- 12 Haziran 2013
- 1.238
- 1.191
- 133
- Konu Sahibi Pokahontass
-
Yok yeme içme olayını daha evlendiğim gün ayırdım ben.Ne desem bilemedim.
Yakın oturunca mutlaka bir beklenti doğar da sizinkiler beklentiniz dibine vurmuşlar veya siz çok ayak uydurmuşsunuz.
Geri çevirmiyor musunuz hiç?
Yeme içme bir mi?
İzin gününüzü veya işinizi bölüp tam itaatle yemek yemeye gitmeniz garip geldi.
Boşver modunda. Ama bazen istemeyerekte olsa yapıyoruz.
baştan desenegerçi bn şehir değiştirdim belki ondan
İki kuruş kira dediğiniz 650-750 tl kiralar bundan haberiniz varmı ?Inan genc kizlari anlamiyorum evlenmek icin her durumu kabul ediyorsunuz ayni ev alt üst ha ayni evin icinde yaşamsiniz fark yok özel hayat 0. Bunlar baştan bilinen şeyler zaten. 2 kuruş kira vermek istemeyen adamla evlenmeyin... ordan taşinmadan size huzur yok bukadar net. Ne esinizin ailesinin nede sizib ailenizin size karişmaya hakki var siz kari kocasiniz. ...
Eşinizin işine öyle geliyor resmen göz göre göre birikim yapmak icin sizi ailesine ezdiriyor ve kusura bakamayin pısırığın teki huyunu bilmiyormusun deyip işin iconden cikiyor. Sende mutsuzsun niye takmiyor?3 milyarla en kral daireyi kiralarsin sacma.... tavrini koy sen böyle devam edersen birdaha o evden cikamazsin ztnİnanın okadar istiyorum ki başka yere taşınmayı, ama yaşadığım yerde evler nereden baksanız 200 milyardan başlıyor ve eve giren aylık para 3milyar. Hadi birikim olarak 40 milyar kadar var ama kesinlik yetmez bu para.
Eşim birşey demiyormu diye soruyorsunuz, malesef tepki gösteremiyor. Çünkü eşime göre birşey söylemek 'saygısızlık' olarak nitelendiriyor.
Halbuki bunun saygısızlıkla alakası yok. 1,5 senede daha 1 kere benim ailem illa geliceksiniz bunu şunu yapıcaz dememiştir. Demezler çünkü. 1 hafta öncesinden arayıp annem haftasonuna planınız varmı yoksa bunu yapalım diye düşündük der çok samimi söylüyorum.
Eşimde de hatanın bir payı var. Beni kendini ailemizi savunamaması.
Yada bu tur mudahalelerde ufakta olsa birşeyleri ima eder gibi konuşsa belkide kp yada kv bunu anlayıp bunu devam ettirmezlerdi.
Eşime bazı konularda baban bak böyle diyor dediğimde ' Bilmiyomusun babamın huyu bu' cevabından ayrıca usandım zaten.
İyide herkez huyunu ortaya koyarsa nasıl anlaşıcaz? Benim huyumda baskıdan mudahaleden nefret etmem ve bana bir konuda baskı yapıldıgına inadına zıddını yapmak. Bende böyle karşılık versem ne olucak ?
Evet 3 milyar gelirimiz var ama kredimiz, faturalar, yemegimiz devlet tarafından karşılanmıyor..3 milyar gelırınız var ve ayrı eve çıkamıyorsunuz komık doğrusu herkes askerı ücretle kirada yaşıyor
3 bin gelirim var diyorsun 650tl de mutlugun icin ver... ztn bastan kendiniz boyle dusunduguz icin su an bu durumdasin. Alti üstlü ayni ev gibi fark yok bir yatmadan yatmaya evine. Sen onlarin evinde oturuyorsun onlarin istedigini yapmak zorundasin böyle düsünen aileler cok .... takir diye kirami veririm ama huzurum olur. Konular hep ayni kim alti üstlü oturmusta kv desi karismamis?binde birdir böylesiİki kuruş kira dediğiniz 650-750 tl kiralar bundan haberiniz varmı ?
Evet bunu bile bile kabul ettim altlı üstlü oturmayı ama kendi himayeleri altına alacaklarını düşünemedim.
Kendi ailemden gördüğüm gibi olur sandım. Hata ettim.
İki kuruş kira dediğiniz 650-750 tl kiralar bundan haberiniz varmı ?
Evet bunu bile bile kabul ettim altlı üstlü oturmayı ama kendi himayeleri altına alacaklarını düşünemedim.
Kendi ailemden gördüğüm gibi olur sandım. Hata ettim.
Kimseninki devletten karşilanmiyor hepimiz ödüyoruz ozaman cekmege devam et burda cözüm arama madem verilen cvplari begenmiyordun kukla hayatini devam yaşa...Evet 3 milyar gelirimiz var ama kredimiz, faturalar, yemegimiz devlet tarafından karşılanmıyor..
Hakkınızı helal edin arkadaşlar zamanınızdan alıyorum biraz uzun bir konu oldu ama çok bunaldım artık kime anlatsam bilemedim.
1,5 seneyi geçti evliliğim.
Eşimle Allah'a şükür hiçbir problemim yok.
Problem ailesi.
Ben gerçekten çok rahat bir ailede büyüdüm. Annem ve babamla aramda 20 yaş var ve bu yüzden bu zamana da kadar anne babadan ziyade hep arkadaş gibi konuşup dertleştik. Bir sorun olduğunda saygı çerçevesini aşmadan babamla tartışmalarımızda oldu. Babam asla ben babayım benim dediğim olacak demedi. Kim hatalıysa tartışarak karar veriyorduk.
Evledikten sonra benim için çok başka bir dünya başladı.
Sıkı bir yönetim, illa kendi istedikleri olacak bir hayat, ne yapacağımıza biz değilde ailesinin karar verdiği bir hayat.
İlk 3 4 ayımı neredeyse sürekli ağlayarak geçirdim.
Eşim vardiyalı çalıştığı için, kız arkadaşlarıma eşim gececi olduğu zamanlar vakit ayırıyorum.
Dışarıya çıkıyorum akşam 7 olunca kv arayıp babanlar gelecek nerede kaldın diye eve çağırıyor
Birşey alıp edicez zaten ne kadara maaş alıyorsunuz ne ödemesi yapacaksınız deniyor.
Misafirliğe gidecekler, Hafta sonu işiniz planınız varmı diye sorulmadan, 'Gidilecek' deniyor.
Kp pazar günü akşam yemeği için pideciye götürecekmiş '5te evde olun' diyor bize, gezmemizi yarıda bırakıp geliyoruz.
Kp pazar günü mangal yakılacak, erken eve gelin mangalı yakın diyor.
Yemek yiyip tekrardan dışarıya çıkıcaksak sofrayı toplamadan çıkma durumunda kalıyorum, kp şakayla karışık bak toplamadan kaçıyo diyo yüzüme.
Şuan arabamızı değiştirmek istiyoruz, ama neymiş bu arabanın borcu bitmeden değiştiremezmişiz.
Dedeler geçen hafta yazlıktan döndüler, 1 hafta kadr burda kalıcaklardı. (3katlı ev 1.kat babaanne, 2.kat kv. 3.kat biz)
Bi gece arkadaşlardan dönerden kp kapıya çıktı nereden geliyosunuz diye sordu arkadaşlardan dedi eşim. Dedenler burda kaç gündür gidicekler artık inmediz bile hiç aşağıya dedi. Halbuki hergün işten çıkınca eşimle daha eve çıkmadan babaanneye gireriz nasılsınız diye bi yarım saat oturup çıkarız. Bunu söyledi eşim biz hergün görüşüyoruz giriyiyoruz aşağıya diye.
Ama neymiş 'olsunmuş, çaya inicekmişiz'
İyide be adam zaten benim kocam 1 hafta var 1 hafta yok. Hafta içi herkeze yetmeye çalışıyoruz, görüşmek isteyen arkadaşlarımız oluyor, onun dışında benim evde kendi işlerim oluyor. Çamaşırı ütüsü yemeği bulaşığı süpürgesi. Ben bunlarıda hafta içine yayıyorum ki en azından hafta sonu kendimize zaman ayıralım diye. Zaten hergün görüşüyorum ayarlamışım kendimi neden bize ilave yapıyorsun.
Geçen hafta mahallede uzaktan bi akrabaları vefat etti, tebareke okutuldu her akşam kv gitti ben gidemedim, işten geliyorum yemek falan derken zaten vakit yaratamadım. Başsağlığına hafta başında iş çıkışı gitmiştim zaten. Mevlute giderim diye dşündüm.
Ailecek bir yemek sırasında (dedeler amcalar) yenge bana mevlute gidecekmisin diye sordu bende 'kısmetse' dedim. Masanın bir ucunda oturan kp gidicek tabi canım dedi. Bunun üzerine bende 'gidicekmişim' dedim çünkü benim adıma karar verdiği için çok sinirlendim o an. Hemen arkasından yapıştırdı 'gidicekmiş' diye cevap verdi.
Bu en yakın bir örnekti verebileceğim hayatımıza mudahale etmeleri ve bizim adımıza karar almaları adına.
Ben çok farklı yetiştirildim heralde o yüzden kaldıramıyorum hayatıma mudahale edildiğinde.
Pazar günü arkadaşlarımız taşındığı için yardıma gitti sabahtan ve akşam 5te gel dedikleri için arkadaşları bırakıp geldik yemek için. Yemekten sonra tekrar çıkarız diye konuşmuştuk eşimle. Eve bi kaç şey vardı alınacak onun için mağaza gezmemiz gerekiyordu. Yemekten sonra çıktık gezdik akşam 9bucuk gibi sinemaya girdik, eve geldik kv gelmiş (haftasonu gezmeye gitmişti şehirdışına) dedim hadi girelim hoşgeldin vs diyelim yolculuk nasıldı gibisine. 5 10 dk oturduk. Abisi film nasıldı dedi. Kp hemen yattığı yerden 'hani siz eşya taşıcaktınız sinemayamı gittiniz'
iyide biz yalanmı söyledik onu da geçtim biz neden ne yaptığımızı sana söyleyelim yada hesap verelim ?
Hiçbirşey söylemedik 1 2 dk sonrada eve çıktık zaten.
Aile ile birlikte altlı üstlü yada yakında yamacında oturmanın gerçekten sağlıklı birşey olduğunu düşünmüyorum. Birde birlikte oturanlar var onlara ise gerçekten Allah'ım kolaylık ve sabır versin. (Geçinemeyenler)
Çok iç içe olmamaya gayret gösteriyorum, mudahale etmemeleri için. Ama bu sefer çok mu uzakta oturuyormusuz oluyor.
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali.
Çok daraldım artık gerçekten.
Aile yüzünden boşanmalar, eşle kavga etmeler sanırım bu gibi durumlardan doğuyor.
Evet 3 milyar gelirimiz var ama kredimiz, faturalar, yemegimiz devlet tarafından karşılanmıyor..
bu artisliği burdaki üyelere değil eşinize ya da ailesine gösterseniz daha iyi olacak sankiEvet 3 milyar gelirimiz var ama kredimiz, faturalar, yemegimiz devlet tarafından karşılanmıyor..
şaşırdım kusura bakma bizimde gelirimiz 3300 kiradayız ama borcumuz yok Allaha şükürEvet 3 milyar gelirimiz var ama kredimiz, faturalar, yemegimiz devlet tarafından karşılanmıyor..
ve ınan ayda kenarı 2000 tl kenarı atıyoruzşaşırdım kusura bakma bizimde gelirimiz 3300 kiradayız ama borcumuz yok Allaha şükür
Artistlik ? Böyle mi algıladınız gerçekten?bu artisliği burdaki üyelere değil eşinize ya da ailesine gösterseniz daha iyi olacak sanki
Nekadar güzel sizin adınıza sevindim. Ben ite kaka kenarıya 200 atarsam şükrediyorum.ve ınan ayda kenarı 2000 tl kenarı atıyoruzbenım yemeğimi aşımıda devlet karşılamıyor
Evet 3 milyar gelirimiz var ama kredimiz, faturalar, yemegimiz devlet tarafından karşılanmıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?