KV adayiyim sorunlar başladi

Bence siz karismayin bundan sonra size birakiyorum kararlari ben bu isin icinde yokum diyin. Mesafeli davranin gelin adayina da. Oglunuz sorarsa ben bu isten sogudum senin hatrin icin birsey demiyorum karar senin dersiniz.
Kesinlikle bende aynısını yazacaktım. Yuva bozan olacak karıştığında ama ben destek olmuyorum desin ki oğlu da gelinin para için evlendiğini görür böylece. Hatta gelin ayrılalım der bence. Ne aileler var ya.

Elbette maddi desteğimiz olacak .
Altinlarini gelinliğini alırım .
Olmasa bile o benim evladım canım yanar..
Bence bırakın oğlunuz kendi kararını kendi versin.Siz söyleyince kötü olacaksınız.Ben sizin yerinizde olsam maddi olarak hiç karışmam.Ne gelinliğe,ne takılara.Takacağım bir set mi,takar geçerim.Görsün hayatın gerçek yüzünü.Evladınız biliyorum ama onun bu sorumluğu alabilmesi lazım.
Şöyle bir durumda var,hiç kimsede herşeyi oğlan evinin yaptığı durumda kayınvalidem bana karışmasın diyemez.Öyle bir dünya yok.Ama herşeyi ikisi yapacaksa da hayatlarına bir müdahale etmenin anlamı yok.
Havlu olayı..Ne desem ki?Hiç sevmem.Çünkü kimse diğerine hediye götürmek için gidip havlu almaz.Evdekini götürür.Aynı borcam gibi.Poşetlere sarılı,evin bir köşesinde beklerler.

Yüksek ihtimalle oğluo bahsettiğimiz kirayı öderken başka bir şeylere ödeme yapamayacakçünkü,konu sahibi de hamama giren terler misali el atmak mecburiyetinde kalacak. O yüzden söylemiştir bana göre. Çünkü oğlu 26 yaşında. Ne biriktirirrse biriktirsin,her şeye yetmeyecek. Kız da 22 yaşında,çoluk çocuk bunlar. Kızın da ailesi veriyordur bütün masrafı belli. 22 yaşındaki kızın kenarda nesi olabilir ki?

Maddiyatım şu an için iyi. Ama oğluma ev,araba almam,düğün yapmam,eşya da almam. Önce kendisi neler alabiliyor bir görmem lazım. Sıkıntı çekecekse buna kendisinin idrak etmesi gerekiyor benden önce. Parası yoksa evlenmesin otursun napayım? Sonuçta soyum da Sultan Süleyman soyu değil. Çalışsın kazansın,karşısındaki de bunları yapsın öyle evlensinler. Ben karşımda düzgün insan görmek istiyorum şahsen. Yamukluğa tahammülüm yok. Karşı tarafa da bahane bulmuyorum kesinlikle önce benim oğlum düzgün olmalı,sonra da düzgün biriyle beraber olmalı.

Ee zaten normalde ayni gunde olmaz mi nikahla dugun? Yani nikah denilen sey dugun sirasinda olmaz mi zaten? Arasinin oldugunu ilk defa duydum. Ben mi yanlis gordum bu zamana kadar?

Ee zaten normalde ayni gunde olmaz mi nikahla dugun? Yani nikah denilen sey dugun sirasinda olmaz mi zaten? Arasinin oldugunu ilk defa duydum. Ben mi yanlis gordum bu zamana kadar?
Bence de öyle olur.Niye önce sonra olayı var?Hani tayin olacaksa anlarım da..

Kızın annesi her halta karışabilir ama siz karışamazsınız öyle mi? İşlerine gelince örf adet gelmeyince yok. Örf adeti bu kadar biliyorlarsa eve gelen misafir nasıl ağırlanır bunu öğrensinler. Gelin kayınvalideye saygısızlık etmez o örf adete göre madem öyle. Oğlunuz istediği kadar nazlasın ama sizi ezdirmesin bir zahmet. Bırakın ne halleri varsa görsünler.

Yani burdan yazdıklarınıza göre son derece ılımlı ve uyumlu yaklaşmışsınız. Hemen bıçak çekip, k.validenin size parmak sallamasi (mecazen) saygısızca olmuş. Bir de evlerine ara bulmaya gittiginiz halde bunlarin yasanmasi hic hoş olmamış. Tabi eğer her seyi yumuşatmadan olduğu gibi yazdıysanız!.

Karşı tarafın kızlarını ezdirmemesini anlarım ama evlatsa sizinkisi de evlat. iki tarafın da karışmaması ve gençlerin kendi aralarında çözmesi gereken konular bunlar. Aksi taktirde onlar karışabiliryorsa siz de karışabilirsiniz pek ala. Benim kızım yer, içer, harcar, mıçar sizene de ne demek oluyor? Iki kişi hayatlarıni birleştirecek yok öyle kafaya göre davranmak. Hesaplar ortak, alinacak olan kararlar ortak, yapilacaksa yapilacak olan birikimler ortak... bence oğlunuz da aptal aşık gibi sizi de kendini de ezdirmesin. Yani bu gibi durumlarda gelecekte sizi nelerin bekledigini tahmin etmek çok da zor degil; yrn bir gün evlenince aralarında bir anlaşmazlık çıkınca kiz hemen koşa koşa ailesine şikayet edecek, olaya aileler de dahil edilecek. Kız ailesinin yanına gidecek oğlunuzda karımı geri getirin diye sizden arabulucuk etmenizi, el etek öpmenizi isteyecek. Evlenecek olan çiftlerin belli bir olgunluk düzeyinde olması gerekir, bence bu olgunluk oğlunuzda da müstakbel gelininizde de mevcut değil.

Ben size hak verdim konu sahibi, evlat da olsa yapınca da kıymet bilmiyorlar...sizin tek eksiniz oğlan annesi olmanız eğer kız annesi olup da nikah tarihi konusunda fikir belirtseniz kimse size kizmazdi... Belki nikah tarihi konusunda hatali olabilirsiniz ama bu konuda diretmemissiniz bence asıl çirkin olan şey üslup, dediğiniz gibi kız tarafının üslubu eğer anlattiginiz gibiyse çok kötü ve siz bundan sonra çok çekersiniz....bunları yazıyorum ama ben evlenirken hiç birşey beklemedim sağ olsunlar kp yapabildiğini yaptı ben olabildigince az aldım çünkü başkası ödeyeceği için istemedim, şimdi yıllar geçti kp hala söyler ve şuan eli daha rahat olduğu için bize eşya için para verdi zorla çünkü diğer çocuklarıma daha çok yaptım size az verdim bu haksızlığı yapamam dedi

Şöyle dedim ,tarih biraz herkese stresli olabilir isterseniz bir kaç hafta önce olabilir.
Oda ailem tatilde dedi ,bende annene sorarım dedim .
Evde kalabalık olduğu hemen sormadim

Ailem tatilde cevabının neresi yeterli gelmedi de annene sorarım dediniz? Kadını yoksaymissiniz resmen.
Yetişkin iki insanın aklı evlenmeye, geçinmeye yetiyor da nikah tarihi belirlemeye mi yetmeyecek?
"Aman cocugum ben sizin iyiliginiz için soyluyorum" tavrı gençleri canından bezdirmekten başka hiçbir şeye yaramıyor.

Kiralanan evin parasini kendileri vermeyecek mi? Neden ilk haftalarında, en güzel zamanlarinda mobilyasiz otursunlar, paralarıyla rezil olsunlar?
Para sizden çıkmıyorken verdiğiniz tavsiye tavsiye değil. Ben olsam dalga gectiginizi düşünürdüm.

Çocuklarınızın artık yetişkin insanlar olduğunu kabul edip her konuda fikir beyan etmezseniz böyle sıkıntılar yaşamazsınız. İki taraf da duracağı yeri bilmiyor.
Gençleri salın biraz. Fikrinizi isterlerse sorarlar zaten.

Zaten düzgün evlatlar yetiştirirseniz evlilik aşamasında çalışırlar eksiklerini tamamlarlar bütün yükü ailesine atmazlar. Ben eşimden daha uzun süredir iş hayatındaydım çocukluktan çeyiz dizen ailelerden olmadığımız için çeyizimi evlilik teklifinden sonra almaya başladım birikmişim de azdı aile evinde kimse benden para almazdı bende istediğim kadar yer istediğim kadar biriktirirdim çokta güzel yaşadım gençliğimi çalıştığım içinde para kıymeti bilen biri oldum üniversitemi de kendim karşıladım evlenirken de tüm masraflara el attım. Babam yok annem teyzem ananem abilerim ellerinden geleni yaptılar Allah razı olsun kız tarafının yapması gereken her şeyi en güzelinden yaptık karşı taraftan da hiç bir istekte bulunmadık altın seçmeye bile gitmedim. Eşimin de hiç birikimi yoktu onun ailesinin durumu daha iyidir sağolsunlar düğünümüzü de yaptılar evimizi de aldılar eşyamızı da dizdiler bende hiç bir şeyin lüksünü istemedim en uygunu bulmaya çalıştım düğün bile eşim ve ailesi istedi diye oldu, bir kere de ailelerimiz yaptıkları için bize karışma yetkisini görmedi başımıza kakmadı bizde kıymetlerini bildik baş tacı ettik. Sizde ileride gelininiz ve oğlunuzdan maddi manevi bir şey beklemeyin bence huzur evi paranız olsun evlatlarınızdan kıstıklarınız...

Aşk olsun ya... biz de burda sizi ciddiye alıp yorum yapıyoruz. Kahvemi soğuttum sizin yüzünüzden K Kisirdongu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…