Kukla Gibi Yönetiliyoruz.

sizin için demiyorum ama şöyle bir gerçek varki erkek ailelerinin benim aldığım evde oturuyor benim dediğimi yapacaklar mantığı tamamen cahillik ve çocukluk evet
yahu iki yetişkin insan evleniyor ayrı bir dünyaya giriyor bi durun durduğunuz yerde . ama yok illaki huzursuzluk çıkaracak kardeşini kıskanan çocuklar gibi ....
illaki ev verince veya yardım edince o evlilikte karı koca üzerinde söz sahibi mi olmalı .
bu hesaba göre kız ailesi de söz sahibi olması gerekiyor sonuçta evlenirken maddi olarak onlarda bişeyler veriyor...
bu hırs görgü terbiye vs neyse ego tatmininden başka bişey değil....
sizin durumunuz bir nebze iyi biliyor musunuz. evet size zor geliyor çünkü zor bir durum ama şöyle söyleyeyim
oğlunun çok afedersi çü**** nün hesabına bile karışan kv ler var. oğlunun karısına nasıl yaklaşacağından tut ne yapacağını neye evet neye hayır diyeceğini, eşiyle ve eşinin ailesiyle nasıl iletişim kuracağına varasıya karışan bir kv.
misal ben
ha bana şöyle dillere destan bir düğün ve evlilik yapsaydılar evimi döşeseydiler belki bunun için karışılıyor derdim.
düğünümü ben yaptım (ev alırken yardım edelim size dediler düğünü eşimle ikimiz yaptık)
ev alındı 30 bin para verdiler ama kv evi kendi üzerine yaptırdı (itirazlarıma rağmen beni dinlemedi)
evim diyemem haftanın 7 günü ordayız kayınpeder oğlumuzu bizden uzaklaşktırıyorsunuz diye ağlıyor evet bildiğiniz ağlıyor(bekarken küfürler havada evden kovmalar falan evlenip eşininn koynuna girince pek kıymete bindi herhalde )
gezip tozmadan harcamadan tutta cinsel hayatımıza varasıya karışırlar....(başlı başına bir konu ) ki eşimde sıfır etkisiz eleman hop noluyoruz demez..

kendi göbeğini kendin kesecksin gerekirse.....birşey dediklerinde cevabını vereceksin.hayır diyeceksin kullanacaksın bol bol, onlar seni takmıyor mu sende takma ...
o bulaşık muhabbetinde şu kafa yapımla ben olsam cevap verirdim .ayy baba bulaşık temizlik kadın işi elinin hamuruyla karışma bizim işimize lütfen der geçerdim
eğer oradan gidemeyecekseniz savaşacaksınız mücadele edeceksiniz .
sınırlarınızı sert çizeceksiniz...
cevaplarını vereceksiniz. bakın cevap verince belki üzüleck kırılacak ama olması gereken bu....
dişini göstereceksin nokta
kötü gelin olmak pahasına ..

İyiki uzaktayiz sukrettim senin derdini okuyunca nedir arkadaş bu ya .

Tamamda birde arkdasina sor karismasalar bile batar yinede zor ya herseyini etkiler insanin hele ayni evde hic düsünemyorum. Esinle bir bas basa sofraya oturamazsin giyimine hep dikkat edecen .evine ailen dahil zirt pirt gelmezler cekinirler herseyi cinseligi bile etkiler bu durum. Kimse beni yanlis anlamazsin huruz istiyen evinj ayricak munkunsede yakin oturmicak.

Hayırdan anlamıyorlar demek ki. Peki eşin ne düşünüyor? Eşine kesin çizgilerini çekersen, ben bu şekilde yönetilmek istemiyorum şu konulardan rahatsızım hayır diyorum ama anlamıyorlar ben bunu kabul edemem diye. Sen el bebek gül bebek büyü, sonra gel hayatına sonradan giren insanların kuklası ol. Neden kv nin misafiri geldi diye. Allah yardımcın olsun

Herseyi anldimda sizin cinsel haysiniza nasil karisiyorlar ve esiniz bz durumda susuyor ....

Evlilik savasmak degil ailesiyle niye savasayim bana ayri ev sunamayan adamla evlenmezdim ztn. Isim yok en güzel yillarimi kavga gürültüyle gecircem.... ne demek cinsel hayatiniza karisiyor buyursun aranizda yatsaydilar tövbe yarabbim.

Inanin koacalarda bitiyor benim kvdemde cok ugrasmak istedi ama benim kocam ne yapti ailesine gitmedi ki ben gitne demedim hic bir zaman baktiki kv oglum uzaklasiyor degisti. Is eşlerde bitiyor hic ezdirmedi beni ki bende agzimi acarim her zaman. Siz nasilsaniz onlarda ona göre davanirlar. Susarsan cekersin...

ya tabiki orası oyle bunun hatta en büyük savunucusu benımdır burada:)
ben sadece örnek verdım

benım kaynanam hatta alttan alttan '' doğulular ne güzel gelip 3 ay 4 ay kalıyorlar cocuklarında yapıyorlar bidonlara peynir, yağ,bal taşıyıp kışı beraber geçiriyorlar , benım cocuklarım uzakta olsa yalnız bırakmam kalırım gelmısken '' diye özenip sırıtarak anlatan bi insan
o öle dedikçe allah korumus o zaman bizi uzak değiliz diyourum suratına ne yapayım sinir ediyor

dediğim gibi görgülü olan cocugu da olsa bi durum olmadıkca cocugunun evınde aylarca kalmaz
görgüsüz olan yakından da karısır uzaktan da karısır işte
ama tabiki de en iyisi uzak olmak

insallah konu sahıbıne allah bı kapı acar
bizim de hiç umudumuz yoktu ev alabılır myız dıye hıc ummadıgımız yerden hatta ne oldugunu anlayamadık borcla da olsa bır gunun ıcınde ev sahıbı olduk

Evlilik savasmak degil ailesiyle niye savasayim bana ayri ev sunamayan adamla evlenmezdim ztn. Isim yok en güzel yillarimi kavga gürültüyle gecircem.... ne demek cinsel hayatiniza karisiyor buyursun aranizda yatsaydilar tövbe yarabbim.
cesareti olsa onuda yapacak zaten :)
o gençliğinde sabaha kadar örgü örermiş gece sabaha kadar çamaşır yaparmış
utanmasa kalk oğlumun yanından ben yatacağım da derdi diye düşünüyorum....
ben yokken heves edip benim yatağıma uzanan bir kaynanam var....çünkü

ama benim düzenim bu ben mücadele etmek istiyorum. eşimi seviyorum .eşimi seviyorum diye onların her yaptığına tamam annecim yap annecim de DEMEYECEĞİME göre tabiki mücadele edeceğim...
onların psikolojik sorunları var diye neden eşime zarar vereyim.adam zaten onlardan çekmiş yıllarca...

Inanin karekter meselesi bana a dan z dugun yemekli taki vs hersey yapildi ama kvdem cahil ben bunu bastan fa
Rk ettim ve meseafemi koydum. Esimde annesini huyunu bilyior sonunda gitmedi cookkk nadir gitti ne olfu
Dogulular beraber kalip cocuklarinida li yaöiyorlar allahim güldürdun beni kvdeye bak. Ya yan odada kv kayinpeder yatarken o isi nasil yapiyorlar anlamis degilim ztn. Ne tuhaf kvden varmis☺☺☺

R Rabia811 nedense senin yorumların bana garip geliyor anlamakta zorlanıyorum desem yeridir.
Tepkilerin ve cevapların çok sert.
Senin eşin bizimkiler gibi olmayabilir,
Sen bir yolunu bulup evinide ayırmış olabilirsin,
Kv yada kp bizimkiler gibi olmayabilir.
Senin eşin dişini gösterebilir bizimkiler gösteremediği için iş başa düşüyor.
Evlenmeden önce nişanlıyken bukadar içlerinde olmadığım için kestiremedim nasıl davranacaklarını.
Bana ev alamayacak bir adamla da evlenmemezlik yapmazdım, bir ev için evlenmemek senin tercihin.
Gördüğün gibi senin benim diğerlerinin hayatları aileleri çok farklı.
Kendi üzerinden yorumlamamanı tavsiye ederim olayları.

Ozqma
Aslinda garip olan sensin yil olmuş 2015 yok kvdem beni suraya yollamiyor yok kpeder suraya karisiyor.. sen ve senin gibi bayanlar. Sen hem burda konu acip güya care ariyormusun gibi yaziyorsun ama aslinda aramiyorsun sadece zizlanmaya yer ariyorsun.istedigin cvp alamayincada tuhaf oluyoruz☺☺☺☺ hepsi kendi sucun bende nisanlimda ic ice degildim evlilkk öncesi ama biraz inan bilgin varsa neyin ne oldu anlasiliyor ztn... ozaman acmayin agzinizi böyle devam edin madem verilen cvp lar tuhaf. Verdigim cvplar tuhaf degil sizin yetiskin oldugunuz halde 5 yasinda cocuk gibi müdahale edilmesi tuhaf ve buna katlanmaniz daha da tuhaf..... kocanda iş yok burda istedigin kadar konu ac sen evdekini düzeltemeg calis is orda biter bizde degil ve tabili kendinde.... esin koca degil hala cocuk muamelesi görüyor o evde oturdugunuz sürece düzelmez bu. Bir erkek evini ayiramiyorsa kirasini evine bakaniyorsa evet evlenmem cünki ill yillarimda böyle seyler yasamak istemezdim. Bunuda unutma sen kendim sectin bu hayati kimse seni zorlamadi herkes sectiginide yaşar ... istedigin kadar sizlan burda birsey degimez senin ve esinin kafasi degismedikten sonra. Erkek olup bir babasina karsi desin hop sen benim karima karisamazsn diye bak neler oluyor... madem kira ödemeyi gözün kesmiyor cekecen care yok.

Bir ev icin evlenmem demedim hic bir zaman kiraya cikarim 1 odada olsa benim olur dedim konuyu baska yerkere cekme. Sen bu kafayla kukla olmays devam ederdin hic kusurs bakma cocuk gibisin

Eşiniz ne diyor tüm bu olanlara?
Yapılanlara karşılık olarak genelde susar ailesine karşı. Cevap yada tepki vermeyi saygısızlık gibi görüyor.
Babası birşeye karıştığın da ' boşver takma he de geç diyor, bilmiyormusun babamı' diyor.
Taşınma konusunu dile getirdiğimizde 'emin ol senden daha fazla istiyorum' diyor ama bütçe olarak şuan biraz zor. Belki 1 sene sonra gibi olabilir.
Bende gerektiğinde cevap veriyorum gerek ciddi gerekse şakayla karışık. Ama nedense ya anlamıyorlar yada anlamak istemeyip tekrar aynı olaylar oluyor.
Eşimede sürekli aa bak seninkiler şöyle yada böyle diyip dolduruşa getirmenin de anlamı yok ama eşimde sanırım böyle devam ettikçe kötü gelin olucam ben zamanla.
Eşim normaldede sessiz sakin saygılıdır herkeze karşı. ama bu gibi durumlarda konuşsa keşke biraz..

Birazda yetisme tarzindan olabilir zor gelebilir ama cogu seylerde cok asiri bi karisma gormedim tabiki yemek yeniliyorsa orasi toplanmadan çıkılmaz benim bildigim budur diger mevlut konusunda da kp sizin giderseniz diye oyle demiş olabilir diger gezme konusundada fazla karistigi soylenilemez zaten gayet guzel geziyormussunuz siz kv kp gormemissiniz iki laf soyleyecekler mi ogullarina gelinine

Bende sizin gibi bu tür olayları yaşıyorum ve hala aynı değiştiremezsiniz huyları bu böyle gider. kafaya takmamaya çalışıyorum.eşinizle paylaşın çözüm yolu bulursa o bulur. ALLAH yardımcınız olsun.

Yemek yenen sofradan kalktım ve hala daha yemek yiyorlardı nasıl toplayabilirm?
Mevlut konusunda ben zaten kısmetse gidicem demişim, okadar insanın içinde 'gidicek tabi napçak gitmeyip' demesi gerçekten iyi niyetlimi?
Gezme konusunda her defasında 'ne çok geziyorsunuz' lafını işitmek sizi rahatsız etmezmi?
Tabiki gelinine oğluna 2 laf edebilirler ama mudahaleli değil.
Ben kendi ailemden damatlarına değil, bana bile bu şekilde davrandıklarını görmedim ne evliliğimde nede bekar hayatımda.
Anlayışlı olmak, yada herşeye karışmamak mudahale etmemek bukadar zormu gerçekten?
Anlayışlı olmak isteyen olabiliyor halbuki..

her denileni yaparsan, takarsan böyle hayat geçmez
sağır ol
kimin ne diyeceğine bakmayın dert etmeyin kendinize
zamanla öğrenecekler, bu şekilde her denileni yaparsanız onlarda emir vermeye devam ederler
zamanla azaltın

Bak demek ki cözüm aramiyorsun büyük evde oturcagina 1 odada otur huzurun olsun dedim... sizin yasadiginiz evlilik degil stressten baska birsey degl cocul gibi idare ediliyorsunuz ve esiniz asla dgismez o onun yapisi ve sizin kadar rahatsiz olmuyor istedigini desin rahatsiz olsa agzini acar. Ozaman sen acacan agzini kapini kapatacan kayinbabam birdey deyince benim kocam var sen kendi karina kariş de bak neler
Agzini acacan kayinpederin senin gezmebe karisamaz bukadar net. Istedgin kadar kiz cvplarima cocukmusun sen???? Kocan degil o senin.. inan kocanda hic iş yok. 1 odada li ev tutarim ama huzurum olur. Sana birsey söyliyeyim mi 3 sene sonrada o evde yasiyacaksin cocugunda orda olacak sen inan bana hep ayni şeyler cünku dişli değilsin ne sen ne de kocan. Bana kpder bunu dese öyle bir cvp alirdiki birdaha asla karisamazdi. Bu saygisizliklada alakasi yok sana karsi hic saygilari yok cünki. Senin özel hayatina müdahale edemezler.. bu adami koca diye koynuna sokuyorsun daha annesine babasina cvp vermemiyor. Diyorum ya yil olmus 2015 konuya bak şaka gibi.hic mi gururunuz yok o kocanin hic mi gururu yok. Oldu olacak kpederle yaşa kocan annesine yerlesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…