Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

Şimdi kızlar 23 nisan da buraya geldiler çeyiz den bahsediliyordu gelmek ister misiniz gelir misiniz dedi annem halasida gelirler tabi oğlunun evi görmek ister dedi . Neyse biz anlaştık 5 6 haziran da hem nikah yapıcaz hem çeyiz goturcez kv de gelicek ikisini de gorucek diye . 29 Mayıs da babam kalp krizi geçirdi onun da babaannesi oldu babam ameliyat oldu büyük bir ameliyat daha yeni kendine geldi bir sürü sıkıntı dert bizde konuştuk nişanlımla oda dedi 10 temmuz bizde dedik ama biz 10 temmuz derken 21 ine kına olduğunu unuttuk hiç bunu dusunemedik düşününce kv haklı gel git yapmak istemuyor şimdi bende dedim ki gelmesine o zamanlar yorulmasin lar . Nişanlım da dedi ki gelsinler deyip duruyordun kadın heveslendi şimdi gelme diyorsun buda gitmiş annesine gelmeni istemiyorlar demiş ve kv alınmış bana diyor annem haklı ama beni hiç dinlemiyor .

Canim bak o kadar hastalık ölüm olmuş, bence yine söylüyorum bu stresli dönemde bu meseleyi daha fazla uzatma. Gelin evinde kalinmaz malinmaz diye birşey yok bunlar beynimizde yarattığımiz gereksiz hirslarin sonucu. Boşuna arani nozma. Sen başka şehirde nisanlinin durumunda olsaydin ailen kalmayacak miydi? Böyle ninemden kalma geleneklere bayılıyoruz toplum ve özellikle biz kadınlar olarak. Kafani rahatlat. Nişanlına da deki başımın üstünde yerleri var ama böyle planları yaparken ortak karar vermeliyiz bundan sonra böyle yapalım olur mu de. Cidden Yurdum Kezban i triplerine girmeyin valla evinede eşyana da birseycik olmaz.

Canim bak o kadar hastalık ölüm olmuş, bence yine söylüyorum bu stresli dönemde bu meseleyi daha fazla uzatma. Gelin evinde kalinmaz malinmaz diye birşey yok bunlar beynimizde yarattığımiz gereksiz hirslarin sonucu. Boşuna arani nozma. Sen başka şehirde nisanlinin durumunda olsaydin ailen kalmayacak miydi? Böyle ninemden kalma geleneklere bayılıyoruz toplum ve özellikle biz kadınlar olarak. Kafani rahatlat. Nişanlına da deki başımın üstünde yerleri var ama böyle planları yaparken ortak karar vermeliyiz bundan sonra böyle yapalım olur mu de. Cidden Yurdum Kezban i triplerine girmeyin valla evinede eşyana da birseycik olmaz.
Canim.suan ben evde kalmayi geçtim gelsin kalsınlar ama ben dusunemedim kınaya 10 gün var nikah da yapmicaz kadın niye yorulsun diye düşündüm kv hak verdim 12 gün boyunca niye evinden uzak olsun düğün hazırlığı filan olur .

Ya annedir kalsin falan diyek sevkat kesilenler kadinin artik bi kaynana oldugunu unutmus galiba:işsiz:simdiden inatlasmaya kendi bildigine herkesi uydurmayaa baslamis bile isin var bu kadinla konu sahibi:işsiz:belli kv uyanik sende uyanik ol valla:KK69:

Aynen katılıyorum..Kv.; oğlumun evi istediğim gibi kalırım,girer çıkarım moduna girmiş bile.
Gelinine danışmadan kendi kendine kararını vermiş kalırım diye.
İnsan bi kere saygıdan ötürü böyle başına buyruk karar almamalı.Saygı sadece gelinlere özgü bişey değildir,Kv.de de saygı gösterecek geline...
Kalınacak yer olarak ilk o ev geliyorsa aklına ve evin sahibine danışmıyorsa,gelinini çoktan fasulye yerine koymuş bile kayınvalide..

Canim.suan ben evde kalmayi geçtim gelsin kalsınlar ama ben dusunemedim kınaya 10 gün var nikah da yapmicaz kadın niye yorulsun diye düşündüm kv hak verdim 12 gün boyunca niye evinden uzak olsun düğün hazırlığı filan olur .
nişanlında da kabahat var. evi kendi bekar evi sanıyor ki ailesini sana sormadan ağırlıyor. bir de üstüne trip atıyor. nişanlın yüzünden şimdiden ailesiyle yüzgöz oluyorsun ya evlenince işin zor bu adamla.

ne gıcık bir durum. koltuğunu yatağını banyonu tavanı tencereni eşinin çekirdek ailesi kullanacak, evin eşyanın düzeni onlara göre olacak.
valla ben buradan acayip sinirlendim.

nişanlında da kabahat var. evi kendi bekar evi sanıyor ki ailesini sana sormadan ağırlıyor. bir de üstüne trip atıyor. nişanlın yüzünden şimdiden ailesiyle yüzgöz oluyorsun ya evlenince işin zor bu adamla.

ne gıcık bir durum. koltuğunu yatağını banyonu tavanı tencereni eşinin çekirdek ailesi kullanacak, evin eşyanın düzeni onlara göre olacak.
valla ben buradan acayip sinirlendim.

10 günde eve hiçbişey olmaz lutfen böyle yangına körükle gitmeyin. Ayrıca ne kadar düzen degistirecekler ki konu sahibi onlar gittiktem sonra kendi düzenini kuracak zaten ki yeni ev oturmuş bir düzen bile yok. Ne olacak tencere tava kullanildiysa vebali mi ayol bu insanlar. Valla kanım donuyor bu yorumları okudukça.

10 günde eve hiçbişey olmaz lutfen böyle yangına körükle gitmeyin. Ayrıca ne kadar düzen degistirecekler ki konu sahibi onlar gittiktem sonra kendi düzenini kuracak zaten ki yeni ev oturmuş bir düzen bile yok. Ne olacak tencere tava kullanildiysa vebali mi ayol bu insanlar. Valla kanım donuyor bu yorumları okudukça.
herkesin düşüncesi farklı. ben de bu kadar kv sevgisini anlamıyorum mesela.
benim evimi de her şey yeni diye kv kp kayın elti çocuklar vs kullandılar bir hafta. kendi hevesleri için benim hevesimi kursağımda bıraktılar. eve geldiğimde çay lekeleri, kıyıda köşede kırıntıları, çekmecelerimde onların eşyaları. kendi evleri varken neden benim evde kalma ısrarı?
bazısı sizin gibi umursamaz, bazıları da benim gibi önemser.
kan dokunacak bir şey yok. incelik nezaket lazım erkek tarafına.

direk zahmet etmeyin demelisiniz bence
çünkü bu eşyanın kullanılmasından öte saygısızlık
aynı teklifi eşimin teyzesi ve eşimin kızkardeşlerinin evi olmasına rağmen eşim bana getirmeye çalıştı da
bence evi son 15-20 gün kala tutmak lazım
erkekler öteki türlü 7 sülalesi kurulsun istiyor
benim eşim bekar evinde kaldığı için erken geçmişti evliyken kaldığımız eve
o çok kötü oldu gelen giden vs

Sizin kayınvalidenizin sizde kalmasından daha büyük bir sorununuz var göz ardı ettiğiniz. Nişanlınızla iletişim kurmaya korkuyorsunuz aman alınır, darılır diye fakat nişanlınız kesinlikle aile ve siz arasında denge kurmayı bilmiyor, bilmediği gibi de aileyi sizi istemiyorlar diye kışkırtıyor.

Ara bulması gereken zamanlar, bu zamanlar. Şu an göz ardı ettiğiniz bu durum evlendikten sonra dağ olup, önünüze çıkacak. Lütfen fikirlerinizi söylemekten korkmayın, unutmayın siz bu insanla 1 günü değil, bir ömrü paylaşacaksınız.

Sizin kayınvalidenizin sizde kalmasından daha büyük bir sorununuz var göz ardı ettiğiniz. Nişanlınızla iletişim kurmaya korkuyorsunuz aman alınır, darılır diye fakat nişanlınız kesinlikle aile ve siz arasında denge kurmayı bilmiyor, bilmediği gibi de aileyi sizi istemiyorlar diye kışkırtıyor.

Ara bulması gereken zamanlar, bu zamanlar. Şu an göz ardı ettiğiniz bu durum evlendikten sonra dağ olup, önünüze çıkacak. Lütfen fikirlerinizi söylemekten korkmayın, unutmayın siz bu insanla 1 günü değil, bir ömrü paylaşacaksınız.
aynen. nişanlıda iş yok.

Öyle bir ihtimal yok ya. Gelmesinler zahmet etmesin ler artık kv beni yanlış anladı gelmez evlenince de gelmem der nisanlim annemi istemiyorsun artık gelmez dedi

Uzulerek soyluyorum ama yanlis anlasilmayi yaratan nisanliniz. Keske seni istemiyorlar demeseydi, k.valide isteristemez size tepkili olabilir

empatiyi deneyin.

Tatlim empatiyi şu an en iyi ben yaparım çünkü aynısını hatta bir üst seviyesini yaşıyorum ama dert etmiyorum ailem ve arkadaşlarim da aynı yönde akıl verdi sagolsunlar. Cagirirsin bir temizlikci dugunden bir hafta önce olur biter dediler.

Ha şimdi ne oldu, ortada yok yere kavga eden bir çift, şimdiden gelin bizi evine koymuyor denen bir aile (tahminimce) ve araya giren kirginliklar var. Bende isterdim evime tertemiz yerleseyim ama iki ayrı yrte kira veremezdik nişanlım taşınmak zorundaydi. Eee ben şehir dışında aynı durumda olsam ailem nerede kalacakti? Nisanlimda mi bende mi tabiiki bende. Empatiyi böyle kurmak lazım. Bazı şeyleri kişisel hirslara kurban etmemek lazım. Bana sorarsan düğün öncesi yok yere huzur kaçtı. Eee huzur olmadiktan sonra bir eşyaya ilk kez senin kullanicak olmaninda benim nazarimda bir kiymeti yok.

Tatlim empatiyi şu an en iyi ben yaparım çünkü aynısını hatta bir üst seviyesini yaşıyorum ama dert etmiyorum ailem ve arkadaşlarim da aynı yönde akıl verdi sagolsunlar. Cagirirsin bir temizlikci dugunden bir hafta önce olur biter dediler.

Ha şimdi ne oldu, ortada yok yere kavga eden bir çift, şimdiden gelin bizi evine koymuyor denen bir aile (tahminimce) ve araya giren kirginliklar var. Bende isterdim evime tertemiz yerleseyim ama iki ayrı yrte kira veremezdik nişanlım taşınmak zorundaydi. Eee ben şehir dışında aynı durumda olsam ailem nerede kalacakti? Nisanlimda mi bende mi tabiiki bende. Empatiyi böyle kurmak lazım. Bazı şeyleri kişisel hirslara kurban etmemek lazım. Bana sorarsan düğün öncesi yok yere huzur kaçtı. Eee huzur olmadiktan sonra bir eşyaya ilk kez senin kullanicak olmaninda benim nazarimda bir kiymeti yok.
Ben eşyayı kendi kullanma isteğimi geçtim nişanlımin davranışlarının sokundayim

Kayınvalideme kendimi nasıl anlatcam been yaa

Tatlım gördün mu birşeyler bozmak ne kolay. Önemli olan bozmadan ilerlemek. Ara anne yanlış anlaşıldım heralde bizde kalıp misafirimiz olsaydiniz yoksa ne farkeder falan de. Cidden şimdiden kayinvalideyi istemeyen gelin pozisyonuna düşmeyin gaza gelmeyin. Benim nisanlim annesine gelmene gerek yok yorulma biz hallediyoruz demiş. Cidden yorulmasin diye ama ben dedim diye falan degil. Ona ragmen kadin istenilmedigini dusunmesin diye aradım anne evi tuttuk görmeye gelecek misin diye kendim dedim. Ya ne kaybettim ki. Bence hiçbirşey. Gelsin kalsin orasi oğlunun evi. Boşver tatlım sen beni dinle arani bozma nisanlinla.

X