- 23 Temmuz 2014
- 6.170
- 17.490
-
- Konu Sahibi Kisirdongu
Kesinlikle bende aynısını yazacaktım. Yuva bozan olacak karıştığında ama ben destek olmuyorum desin ki oğlu da gelinin para için evlendiğini görür böylece. Hatta gelin ayrılalım der bence. Ne aileler var ya.Bence siz karismayin bundan sonra size birakiyorum kararlari ben bu isin icinde yokum diyin. Mesafeli davranin gelin adayina da. Oglunuz sorarsa ben bu isten sogudum senin hatrin icin birsey demiyorum karar senin dersiniz.
Abla da Bedevi gibi arada geçmişe gidip geliyor heralde.Bir de cinsel sorunla ilgili konusunda daha ilk cümleden troll değilim diye belirtmiş bence troll
Konu linki: Eşimden soğudum
Bence bırakın oğlunuz kendi kararını kendi versin.Siz söyleyince kötü olacaksınız.Ben sizin yerinizde olsam maddi olarak hiç karışmam.Ne gelinliğe,ne takılara.Takacağım bir set mi,takar geçerim.Görsün hayatın gerçek yüzünü.Evladınız biliyorum ama onun bu sorumluğu alabilmesi lazım.Elbette maddi desteğimiz olacak .
Altinlarini gelinliğini alırım .
Olmasa bile o benim evladım canım yanar..
Geleceğe gidip hayali gelinle problem yaşıyor da olabilirAbla da Bedevi gibi arada geçmişe gidip geliyor heralde.
Yüksek ihtimalle oğluo bahsettiğimiz kirayı öderken başka bir şeylere ödeme yapamayacakçünkü,konu sahibi de hamama giren terler misali el atmak mecburiyetinde kalacak. O yüzden söylemiştir bana göre. Çünkü oğlu 26 yaşında. Ne biriktirirrse biriktirsin,her şeye yetmeyecek. Kız da 22 yaşında,çoluk çocuk bunlar. Kızın da ailesi veriyordur bütün masrafı belli. 22 yaşındaki kızın kenarda nesi olabilir ki?Yani maddiyatınız iyiyse evladınızın borç içinde evlenip sıkıntı çekmesini mi istersiniz ? Konu sahibinin oğlu da evin kirasını kendi verecekmiş zaten ve oda önceden tutma fikrini onaylarken kirasını kendi ödemeyeceği eve karışıyor.
Ee zaten normalde ayni gunde olmaz mi nikahla dugun? Yani nikah denilen sey dugun sirasinda olmaz mi zaten? Arasinin oldugunu ilk defa duydum. Ben mi yanlis gordum bu zamana kadar?kızın ailesi tatile gittigi için nikahla düğün konu sahibinin istediği tarihte olmuyo. istediği gibi karışması için en erken üç ay öncesine nikah tarihi ayarlayabiliyolar. o yüzden 3 gün arayla nikah kina düğün olursa stres olur diyo.
Konu gerçek değil mi?Abla da Bedevi gibi arada geçmişe gidip geliyor heralde.
Bence de öyle olur.Niye önce sonra olayı var?Hani tayin olacaksa anlarım da..Ee zaten normalde ayni gunde olmaz mi nikahla dugun? Yani nikah denilen sey dugun sirasinda olmaz mi zaten? Arasinin oldugunu ilk defa duydum. Ben mi yanlis gordum bu zamana kadar?
Bedevi de gerçekti, yeni hesaplar alıp geçmişte yaşadıklarını şu an yaşıyor gibi anlatıyordu.Konu gerçek değil mi?
Ne cikari oluyor ki bundan?Bedevi de gerçekti, yeni hesaplar alıp geçmişte yaşadıklarını şu an yaşıyor gibi anlatıyordu.
Ben size hak verdim konu sahibi, evlat da olsa yapınca da kıymet bilmiyorlar...sizin tek eksiniz oğlan annesi olmanız eğer kız annesi olup da nikah tarihi konusunda fikir belirtseniz kimse size kizmazdi... Belki nikah tarihi konusunda hatali olabilirsiniz ama bu konuda diretmemissiniz bence asıl çirkin olan şey üslup, dediğiniz gibi kız tarafının üslubu eğer anlattiginiz gibiyse çok kötü ve siz bundan sonra çok çekersiniz....bunları yazıyorum ama ben evlenirken hiç birşey beklemedim sağ olsunlar kp yapabildiğini yaptı ben olabildigince az aldım çünkü başkası ödeyeceği için istemedim, şimdi yıllar geçti kp hala söyler ve şuan eli daha rahat olduğu için bize eşya için para verdi zorla çünkü diğer çocuklarıma daha çok yaptım size az verdim bu haksızlığı yapamam dediBu anne babalar bu yaşa gelmiş halen çalişiyor evini geçindirmek için.
Yarın birgün sizce parasız kaldimi gelin hanım aynı fikirde olcakmi.
Okuyoruz burda değilmi
Ortada kalan biz olacağiz.
Bugün alamazsa evini 5 sene sonra alsın
Isterseniz evimide vereyim bende çadırda oturayim
Rahatsıııız.Ne cikari oluyor ki bundan?
Şöyle dedim ,tarih biraz herkese stresli olabilir isterseniz bir kaç hafta önce olabilir.
Oda ailem tatilde dedi ,bende annene sorarım dedim .
Evde kalabalık olduğu hemen sormadim
Defolsun gitsin.Kiz yüksüğü cikartmiş ben böyle devam istemiyorum demiş.
Zaten düzgün evlatlar yetiştirirseniz evlilik aşamasında çalışırlar eksiklerini tamamlarlar bütün yükü ailesine atmazlar. Ben eşimden daha uzun süredir iş hayatındaydım çocukluktan çeyiz dizen ailelerden olmadığımız için çeyizimi evlilik teklifinden sonra almaya başladım birikmişim de azdı aile evinde kimse benden para almazdı bende istediğim kadar yer istediğim kadar biriktirirdim çokta güzel yaşadım gençliğimi çalıştığım içinde para kıymeti bilen biri oldum üniversitemi de kendim karşıladım evlenirken de tüm masraflara el attım. Babam yok annem teyzem ananem abilerim ellerinden geleni yaptılar Allah razı olsun kız tarafının yapması gereken her şeyi en güzelinden yaptık karşı taraftan da hiç bir istekte bulunmadık altın seçmeye bile gitmedim. Eşimin de hiç birikimi yoktu onun ailesinin durumu daha iyidir sağolsunlar düğünümüzü de yaptılar evimizi de aldılar eşyamızı da dizdiler bende hiç bir şeyin lüksünü istemedim en uygunu bulmaya çalıştım düğün bile eşim ve ailesi istedi diye oldu, bir kere de ailelerimiz yaptıkları için bize karışma yetkisini görmedi başımıza kakmadı bizde kıymetlerini bildik baş tacı ettik. Sizde ileride gelininiz ve oğlunuzdan maddi manevi bir şey beklemeyin bence huzur evi paranız olsun evlatlarınızdan kıstıklarınız...Yüksek ihtimalle oğluo bahsettiğimiz kirayı öderken başka bir şeylere ödeme yapamayacakçünkü,konu sahibi de hamama giren terler misali el atmak mecburiyetinde kalacak. O yüzden söylemiştir bana göre. Çünkü oğlu 26 yaşında. Ne biriktirirrse biriktirsin,her şeye yetmeyecek. Kız da 22 yaşında,çoluk çocuk bunlar. Kızın da ailesi veriyordur bütün masrafı belli. 22 yaşındaki kızın kenarda nesi olabilir ki?
Maddiyatım şu an için iyi. Ama oğluma ev,araba almam,düğün yapmam,eşya da almam. Önce kendisi neler alabiliyor bir görmem lazım. Sıkıntı çekecekse buna kendisinin idrak etmesi gerekiyor benden önce. Parası yoksa evlenmesin otursun napayım? Sonuçta soyum da Sultan Süleyman soyu değil. Çalışsın kazansın,karşısındaki de bunları yapsın öyle evlensinler. Ben karşımda düzgün insan görmek istiyorum şahsen. Yamukluğa tahammülüm yok. Karşı tarafa da bahane bulmuyorum kesinlikle önce benim oğlum düzgün olmalı,sonra da düzgün biriyle beraber olmalı.
17 yaş vardıKac yas vardi aranızda?
Aşk olsun ya... biz de burda sizi ciddiye alıp yorum yapıyoruz. Kahvemi soğuttum sizin yüzünüzdenBir yıl içinde açtığınız konuların birinde 15 yıllık evlisiniz birinde 20 yıllık, birinde 25. Birinde eşinizle cinsel sorunlarınız var birinde kv adayısınız gelinle sorunlarınız var. Hangisi sizsiniz?