• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kukla Gibi Yönetiliyoruz.

onlar icice yasayan ve bundan memnun olan boyle alismis bi aile daha yeni evlisin sabret zamanla hersey yerine oturur, bence iyi insanlara benziyorlar sizin icin endise duyduklari icin kontrol ediyorlar kayinvaldeyi anlarimda kayinpeder biraz fazla konusuyo gibi geldi zamanla bebegin olur sen kendi islerinle ilgilenirsin biraz serbest birakirlar.

2400 nasil gifrr oluyor ozaman sen kendi dugunu kendin mi ödedin eger yaptiyyands yine suc sende ufak dugun yap eve cik burda hic konulari okumuyormusub alti üstlü oturanlarin. Ama en bastaki suc sende agzini acmadigin icin ve kocanda ailesne sinir komymadigi icin o yüzden cözüm arama sen kendinde biliyorsn sordugun sorunun cvplarini....

Kira ödemeden nasil 2400 gidrr oluyor millet 2binden aile gecindirip kira ödüyor sat arabani ozaman senin cikasin yokki ordan☺☺sen hem bedava oturayim ama bamada karişmssin istiyorsun yok öyle bir kv kayinbaba unut o hayalleri o evde durdugun sürece ya agzinizi acip söylersiniz yada susup cekersiniz

Uslubunuz gerçekten hiç hoş değil, canı sıkkın bunalmış birine iyi gelmekten ziyade itici cevaplarınız var.
Ama yinede cevap verme gereği duyuyorum.
Sizin sandığınız gibi armut piş ağzıma düş olayı değil. Siz kaçıp kurtulmuş olabilirsiniz, millet 2000 liraya ev geçindiriyor olabilir ama ben geçindiremiyorum yettiremiyorum. Bunu sorgulamak sizemi düşüyor?
Tek tek yazmalımıyım nasıl 2400 gider olduğunu?
Düğünümü kimin yaptığını, yada geçmişe dönüp keşke küçük düğünmü yapsaydım demeliyim? Yada nereden biliyorsun düğün yaptığımı belki nikahtan evlendim ?
Yani bu kadar derin yargılayamazsın insanları.
Kimi 1000 atar kenarıya kimi 1000 lira içeride olur.
Evet oturmak zorundayım orada, yanlarında çünkü kiraya çıkabilecek gücüm yok. Hem kira hem borçlarla çeviremem.
Buda ayrı bir mutsuzluk yaratır evliliğimde, hemde ailesinden daha fazla.
Yada diyelimki öyle böyle çıktım kiraya 650 lira kira ödüyorum, borçlarımda azaldı ve elime ayda kalıyor 500 lira para.
Çocuğum olunca ne yapıcam ben ? Ona ne yedirip giydiricem.
Böyle biranlık öfkeme yenilip çıkıp gidiyorum ben evden kirada otururum daha iyi diyemiyor insan yani buna teşvik etmeniz doğru gelmiyor bana.
İlerisinide düşünmek zorundayım, Yıllarca kirada oturup nasıl sıkıntı çekildiğini çok iyi biliyorum.

Evet 3 milyar gelirimiz var ama kredimiz, faturalar, yemegimiz devlet tarafından karşılanmıyor..
bir de şu var hiçbir erkek bedava evı ve anasının babasının yanını bırakıp baska eve cıkmaz
cunku bu anlattıklarınız sızın sıkıntılarınız esınız de sızın kadar bunlamıs olması lazım

ya yeme içme ayrı da olsa kaynanaya mısafır gelınce mecbur sız de orda olmanız gerekıyor
ya da en kötüsü size misafir gelince damlıyorlar mı ?
Bize çıkmaz misafir gelince de aşağıya gelen olursa illa çağırır. Falanca gelicek inin aşağıya diye

Bize çıkmaz misafir gelince de aşağıya gelen olursa illa çağırır. Falanca gelicek inin aşağıya diye
gercekten onun cevabını bır kere versenız bı daha yapamaz
falan senın evıne gelıyor anne benım şu işim var gelemeyecegım
bu kadar basıt
esınız bıse derse bu da benım huyum dıyın

bir de şu var hiçbir erkek bedava evı ve anasının babasının yanını bırakıp baska eve cıkmaz
cunku bu anlattıklarınız sızın sıkıntılarınız esınız de sızın kadar bunlamıs olması lazım
Ya aslında eşimde ayrı eve çıkmak istiyor ama diğer yorumlarımda belirttiğim gibi şuanki maddi şartlarımızda çok zor bir durum okadar borcun altına girmekten korkuyor. Biraz elimizdeki parayı yükseltelim ki az miktarda kredi ödememiz olsun diye düşünüyor.

Uslubunuz gerçekten hiç hoş değil, canı sıkkın bunalmış birine iyi gelmekten ziyade itici cevaplarınız var.
Sizin sandığınız gibi armut piş ağzıma düş olayı değil. Siz kaçıp kurtulmuş olabilirsiniz, millet 2000 liraya ev geçindiriyor olabilir ama ben geçindiremiyorum yettiremiyorum. Bunu sorgulamak sizemi düşüyor?
Düğünümü kimin yaptığını, yada geçmişe dönüp keşke küçük düğünmü yapsaydım demeliyim? Yada nereden biliyorsun düğün yaptığımı belki nikahtan evlendim ?
Evet oturmak zorundayım orada, yanlarında çünkü kiraya çıkabilecek gücüm yok. Hem kira hem borçlarla çeviremem.
Yada diyelimki öyle böyle çıktım kiraya 650 lira kira ödüyorum, borçlarımda azaldı ve elime ayda kalıyor 500 lira para.
Böyle biranlık öfkeme yenilip çıkıp gidiyorum ben evden kirada otururum daha iyi diyemiyor insan yani buna teşvik etmeniz doğru gelmiyor bana.
İlerisinide düşünmek zorundayım, Yıllarca kirada oturup nasıl sıkıntı çekildiğini çok iyi biliyorum.
Ozaman evlenmicektin bukadar basit yada agzini acacan yada susup cekecen ..

Siz eşinizle evlenip yeni bir yuva kurmuştan çok, onların yuvasına katılmışsınız gibi duruyor. Kendi sınırlarını belli etmek için neden 1,5 senenin geçmesini bekledin?
Aslında beklmedim. Yeri geldiğinde çok defa hayır dedim, işimiz var dedim. Bizi dahil etmeyin dedim.
Ama sürekli hayır dememe rağmen devam ettiklerinde bıkıyor insan bi süre sonra ve kendimi 'acaba beni herşeye hayır diyen biri' olarak mı görüyorlar pskolojisi oluşuyor insanda.

bende karşıyım bu duruma ev verince karışmaya kendılerınde hak görüyorlar cok yanlıs ev verdılerse kendı evlatlarına sızde onun esinisiniz böyle mı yapmak lazım yemın edıyorum ıddıa edıyorum hıc bır kız babası bunu yapmaz

bızımkılerde cok karısan tıplerdır ama bız yakınlarında degılız elıtım var aynı bınada ve goruyorum halını allah bınlerce kez sukur edıyorum bızı cagırdılar mı ıstemıyorsam gelmıyorum dıyebılıyorum
ama eltım hep orada ve kaynana mısafırı cok sever hep davet eder ıyı guzel ama hazırlıkları eltımın yapmasını bekler ve eltıme mısafır geldı mı mısafırle bırlıkte gırer mısafırle bırlıkte cıkar asla yalnız bırakmaz
hergun allahıma sukur edıyorum

gecenlerde bız yenı evlı arkadaslarımıza gıttık ılk defa
onlarda altlı ustlu oturuyorlar kaynana asagıda gelın yukarıda
evlerıne gıttık kapıda kaynana kayınpeder bızı karsıladı hosgeldınız dedıler sız keyfınıe bakın dedıler daha da gormedık sonra
vallahı benım ve esımın agzı acık kaldı esımı farkettım nasıl sasırdı
eve gıttık gordun mu asilliği işte görgü bu dedım farkettım dedı
benım kaynanam eltıme mısafır gelecek ve oda mısafırle bırlıkte damlamayacak gencı yaslısı hıc farketmıyor
kendını yerlere atar da duser bayılır aglar zırlar sömürü yapar
eşim farkettı anasını o günden sonra

Hep ayi konular cünki ayni apartmanda oturanlarin derdi asaga yukari hep ayni ... madem kiraya cikmaya gucunuz yoktu evlenmeseydin.... bekleseydin.... eger o evde oturuyorsan onlarin istedigini yapmak zorunda hissedersin kendini ben senin kötükügün icin demiyorumki.kör körüne düspnmeden evlenmiyordunuz sonrada vay anam ayni evde apartmanda olmuyormus eee günaydin bu bastan belli. Ic ice yasam olmaz özelin kalmaz. Üstelik kayinpederin kadindan beter o ne öyle kadin gibi herseye burnunu sokuyor .sen o evden cikamicaksin cikmayi dene kiysmet kopartirlar demedim deme istedigin kadar kiz sen bana. Cocuk olcak yine kalcan orda baksinlar diye her isine karisacaklar gercekler bunlar. O toz pembe evlilik öncrsi hayallerin dgl malesef. Tabiki dugun bircun var evlerinde oturtular ama masrafida size yiktilar yeni evlilin ne borcu olacak dügpnden baska. Kocan seni korumasini ögrensin yada sen kendi koruyacaksin....

Aslında beklmedim. Yeri geldiğinde çok defa hayır dedim, işimiz var dedim. Bizi dahil etmeyin dedim.
Ama sürekli hayır dememe rağmen devam ettiklerinde bıkıyor insan bi süre sonra ve kendimi 'acaba beni herşeye hayır diyen biri' olarak mı görüyorlar pskolojisi oluşuyor insanda.
Suc esinde karismayin bize diyecekler yarin öbür.gün ne zaman cocuk yapacan diye damlarlar sonra sen calis ben balacam derler inan kötülügün icin demiyorum. Esinle konus bu boyle gitmez de agzini acsin.

Ozaman evlenmicektin bukadar basit yada agzini acacan yada susup cekecen ..
hanımefendı bu kadın tamam kayınpeder evınde oturuyordur
bız burada konusuyoruz aman altlı ustu oturmayın yakın oturmayın flaan dıye

bıde su sekılde aklıma gelıyor mesela benım erkek evladım olsa ve ımkanım olsa tabıkı evlendıgınde kıra versın ıstemem ona ev alırım ya da ev yaparım
eskıler mustakıl evlere yerlesmıs ve baska yerden adam arsa mı alsın ?onun yerıne kendı ustune maddı ımkanlarını zorlayarak kat cıkmıs kı cocugum rahat etsın dıye
boyle ınsanlar da var
bu ınsanlardan uzak durmak mı gereklı
bu görgü meselesi iste ama dıyorum ki biz rastlayamamısız görgülü insalara
şimdi ev verdiyse adam ogluna verdı cocuguna verdi sonucta böyle mı yapması lazım ama
ev verınce karısma hakkı mı oluyor?

bıde su sekılde aklıma gelıyor mesela benım erkek evladım olsa ve ımkanım olsa tabıkı evlendıgınde kıra versın ıstemem ona ev alırım ya da ev yaparım
eskıler mustakıl evlere yerlesmıs ve baska yerden adam arsa mı alsın ?onun yerıne kendı ustune maddı ımkanlarını zorlayarak kat cıkmıs kı cocugum rahat etsın dıye
boyle ınsanlar da var
şimdi ev verdiyse adam ogluna verdı cocuguna verdi sonucta böyle mı yapması lazım ama
Bizim toplumuzda oluyor maalesef binde birdir karişmiyan. Tabiki kimse kimseye karişmamali ama bana kac tane karismiyan kv gosterebilirsin? Konu sahibinde kayinpeder kvden beter.benim evimde oturuyorsn bal gibi karisirim diyor iste... olmuyor olmaz genc kizlar asla böyle oturmayi kabul etmesin.nisanliyken hersey toz pembe bize karisan olmaz derler hep istediginizi yspsriz sonra .... hicte öyle olmuyor. Ve kocalarin yüzdr 99 susuyor ... olan kadinlara oluyor.

boyle ınsanlar da var
Madem ev olacak iyi niyetli gitsin baska semten alsin o kat kat cikanlarin niyetleri ztm belli ic ice yasamak hep beraber olalim berabrr yiyip icelim cunki kendileri öyle görmüs. Bunlar yeni evli bas basa yesin gezsin kim der.... cok az

boyle ınsanlar da var
hanı anlatamadıysam az oncekı begendıgınız yazımdakı gıbı
cocuguna ev almak yapmak kotu seyler degıl bunlar
bız burada okuduklarımızdan '' aman kaynana kayınpeder uzak olsun '' dıyoruz ( bunu ben de dıyorum )
ama gercekten onemlı olan uzak olsun yakın olsun '' görgülü '' insanlara catmakta iş
görgüsüz olan uzaktan da karsıyor
uzak olanlarda gelıyorlar mesela aylarca kalıyorlar
yanı lafın özü kaynana kayınpeder görgüsüz olmaya görsün heryerden sorun oluyorlar

allah hepımızı korusun görgüsüz olanlara da en kısa sürede peygamber efendımızın gorgusunden nasıplendırsın dıyorum artık
yksa bela okuyorum kendımı tutamayıp daha kotu oluyor

Madem ev olacak iyi niyetli gitsin baska semten alsin o kat kat cikanlarin niyetleri ztm belli ic ice yasamak hep beraber olalim berabrr yiyip icelim cunki kendileri öyle görmüs. Bunlar yeni evli bas basa yesin gezsin kim der.... cok az
işte diyorum ya az önce yazdım ben bunu bizzat gordum ya
dedıgınız gıbı ama cok az

ben kendi babamin evinde oturdum , kp vefat ettigi icinde kvmi yanima aldim ama onlarin aile yapilari farkliydi icice buyumusler oyle yasamislar gorgulu olmakta cok onemli gorumcelerim cat kapi gelirdi herhafta kvde aldigim soganin ucretine kadar karisti surada 50 kurus daha ucuzmus ordan alsaymisim :)))) simdi cok komik geliyo bende evlenmeden once calisip maasimi yiyen bi insandim... Hepsi normal bu yasananlarin iyi insanlardi sadece dusuncesizlerdi.Yasadiklarinin tecrubesiyle iyi yaptiklarini zannediyolardi kusak farki vardi.

Bizim toplumuzda oluyor maalesef binde birdir karişmiyan. Tabiki kimse kimseye karişmamali ama bana kac tane karismiyan kv gosterebilirsin? Konu sahibinde kayinpeder kvden beter.benim evimde oturuyorsn bal gibi karisirim diyor iste... olmuyor olmaz genc kizlar asla böyle oturmayi kabul etmesin.nisanliyken hersey toz pembe bize karisan olmaz derler hep istediginizi yspsriz sonra .... hicte öyle olmuyor. Ve kocalarin yüzdr 99 susuyor ... olan kadinlara oluyor.
gösteremem işte çünkü benim zaten kendı kaynanam ve kayınpedırım ole degıl
bunu bılıyorum cogu demez işte iyileri de bize catmamıs
sadece bir örnek gösterebilirim o da bahsettıgım evlerıne gıttıgımz arkadasım :(

Back