Kreş ve bitmek bilmeyen hastalıklar

Heh benim eşim de böyle. Dünyanın en pimpirikli insanı. Oturduğu yerden çocuğun başına gelebilecek tüm kazaları düşünüp sürekli uyarıyor manyak. Neyse ki bebekliğinde olduğu kadar değil. Bebekken ya uyurken boğulursa ya meme emerken süt genzine kaçarsa deyip dururdu.

O korktukça benim sıpanın başına da gelmedik kalmadı. Çok hızlı emerdi benim süt de tazyikli gelirdi. Her seferinde boğulma tehlikesi atlatırdık. Ben bir şekilde soğukkanlı kalmaya çalışsam da eşim o kadar panik yapardı ki bir ara "tamam artık emmesin yeter" diyordu. Hastalık konusunda a aşırı takıntılı. Kendi için de oğlu için de. Ufacık bir ağrısı olsun hemen hastaneye gider. Oğlan hasta olunca dünyanın sonu gelmiş gibi davranır. Yıldım yeminle.

Şimdilik vazgeçti çocuğu alma kararından ama bakalım ne kadar sürecek bu durum :)

Ahhaaa kocalarimiz ikiz olabilir mi acaba :KK70:

Ahshsh yok benim ev temiz ve düzenli. Esasında öyle her gün çılgınlar gibi temizlik yapmıyorum ama haftada bir gün mutlaka ev baştan aşağı temizleniyor. Günlük süpürme ve gerek varsa silme o kadar. Tuvalet konusunda titizim fazlasıyla.

Başladım bir haftadır balık yağına, iki gündür de propolis veriyorum. İnşallah ile yarar.

Heh işte senin o günlük süpürmeyi ben haftada 1 taş çatlasın 2 yapıyorum :KK70:
Tuvalet de işte ondan hallice

Ama misafir geleceğinde eşimle benim 4 er kolumuz daha çıkıyor hunharca her yeri parlatıyoruz. :KK70: çok da güzel oluyor da devamlılık sağlayamıyoruz. Neden özellikle yatılı misafir sevmediğim anlaşılıyodur :KK70:

Besin takviyeleri yarar bence. Nerdeyse bi senedir multivitamin ve balık yağı takviyesi alıyorum hasta olmadım. Şimdiye kadar en az 2-3 kere olmam lazımdı

Ahhaaa kocalarimiz ikiz olabilir mi acaba :KK70:

Ya nasıl sabrediyorsun. Valla ben kavga çıkarıyorum çok bunalttı bu huyu beni. Bu ay dört kere hastaneye gitti. Kalp ritminde bir bozukluk oldu. Testler yapıldı bir şey yok anlık bir şey. Acildeki doktora diyor ki "aritmi var bende" o da doktor mu koydu bu teşhisi ne zaman koydu deyince "yok benim bey google doktoru. Oradan okuyup kendine teşhis koyuyor" dedim. Bir de küsüyor onu bozdum diye. Grip oldu haliyle öksürüyor. Yahu üç kez doktora gider mi bir insan bu yüzden. Bronşit olmuş o biliyormuş. Google sağolsun çünkü. Bir şey olduğu da yok. Dün kedi tırmaladı elini gidip kuduz aşısı oldu hemen. Valla ruh hastası acayip sinirimi bozuyor.

Benim sıpa geçen yıl düştü ama öyle ciddi bir düşme değil sadece alnını çarptığı için şişti epey. Koşa koşa çocuğu radyasyona maruz bıraktı. Diyorum ki gördüm kafasının üstüne düşmedi çarptı sadede hafifçe. Asla ikna olmuyor. Film sonuçlarını alırken adamın yüzündeki ifadeden mana çıkarıyor. Neymiş bir garip bakmış kesin kötü bir şey olmuş. Hastane bahçesinde öyle bir çemkirdim ki kendisine, hala lafını ediyor.

Çok doluyum bu konuda Milana :)))

Ama misafir geleceğinde eşimle benim 4 er kolumuz daha çıkıyor hunharca her yeri parlatıyoruz. :KK70: çok da güzel oluyor da devamlılık sağlayamıyoruz. Neden özellikle yatılı misafir sevmediğim anlaşılıyodur :KK70:

Besin takviyeleri yarar bence. Nerdeyse bi senedir multivitamin ve balık yağı takviyesi alıyorum hasta olmadım. Şimdiye kadar en az 2-3 kere olmam lazımdı

Hee ben haftada bir ya da iki kere ev süpürsem gece uyku girmez gözüme :) her gün süpürülecek mutlaka :)

Ya nasıl sabrediyorsun. Valla ben kavga çıkarıyorum çok bunalttı bu huyu beni. Bu ay dört kere hastaneye gitti. Kalp ritminde bir bozukluk oldu. Testler yapıldı bir şey yok anlık bir şey. Acildeki doktora diyor ki "aritmi var bende" o da doktor mu koydu bu teşhisi ne zaman koydu deyince "yok benim bey google doktoru. Oradan okuyup kendine teşhis koyuyor" dedim. Bir de küsüyor onu bozdum diye. Grip oldu haliyle öksürüyor. Yahu üç kez doktora gider mi bir insan bu yüzden. Bronşit olmuş o biliyormuş. Google sağolsun çünkü. Bir şey olduğu da yok. Dün kedi tırmaladı elini gidip kuduz aşısı oldu hemen. Valla ruh hastası acayip sinirimi bozuyor.

Benim sıpa geçen yıl düştü ama öyle ciddi bir düşme değil sadece alnını çarptığı için şişti epey. Koşa koşa çocuğu radyasyona maruz bıraktı. Diyorum ki gördüm kafasının üstüne düşmedi çarptı sadede hafifçe. Asla ikna olmuyor. Film sonuçlarını alırken adamın yüzündeki ifadeden mana çıkarıyor. Neymiş bir garip bakmış kesin kötü bir şey olmuş. Hastane bahçesinde öyle bir çemkirdim ki kendisine, hala lafını ediyor.

Çok doluyum bu konuda Milana :)))

Ahhaa aynilar ya , bende cok doluyum ama adamin tek kotu huyu bu bende katlanip alttan aliyorum , bugun spordan ciktik , daha 2.saniye ay ruzgar carpti bana kesin hasta olucam mahvoldum diye soylenmeye basladi
Ayol 2 saniyede ne ruzgari carpti diyorum carpti carpti diyo
2 aydir her hafta doktorda , doktorlar da anladi ki iyi musteri tonla sey cikariyorlar basimiza , b tipi diyabet cikti , 2 aydir hauatimiz mahvoldu , sassynin babasina sordum , ulkenin yarisinda var bu hastalik diyor ama benimki 2 aydir karalar bagladi hastayim ben diye dolasiyor ortalikta
Ay cok zor , bunu sadece ceken bilir

Ya ömrün tükenmiyor mu şu kusma konusunda. Oğlan hasta ilgi bekliyorxystak yorgan temizlemeyi bekliyor. Bir de ben illa her çarşafı nevresimi ütülüyorum. Dağ gibi ütü birikiyor. Yıka ütüyle döngüsü ile kendimi yatağa zor atıyorum yorgunluktan.

Vazgeçtim almaktan şimdilik. En azından bir iki ay daha sabredeceğim. Baktım çok kötüye gidiyor o zaman ara vermeyi düşünürüm.
Omrum Tukeniyo tukenmesine ama hic birsey kolay degil..cocuk bi canli sonucta:) vicdanli merhametli iyi bir insan yetistirmek nasip olur insallah ve buyuyunce kendimizle gurur duyariz umarim.

Buarada hayatta nevresim carsaf utulemem neden utuleyim kirisik olmuyoki zaten:)) ben makinadan cikinca islak bi sekilde katlayip bekletiyorum bi kac saat sonra asiyorum toplayinca hic kirisik olmuyo. Birde makinanin sıkma ayarı oluyo onu 1200 degilde mesela 800 yapiyorum.. daha Islak cikiyo ama daha az sıktıgından kirisik olmuyo. Ha sen kurutmayla bas edemiyorum diyosan kurutma al yoksa sende.. ama carsaf utuleyecrk zamanimda yok enerjim hic yok. Onun yerine kk da dolanirim daha iyi:))

Ya ömrün tükenmiyor mu şu kusma konusunda. Oğlan hasta ilgi bekliyorxystak yorgan temizlemeyi bekliyor. Bir de ben illa her çarşafı nevresimi ütülüyorum. Dağ gibi ütü birikiyor. Yıka ütüyle döngüsü ile kendimi yatağa zor atıyorum yorgunluktan.

Vazgeçtim almaktan şimdilik. En azından bir iki ay daha sabredeceğim. Baktım çok kötüye gidiyor o zaman ara vermeyi düşünürüm.
iyi de siz kendiniz yapıyorsunuz herşeyi. oglunuzun huzursulugu; sizin ve 2
eşinizin takıntılarınızın sonucu. tüm gün kreşe gönderseniz de sonuç alamazsınız siz değişmedikçe. bırakın nevresimleri utulemeyiverin bu hastalık sürecinde de. evi hergun süpürmeyin, biraz rahat olun ki çocuğunuz da rahat olsun. çok pişman olursunuz da ne bu seneler geri gelir, ne çocuğunuza bıraktığınız bu izler kaybolur.

öğretmenim emin olun ailedeki en ufak pürüz çocukta görünüyor. ve aile problemi olan çocuklar hayata 1-0 bazen 100-0 geriden başlıyor. çocuğunuza bunu yapmayın, elinde surekli temizlik bezi, süpürge olan stres küpü bir anne kalmasın belleğinde. yazıktır

Kızımın ikinci yılı kreste geçen sene daha sık hastalanmışti. Bu sene daha az hastalanıyor. Hatta az önce getirdim hastaneden. Ve ben çalıştığım için kızım hastayken bile okula gitmek zorunda kaldı. Hatta okulda salgın var 1 hafta okul kapalı dedikleri halde ben ve benim durumundaki birkaç anne için belirli odaları temizleyip çocuklarla orada ilgilendiler. Bu zamanlarda geçecek sadece biraz sabır ve güce ihtiyacınız var. Ve eşinizin size destek olması çok onemli

Evet cocuklar ilk kez sosyal ortama girdiginde hastaliklar oluyor malesef.sonra bagisikligi birazdaha guclenecek ve boyle hasta olmayacak.ben de anasinifi ogretmeniyim.ilk kez okula gelen cocuklar surekli hasta oluyor.ozelikle bagisikligi dusuk olanlar.bu surec illaki yasanacak yani. Sizin cocugunuzun durumunu bilmiyorum ama bir cocugun 2 seneden fazla anasinifina gitmesine karsiyim ben.eger sizin cocugunuz bu sene ve obur sene anasinifi ,ondan sonraki sene 1. Sinif olacaksa tamam ama 3. Sene yine anasinifi olacaksa cok erken gondermissiniz..bu hastalanma surecini bu kadar kucuk yasamasina gerek yok bence

Merhaba hatunlar
Bu konuyu bitik vaziyette açıyorum. Şu sıralar hayat bana "dur ben sana daha neler edeceğim" diyor sağolsun. Yazacak onlarca sıkıntım var da bir kısmını yazacağım şimdilik. Başlıkla alakalı kısma geçeceğim, önce bir içimi dökeyim :)

Dün çok lazımmış gibi mutfak dolaplarında öyle masumca duran tüm tabak çanağı boşaltıp, hepsini makinede yıkadım. Çünkü dolapları silip yerlerine koymak yetmiyor yıkanması lazım. Toz değince Allah korusun ölürüz falan. Neden yıkamayayım ki. Oğlum da nasıl uslu bir çocuk, nasıl söz dinliyor. Böyle akıllı bir çocuğum varken bu temizliği yapmalıydım. Mutfakta iğne ucu kadar bezin değmediği alan kalmadığından (duvarlar dahil) emin oluncaya kadar temizlik yaptım. Sabah sekizden akşam sekize dek. Saatler sekizi gösterdiğinde, bir kahve yapayım da dinleneyim artık diye hayal kurarken bulaşık makinesinin hortumu patlamasın mı? O minik, sevimli hortumdan fışkıran suyu görseniz aklınız şaşar. Mutfakta küçük bir gölet oluştu. Sular diğer odalara doğru usulca süzülürken ben saatlerce temizlediğim alanın sular içinde kalmasını izledim. Olağanüstü saatlerdi, neyse ki geçti.

Gelelim bugüne. Öyle berbat bir günün ardından oğlumun öğretmeninden "çok ilerleme kaydetti. Sınıf kurallarına uyuyor, derslere katılıyor" cümlesini duyunca tamam dedim bir şeyler yoluna giriyor en azından. Oğlum kreşe başlayalı bir buçuk ay oldu. Başladığı ilk günden beri hasta. Defalarca acile gittik, doktor kontrolüne gittik. Enfeksiyon, grip vs vs. 39.5 derecenin altına düşmeyen ateş, kusmalar, bitmeyen öksürükler, burun akıntısı. O kadar ilaç kullandı ki kuzum. Dün itibariyle tamam dedim çok şükür iyileşti artık. Bir hafta kreşe göndermedim ateşli hasta diye. İki gündür gidiyordu. Bugün sabah öksürük tekrar başladı. Oğlum, ufacık öksürükte midesi bulanan ve kusan bir çocuk. Bu yüzden hastalığı tüm evin baştan aşağı temizlenmesi ile son buluyor. Zira canım yavrum kusarken sabit durmuyor. Her yere saldırıyor, koşuyor. Önüne uzattığım kovayı itiyor. Çünkü niye itmesin. Dolayısıyla o iğrenç sıvı evin her yerine bulaşıyor.

Şu anda üç adet yorgan, iki yastık, sayısız nevresim takımı, üç adet halı yıkanmayı bekliyor. Evde kesik bir koku. Muhtemelen iki gün boyunca çalışacak olan çamaşır makinesi ve bitik bir ben. Ayaklarımı zannedersem hissetmiyorum. O kadar yorgunum ki. 25 gündür neredeyse uyumuyorum. Gözaltı morluklarım yüzümün tamamını kaplamaya meyilli.

Dur şimdi geldim başlıkla alakalı en önemli kısma. Az önce sevgili beyim "Böyle olmaz. Bu çocuk bir aydır hasta. Üç yıldır hiç böyle hasta olmamıştı. Ben böyle giderse göndermem kreşe falan" diye çıkıştı. Dilimin ucuna gelen cümleleri geri çektim çünkü hakikaten bir aydır aşırı hasta. Üç kilo verdi yavrum. Bir yanım diyor ki çocuğa eziyet etme, suratı kaşık kadar kaldı al kreşten. Diğer yanım diyor ki, idrak sen çok çabaladın bu çocuk okula alışsın diye. Tam her şey yoluna girdi, çocuk ilerleme kaydediyor alma okuldan. Önceki konularımı bilmeyenler için, oğlum psikolog tavsiyesi ile yarım gün gidiyor kreşe. Bir tür zorunluluktu okula gönderme durumu.

Dostlar ben ne yapayım şimdi. Yavrum hep böyle hasta mı olacak? Öyleyse severim böyle aşkın ızdırabını. Varsın sosyal sorunlu bir çocuk olsun ne yapayım. Ev iğrenç kokuyor, beynim eriyor kokudan. Sevgili beyim ile kavga etmemek için dilimi tutuyorum. Bana bir fikir verin. Ne yapayım, böyle hastalıklarla devam mı etsin okula yoksa analık hislerime yenilip alayım mı okuldan. Şimdiden teşekkürler, klavye tutan parmaklarınız dert görmesin.
Kres ve hastalik donemini aynen yasadik 5aydan sonra yoluna girdi ..simdi daha az hastalar..aylarca hasta kaliyorlardi zor oluyor cidden..ikiz bi de benimkiler beraber hasta olurlar
Almayin kresten 1sene sonra baslasa yine ayni sey..

Ruh ikizimsen sen demek ki,

Sen daha akillisin ama, benden gencsin ve dogruyu simdiden bulmussun ahahaha, tebrik ediyorum seni ustadim :KK74:

İlk yıl bağışıklık sistemleri gelişiyor. Benim oğlum da geçen yıla kadar hiç antibiyotik kullanmamisti geçen yıl ilk dönemi ful antibiyotik geçirdik malesef. Sümüklü bir çocuk olmuştu :)) ikinci dönem biraz düzeldi yazın iyiydi. En azından artık sümüklü böcek değildi :)) şimdi ikinci yilimiz çok şükür geçen yıl ki gibi değil ama yine akıyor burnu. Ama olacak bunlar. Hasta diye almayin sonra o da hastalıklı psikolojisine girmesin.
Bizimki de geçen yıl o hastalık döneminde iki kilo vermisti. Çocuklarda iki üç kilo çok büyük fark oluşturuyor ama şimdi o kilolarını da aldı dahasını da aldı şükür .
Sizi çok yipratmis belli ama yine de vazgecmeyin her hastalığı yeni bir bağışıklık kazanma ve büyüme olarak düşünün derim. Çok geçmiş olsun

Ruh ikizimsen sen demek ki,

Sen daha akillisin ama, benden gencsin ve dogruyu simdiden bulmussun ahahaha, tebrik ediyorum seni ustadim :KK74:
:KK70: ya her yer temiz pırıl pırıl olsun her daim ben de isterim de kendimizi paralamaya gerek yok di mii :KK200: hamarat ve titiz hanımları burada okudukça sen de çok pasaklısın galiba diyorum kendime. Yalnız olmadığımı bilmek güzel :KK50:

:KK70: ya her yer temiz pırıl pırıl olsun her daim ben de isterim de kendimizi paralamaya gerek yok di mii :KK200: hamarat ve titiz hanımları burada okudukça sen de çok pasaklısın galiba diyorum kendime. Yalnız olmadığımı bilmek güzel :KK50:

Baskasi yapacaksa ben de isterim,
Ben yapacaksam evrenin bana baska yerlerde ihtiyaci oldugu icin maalesef... :ıslık:

Ama cocuklar hakkat hasta olmuyorlar, bence diger kadinlar da dogruyu bulsun :KK58:

Kızlar öksuren çocuğa ılık süt içine bal ve zencefil koyun 2. Gün hemen kesiyor bizzat kendim çocuklara yapıyorum. Birde probiyotik toz oluyor oda bağışıklığı güçlendiriyor. Ayıcıklı çiğneme tabletleri cıkmış birde, onuda aldım ufak oğlana veriyorum jelibom gibi. O kusmalar ve ishal iki çocuğumu da mahvetti ve bende heryeri dip köşe temizledikten sonra oldu. Yeni yıkanmış halılara kuştular. Neyseki atlattık.

oglum 1-2 yil surekli hstalik getirdi eve
kizim da sagolsun nasibini alirdi beraberce ateslenirlerdi
simdi kizim 3 yasinda krese gidiyor 2 aydir masallah hic hasta olmadi bagisiklik edindiginden :)
illa ki olacak bunlar.
bence sen herseyi cok fazla buyutuyorsun.

ne gerek var bu kadar temizlige
koy ...... rahvan gitsin :)))

Mutfaktan nefret eden biri olarak bu dediklerini yapmaya zorlayacağım kendimi :) bütün evi temizlerim ama yemek olayı bana çok uzak. Oğlum olmasa muhtemelen yemek bile yapmazdım. O kadar sevmiyorum mutfağı. Yemek yemeyi de sevmem zaten.
Al benden de o kadar:/ ben de kızım için mecburen yapıyorum, sabah 5’te kalkıp işe gitmeden karnıbahar haşlayıp gidiyorum, öğlene hazır olsun yiyeceği şey diye.
Bahsettiğim tarifler çok pratik bu arada. Fazla vakit almıyor.

X