz ki. En başta da sen kendini ezdiriyorsun diye başkaları da mi ezdirsin diye abuk bir laf etmistiniz. Bende bu sebeple ortada bir ezme durumu olmadığını ve karşılıklı iyi niyetlede ilişkilerini sürdüren indanlar olabileceğini, birilerine akil verirken veya yonlendirirken kendi yasadiklarinizdan yola çıkarak degil objektif olmanizi söyledim. Çünkü herkes bir değil.

Bu kızı burafa nisanlin şöyle kayinvaliden böyle diye gaza getirmek kolay. Ben olumlu yorum yapıyorum ki canlar sıkılmasın. Zaten en yakinimda olsa kimsenin nisanlisina kayinvalidesine laf söylemek huyum değildir.

Neyse konu sahibi adına sevindim. Kayinvalidenin yanlış anlamadığı ve gelmeyecek olması iyi olmuş. Umarim başka sorun cikmaz. Mutluluklar.

Cok cok tesekkur ederim

Yerinde olsam ondan habersiz daha erken çeyizleri dizerim. Sonra haber veririm çeyizleri dizdik diye. Bizimkiler sonra müsait olamayacaktı o yüzden erken dizdik sen yine de buyur gel abimin nişanına katıl de. On gün önceden gelmesi çok mantıksız zaten her ne kadar ben bu konularda hiçbir adeti uygulamış olmasam da çeyizi kız tarafı dizer.

Şu konudan sonra gerçekten yemin ediyorum ne burda ne de gerçek hayatta kimseye akıl vermiycem. En başında farklı konuştun şimdi farklı konuşuyosun. Birde saf gübi millete seni savundum.
Rumeysa hanim size herkesten cok tesekkur ederim lakin bayan bana mutluluklar dilemis ne dememi beklersiniz hayatta her insanın söylediğinden kendime düşen payı alan biriyimdir. En çok da siz bana yardımcı oldugunuz için çok çok çok çok teşekkür ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…