KREDİ ÇEKİP EV ALANLAR ?

Aminn inşallah. Allah hepimizin gönlüne göre versin.

İyi bir ev almanızı tavsiye ederim .Bizde aynı durumda idik ve borca girmeyi tercih ettik hayırlısı inşallah oturmak nasip olur ! Çünkü diğer türlü birikim yapamıyoruz harcanıyor para en iyisi borçlanıp mal sahibi olmak ,inşallah sizin içinde en iyisi olur .

Maalesef ailemizde yardım edecek kimse yok. Ama Allah büyük. Biz de ikimiz çalışıyoruz. İnşallah işsiz kalacağımız bir durum olmaz. Siz de orantılı olmuş :) Allah ödeme kolaylığı versin.
ilcede oturuyoruz biz ev alirken ev fiyatlari burda uygundu kredi oranlari da düşüktü. 5 sene önce 160 m2 3+1 evi 180 bine aldik simdi fiyati oldu 350 bin. iyiki zamaninda almisiz diyoruz. birazini peşin ödedik kalanini kredi çektik az kaldi cok şükür yakinda bitecek. sonra bi kredi daha cekip bu evi kiraya verip merkezden ev almayi düşünüyoruz ya hayirlisi tabi... kredi borcu olunca zorunlu birikim yapmış oluyorsun iyi oluyor :) ama aylik ödemeleri ayarlarken gercekci olmak lazim, ütopik rakamli borcun altina öderiz deyip girmemek lazim. mesele eşim 5 yillik değil 3 yillik cekelim demisti ben karşı ciktim onun aylik ödemesi bizi zorlar diye iyiki karşı çıkmış suanki aylik ödemeyle tam ucu ucuna geciniyoruz.

cooook arastirin elbet hem gönlünüze hem kesenize uygun bi ev denk gelecektir. biz bütün nişanlilik surecinde ev baktik :))) millet nişanlik anilarini anlat dese anca baktigimiz evleri anlatirim simdiden eviniz hayirli olsun güle güle oturun

Yeni evime taşınalı 2 gün oldu. Bence almışken iyisini alın. Kötü bi ev alıp o borcu öderken yorulcaksınız yeni ev almaya gözünüz korkar. Maddi durumunuza da bağlı bu durum tabi ama Allah büyük ev kurana yardım eder.

Teşekkür ederim şimdiden. İnşallah hayırlısıyla evimizi bulsaydık biz de :) Valla inanın şu aralar ben de evle yatıp evle kalkıyorum sürekli bakıyorum yeni ilan vermişler mi diye bazen aynı ilanlara tekrar tekrar bakıyorum insan hevesleniyor ya işte napalım :)

Bize hic uymuyo bu sartlar cok agirmis.tesekkur ederim bilgi icin krediden baska umudum kalmadi

Ev almak çok ciddi bir iş arada ödenir gider diyemem
Ama şartları iyi hesaplamak lazım, iş durumunuz, gelirin sürekliliği önemli
10 yıl az bir zaman değil, işsizlik var, çoluk çocuk durumu var, hastalık var, zor dönemler var
Orta karar bir eve girmek mantıklı bence, fiyatı astronomik olmayan, ortalama bir semtte, tadilat istemeyen bir ev mantıklıdır. Kredinin kullanılacağı miktar da önemli tabi, yarı parasından fazlasına kredi kullanılacaksa almam o evi ben

Bize hic uymuyo bu sartlar cok agirmis.tesekkur ederim bilgi icin krediden baska umudum kalmadi
Aynen öyle krediden başka çare yok. Biz de kendimiz için öyle düşündük. kura sistemine giriyorsun aylık bütçen kadar ödüyorsun ama bu sefer de vade uzuyor. Bir evim olsa kesinlikle ordan bu şekilde ev alırdım. Ama kira öderken bi de oraya para yatıramam. İnşallah sizin için de en hayırlısı olur.

Ben de artık 10 yıl değil de 5 yıllık düşünüyorum. En azından biraz dişimizi sıkar 5 yılda bitirir rahat ederiz hem faizi de az oluyor. Burdaki arkadaşlar sayesinde 5 yıllığı düşündüm açıkcası. Daha mantıklı geldi.

Amin tesekkurler en uygun ziraat kredi veriyormus ama 100 bin liradan asagi ev yok bizdede hic nakit yok ama cok istiyorum tabii

ev kredisi ödeme 7. senemiz
çok şükür 10 ay kaldı 8 senelik çekmiştik biz
bu arada bir kızım daha oldu doğum izni ücretsiz izin vs ler oldu
sıkışmadık mı sıkıştık hala da öyleyiz
ama ödendi bitiyor bir şekilde bin şükür :)

evimize gelince sıfır değil biraz eski bina 2+1 orta halli bir ev yeri muhiti de güzel
almışken oturulabilecek bir ev olsun yeter derim

Amin tesekkurler en uygun ziraat kredi veriyormus ama 100 bin liradan asagi ev yok bizdede hic nakit yok ama cok istiyorum tabii
malesef peşin olmadan kredi çekemezsiniz
önce biraz birikip yapmaya çalışın
Allah ım herkese hayırlı evler nasip etsin

Birikiminize bağlı olarak değişir bence. Bir evin yüzde 25-30 civarını verip kalanına kredi cekecekseniz uygun fiyatlı bir ev bakın ilk etapta ama yüzde 50 peşinatınız varsa daha iyisini alabilirsiniz.
Yerinizde olsam birikim yapardım mümkün mertebe,ne kadar az ve kısa vadeli kredi çekebilirseniz kardır zira 10 yıl çok uzun bir süre. Ama şöylede birşey var aylık 1.500 kira ödüyorsunuzdur,1.700 lirayı zorlayıp kendi evinizi alıp ,içine taşınıp ödemek daha dogru olacaktır.

Nasil 1.700 oluyor ki ev kredisi
Cok az degil mi? Benim duydugum hep 3 bin civari ama

Ahh şu ev meseleleri aynı dert bizde de var bu ara sanırım siz büyük şehirde değilsiniz 100 ve 150 tl ye evv alabiliyorsanız ne iyi biz istanbul şu an oturduğum semtte bodrum katlar 250 den başlıyor nasıl alcaz nerden alcaz şaşırdık beylikdüzü tarafları biraz daha uygun allah ev almayı düşünen hepimizin yardımcısı olsun.

Nasil 1.700 oluyor ki ev kredisi
Cok az degil mi? Benim duydugum hep 3 bin civari ama
Peşinatları iyi olursa olur neden olmasın. Tamamen peşinat ve kredi çekilecek miktarla alakalı. Yukarıda başka bir üye yazmıştı 1.500 lira kredi ödüyorum kendi evimde oturuyorum diye hatta.
Bu sebeple peşinatı fazla biriktirmeye calışın demistim zaten. Ne kadar çok peşinat o kadar az kredi

evet canım biz Mersindeyiz burdaki evler de çok pahalı. Benim eniştem ablamla evlendiklerinde 42 bin e ev aldı şimdi evin fiyatı 140 bin civarı. Düşün ne kadar arttığını artık. İstanbul da daha zordur tabi. Allah yardım etsin valla. biz burda 150 bin çekelim derken 150 defa düşünüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…