Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Ooo şahane olmuş çok güzel fiyattan da bozmuşsunuz

Araba da süper kazasız belasız binin

Sıfır araba candır ya kokusu bile güzel:)
Eksi hesap düşmek de faizli iki üç yere bölünmek yerine bi banka kredi daha iyi bence :)
Çok teşekkür ederim 🤗
Evet eksi de faiz 😏

Kizlar altın için bundan sonraki hamlelerde beni bekleyin ben alırım satış fiyati düşer ben satarım alis fiyatı yükselir🤣🤣 aferin sarı kız sana 🙄🙄

Arkadaslar, ben birikim icin her ay ein az bir ceyrek almaya karar verdim. Maastan birikim icin ayrilan para hep bi isimizi hallediyor. Ya acil Fatura ya da tamirler ödeniyor ya da eksi hesap kapatiluyor. E kizim okula baslicak onunda masrafi var, esimi ikna edebilirsem cocuk okula baslamadan kücük bi tatil yapmak istiyorum onlarla, uygun fiyatli kiralik bi ev bulursam. Altin harcanmaz Birikir ein azindan.

Arkadaslar, ben birikim icin her ay ein az bir ceyrek almaya karar verdim. Maastan birikim icin ayrilan para hep bi isimizi hallediyor. Ya acil Fatura ya da tamirler ödeniyor ya da eksi hesap kapatiluyor. E kizim okula baslicak onunda masrafi var, esimi ikna edebilirsem cocuk okula baslamadan kücük bi tatil yapmak istiyorum onlarla, uygun fiyatli kiralik bi ev bulursam. Altin harcanmaz Birikir ein azindan.
Bence çok mantıklı bende yıllardır çalışıyorum altın almayı dusunememisim ona yanıyorum artık alacağım her fırsatta, yarım gram bile olsa al at kenara İnan öyle birikiyo yoksa herşeyi halledeyim sonra birikim yaparım diye diye dimdizlak kalıyoruz 😅

Kararin hayirli olsun canim. Biriktirdigini ama ufacik bir ihtiyacta hemen harcadigini soyleyenler bile, altini bozdurmaya kiyamiyor. 🙃

Bence çok mantıklı bende yıllardır çalışıyorum altın almayı dusunememisim ona yanıyorum artık alacağım her fırsatta, yarım gram bile olsa al at kenara İnan öyle birikiyo yoksa herşeyi halledeyim sonra birikim yaparım diye diye dimdizlak kalıyoruz 😅
Coook uzun yillardir altin biriktiriyorum, bugune dek hic zarar etmedim...Bir de fiziki altinin motive edici bir cazibesi var. Arttikca insan mutlu oluyor. Doviz de biriktiriyorum, ayni hissi vermiyor. 🙄

Eşim kp söylemiş borç olarak yardım eder mi diye nakitim yok ama altın var demiş.🙄 kırıldım açıkçası.

Bilmiyorum belki ben abartıyorm ama onu bozup versen ne olacak,başkası olsa tabi altın olarak verdi öyle alacak hakkı derim ama insanın kendi babasi olunca tuhaf geldi.esime dedim boşver kredi öderiz,altın arttıkça artiyo biz ödeyene kadar kredi faizini bile geçer.

Eşim kp söylemiş borç olarak yardım eder mi diye nakitim yok ama altın var demiş.🙄 kırıldım açıkçası.

Bilmiyorum belki ben abartıyorm ama onu bozup versen ne olacak,başkası olsa tabi altın olarak verdi öyle alacak hakkı derim ama insanın kendi babasi olunca tuhaf geldi.esime dedim boşver kredi öderiz,altın arttıkça artiyo biz ödeyene kadar kredi faizini bile geçer.
Bilmiyorum ama bana tuhaf gelmedi canım ya
Benim annem sene 2003 mü neydi yanlış hatırlamıyorsam 10000 tl ye ihtiyacım oldu bana tl olarak verecekti ben kabul etmedim
Aldığım parayı günün kurundan euroya çevirerek borçlanırsam kabul edeceğimi söyledim
Istediğim zaman ödeyecektim annem de olsa kimseye minnet borcum olsun istemem
Geri fazla geciktirmeden ödedim ama öderken günün kurundan hesapladığımız da bu sefer 12000 tl ediyordu euro nun tl karşılığı .

Anne kız da olsak aramıza dünyalık menfaatler girmesin isterim

Dondurucuya atmak için çeşitli tavuk eti aldım 118.50 tl tuttu
Elimin altında olunca yemek hazırlamak kolay oluyor

Bugünkü menümüz

Fırında sebzeli tavuk kanat ve butları ( sebze olarak havuç ,kabak ,patates, soğan ,biber, domates)
Yoğurt
Karpuz
Komposto

Bilmiyorum ama bana tuhaf gelmedi canım ya
Benim annem sene 2003 mü neydi yanlış hatırlamıyorsam 10000 tl ye ihtiyacım oldu bana tl olarak verecekti ben kabul etmedim
Aldığım parayı günün kurundan euroya çevirerek borçlanırsam kabul edeceğimi söyledim
Istediğim zaman ödeyecektim annem de olsa kimseye minnet borcum olsun istemem
Geri fazla geciktirmeden ödedim ama öderken günün kurundan hesapladığımız da bu sefer 12000 tl ediyordu euro nun tl karşılığı .

Anne kız da olsak aramıza dünyalık menfaatler girmesin isterim
Bunu bız teklif etmeliydik diye düşünüyorum.
Bilmiyorum benim yetiştirilme tarzıma hayat felseme uygun değil,anne baba olarak çocuklar için değil mi herseyimiz.Bu duurmda ben olsam karsiliksiz veririrm ki karşılıksız da almayız zaten . Dolayısıyla biraz garipsedim.
Geçen sen yazmistin sanırım Allah devlete zeval vermesin maaşımizi alıyorz diye.Ben de aynı şeyi söylüyorum her zaman Allah devlete zeval vermesin,maaşımizi alıyorz çünkü zaman öyle bı zamanki anne babadan bile birşey istenmiyor.

Bunu bız teklif etmeliydik diye düşünüyorum.
Bilmiyorum benim yetiştirilme tarzıma hayat felseme uygun değil,anne baba olarak çocuklar için değil mi herseyimiz.Bu duurmda ben olsam karsiliksiz veririrm ki karşılıksız da almayız zaten . Dolayısıyla biraz garipsedim.
Geçen sen yazmistin sanırım Allah devlete zeval vermesin maaşımizi alıyorz diye.Ben de aynı şeyi söylüyorum her zaman Allah devlete zeval vermesin,maaşımizi alıyorz çünkü zaman öyle bı zamanki anne babadan bile birşey istenmiyor.
Allah kulu kula muhtaç etmesin canım 🥰

Kararin hayirli olsun canim. Biriktirdigini ama ufacik bir ihtiyacta hemen harcadigini soyleyenler bile, altini bozdurmaya kiyamiyor. 🙃
Canim, birikim yapiyoruz, iyi kide ydpiyoruz. Yoksa cikan ekstra masraflar bel büküyor. Tek kisi cslisinca yetmiyor, hersey pahalilanmis. Önceden yettirdigim, simdi yetmiyor 🤐

Birikimimiz icin bi hedefimiz var ama bazen olmuyor, kullanmak gerekiyor, Allah baskasina muhtac etmesin. Insallah altin bizi hedefimize götürür.

Selamlar herkese.
Musade ederseniz bende topige katılmak isterim. Daha önceden bir iki deneyimim oldu fakat devam ettiremedim.
30 yaşındayim 3 yaşında kızım var. 5 senelik memurum. Kızım okula başlayana kadar yari zamanlı devam edeceğim.
Şuan gelirime gre asiri derecede borcum var. Elden nakit altin kredi kredi kartı eksi hesap vs. Kızımın doğumundan itibaren ciddi yüksek tutarlarda sağlık masrafı oldu. Düğün borcunun üstüne eklenince afalladık. Toparlamaya çalışıyoruz.
Hayatıma etki eden yazılarınız hayat tecrübe ve görüşleriniz var. Elecda yi da anmadan edemeyecegim. Aydinlanma yasadim desem yeridir. Hepinize ayrı ayrı tşk ederim
Sağlıkla cebellesir iken kenarda hiç paramizin olmaması bizi çok zor durumlarda birakti. Kenarda acil durum fonunu çok iyi anladım.
Umarım bu süreçte bende sizlere faydalı olurum

X