- 23 Ağustos 2012
- 14.220
- 37.370
-
- Konu Sahibi Kisirdongu
ben evlendiğimde kaynanam 44 yaşındaydı calci. kaynanami görüyorum konu sahibinde ❤ bence de genç baya.
Bir fikir beyan etmeden niye ortalık geriliyor ?Ama işte nikah tarihi nedeniyle çıkan tartışmadan sonra ortam gerilmiş başka bir mesajda da yazmıştım. Bir de anneanne ziyareti ile bebek görmeye gitme aynı şey değil. Anneanne davet ediyor filan olabilir. Şu koşullarda kız evinin toplanıp kardeşinize bebek görmeye gitmesi daha büyük olay anneanne ziyaretinden.
Dünürünüz kaç yaşında siz kaç yaşındasınız. Çok mu gençsiniz?Bir fikir beyan etmeden niye ortalık geriliyor ?
Aslında birşey söylemem gerekmiyor.
Artık kız taraflar sapsız üzüm arıyor ,ben varliğim yetiyor ortamı germek için .
Kızlar evlatsa oğlanlarda evlat
Genç kayınvalideler olayın içinde olmayı daha çok seviyor. Benimki de 47 yaşındaydı ama benim yaşım büyüktü o yüzden ben karıştırtmamıştım. Yoksa benimkinde de o potansiyel vardı
Takıldığınız şey bu muKız kardeşimin konusunu actiğim neden sadece kendi taraflı olmaları.
Oğlumla sürekli annenesini görmeye gidiyorlar.
Sizin mantiğiniza göre oğlum bana senin annenenden demeli
50yaşindayim bu olayın gençliğle ne alaka ,ilk oğlumDünürünüz kaç yaşında siz kaç yaşındasınız. Çok mu gençsiniz?
Ben seni anlıyorum ablacım,bende de 3 tane oğlan var,bizim oğlanlar da kıymetli tabii ki evlat sonuçta ama bence fazla müdahil olma.50yaşindayim bu olayın gençliğle ne alaka ,ilk oğlum
Dünürümuz 44 yaşında
Geçmiş konunuzda 15 yıllık evliyim yazmışsınız. Şimdi 28 diyosunuz?Oğlum 26 gelin kızımız 22
28 yıllık evliyim
Elbette karakter meselesi. Ama siz doğru davrandığınızda bile karşınızda bir yamuk olabiliyor. Verici ve yapıcı olunca karşınızdaki insan da size göre şekil almıyor ki,keşke alsa. Kimseyi değiştiremeyiz. Yapıp edip de kötü olacağıma hiç yapmayıp kötü olurum. Oğlumu okuturum,iş sahibi olur,kendi birikimiyle ne zaman evlenebilirse o zaman evlensin. Anlaşacağı kızı da göreyim, bakayım görgüsü bilgisi ne düzeyde, ikisini desteklerim ama önce kendi çabalarını görmem lazım. Yok öyle bedavadan anam beni evlendirsin. Ben kendim evlendim,her bir iğneme dahi sonsuz kıymet veririm,binbir emekle aldık yaptık. Ben sihirli değnekli bir melek değilim,ben yapabildiysem herkes yapabilir. Kendi emekleriyle evlenselerdi 3 ay önceden ev tutmak olmaz,daha erken tutulsun demezlerdi misal bu konudaki kız ailesi gibi.Ben artık bu işin karakter meselesi olduğuna inanıyorum.
Ev geldi diye hergün şükür duası eden de var, tabi ki vermek zorunda diye burun kıvıran da.
Hangisi olduğunu anlamak zor değil, genel olarak yaşama şükrederen etrafına yardım etmeye çalışan insanlar teşekkür ederken, havalı tiplere hiç yaranılmıyor.
Allahim bizede böyle dertler nasip et :')Merhaba cok düşündüm yazsam mi diye.
Oğlum be gelin hanım 3 yıl birliktelikten sonra 10 ay önce nişanlandılar.
Iyi hoş ,sakin sessiz,mütavazi,yaşina göre olgun ve cok saygili kizimiz.
Nerde nasil davranmasini bilen.
Nişanimizda çok güzel oldu.
Iki genc beraber coğu işlerini kendi halletiler.
yavaş yavaş yanliş anlaşilmalar başladi .Biz öyle adetlere geneklere önem veren değiliz ,düşüncemiz yeterki çocuklar mutlu huzurlu olsun.
Şimdi nikah tarihini kina düğün haftazasinin ortasina yerleştirmek istemişler,oģlumdan öğrendim.
kizimizla mutfaktayken önce bir fikrini alayim sonra annesine sorarim diye düşündüm.
Nikah tarihini bir kaç hafta önce olmazmi diye,oda annenem tarilde,öncesindende annem babam tatilde dedi .
Durum öyle olunca tarih 3ay önceye geliyordu,bizim icin sorun değil .
Sonra oğlum ve nişanlisi bu konu üzerine baya tartişmişlar.
Oğlum bana tarih kalacak dedi ve annesini ara dedi .
Actim telefonu cocuklar tarihe karar vermişler dedim ,neyse bende stres olmasin diye biraz daha erken yapilsaydi dedim .
Kadin "asla olmaz,biz istemiyoruz 3 ay önce ".
Baya sert konuştu
beraber ev konusunuda konuşalim dedi .Daha 9ay var düğüne konuşalimda ,bence tutulmasi için erken ,malum ev kiralari ucuk fiyatta.
3-4ay öncesi makul dedim,kizin annesi mobilyalar yetişmez dedi.yetişir niye yetişmesin yoksa bir iki hafta bir koltuk takimi gelmeden idare ederler dedim.
Oģlum ve nişanlinin arasinda zaten tartişmalar varmiş bu da üstüne taşiran damla olmuş.
konuşmaya gittik soğuk karşilandik
Kizimiz evde yoktu ,oğluma kirgin olduğu için ,gitmiş evden .
Cerezleri tepsiyle masanin üstüne biraktilar,dağitma felan yok .
Oģlumun kv bana ,kizimi mutfağa cekip soramazsin ben varken dedi.Bende kiziniz yetişkin biri olduğu icin fikrimi söyledim dedim.
Sonra oğlumu ilişkileri üzerine sorgu altina aldi.
"Sen şimdiden kizima nasil para harcadiğina karişamazsin .
Ve demek oluyor aile icinde üc tane hesap oluşturmak.Sen kizimla ayni yatağa gireceksin ama üctane para hesabi olacak.
Kizim istediği gibi para harcar.
Yoksa sen ona harclik verme niyetindemisin?
Biz para harcamayi seviyoruz onun içinde calişiyoruz " dedi.
Bende bağzi seyler eşler arasinda özel olduğunu ve karişmamiz gerektiğini söyledim.kizim evlensede karişirim,kizim benim dedi.
Oğluma döndü ,kizimin herşiyini biz üstleneceğimiz parasini istediği gibi harcar ama düğünü sen yalniz yapacağin icin dikkat ediyorsun değilmi dedi.
Orda bize laf cakti güya biz ilgisiz anne babayiz oğullarinin düğününü evini kurmayan .
Gelin hanim geldi sonra surat beş kariş aşağida ,oğlum ve biz herşeyi olumlu düşünerek alttan aldik .Oğlum sorunlari sakince anlatti .
Iki gün sonra annesiyle konuşmak icin buluştum ,bizi öyle yadirgamasi zoruma gitmişti.Biz sorumsuz aile değiliz elbette yeri geldimi bizde destek oluruz .
Oğlum 26yaşinda 4 yldir mesleği elinde,evimizde beraber yaşiyoruz ,hiçbir zaman ondan para istemedik .Yani eve katkisi yok .
Kiz yüksüğü cikartmiş ben böyle devam istemiyorum demiş.Bu zamana kadar ben arkasindan koştum birazda o koşsun demiş.
Aşktan gözü kör oğlum kendini ve bizi okadar ezdiriyorki ...
Arkasinda hemde nasil koşuyor
Herşeyi alttan aldim sustum çünkü birsey söylesem oğlum beni suclayacak .
Sen bozdun diyecek.
Aile bizide oğlumuda düşünmüyor,düşündükleri sadece para .
Coğu seyi gösteriş icin istiyorlar.Ev haftalar önce döşenmiş olacakmiş akrabalari ile ceyizleri yerleştireceklermiş
Orda gelin damat yaşamadan önce akraba ağirlanacakmiiş.Tabii herşey dört dörtlük olmali lüks olmali.
Adetleriymiş,nikahta onlarda üçgün önce yapilirmiş adetleriymiş.
Dünya adetlerinden içeliğinden nezakinden haberleri yok .
Kiz kardeşim tanişmada hamileydi bizimle gelmişti,nişanda ordaydi,ziyaretlerde beraberdi Doğum yapti kimse hayirli olsun demedi ,bebek görmeye gelmedi.
Cocuk 6aylik oldu beraber oturduk yüzleri bile kizarmadi.
Aile bana göre cok bencil ,sadece hep almak isteyenlerden.
Annenesi ilkkez gelirken iki tane havlu getirmiş , böyle komşuma bile utanirim gitmeye.
Yanliş anlamayin yok olmadiğindan değil ,değer vermediklerin den
Ben artik soğudum.kendimi yeterlice ezdirdim ,oğlum elimi kolumu bağliyor .
Nasil davranmaliyim ,ne yapmaliyim
Oğullarda evlatsa gelininizin annesi kızının isteklerine saygı duyup onun isteklerini diretiyorsa sizde oğlunuzun istekleri olmaz ise diretirsiniz. Oğlunuz ile gelininiz hemfikir ve kendileri karar vermiş, gelinin annesi onları haklı buluyor diye rahatsız olan sizsiniz. Lütfen oğlunuzu kaybediyor gibi düşünmeyin genelde erkek anneleri böyle kaprisler yaşar ve gelinin anneye yakın olacağını düşünerek ördüğü duvarlar yüzünden oğlunu da gelinini de uzaklaştırır. Ben evliyim ve kayınvalidem oğlunun bana düşkünlüğünü bilir ama kaprisi yoktur memnun bu durumdan bende her ikisine eşit gider eşit sayarım, annemde kayınvalidemi ihmal etmemem gerektiğini her fırsatta belirtir. Aynı zamanda annem erkek annesidir abim ve yengemde kendi annesinden çok anneme gelir yeğenlerim teyzesinden çok bana (halasına) ve diğer abime (amcasına) düşkündür inanın bu kalıplar gerçek değil lütfen sadece hoşgörü ve iyilikle yaklaşın yeterli.Bir fikir beyan etmeden niye ortalık geriliyor ?
Aslında birşey söylemem gerekmiyor.
Artık kız taraflar sapsız üzüm arıyor ,ben varliğim yetiyor ortamı germek için .
Kızlar evlatsa oğlanlarda evlat
Konu sahibi ben hepsini okumadım yorumların.Şunu sormak istiyorum sizin maddi olarak bir katkınız olacak mı?Düğün,altın,ev eşyası…Herşeyi kendi yapıyorlarsa ben hiç bir şeye karışmazdım.İster 3 sene öncesinden tutsunlar evi ister 3 ay.50yaşindayim bu olayın gençliğle ne alaka ,ilk oğlum
Dünürümuz 44 yaşında
Yazımda gelinlerin elini taşın altına koymaması gerektiğini savunduğumu nereden çıkardınız anlamadım. Kendi düğünümde de iğneden ipliğe her masrafı yarı yarıya yapmış bir insan olarak öncelikle bana ters zaten bu durum.Poncik gelinler de bir zahmet elini tasin altina koysun o zaman. Niye erkek tarafindan hersey bekleniyor ki. Yok su alinmadi, yok su takilmadi. Ev kac ay evvelden tutulsun. Dolap icin kavga cikartan kadinlar var sonradan görme olduklari icin. Babalarinin evinde görmediklerini erkek tarafa yüklemeye merakli cok kizlarimiz var "hayatda bir kere" olucak diye. Erkek tarafi da kendini enayi konumuna koydurmamali. Herkes asıl karakterini bu sürecte gösteriyor, ama herkes "dügün stresindendir" diye gecistiriyor. Konu sahibi gencleri biraksa bile gelin adayin annesinin buna niyetinin hiiic olmadigini zaten göstermis. Her kavgada ve tartismada ortaya atlayacak
Boyle mutlu bir evlilik olmaz karanlık görünüyor. Kızın annesi olaylara çok müdahil olmus hemde saygısızca. Annenin damadı olacak insana kızına verilecek para konularıni açması çok çirkin. 3,4 ay önce ev tutulması makul. Nikahta 3 gün önce olacağına düğünde olsa insan daha az yorulur zaten stresli işler. Bunlardan mutlu bi çift olmaz. Fragman herseyi gösteriyor zaten. Aileler çiftlere bukadar müdahil olmamali. Bende evlendim 10 sene oldu. Annem agizni açıp tek olumsuz bisey söylemedi. Hersey seviyeli gelişti. Şukadar altın takın falan diyenlerde var bunlarda yakışıksız. Durumları neyi gerektirrse herkes onu yapar. Velhasıl oglunuzla açık açık konuşun, mutlu olacaklarını düşünmüyorum. Kızda böyle anne varken. Gelin de çok kaprisli ve her olanı annesine anlatır. Anne surekli olayların içinde olur , kiz anneyi köşeye atıp kocasının ağzının içine bakmaz . Bakti olmuyor evlensede kiz bosanir ,oglunuzu birakir . Tabi hepsi tahmin ama anlattiklarinizdan yola çıkıp yorumluyorumMerhaba cok düşündüm yazsam mi diye.
yavaş yavaş yanliş anlaşilmalar başladi .Biz öyle adetlere geneklere önem veren değiliz ,düşüncemiz yeterki çocuklar mutlu huzurlu olsun.
Şimdi nikah tarihini kina düğün haftazasinin ortasina yerleştirmek istemişler,oģlumdan öğrendim.
kizimizla mutfaktayken önce bir fikrini alayim sonra annesine sorarim diye düşündüm.
Nikah tarihini bir kaç hafta önce olmazmi diye,oda annenem tarilde,öncesindende annem babam tatilde dedi .
Actim telefonu cocuklar tarihe karar vermişler dedim ,neyse bende stres olmasin diye biraz daha erken yapilsaydi dedim .
Baya sert konuştu
beraber ev konusunuda konuşalim dedi .Daha 9ay var düğüne konuşalimda ,bence tutulmasi için erken ,malum ev kiralari ucuk fiyatta.
3-4ay öncesi makul dedim,kizin annesi mobilyalar yetişmez dedi.yetişir niye yetişmesin yoksa bir iki hafta bir koltuk takimi gelmeden idare ederler dedim.
Oģlum ve nişanlinin arasinda zaten tartişmalar varmiş bu da üstüne taşiran damla olmuş.
Oģlumun kv bana ,kizimi mutfağa cekip soramazsin ben varken dedi.Bende kiziniz yetişkin biri olduğu icin fikrimi söyledim dedim.
Ve demek oluyor aile icinde üc tane hesap oluşturmak.Sen kizimla ayni yatağa gireceksin ama üctane para hesabi olacak.
Bende bağzi seyler eşler arasinda özel olduğunu ve karişmamiz gerektiğini söyledim.kizim evlensede karişirim,kizim benim dedi.
Oğluma döndü ,kizimin herşiyini biz üstleneceğimiz parasini istediği gibi harcar ama düğünü sen yalniz yapacağin icin dikkat ediyorsun değilmi dedi.
Orda bize laf cakti güya biz ilgisiz anne babayiz oğullarinin düğününü evini kurmayan .
Gelin hanim geldi sonra surat beş kariş aşağida ,oğlum ve biz herşeyi olumlu düşünerek alttan aldik .Oğlum sorunlari sakince anlatti .
Iki gün sonra annesiyle konuşmak icin buluştum ,bizi öyle yadirgamasi zoruma gitmişti.Biz sorumsuz aile değiliz elbette yeri geldimi bizde destek oluruz .
Oğlum 26yaşinda 4 yldir mesleği elinde,evimizde beraber yaşiyoruz ,hiçbir zaman ondan para istemedik .Yani eve katkisi yok .
Kiz yüksüğü cikartmiş ben böyle devam istemiyorum demiş.Bu zamana kadar ben arkasindan koştum birazda o koşsun demiş.
Sen bozdun diyecek.
Coğu seyi gösteriş icin istiyorlar.Ev haftalar önce döşenmiş olacakmiş akrabalari ile ceyizleri yerleştireceklermiş
Orda gelin damat yaşamadan önce akraba ağirlanacakmiiş.Tabii herşey dört dörtlük olmali lüks olmali.
Kiz kardeşim tanişmada hamileydi bizimle gelmişti,nişanda ordaydi,ziyaretlerde beraberdi Doğum yapti kimse hayirli olsun demedi ,bebek görmeye gelmedi.
Annenesi ilkkez gelirken iki tane havlu getirmiş , böyle komşuma bile utanirim gitmeye.
Ben sizi hakli buldum.yani para olmasada bazi adetler bilinmeli bence.bunlarda nezaket yok. Oglunuz dediginiz gibi en ufak seyde sizi suclayacaktir karismayin.ama elinizdeki vari yoguda harcamayin benden soylemesi basimiza geldi.heleki sakin oturdugunuz ev filan varsa sakin oglunuzun ustune vermeyin.Merhaba cok düşündüm yazsam mi diye.
Baya sert konuştu
Sen bozdun diyecek.
Tam benim düşüncelerimi anlatmışsiniz.Elbette karakter meselesi. Ama siz doğru davrandığınızda bile karşınızda bir yamuk olabiliyor. Verici ve yapıcı olunca karşınızdaki insan da size göre şekil almıyor ki,keşke alsa. Kimseyi değiştiremeyiz. Yapıp edip de kötü olacağıma hiç yapmayıp kötü olurum. Oğlumu okuturum,iş sahibi olur,kendi birikimiyle ne zaman evlenebilirse o zaman evlensin. Anlaşacağı kızı da göreyim, bakayım görgüsü bilgisi ne düzeyde, ikisini desteklerim ama önce kendi çabalarını görmem lazım. Yok öyle bedavadan anam beni evlendirsin. Ben kendim evlendim,her bir iğneme dahi sonsuz kıymet veririm,binbir emekle aldık yaptık. Ben sihirli değnekli bir melek değilim,ben yapabildiysem herkes yapabilir. Kendi emekleriyle evlenselerdi 3 ay önceden ev tutmak olmaz,daha erken tutulsun demezlerdi misal bu konudaki kız ailesi gibi.