Kv çeyiz dizilmiş evde kalmak istiyor ne yapmaliyim?

Çeyiz dizmekle ne alakası var hanımefendi birinin gelip kalmasının tutup da tüm sülale kalmayacak ki bir kaynana kalacak o da misafirler çeyizi görmeye gelecekse engel değil ya akşamın bir vakti mi gelecekler?

Kadın dünürünün evinde rahat edemez diye kalmak istemiyor halihazırda ev varken neden otelde kalsın ayıp değil mi bir koltukta yatsa ne olacak ki. Zaten bir kaynana gelecek. Ne yapacak eve dağıtacak mı? şunu soruyorum eşya için insan kalbi kırmaya gerçekten değer mi yani. Bizde benim evimde kaldık eşya yerleştirmede de evlenmek için geldiğimizde de başka şehirdeydik çünkü ne oldu bir şey mi oldu eşyalarıma.
Sadece kv değil görümce ve kaynı da gelip kalıcakmış

Ben de uzak bir sehire evlendim ve ceyizimi dizdirmedim.esyalarim kondu fakat ivir zivir konmadi bir odaya koydurttum hepsini ben evime gelince kendim dizerim dedim.cunku ben esimin kendi evine gelin geldim yani o evde esim yalniz yasiyordu.ben gelin gelene kadar da kaynanam orada kaldi ve ceyizimede sagolsun dokunmadi bile.esimin esyalarini kullandi hep.Madem kullansin istemiyorsun sen de oyle yap.Kadin rahat edemez sizde de kalsa.Alti ustu 10 gun yataginizi kullanmicak ya bosverin kimsenin de gonlunu bunun icin kirmayin derim...

Bence böyle şeyler insanın karşısındakine geçirdiği histen kaynaklı belli ki sevmemişsiniz kayınvalideyi içinize sinmiyor kalması haklısınız yada haksızsınız diyemem çünkü o evin gelini sizsiniz söz hakkı sizindir..

Ben izin vermezdim. Bi kac gun neysede 10 gun kalinirmi yaa. Kibarca "annecim biz ceyiz isini hallediyoruz, siz zaten cok uzakta oturuyorsunuz, erken gelmenize gerek yok" derdim. Cok gelmek istiyosada sadece bir iki gunlugune kabul ederdim yada annemin evinde agirlardim.

Cok sacma geliyo bana bu tip seyler, daha sen giremeden kv gidip kullanicak esyalarini. Yok olmaz musade etmezdim ben.

Düğünümden 1ay önce evim döşendi benimde ailemin evinden 3saatlik mesafe vardı eşim çalısıyodu döşediğimiz evde kalmaya başladı kv annesi ve kardeşi geldiler eşya dizmek için 1hafta kaldılar
Banada Nasıl izin veriyorsun böyle bişeye diyenler olmustu ama benim kv melek gibi
Ellerinden geldikçe az eşya kullanmışlardı evi misler gibi yapıp gitmişlerdi hatta
Samimiyetine inanıyorsan baskada bi seçenek yoksa kalsın ama burda okuduğumuz şirret kvlerdense kalmaması için elinden geleni yap

Eger Kayinvaliden rahat edemiyorsa "erkekli evde" (annem öyle der bazen) o zaman kalsin. Ha egerki simdi o orada kaliyor, aklin orada kalacaksa tekrardan sizde kalmasina razi edin, ki kadin basina baska evde 10 gün de az degil kalmak insani garipsi bir duruma getiriyor.

Annem kendi kardeslerinde bile 2-3 gün fazla durunca rahatsiz olur. Birde böyle düsünmek gerek.

Düğünümden yaklaşık 1 ay önce evim yerleşti. Annem ve babam temizliğe geldi. Annem, babam, kayınvalidem ve ben evi temizledik. Bu sürede annelerle birlikte bu evde kaldık. Sonra babam döndü, annem eşyalar gelince ve ev yerleşirken yine buradaydı. Yaklaşık -15 gün bu evde kaldık. Yeni eşyaların bulunduğu odaya girmedi. Salona geçip tv bile izlemedi. Bekar evinden kalan koltukları koyduğumuz boş odada gününü geçirdi. Bin kez ısrar ettim, yine de diğer odaya geçmedi. Öte yandan evin temizliği ve eşyaların yerleşmesi boyunca sürekli çeyizimdeki tabak çanağı kullandım. Bir kez bir de aman bunları ilk kez başbaşayken kullanalım demedim. Eşyalara bu kadar anlam yüklemeyin. Bugün var yarın yoklar. Ömrünüzün en heyecanlı ve en keyifli günlerini kendinize rezil etmeyin. Zaten çeyiz serilirken size gelin yatağı denen şeyi yaparlar. Kadının orada kalacak hali yok ya? Çok içinize sinmiyorsa bir odaya gider yatağını hazırlar, anne burayı senİn için hazırladım, dersiniz. Hem kadıncağızın gönlü olur hem sizin içiniz rahat eder.

Canım sakın öyle birşey ima etme. Birşey olmaz vallahi derler daha evlenmeden beni evine istemıyor diye. Seni anlıyorum ama hiç birşey olmaz eşyalarına merak etme. Kaynanaın kalbını cok kırarsın eşinin gözündede küçülürsün.

X