kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Valla zeynep ister boşan ister boşanma ama uzun bir süre ayrı kalmalısın.
Bu adam delirmeye çalışıyor gibi geldi bana. Aslında bilinçli bir şekilde yapıyor napıyorsa.
Aklını kaybetse evi yakardı belki.. Ama senin kapıya dayanmandan sonra yakması, koltuğu yakması, çocuklara kötü davranması... Hepsi senin canını yakmak için.
Manyakça....

Umarım hayırlı bir yola girersin, sen ve çocukların en az şekilde yara alarak çıkarsınız şu durumdan.
Ailen iyiki var..

Evet adam kötü şeyler yaşadı. İki büyük kayıp, evde durumlar karıştı, zor şeyler..
Ama abarttı,bu kadar sorumsuzca, zayıfça çocuktan beter hareketler bana oyunmuş gibi geliyor.

Hala kadının vicdanına oynuyorlar yaaa Zeynep 'ı düşünen yok ,nasıl ruh hali içinde soran yok !!!!dayan zeynep ,yaninda ol zeynep,onu bırakma zeynep, yeter ama zeynep te insan bu kız ne yapsın ..... kendini düşün zeynep sen sağlam dur çocukların için,herşeye deva olmak zorunda değilsin ALLAH sana güç versin.....

Görümce hanım annesinin yanında kalmaya neden dayanamamış acaba ya da annesini neden bir süre kendi yanına almamış hepsi laf salatası .Eltide de görümcede de iş yok.Başınıza yıkıp defolup gittiler

Mustafanın akıl sağlığıyla psikolojik durumuyla ilgili oyun demek istemiyorum, diğer yorumumda sözde deli dedim ama içim rahat değil; kv nin kalp krizine de oyun demiştik inanmamıştık ve emindik de ama gerçekmiş ve haklarına girmiş olmuştuk. Olay aslında mustafanın "deli" olup olmaması değil. İki türlü de sen ondan uzak durmalısın babanın evinde çocuklarınla ilgilenmelisin, okul kayıtlarını oraya aldırmalısın. Mustafa gerçekten hastaysa tedavi olmalı ki hepimiz onun iyileşmesini isteriz sonuçta 3çocuk babası. İnşallah iyileşir ve çocuklarına sahip çıkar sen boşan veya boşanma. Zaten gerçek anlamda hasta ise ve çocuklarını bu psikolojiyle istemiyorsa iyileşince sakinleşince olayın üstünden zaman geçince kendini ispatlamak isteyecektir- çocuklar için. Zeynebe bir görev yüklemek doğru değil zamana bırakmalı mustafanın sağlık olayını tedavi sürecini ve çocuklarıyla babasının evinde kalmalı.

diğer türlü kardeşleri de başlarına kalacak çünkü. onunla da zeynep ilgilensin istiyorlar
aynen oyle gorumce hanim kendi oz annesine bile bakmayi kabul etmezken abisine bakacak hali yok tabi ...
cok fena bu gorumce cooooook.
kafasina taslara vursun zeynebin esi
illet bi aileymis

Ölürse ölsün yeter ya.. nedir sizin bu çektikleriniz? Sizin canınınız yok mu? O ölmesin diye sen mi öleceksin. Bu kadar yaşanmışlığın içinde en son düşünceğin kişi mustafa olmalı.sen önce kendini sonra evlatlarını düşün Z zeynepguven1986 çünkü şu anda asıl sana ihtiyacı olan çocukların.

Kardeşlerini de Zeynebin başına bırakacaklar .Zeynep ne yaparsa yapsın .Onlar eşleriyle sefada Zeynep cefada .Hiç anne baba kaybetmiş insanlara benzemiyorlar hemen ortalıktan toz oluyorlar aile boyu garipler

Meraklısına özet..
Zeynep ilk evlendiğinde 2 sene kv ile yaşamış. Kv Zeynepin hatalarını sürekli abarta abarta kocasını doldurmuş. Bi gün yine Zeynepin üstüne yürüyünce kocası Zeynep garibim bişey yapamaz diye balkona kaçmış. Eşi olacak öküz kafasında saksı kırmış Zeynep'in.. hastanelik olmuş, felç geçirmiş kısa süreli Zeynep. . Babası sahip çıkmış. Ayrı ev şartıyla barışmışlar. 10 yıldır 3 çocuğuyla mutlu mutlu yaşıyorlarmış. 3 apartman ötesinde kv. Bütün bu yaşananlara rağmen Zeynep onlarla görüşmeye devam etmiş. Bi tane başka şehirde görümcesi bide başka şehirde kaynı var.

Bundan yaklaşık 2 ay önce kb vefat etmiş. Kv olacak ben artık yalnız yaşayamam diye Zeynep'in evine yerleşmiş. Sadece gündüzleri gelen giden oluyor diye evine geçiyormuş. Bu arada Zeynep in evi 2+1 oturma odasında çekyatta yatıyordu kv. Bi yandan eşyalarını dağıtmaya başlamıştı. Kiraya vermek istiyordu. Akşam 9 oldu mu oturma odasını boşalttırıp uyuyordu.

Zeynep eşine yıllar öncesini hatırlatarak kv evde istemediği, ama gündüzleri gidip ilgilenirim diyordu. Eşi ben artık değiştim aynı şeyleri sana yaşatmam diye söz verdi. Ama Zeynep kv istemediğini söyleyince kv ve kocası üstüne yürüdü.

Zeynep madem öle ayrılalım deyince sadece küçüğü götürebilirsin diğerlerini götüremezsin dedi. Zeynep babasını çağırdı geldi aldı onu ve çocukları.. Herkes Zeynep'i suçladı. Kimse bize gelsin kalsın demedi. Bu arada kv hala yalnız yaşayamam diye tutturdu. Eşi geldi ben bir çözüm bulacam diye. Ertesi gün kv kalp krizi geçirdi. Çocukları geldi Zeynep i suçladı. Sonra kv vefat etti. Zeynep kv evine gitti gelen giden ağırladı. Sonra evine geçti ama kocası çok soğuk davranmaya başladı. Kv nin yattığı kanepede yattı. Sonra annem beni çağırıyor diye mezarlıkta sabahladı eve gelmedi. Zeynep'in babası geldi Zeynep ve çocukları aldı kocası ile de konuştu. Kocası msj attı benden artık ne sana koca nede çocuklara baba olur diye ona git dedi.

Buna rağmen Zeynep eşinin yanında olmaya karar verdi. Gitti kapıyı çaldı Zeynep. . Kocası o sırada kv nin yattığı koltuğu ateşe verdi. Komşular söndürdü. Kocayı da hastaneye yatırdılar. Şimdi Zeynep boşanma kararı verdi. Başka şehirde olan kaynı ve görümcesi geldi, nolur kocanı bırakma yoksa ölür diye..

Günlerdir trend konularda konu bayağı uzun cok merak ettim kisaca özet geçebilirmisiniz kaynanasi ölmüş mü
1.kp vefat ettiği için k.v evde yalnız kalmaktan korkuyorum diyerek eşyalarını dağıtmaya başlamış. Amaç evi kapatıp zeyneplerle taşınmak

2.eş bu konuda zeynep e baskı yapmış aralarında uzlaşamayınca zeynep baba evine gitti
3.zeynep baba evinde iken .k.vkalp krizi geçirdi bi kaç gün içinde de vefat etti
4.zeynep o süreçte eve döndü ama daha sonra eşi aklınca zeynep i suçladı çocuklara ve ona soğuk davrandı annesinin yattığı kanepede yattı

5.son olarak da zeynep evde yokken kanepeyi yaktı

Arada kaçırdığım detaylar vardır elbette ama özet bu maalesef.

Ne hayatlar var allah yardimcisi olsun

Zeynep umarim bu yazimi okursun Kötü günlerde kişiye güç veren sozler vardir ben basima kotu birsey geldiğinde bunu okurum biraz uzun bi hikaye ama umarım okumaya vaktin olur azda olsa moral olmasi dileğiyle Z zeynepguven1986
Çok basit bir şey söyleyeceğim, lütfen kalbinizin bir köşesinde dursun:

hayata izin verin!

bırakın napıcaksa yapsın. sonra karar verirsiniz iyi mi kötü mü diye...

çok sevdiğim bi hikaye var bununla ilgili:

köyün birinde bir yaşlı adam varmış. çok fakirmiş ama kral bile onu kıskanırmış. öyle dillere destan bir beyaz atı varmış ki, kral bu at için ihtiyara büyük bir servet teklif etmiş ama adam satmaya yanaşmamış. “bu at, sadece bir at değil benim için; bir dost. insan dostunu satar mı?” demiş. bir sabah kalkmışlar ki, at yok. köylü ihtiyarın başına toplanmış: “seni ihtiyar bunak, bu atı sana bırakmayacakları, çalacakları belliydi. krala satsaydın, ömrünün sonuna kadar beyler gibi yaşardın. şimdi ne paran var, ne de atın” demişler.ihtiyar: “karar vermek için acele etmeyin” demiş. “sadece at kayıp” deyin, “çünkü gerçek bu. ondan ötesi sizin yorumunuz ve verdiğiniz karar. atımın kaybolması, bir talihsizlik mi, yoksa bir şans mı? bunu henüz bilmiyoruz. çünkü bu olay henüz bir başlangıç. arkasının nasıl geleceğini kimse bilemez.”

köylüler ihtiyara kahkahalarla gülmüşler. aradan 15 gün geçmiş ve at bir gece ansızın dönmüş. meğer çalınmamış, dağlara gitmiş. dönerken de, vadideki 12 vahşi atı peşine takıp getirmiş. bunu gören köylüler toplanıp ithiyara gidip özür dilemişler. “babalık” demişler, “sen haklı çıktın. atının kaybolması bir talihsizlik değil adeta bir devlet kuşu oldu senin için, şimdi bir at sürün var.”

“karar vermek için gene acele ediyorsunuz” demiş ihtiyar. “sadece atın geri döndüğünü söyleyin. bilinen gerçek sadece bu. ondan ötesinin ne getireceğini henüz bilmiyoruz.”köylüler bu defa açıkça ihtiyarla dalga geçmemişler ancak içlerinden “bu ihtiyar sahiden saf” diye geçirmişler. bir hafta geçmeden, vahşi atları terbiye etmeye çalışan ihtiyarın tek oğlu attan düşmüş ve ayağını kırmış. evin geçimini sağlayan oğul şimdi uzun zaman yatakta kalacakmış. köylüler gene gelmişler ihtiyara. “bir kez daha haklı çıktın” demişler. “bu atlar yüzünden tek oğlun, bacağını uzun süre kullanamayacak. oysa sana bakacak başkası da yok. şimdi eskisinden daha fakir, daha zavallı olacaksın” demişler. ihtiyar “siz erken karar verme hastalığına tutulmuşsunuz” diye cevap vermiş.

“o kadar acele etmeyin. oğlum bacağını kırdı. gerçek bu. ötesi sizin verdiğiniz karar. ama acaba ne kadar doğru. hayat böyle küçük parçalar halinde gelir ve ondan sonra neler olacağını asla bilemezsiniz”

birkaç hafta sonra düşmanlar hanedanlığa çok büyük bir ordu ile saldırmış. kral son bir ümitle eli silah tutan bütün gençleri askere gönderme emrini vermiş. köye gelen görevliler, ihtiyarın kırık bacaklı oğlu dışında bütün gençleri askere almışlar. köyü matem sarmış. çünkü savaşın kazanılmasına imkân yokmuş, giden gençlerin ya öleceğini ya da esir düşeceğini herkes biliyormuş.

köylüler, gene ihtiyara gelmişler. “gene haklı olduğun kanıtlandı” demişler. “oğlunun bacağı kırık ama hiç değilse yanında. oysa bizimkiler, belki asla köye dönemeyecekler. oğlunun bacağının kırılması, talihsizlik değil, şansmış meğer…”“siz erken karar vermeye devam edin” demiş, ihtiyar. “oysa ne olacağını kimseler bilemez. bilinen bir tek gerçek var. benim oğlum yanımda, sizinkiler askerde. ama bunların hangisinin talih, hangisinin şanssızlık olduğunu sadece allah biliyor.”

lao tzu, öyküsünü şu nasihatla tamamlamış:
“acele karar vermeyin. hayatın küçük bir dilimine bakıp tamamı hakkında karar vermekten kaçının. karar; aklın durması halidir. karar verdiniz mi, akıl düşünmeyi, dolayısı ile gelişmeyi durdurur. buna rağmen akıl, insanı daima karara zorlar. oysa gezi asla sona ermez. bir yol biterken yenisi başlar. bir kapı kapanırken, başkası açılır. bir hedefe ulaşırsınız ve daha yüksek bir hedefin hemen oracıkta olduğunu görürsünüz.”

Hanımlar,
konu şimdilik aktif sonra ne olur bilmiyorum ama lütfen herkes biraz sağduyulu olsun.
Kayınvalideyle alakalı soğuk esprilere gerek yok, kadın iyisiyle kötüsüyle öldü, Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.

Zeynep hanımı da artık gerçekten rahat bırakın, biraz anlayış gösterin, kadın zaten önce kayınvalide sebebiyle bir kavga tartışma yaşadı, eşi üstüne yürüdü, çoluğu çocuğunu alıp baba evine gitti, ardından kayınvalide vefat etti, peşinden eşi psikolojik sorunlar yaşıyor.

İyi veya kötü o onun eşi, bırakında kadın bu kadar duygu karmaşası içinde kararını kendi versin, eminim Zeynep hanımda bunca travma sonrasında sağlıklı düşünemiyor, ne vicdanına oynayın ne ayrıl ayrılma diye baskı yapın, sakinleşmesine, durumu sağlıklı bir şekilde değerlendirmesine izin verin.

Kadıncağız yıllarca süren evliliğinde bir sürü şey yaşamış, ölümden dönmüş, burada kayınvalideniz 2 laf edince yüzünüz düşüp görüşmek istemediğinizi yazıyorsunuz, bu kadıncağız kayınvalidesini başka çocukları da varken üstelik, istemedi diye vicdan diyorsunuz, herkes çektiğini bilir.

Ve rica ediyorum tartışmayın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…