Kukla Gibi Yönetiliyoruz.

Üzgünüm ama çok zor ve tehlikeli bir durum bu.Çünkü bir süre sonra tahammülünüz azalacak ve eşinize kızacaksınız,eşinizde sizi anlamayan ailesine toz konduramayan biriyse çok çok zor işin.Bence yapılacak edilecek diye emrivaki mi yapıyorlar,kusura bakmayın başka işim var halletmem gereken deyin.Hala mı uzatıyorlar o zaman saygısızlık etmek istemiyorum ama bizim yuvamız hayatımız ayrı.Bir şeyleri diretemezsiniz kusura bakmayın deyin kalkın.Eşinize de bunun can sıkıcı durum olduğunu anlatın.Eğer şimdiden her şeye tamam diyen ses çıkaramayan biri olursanız ömür boyu maruz kalacaksınız bu duruma.Ya tavrınızı net koyun ya taşının.Ama siz kendinizi belli etmedikçe onlar daha da tepenize çıkacak.

Eşiniz konuşsun ailesiyle kırmadan onları, size karışmasınlar diye.

Ben açıkçası böyle 2 katlı işte 3 katlı ev yaptırıp da gelinlerini altına ya da üstüne oturtan aileleri baştan iyi niyetli bulmuyorum.Madem ki maksat evladının kirada oturmaması ev sahibi olması.O zaman böyle katlı ev yaptırmazsın kendi evini alırsın.Kalan parayla da evladına ev alması için yardımcı olursun.İstediği muhitte ya da şehirde evladın istediği gibi alır evini dayar döşer.
Ama yok işte burda niyet kötü.Maksat o koca burnumu gençlerin hayatına nasıl sokabilirim?Nasıl insanların huzurunu kaçırabilirim?Kendi sıkıcı ve berbat hayatıma gelinimi ve oğlumu da nasıl dahil edebilirim?Ya da gelinin etinden sütünden nasıl faydalanırım?
Tek dertleri bu saydıklarım olan anlayışsız,çocuklarının hayatına saygı göstermeyen ebeveynler, size asla saygı duymuyorum duymayacağım da.Benim böyle bi derdim yok ama etrafımda çok fazla var bi de burdan okudukça deliriyorum.
Ama konu sahibi senin yerinde olsam gider eski püskü kirada bi evde otururum ama kimsenin ağız kokusunu çekmem açıkçası.Belli bi yaştan sonra cidden çekilecek dert değiller.

Kaçın ordan. En kestirme yol bu, kendi ailemden biliyorum. Dedem annemin her şeyine karışır diğer gelinlerine tek laf etmez sebebi de onları görmüyor olmasıymış öyle söylüyor :)) Uzak olursanız yorgundum gelemedim bahanesi olur hiç değilse. Tabii bu aileyi nasıl ikna edersiniz taşınmaya bilemedim.

Eşin diyecek ki bir kadının 1 kocası olur ben memnunum karısmayın bukadar senin sorununun çözümü
Ayy ne guldum yorumuna
Yanlis anlama yerinde bir yorum yaptin ve gulmem esimin bunu diyebilcegini sanmamam ve sinirimdem güldüm yani.
Esimin babamin huyu bu herseye karisir eder ama yinede herkez bildigini yapar bosver gibi cumleleri soyler herdefasinda. Degismez ve degistirilemez olarak görüyor ama esimde bildigini okuyor. Olan sadece bana oluyor. Ister istemez insan takiyor kafaya.

Valla canim kiraya cikamama durumumu yazdim onceki yorumlarimda.
Bu ev nerden baksaniz 40 yıllık bir ev yani yeni yapilan birseyde degil. O yuzden hazir ev varken yanasmadilar ev almaya.
El mecbur buraya gelmek zorundaydim cunku bekarligimda zaten 21 yillik kiradan geldim. Kirada oturmanin ne kadar zor oldugunu cok iyi yasadim.
Kiraya cikmayip kredi ceksem ev alsam cok zor bu devirde. 100milyar ceksem 90 milyara yakinda faizi var 10 senelik 1600 gibide odemesi var.
Enazindan suan kenardaki paramizi biraz yukseltcalisiyoruz.
Kirada olunca eminimki o parada gider zora girince.

Bemde seninle ayni durumdayim malesef ben bi de kaynanamla ayni evde oturuyorum valla su an delirmek uzereyim allah nasip ederse bir sene sonra cikacaz evimize ama o zamana kadar nasil olacak hic bilmiyorum. Bi de burda okuyorum ayni binada oturup her dk kaynanasi oglunu yanina istiyo valla bnm kaynanam esimi benden bile kiskaniyorsa ayni binada oldugumuzu dusunemiyorum bile bu yuzden ne kadar uzakta olursak o kadsr iyi diyerek taaaaa nerde rv tutturcam esime. Zaten o da benimle ayni fikirde.bak canm sen bisey yaparsan onlarin gozunde buyur bu yaptigin yok bizim gelin sunu dedi yok izim gelin bunu yapti sen esine de o savunsun rahat birakn bizi nere gidersek gideriz gibisinden biseyler desin bi de dusunun konusun en uzak neresiyse oraya gidin yoksa bunlarin onu alinmaz

çok zor gerçekten.. bizim de nereye gidileceğimize karışılmaz ama NEREYE gidersek kayınvalide bizle. o kadar sıkıldım ki. arkadaşlarla dışarı çıkarız bu peşimizden gelir. anneme gideriz kendi kendini davet ettirir gelir. gelmez diyemiyosun. eşim desen umurunda değil gelsin ne olacak yalnız kadın modunda. tama m da her yere mi gidilecek birlikte?anlamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…