KV adayiyim sorunlar başladi

benim size katılmadığım tek nokta evin tutulma vaktine karışmanız, eşyalar 1-2 hafta geç kalsa ne olur sanki demeniz, yani geç kalmaması gibi bi durum varken neden göz göre göre geç kalmasını istiyorsunuz ki? kira ödenmesin diyorsanız da ne kadar geç tutulursa o kadar yüksek kira olma ihtimali de var.

tamamen hatalı bulmadım sizi ama birazcık sadece oğlunuzla muhatap olmanızda fayda var gibi. siz ne derseniz öyle olsun oğlum diyin ama arkadaşların dediği gibi ben bu işten soğudum sana bırakıyoruz her şeyi diyin, maddi manevi de sınırlı yaklaşın kendisine. her şeyi sermeyin elinin altına.

işin içine böyle maddiyat girince ortalık maalesef böyle karışıyor.

ben evlendiğimde kaynanam 44 yaşındaydı calci. kaynanami görüyorum konu sahibinde ❤ bence de genç baya.

Genç kayınvalideler olayın içinde olmayı daha çok seviyor. Benimki de 47 yaşındaydı ama benim yaşım büyüktü o yüzden ben karıştırtmamıştım. Yoksa benimkinde de o potansiyel vardı

Bir fikir beyan etmeden niye ortalık geriliyor ?
Aslında birşey söylemem gerekmiyor.
Artık kız taraflar sapsız üzüm arıyor ,ben varliğim yetiyor ortamı germek için .
Kızlar evlatsa oğlanlarda evlat

Bence bırakın çiftler kendileri ilgilensinler her şey ile. Birlikte halletsinler, sorunlarını çözsünler. Sonra kötü siz olursunuz. Oğlunuz destek isterse o zaman bakarsınız. Geline ve ailesine de sorarsınız ara ara olur biter.
Nikahı 3 ay önce bende yapmak istemezdim açıkçası. Dünya hali her şey olabilir ne gerek var o kadar erken yapmaya. Düğünde yapılması makul. Onlar öyle istemişler. Eğer siz normal şekilde mutfakta sebebini sorup böyle olmaz mı deyip kızı dinleyip tamam o zaman sizin kararınız deyip üstelemediyseniz aslında bir olay yokmuş. Sorunu kendi içinde çözdükten sonra kız bilenip annesine atlattıysa kız hatalı. Her şeyde anlatılmaz. Zaten bu dönemlerde ortam gergin oluyor. Gerek yok. Ama siz üstelediyseniz ve ısrarcı olduysanız da kız bunalıp anlatmıştır bu durumda da kız haklı olur.
Gerçi kız pek evlilik olgunluğunu erisememis sanırım. Sorunlar trip atıp, ortamdan uzaklaşıp, yüzük atıp, her şeyi aileye anlatmakla çözülmez. Yarın bir gün kendileri iyi olur ama aileler birbirine ve gelin damat ile kötü hatıralarda kalır, beyninin bir tarafında olanlar hep kalır.
Ev konusunda da bence bi yerde haklısınız. En azından 3-4 ay daha beklense iyi olur. Baya para onlara kalır. Boş eve kira ödemek saçma. 5 ay kala ev bulunup mobilya ayarlanabilir bana kalırsa. Ama işte bunu karşı taraf anlamıyorsa, oğlunuz da o taraftaysa bırakın ne halleri varsa görsünler. Maddi olarak onlar zorluk çekecekler. Kendi düşen ağlamaz.

Artık kız taraflar sapsız üzüm arıyor ,ben varliğim yetiyor ortamı germek için .
Dünürünüz kaç yaşında siz kaç yaşındasınız. Çok mu gençsiniz?

Genç kayınvalideler olayın içinde olmayı daha çok seviyor. Benimki de 47 yaşındaydı ama benim yaşım büyüktü o yüzden ben karıştırtmamıştım. Yoksa benimkinde de o potansiyel vardı

benimki rahatça karışmak için oğlunun işte olduğu zaman gelirdi bize
oğlu biz noterle böyle konuştuk diyemesin diye özellikle ayarlardi geliş tarihlerini ama yer mi Anadolu çocuğu bu numaraları

Sonunda burada gördüğümüz olaylar yaşanacak.

Oğul evlendikten sonra annesini haklı bulacak. Çünkü kız küçük, annesinden de çok etkileniyor. Bu durum oğlunuzu boğacak. Kayınvalide atmaca gibi bir kadın. Belli ki, eş ailesi buna değer vermemiş. Aynı şeyleri kızının yaşamasını istemiyor.

Ne yaparlarsa yapsınlar, siz geride durun.

Ancak koltuklar sonradan gelsin ne olacak gibi cümleler, sizin özen göstermediğinize işaret gibi duruyor. Oğlunuz da şimdilik kız tarafının istekleri doğrultusunda hareket ettiği için yapacak bir şey yok.

Kız kardeşimin konusunu actiğim neden sadece kendi taraflı olmaları.
Oğlumla sürekli annenesini görmeye gidiyorlar.
Sizin mantiğiniza göre oğlum bana senin annenenden demeli
Takıldığınız şey bu mu
Oğlunuz gidiyor gelinin anneannesine, istiyor demek ki seviyor, nişanlısının hatrına gidiyor yada, her neyse..
Ama kocaman adam silah zoruyla gitmiyordur burası kesin.
Siz neden o tarafa oğlum gidiyor da, bize gelinmiyor hesabindasiniz.
Bakın oğlum çok aşık diyorsunuz, bu hesaplara girmeyin, aşık insana bişey anlatamazsiniz.
Doğru yada yanlış.
Siz bırakın kendi yollarini bulsunlar, bunlar ufak hesaplar.

50yaşindayim bu olayın gençliğle ne alaka ,ilk oğlum
Dünürümuz 44 yaşında
Ben seni anlıyorum ablacım,bende de 3 tane oğlan var,bizim oğlanlar da kıymetli tabii ki evlat sonuçta ama bence fazla müdahil olma.
Evlilik aşamasında kız anneleri erkek annelerine nazaran daha fazla söz sahibi olmak istiyorlar.Her insan bu hazırlık aşamasında böyle,sen ben,siz biz sorunu yaşıyor.
Bırak oğlun nasıl isterse öyle yapsın.
Mutluluklar diliyorum
Allah tamamına erdirsin

Elbette karakter meselesi. Ama siz doğru davrandığınızda bile karşınızda bir yamuk olabiliyor. Verici ve yapıcı olunca karşınızdaki insan da size göre şekil almıyor ki,keşke alsa. Kimseyi değiştiremeyiz. Yapıp edip de kötü olacağıma hiç yapmayıp kötü olurum. Oğlumu okuturum,iş sahibi olur,kendi birikimiyle ne zaman evlenebilirse o zaman evlensin. Anlaşacağı kızı da göreyim, bakayım görgüsü bilgisi ne düzeyde, ikisini desteklerim ama önce kendi çabalarını görmem lazım. Yok öyle bedavadan anam beni evlendirsin. Ben kendim evlendim,her bir iğneme dahi sonsuz kıymet veririm,binbir emekle aldık yaptık. Ben sihirli değnekli bir melek değilim,ben yapabildiysem herkes yapabilir. Kendi emekleriyle evlenselerdi 3 ay önceden ev tutmak olmaz,daha erken tutulsun demezlerdi misal bu konudaki kız ailesi gibi.

Allahim bizede böyle dertler nasip et :')

Para sizden çıkmıyorsa hiç birşeye karışmayın yetişkin iki insan evleniyor. Bırakın tutsunlar evi boş evin kirasını ödesinler nikahta 3 ay önce bende istemezdim ne gerek var. Bebek görmeye de niye gideyim ki

Oğullarda evlatsa gelininizin annesi kızının isteklerine saygı duyup onun isteklerini diretiyorsa sizde oğlunuzun istekleri olmaz ise diretirsiniz. Oğlunuz ile gelininiz hemfikir ve kendileri karar vermiş, gelinin annesi onları haklı buluyor diye rahatsız olan sizsiniz. Lütfen oğlunuzu kaybediyor gibi düşünmeyin genelde erkek anneleri böyle kaprisler yaşar ve gelinin anneye yakın olacağını düşünerek ördüğü duvarlar yüzünden oğlunu da gelinini de uzaklaştırır. Ben evliyim ve kayınvalidem oğlunun bana düşkünlüğünü bilir ama kaprisi yoktur memnun bu durumdan bende her ikisine eşit gider eşit sayarım, annemde kayınvalidemi ihmal etmemem gerektiğini her fırsatta belirtir. Aynı zamanda annem erkek annesidir abim ve yengemde kendi annesinden çok anneme gelir yeğenlerim teyzesinden çok bana (halasına) ve diğer abime (amcasına) düşkündür inanın bu kalıplar gerçek değil lütfen sadece hoşgörü ve iyilikle yaklaşın yeterli.

50yaşindayim bu olayın gençliğle ne alaka ,ilk oğlum
Dünürümuz 44 yaşında
Konu sahibi ben hepsini okumadım yorumların.Şunu sormak istiyorum sizin maddi olarak bir katkınız olacak mı?Düğün,altın,ev eşyası…Herşeyi kendi yapıyorlarsa ben hiç bir şeye karışmazdım.İster 3 sene öncesinden tutsunlar evi ister 3 ay.

Yazımda gelinlerin elini taşın altına koymaması gerektiğini savunduğumu nereden çıkardınız anlamadım. Kendi düğünümde de iğneden ipliğe her masrafı yarı yarıya yapmış bir insan olarak öncelikle bana ters zaten bu durum.
Dolaptan sorun çıkarma, baba evinde görmeme konuda bu detaylar yok ama o tarz kişilere ve olaylara benim de bakış açım sizinle aynı.
Gelinin içinde kalan şeyleri sadece maddi olarak almayın lütfen.
Benim kayınvalidem de konudaki gibi kına tarihimi düğünden baya bir öne çektirmeye çalıştı üst üste iki yorgunluk(!) olmasın sebebi ile. Benim belirlediğim tarihe göre düğün kına arası 1 haftaydı. Yaratamadı ama bu yaratmaya çalıştığı gerginlik beni moral olarak çok düşürmüştü. Eşim her konuda yanımda olmasına rağmen. Gerçi kayınvalidem başka sorunlarda yaratmaya çalışmıştı hiçbir şeyle ilgilenmemişti misafir gibiydi ama neyse Düğünden kısa süre sonra kayınvalidemi kaybettik bu sorunları da geçmişe gömdüm. Ama konu benzer olunca beni eskiye götürdü :)) Allah rahmet eylesin hatırlattı kendini :))

Boyle mutlu bir evlilik olmaz karanlık görünüyor. Kızın annesi olaylara çok müdahil olmus hemde saygısızca. Annenin damadı olacak insana kızına verilecek para konularıni açması çok çirkin. 3,4 ay önce ev tutulması makul. Nikahta 3 gün önce olacağına düğünde olsa insan daha az yorulur zaten stresli işler. Bunlardan mutlu bi çift olmaz. Fragman herseyi gösteriyor zaten. Aileler çiftlere bukadar müdahil olmamali. Bende evlendim 10 sene oldu. Annem agizni açıp tek olumsuz bisey söylemedi. Hersey seviyeli gelişti. Şukadar altın takın falan diyenlerde var bunlarda yakışıksız. Durumları neyi gerektirrse herkes onu yapar. Velhasıl oglunuzla açık açık konuşun, mutlu olacaklarını düşünmüyorum. Kızda böyle anne varken. Gelin de çok kaprisli ve her olanı annesine anlatır. Anne surekli olayların içinde olur , kiz anneyi köşeye atıp kocasının ağzının içine bakmaz . Bakti olmuyor evlensede kiz bosanir ,oglunuzu birakir . Tabi hepsi tahmin ama anlattiklarinizdan yola çıkıp yorumluyorum

Ben sizi hakli buldum.yani para olmasada bazi adetler bilinmeli bence.bunlarda nezaket yok. Oglunuz dediginiz gibi en ufak seyde sizi suclayacaktir karismayin.ama elinizdeki vari yoguda harcamayin benden soylemesi basimiza geldi.heleki sakin oturdugunuz ev filan varsa sakin oglunuzun ustune vermeyin.

Tam benim düşüncelerimi anlatmışsiniz.
Benimde isteğim gençler bir olup emek sarfettiği görmek.
Dediğiniz gibi herşeyin bir kiymeti olacak o yuva çabuk sallanmaz.
Artık yeni gencler herşeyin hazirina koşuyorlar .
Sadece evlilikte değil ,yemekte Fast good ,aliş veriş al iki gün kullan at,
Emeğe değer vermek kalmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…