kv bizim yanımıza yerleşmek istiyor

Z zeynepguven1986 öncelikle başınız sağolsun canım..

Yaşadığın durum pek kolay atlatılacak bi durum değil allah yardımcınız olsun..
Eşiniz belliki sizi suçluyor ailenizin gözetimi altında eşinizle konuşun derim ben...
Onunla boşanmak istemiyorsunuz belli ilk bunu dile getirin..
Beraber bunun altından kalkabikiriz beraber tedavi olalım deyin (sizinde bi tedaviye ihtiyacınız var bence onun için beraber diyorum)
Bunları belki kabu eder ama olurda hala seni suçluyorsa annesinin ölümünü sana bağlıyorsa ben beni suçlayan annesinin ölümünü bana bağlayan bir eş istemiyorum deyip son kararı ona bırakın...
Ve eğer boşanma söz konusu olursa evi terk etmeyin bırakın eşiniz gitsin..
Bunu uygulamak size kalmış ben olsaydım böyle yapardım...

Allah yardımcınız olsun..

Çok üzüldüm. Bir sürü şeye ama en çok:

1) Çocuklara. Okula devam edememelerine. Keşke anne babanız sizin evde sizinle kalsaydı da eşinizi yollasaydınız.

2) Yine hafıza problemi yaşamanıza. Daha önce de çocuğunuzun ismini unutmuştunuz, düşünüp hatırlayamamıştınız. Artık bir doktora gidin lütfen. Nöroloji bölümüne gitmelisiniz sanırım.

Ayrıca lütfen artık eşinizi düşünmeyin. Kendinizi ve çocuklarınızı düşünün.

Başınız sağolsun, sabır diliyorum, yaşanan her acı büyüktür fakat annemden de biliyorum, ölüm acılarının en kötüsü evlat acısı, yıllar önce kardeşim vefat ettiğinde annemin yaşadığı çöküntüyü anlayacak yaşlardaydım, kimse evladıyla sınanmasın baba acısı da yaşadım, kardeş acısı da, babamın vefatında 38 yaşında bir kadındım, içim kanadı, ilk günler kendimi kaybetmiş gibiydim ama yine de insan eşini evladını düşününce tümüyle de kendinden geçemiyor, evet belki keşkeler acabalar olur sevdiğiniz insanın arkasından fakat doğmak kadar ölmekte hayatın bir gerçeği, bu sebeple söylediklerinize katılıyorum, insan acı yaşar ama acıyla etrafına, özellikle de evlatlarına bu kadar duyarsız olmaz, ölebilseydi anneler yavrularının ardından ölürdü acıdan, o yüzden beyefendinin artık toparlanıp aileme neler yapıyorum demesi gerekiyor.

Çok doğru söylüyosun ablacım. Ben 3 senede normal bi insana dönüştüm ve ilk 1 senem kayıp hiç birşey hatırlamıyorum ama aileme hiç yüz çevirmedim hamdolsun.

Benim ogünlerde çok net bi duam vardı. Küçük kızımın rızkı olan sütüm kesilmesin!
Zaten en büyük acıyı yaşıyodum birinden ayrılarak sonsuza kadar, diğeriylede o emzirme ilişkisini kuramamazsam çok kötü olucaktım.. bi çocuğum daha vardı toparlanmam lazımdı sonuçta!!

Kimseyi kınamıyorum herkesin acısını yaşama şekli farklıdır fakat kosskoca adam 60 yaşına gelmiş annesinin peşinde merzarlıklarda yatıyosa zaten öncesindede o ailesini ve sorumluluklarını hiç bir zaman önemsememiştir.

Rabbim yar ve yardimcin olsun inşallah Zeynep,senin ve evlatlarin için hayırlısı neyse o olsun inşallah,ne yapacağını söyleyemem çünkü olaylar kendi kendine gelişiyor bazen yapmak istediklerimizi yapamıyoruz olayların akışını biz yönlendiremiyoruz...o yüzden sen şu aşamada kendine ve çocuklarına çok iyi bak doktora git gerekirse destek al bak unutkanlık başlamış yazmışsın kendini toparla çünkü çocuklarının sana ihtiyacı var.

baban seni ilk aldığı gün yani yıllar öncesinde keşke hiç geri yollamasaydı şimdi üç çocukla bunları yaşamamış olurdun.çocuklara bu durumu yaşatmaya kimsenin hakkı olmamalı.

zeynep sana çok kızıyorum hala bu adamı düşünüp kendince fedakarlıklar yapmaya çalışıyorsun aklım almıyor.

Çok çok üzüldüm. Mekanları cennet olsun

Zeynep anası onun için kıymetli olabilir
Peki evlatlarının ona 15 yıl karılık yapmış olan kadının kıymeti yok muydu ?
Evlat diyoruz yahu her şeyden öte evlat.
Çocuklarına iyi bir baba olamayacagını söyleme hakkını nereden alıyor ?
Annesinin sahip çıkılmamasına (ki kendine göre ) bu kadar içlenen adam
Çocuklarına kimin sahip çıkacagı konusunda niye endişe duymuyor ?
Anasının manevi ihtiyacını sorgulayan adam çocuklarının manevi olan ihtiyaçlarını niye konu edinmiyor ?
Anasının suçu yoktu da çocuklarının suçu neydi ?
Neresinden tutsam elimde kalıyor, üzgünüm.

bugün gece boyu uyuyamadım gelmişim geçmişim hep canlandı gözümde. sabah eşimi aradım tel kapalı birazdan yanına gidicem babam buğün çocukları taksiyle okula götürdü. annem gitme diyor ama ben duramıyorum içim hiç rahat değil. bütün yazdıklarınızı okudum ama eşime yaparsa yapsın ne hali varsa görsün diyemiyorum. biz 10 yıldır mutluyduk eşimle çok güzel günler gördük birlikte. haftasonlarını iple çekerdim haftasonları gezerdik eğlenirdik çocuklarla. akşamları çocuklar yatınca film izlerdik. konuşurduk dertleşirdik eşimle. ben eşimi çok seviyordum eskiyi unutmuştum eşimde hiç hatırlatacak bişey yapmamıştı. evim benim cennetimdi çocuklarım meleklerimdi. nasıl biranda vazgeçilir. eşim nasıl bukadar değişti anlamıyorum. zamanında çok çektirdi bana ama sonra sözünde durdu. çok hakkı var üzerimde nasıl derim ne yaparsa yapsın diye.

bu dediklerini yaşamadım bilmiyorum ama eşim olacak kişi çocuklarına bile kötü davranıyorsa sanırım ben o adam için çok rahat bi şekilde ne hali varsa görsün derim

eşini en iyi tanıyan sensin. bu kadar güzeldi madem aranız, neden seni ve çocukları istemiyor?
babası öldüğünde huyu değişmeyen adam şimdi neden değişti? iyice düşün.
sen kaç kez söyledin kalayım diye, istemiyor. senin bu ısrarın onu senden daha da uzaklaştırabilir.
yalnız kalmak istiyor, ihtiyaç duyuyor demek ki. bir süre yalnız bırak. belki öyle toplayacak kendisini.

Zehnepcigim ben sizin gidisatinizi pek iyi görmüyorum
Esin bu konuda kesinlikle haksiz ama kendimi yerine koydugumda sanirim ben de ayni tepkiyi verirdim, kayinvaldeniz size ne kadar kötülük yapmis olsada sonucta o esinizin annesiydi, sahsen aynı durumda kendi annem olsaydı benim seçimim kendi annem olurdu eşimi kaybetme pahasına annemi yanlız bırakmazdım, eşinizin asıl kızgınlığı kendine bence bir nevi seçimini sizden yana kullandığı için vicdan azabı çekiyor ve bu seçimi ona yapmak zorunda bıraktığın için seni suçlamak daha kolay olduğu için size yükleniyor aynı durumda olsaydım sanırım eşimle aynı yatağı bir daha asla paylaşmazdım
Allah yardımcınız olsun

anlıyorum sizi
biz burada sadece bir kaç kelıme yazdıgınızla degerlendırıyoruz
su saksı meselesı uzadı onu da ben sormustum hatta ve pısman oldum
sız affetmıssınız , ben de olsam sızın yerınızde duramam
esınızın yanına gıdın kovsanda gıtmıyorum deyın
kavga sekılınde degıl hanı bır ben mıyım suclu falan demeyın de sadece yanında kalın madem
ama hanı ben de suclu degılım dıye de hıssettırın tavız vermeyın o konuda ben bırsey yapmadım sadece beraber oturmak ıstemedım deyın o kadar

eşin babasının ölümü sonrasında da bu hale gelmişmiydi?
acısına saygı duymak lazım tabiki.
peşpeşe kaybetti ailesini.
annesinin ölümünde ise içine sindiremediği şeyler oldu ona göre.
ne yazık ki sen suçlusun onun gözünde.
muhtemelen kardeşi abisi vs. de bu yönde bikaç konuştularsa sana karşı iyice kinlenmiştir.
eşin psikolojik olarak iyi durumda değil.
sana zarar verme potansiyelinde.
eşini her ne kadar seviyor olsan da önce can güvenliğinizi sağlaman lazım.
bir müddet tanırsın gözlemlersin.
hemen terk et diyenlerden değilim.
ancak kendini koruman ve serinkanlı davranman taraftarıyım.
eşinin içinde sana karşı büyük bir öfke var ve ne yazık ki ne zaman nasıl patlar bilinmez.
bu sebeple dikkatli ol,duygusalsın anlıyorum ama durumunuz değişik bir hal almaya başladı.

Allah yardımcın olsun Zeynep .. Çok zor gerçekten de içinde bulunduğun durum .
Sen çok merhametli bir insansın, değer kıymet bilen birisin belli ..
Boşverememeni anlıyorum da ama lütfen kendine dikkat et .
Tek gitme hatta, yanında biri olsun .
Eşinle baban kimbilir ne konuştu sana anlatayacakları kadar .
Baban seni bırakmadığına göre eşin cidden iyi değil .

Haklısınız bencede bnde bırakamazdım ama o yalnız kalmk istiyor. Eğer gidiceksenizde antidepresan etkisi olan bikaç çay alın yapın.. sadece susalım ama sıcak bişeyler iç de. Hergün bikaç bardak biraz dinginleyecektir onu...

Tatlım çocuklarda ki değişimi sıkıntıyı fark etmişlerdir. Sen gidip hepsinin öğretmenleri ile görüşüp bilgi vermelisin. Tabii ki idare edecekler hatta çocukların bu süreci atlatmasinda öğretmenlere de görev düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…