Kukla Gibi Yönetiliyoruz.

ablamın kayınvalidesini hatırladım biran, ışığına bakar , yanmıyor evde değilmisiniz,kapının önünde araba yok nerdesiniz,

Alirim 40binimi cekerim kredi aydan aya öderim yetismiyormu gidip bende calisirim ama bu hayati cekmem sizinkisi evlilik degil evlilkgu benzer birsey
Kayinpederlemi evlendin sen sana ne yapcagini söyluyor... o kocan deniyormu o benim karim sana ne oluyor. Cikmiyorsada sen cikacan madem memnun degilsin... 2bin tl millet kira ve cocuk cocuk bakiyor

Ya konu sahibi arkadaşım hakkını helal et ama başlığı görünce siyasi bir konu sandım, konu kapatılmadan hemen gireyim diye hoop atladım. Afedersin.

Gelelim esas konumuza, bu aileye gelin değil sanki 15 yaşında kız evlat gibi girmişsin. Bana kendi ailem bile arayıp nerede kaldın, çabuk gel diyemiyorken, kayınbabanın seni arayıp eve çağırması çok ama çok tuhaf. Biri onlara senin kızları değil gelinleri olduğunu hatırlatmalı zannımca. Hep gelinler şikayet eder ya, kendi kızından ayırıyorlar beni diye, seninkiler ayırmıyor fakat o kadar abartmışlar ki boğuyorlar artık.

of tüm örneklerinizi okuyamadım.

bu kadar olmasa da ben de benzer şeyler yaşadım. tabi çok light kalacak sizin yanınızda.

eşim önemsemiyordu ama bana batıyordu. çünkü o öyle yetişmişti.

ben de en sonunda eşime dedim ki, benim annem babam ben 7 yaşındayken bana bu şekilde davranmıyorlardı, sonra kendi ailemden örnekler verdim, hep verirdim zaten de. en azından biz eş olarak sorunumuz yok, eşim beni anladı.

tabi biz farklı şehirlerde yaşıyoruz, benim ayda 1-2 gün idare etmem gereken bir durum bu.
ama sizin ne kadar canınızın sıkıldığını ben anlayabiliyorum.

bazı aileler böyleler, ne yapmak lazım bilmiyorum.

Ayy çok benziyoruz ben aynı senin gibiyim rahat büyüdüm çocukluğumdan beri bana karisilmasindan nefret ederim eşimin ailesi de seninkiler gibi. İlk evlendigimiz zaman sinir krizleri geçirirdim bu yüzden bize çocuk muamelesi yapmaya çalışıyorlardi eşim de dediğin gibi saygısızlık olarak gördüğü için hiç birşey söylemez. Ama sonra onlardan uzağa taşındık ve kurtulduk ama artık ben de eskisi gibi kibar değilim beni sinirlendirdikleri zaman arayıp sormuyorum onlar da benim biraz dik kafalı olduğumu anlayınca bana pek bulasmiyorlar. Artık istekler bana eşim aracılığıyla geliyor ben canım ne istiyorsa onu yapıyorum. Yani diyeceğim o ki tasinamayacaksin orası belli, esin de birşey demeyecek en iyisi sen karakterini ufaktan belli et deli deliyi görünce sopasını saklarmış.

Ya arkadaşlar 40binin var 3milyarda gelirin var diyenler.
40bin var 16 milyar bankada var takılarımı bozdum o duruyor birikim için. Geri kalanıda olan arabamız. Yani arabayı satıp bankadaki paranın üzerine eklersem 40 bin yapıyor.
3milyar gelirim 2400 e yakın her ay giderim var ? Mantığınız alıyormu Allah aşkına. Bukadar toz pembemi gerçekten size göre herşey?
Her ay kenarıya 2bin atıyorum diyen arkadaş, Allah daha çok versin. Benimde imkanlarım bunlar.
Bankayla görüşmeye gittim 100 milyar kredi çeksem 10 sene boyunca 1600 liraya yakın bir para ödücem ve faizi de 90 milyar olmak üzere.
Evet bunalıyorum bu durumda olmaktan, ayrı eve çıkmak istiyorum hemde çok çok istiyorum ama sırf bunlardan dolayı ileriyi geleceğimi düşünmeden nasıl girebilirim bukadar büyük bir borcun altına?
Ve daha çocuk yok ortada olduğunda onun masraflarını nasıl karşılarım.
En azından biraz daha birikim yapabilirsem kendime hayatı birde borçla ziyan etmem.

Sen çalışıyomusun yoksa eşinin gelırımı 300o tl sadece
Eğer sadece eşin çalışıyorsa sende gir bı işe
Evet hayat tozpembe değil kv denın evınde oturuyorsan katlanıcaksın ozaman bu tur şeylere bz sana bi seçenek sunduk.
Herkesın hayatı kendıne

CANIM ÖNCELİKLE ALLAHIM SABIR VERSİN
altlı üstlü değil ama 2-3 dk mesafeli aynı mahallede oturuyorum. 4-5 aylık evliydim düşük yaptım moralim düzelsin diye kız arkadaşlarım kahvaltıya götürdü benim eşim evde ve gidebilirsin dedi hani rahatsız olmadı kısıtlamadı 2-3 saat sonra geldim (arkadaşlarımın hepsi evli )
kp: biz bunları ne diye evlendirdik karı ayrı gezecek adam evde oturacak boşansınlar .(uzun zaman aklımda kalan kısmı )
neden evlendiğimden tutun da gezdiğime varasıya kocaman 10 dk lık bir nutuk dinledik ve sonunda arkadaşım için evli barklı mutassıp kendi halinde bir kadın uzak duracakmışım sebebi kayınpederim onu beğenmiyormuş (sanki nikahına alacak tövbe yarabbi )
bir iki derken bir patlama anı oluyor ve çok kırıcı ve yıkıcı bir şekilde gözünüz açılıyor..

mesafe mesafe mesafe...

illaki çirkef gelin olacaksın iyilik güzellik yaramıyor bunlara

Evet bende çalışıyorum totalde eve giren paradan bahsediyorum.

2400 nasil gifrr oluyor ozaman sen kendi dugunu kendin mi ödedin eger yaptiyyands yine suc sende ufak dugun yap eve cik burda hic konulari okumuyormusub alti üstlü oturanlarin. Ama en bastaki suc sende agzini acmadigin icin ve kocanda ailesne sinir komymadigi icin o yüzden cözüm arama sen kendinde biliyorsn sordugun sorunun cvplarini....

Kira ödemeden nasil 2400 gidrr oluyor millet 2binden aile gecindirip kira ödüyor sat arabani ozaman senin cikasin yokki ordan☺☺sen hem bedava oturayim ama bamada karişmssin istiyorsun yok öyle bir kv kayinbaba unut o hayalleri o evde durdugun sürece ya agzinizi acip söylersiniz yada susup cekersiniz

Aynen öyle agzini acacan ama evinde oturuyor agzini acsa begenmiyorsam.cik git diyecrklet oda konu sahibinin işine gelmiyor...

Ayenn ben kv dır dırı çekmemek için kocam ünv. okurken evden ayrıldık tek ben çalışıyordum ve gelirim 1000 tl ydı . Ama ben butun zorluklara ragmen çıktım ve Allaha şkr suan eşimde bende çalışıyoruz gelirimiz yerınde ve kenarda Allaha şkr bı birikimimiz var.
Ve su an rahat rahat dıyorum kı Kv demın hiçbir dediğini takmıyorum Neden çnku onlara muhtac değiliz evimdeki 1 tuzluğu bıle onlara aldırmadım sırf oonlardan kurtulmak ıcın

Her altli ustlu oturan boyle olmaz iyi ornekler de goruyorum ben.Burada kimseye kizmayin esinizde suc.Benim esim de ayni böyle.Hayir demek sanki kufur etmek gibi geliyor ne sacma.Karisacak insan uzaktan da karisiyor ayrica.Hem tasinmak isteseniz birakacaklar mi bakalim?Benim esim ailesinin baskilari sonucu evimizi baska semte tasiyamadi.Allahtan simdi biraz uzaga tasindilar.Ama biz hala istedigimiz semte tasinamiyoruz.Neyse senin bari yemen icmen ayri.Bir tanidigim aile apartmaninda oturuyor.Herkesin kapisinin anahtari disarida duruyor isteyen cevirip tak diye birbirinin evine girebiliyor.Ayyy kabus gibi...

Cirkef olacaksin konu sahibi bz daha yeni evliyken ama alis verisim var yok suyum var benim kv neler neler yapmaga calisti ne oldu hic. Agzinin payini verdim bitti. Bastan ayni evde oturalim dedi asla dedim. Agzini acacan cok huzurluyum iykide öyle yspmisim. Ayni evde veya alti üstlü oturanlari asla anlamiyorum bende evkenirken okuyordum esim tek calisiyordu ve gecinip gittik. Su an ikimizinde isi iyi. Kira ödememek icin yspiyorsunuz bunlarikv karisin karismasin ben kimseylr kendi ailem dahil aile apartmaninda oturmam. Ben kendi ailemi kurmak icin evlendim. Kayinpedrrinizin size karisma hakki yok kocanda hic is yok senin. Ben erkek olcam ve babam karima karisacak... agzinin payini alirdi.... tasincan baska care yok

öle deyin madem
benim de huyum bu yönetemezler beni diyin
ayrıca konunun her yerinde okudugumdan anladıgım siz beraber mı yiyip içiyorsunuz ?
öyle ise lütfen kesin , beraber yiyip içmeyin ve hergün de yanlarına inmeyin işten gelince bilmem ne
yalnız gitmeyin ya da hergun gıdılıyorsa da esiniz gelince beraber gidin ve 5 dakıka sonra donun
beraber yiyip içmeyin sofrayı da yemekten sonra ister toplayın ister toplamayın
en sinir oldugum sey erkeklerın kadın kılıklı gibi işe karşması , sofrayı toplamadan gidiyorsanız kp e ne oluyor ?

anladıgım kadarı ile aile apartmanı ve eşinizin babasının yaptıgı ev bu şekilde olunca da ev verdık deyip karışma hakkı buluyorlar ama evi sizin babanız vermıs olsaydı emınım bu boyle olmazdı kızımızın huzuru yerınde olsun yeterkı derlerdı
erkek aileleri böyle malesef
eşiniz sizi korumuyorsa bence siz kendinizi koruyun
herhalde cok da sessız degılsınız cevap da verıyorsunuz ? o zmana verin cevabınızı net olun
cevap vermeyınce daha kötü oluyor
madem huyu böle denıyor gercekten sız de bu benım huyum dıye gosterın

ya yeme içme ayrı da olsa kaynanaya mısafır gelınce mecbur sız de orda olmanız gerekıyor
ya da en kötüsü size misafir gelince damlıyorlar mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…