KV adayiyim sorunlar başladi

Bir fikir beyan etmeden niye ortalık geriliyor ?
Aslında birşey söylemem gerekmiyor.
Artık kız taraflar sapsız üzüm arıyor ,ben varliğim yetiyor ortamı germek için .
Kızlar evlatsa oğlanlarda evlat
Size fikriniz sorulmadığı halde önce geline, sonra galiba oğlana, sonra bir daha dünüre gidip 3 ay evvelden nikah yapmak için tuttrmuşsunuz ki haaaala anlamıyorum neden. Bu fikir beyan etmek değil dayatmaktır. Evet oğlanlar da evlat ve sizin evladınız nişanlısı ile bir karar vermiş. Saygı duymayı öğrenmezseniz başınız çok ağrır.

Elbette karakter meselesi. Ama siz doğru davrandığınızda bile karşınızda bir yamuk olabiliyor. Verici ve yapıcı olunca karşınızdaki insan da size göre şekil almıyor ki,keşke alsa. Kimseyi değiştiremeyiz. Yapıp edip de kötü olacağıma hiç yapmayıp kötü olurum. Oğlumu okuturum,iş sahibi olur,kendi birikimiyle ne zaman evlenebilirse o zaman evlensin. Anlaşacağı kızı da göreyim, bakayım görgüsü bilgisi ne düzeyde, ikisini desteklerim ama önce kendi çabalarını görmem lazım. Yok öyle bedavadan anam beni evlendirsin. Ben kendim evlendim,her bir iğneme dahi sonsuz kıymet veririm,binbir emekle aldık yaptık. Ben sihirli değnekli bir melek değilim,ben yapabildiysem herkes yapabilir. Kendi emekleriyle evlenselerdi 3 ay önceden ev tutmak olmaz,daha erken tutulsun demezlerdi misal bu konudaki kız ailesi gibi.
Yani maddiyatınız iyiyse evladınızın borç içinde evlenip sıkıntı çekmesini mi istersiniz ? Konu sahibinin oğlu da evin kirasını kendi verecekmiş zaten ve oda önceden tutma fikrini onaylarken kirasını kendi ödemeyeceği eve karışıyor.

Yazımda gelinlerin elini taşın altına koymaması gerektiğini savunduğumu nereden çıkardınız anlamadım. Kendi düğünümde de iğneden ipliğe her masrafı yarı yarıya yapmış bir insan olarak öncelikle bana ters zaten bu durum.
Dolaptan sorun çıkarma, baba evinde görmeme konuda bu detaylar yok ama o tarz kişilere ve olaylara benim de bakış açım sizinle aynı.
Gelinin içinde kalan şeyleri sadece maddi olarak almayın lütfen.
Benim kayınvalidem de konudaki gibi kına tarihimi düğünden baya bir öne çektirmeye çalıştı üst üste iki yorgunluk(!) olmasın sebebi ile. Benim belirlediğim tarihe göre düğün kına arası 1 haftaydı. Yaratamadı ama bu yaratmaya çalıştığı gerginlik beni moral olarak çok düşürmüştü. Eşim her konuda yanımda olmasına rağmen. Gerçi kayınvalidem başka sorunlarda yaratmaya çalışmıştı hiçbir şeyle ilgilenmemişti misafir gibiydi ama neyse 😂 Düğünden kısa süre sonra kayınvalidemi kaybettik bu sorunları da geçmişe gömdüm. Ama konu benzer olunca beni eskiye götürdü :)) Allah rahmet eylesin hatırlattı kendini :))

Genel olarak bir yorumdu 🙈 Allah kayinvalidenizin mekanini cennet eylesin insallah.

Konu sahibi ben hepsini okumadım yorumların.Şunu sormak istiyorum sizin maddi olarak bir katkınız olacak mı?Düğün,altın,ev eşyası…Herşeyi kendi yapıyorlarsa ben hiç bir şeye karışmazdım.İster 3 sene öncesinden tutsunlar evi ister 3 ay.
Elbette maddi desteğimiz olacak .
Altinlarini gelinliğini alırım .
Olmasa bile o benim evladım canım yanar..

Bir yıl içinde açtığınız konuların birinde 15 yıllık evlisiniz birinde 20 yıllık, birinde 25. Birinde eşinizle cinsel sorunlarınız var birinde kv adayısınız gelinle sorunlarınız var. Hangisi sizsiniz?
Bir de cinsel sorunla ilgili konusunda daha ilk cümleden troll değilim diye belirtmiş bence troll 😏

Konu linki: Eşimden soğudum

Anlamazsınız çiftler kenetleştimi bir olmaya başlarlar.
Yuvaları için birazda fedakar olunmalı.
Yoksa herşey hazır elden gelen hiçbirin değeri yok .
Ozaman o evliliğinde değeri olmaz ,saten kendi çabası sırf nolmuşki
Asıl siz anlamazsınız . Anne babasınız yapacaksınız tabi .

Tam benim düşüncelerimi anlatmışsiniz.
Benimde isteğim gençler bir olup emek sarfettiği görmek.
Dediğiniz gibi herşeyin bir kiymeti olacak o yuva çabuk sallanmaz.
Artık yeni gencler herşeyin hazirina koşuyorlar .
Sadece evlilikte değil ,yemekte Fast good ,aliş veriş al iki gün kullan at,
Emeğe değer vermek kalmamış
Çağımızda aileler destek verirken bile evlenecek çift emek sarf etmek zorunda zaten, evlenene kadar hiç bir şey ödemeseler dahi evlendikten sonra o evi geçindirmek var. Emeğe değer vermeyecek insan kendi yapsa da vermez. Maddi durumu el veren ailenin çocuklarına bu yardımı çok görmesini aklım almıyor, siz evlatlarınızı emeğe değer veren birey yetiştirin önce.

aman @kısırdöngü,siz ne yaptınız, kv .olarak konu açanı,buradaki gelinler çiğ çiğ yer.

şaka bir yana,ben de bir kayınvalide olarak,nacizane görüşlerimi açıklamak isterim. asla hiç bir şeye karışmayın.maddi açıdan yapabileceklerinizi,görevlerinizi yapın,kenara çekilin.böyle durumlarda her zaman kız ailesi haklı çıkar,bunun da en büyük nedeni maalesef ki, oğlunuz.emin olun size ne yapılıyorsa,nasıl davranılıyorsa,oğlunuzun haberi vardır.kızın anneannesine gidilip,sizin yakınlarınıza gelinmiyorsa,bu gelininizin suçu değil,oğlunuzun suçu.

Para sizden çıkmıyorsa hiç birşeye karışmayın yetişkin iki insan evleniyor. Bırakın tutsunlar evi boş evin kirasını ödesinler 😀 nikahta 3 ay önce bende istemezdim ne gerek var. Bebek görmeye de niye gideyim ki 😒

Nikahi 3 ay önce istemiyorlar ama evi aylar önce tutulmasini istiyorlar. Orasini hic anlamadim. Türkiyede ev tutup dizmek bir kac ay mi sürüyor (ciddi soruyorum)?

Kız zaten söylemiş neden velisine koşar gibi ailesine gidiyorsunuz? İki taraf da karışıyor her şeye. Siz de masum değilsiniz. Siz maddiyattan el etek çekmiş karışıyorsunuz olacaklara, karşı taraf maddiyat da sağlıyor ve adetlerimiz bunlar diye yapmaya çalışıyor. Nikahı ne zaman istiyorlarsa o zaman yaparlar bir kıza bir anneye gitmeye ne gerek var? Mobilyalar 2 haftada gelmiyor 2 ayda geliyor ortalama, ev bulacaklar da tutacaklar da ölçüler belli olup gezilip mobilya bulunacak da. Karşı tarafı cazgır ilan etmişsiniz ama siz de çok karışıyorsunuz. Siz direkt kızla muhatap olup üzerine ailesine gitmişsiniz de sizin muhatabınız oğlunuz sadece. Ailesi de kızımızı yedirmeyiz size diye tavırlarını göstermiş. Bu taraflı anlatımınızla bile karşı tarafı çok da haksız görmedim ben. Ayrıca sizin kardeşinizin doğumuna niye gelsinler gitsinler ortada resmi bir nikah durumu olsa bile yeğenimin karısının anası babası lohusalığıma hastaneme gelsin istemem. Görünce kutlasınlar yeter
Evet ya mobilyalar en erken 2 Ayda gelmişti benim , biz erkenden ev tutmuştuk, kız kardeşim de evlendi o 3 ay önce tuttu , bence aileler çok karışıyor ondan bu huzursuzluk..

Nikahi 3 ay önce istemiyorlar ama evi aylar önce tutulmasini istiyorlar. Orasini hic anlamadim. Türkiyede ev tutup dizmek bir kac ay mi sürüyor (ciddi soruyorum)?
Uygun ev bulmak zaten zor eşya seçmek ve eşyanın gelmesi minimum 2 ay. Temizlemek yerleştirmek derken asla düğüne yakın tarihlere bırakılmamalı zaten çünkü curcuna oluyor ve zaten hiç bir şeye yetişemediğiniz bir dönem bu süreç.

Bence maddi olarak karışmayın siz gerek yok, dediğini gibi oğlunuz 4 yıldır aile evinde çalışıyorsa az çok para biriktirmeliydi..neyse bence siz uzak durun, üzülürsünüz boşuna, ne olsa sizden bilinir

Siz niye her şeye dahil oldunuz ki
Saf mıısnız , enayi misiniz ?
Yani kusura bakmayın sizi silkelemek için açık yazıyorum

Madem ev görmeye gelsin istiyorlar
Eşyalar tam olacakmış o zamana kadar
Oğlunuz ve gelin kız boş eve kira ödemeyi göze alıyorsa yapsınlar
Kirayı ödemeyin.

Kardeşinize bebek görmeye gelmemiş olabilirler ona bir şey diyemem

Havlu olayına da bir şey diyemem
Herkesin geleceği ve örf anlayışı ona göre çünkü

Nikah tarihine de onlar karar versinler
İster erken ister geç