- 24 Mayıs 2016
- 2.575
- 3.585
- 63
- 31
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
-
Ankarada mesela 1200 lira kira verdigin bir ev icin 400-500 bin odemelisin. Yarisini pesinat olarak biriktirsen bile odeyecegin kredi kirayi cok asiyor maalesefPeşinatları iyi olursa olur neden olmasın. Tamamen peşinat ve kredi çekilecek miktarla alakalı. Yukarıda başka bir üye yazmıştı 1.500 lira kredi ödüyorum kendi evimde oturuyorum diye hatta.
Bu sebeple peşinatı fazla biriktirmeye calışın demistim zaten. Ne kadar çok peşinat o kadar az kredi
canım ev sahibiyle anlaşıp evin fiyatını fazla gösterip bankanın gerçek ev fiyatının %100 ünü alabilirsin. Bizim de birikim yok ama o şekilde yapacaz. Bazı bankalar % 100 veriyor ama tabi faizleri yüksek oluyor. en iyisi ziraat. Biz de ordan çekmeyi düşünüyoruz. Hem ziraatte ilk 1 sene sadece faiz ödeyebiliyorsun. 1 sene den sonra anaparayla birlikte ödemeye başlıyorsun. En iyisi hesabınıza göre ayarlamak tabi.Amin tesekkurler en uygun ziraat kredi veriyormus ama 100 bin liradan asagi ev yok bizdede hic nakit yok ama cok istiyorum tabii
Doğrudur,şu anki rayicleri pek bilemiyorum açıkçası.Ankarada mesela 1200 lira kira verdigin bir ev icin 400-500 bin odemelisin. Yarisini pesinat olarak biriktirsen bile odeyecegin kredi kirayi cok asiyor maalesef
Ev sahibi ile değil eve gelecek ekspertiz ile anlaşmanız gerekiyor...ev sahibinin istediği miktar bankayı bağlamaz...göndereceği görevlinin ne kadar değer biçtiği önemli..canım ev sahibiyle anlaşıp evin fiyatını fazla gösterip bankanın gerçek ev fiyatının %100 ünü alabilirsin. Bizim de birikim yok ama o şekilde yapacaz. Bazı bankalar % 100 veriyor ama tabi faizleri yüksek oluyor. en iyisi ziraat. Biz de ordan çekmeyi düşünüyoruz. Hem ziraatte ilk 1 sene sadece faiz ödeyebiliyorsun. 1 sene den sonra anaparayla birlikte ödemeye başlıyorsun. En iyisi hesabınıza göre ayarlamak tabi.
Ben de en kolay nasil ev alinir diye arastirma yapiyorum ama mantikli bir yol bulamadim.Doğrudur,şu anki rayicleri pek bilemiyorum açıkçası.
Benim arkadaşım da kredi çekip ev aldı da o öyle söylemişti birebir görmedim yani nasıl anlaştıklarını.Ev sahibi ile değil eve gelecek ekspertiz ile anlaşmanız gerekiyor...ev sahibinin istediği miktar bankayı bağlamaz...göndereceği görevlinin ne kadar değer biçtiği önemli..
Alırsınız aslında ama projelerin lansman dönemlerinde uygun fiyattan. Tek sıkıntı hemen teslim olmaması. Yine en mantıklısı para biriktirmek oluyor bence.Ben de en kolay nasil ev alinir diye arastirma yapiyorum ama mantikli bir yol bulamadim.
Paradan anlayan tecrubeli insanlar hep once birikim yap krediden cok zararli cikarsin diyorlar.
E dusunuyorum 5 yil birikim yapsam ev o surede en az %50 deger kazanir, yine alamam yine alamam
evin fiyatını eksper belirliyor ev sahibi desinki atıyorum 1000 lira eksper in verdiği rakam önemlicanım ev sahibiyle anlaşıp evin fiyatını fazla gösterip bankanın gerçek ev fiyatının %100 ünü alabilirsin. Bizim de birikim yok ama o şekilde yapacaz. Bazı bankalar % 100 veriyor ama tabi faizleri yüksek oluyor. en iyisi ziraat. Biz de ordan çekmeyi düşünüyoruz. Hem ziraatte ilk 1 sene sadece faiz ödeyebiliyorsun. 1 sene den sonra anaparayla birlikte ödemeye başlıyorsun. En iyisi hesabınıza göre ayarlamak tabi.
eksper merkez tarafından atanıyor 10 bin eksiğim vardı aradım rica ettim şere...sz 15 bien çıkarmış eksiği eskisi gibi değil yaniBenim arkadaşım da kredi çekip ev aldı da o öyle söylemişti birebir görmedim yani nasıl anlaştıklarını.
faizlerin ödemesi çektiğiniz tutara göre ve yıla göre değişircanım ev sahibiyle anlaşıp evin fiyatını fazla gösterip bankanın gerçek ev fiyatının %100 ünü alabilirsin. Bizim de birikim yok ama o şekilde yapacaz. Bazı bankalar % 100 veriyor ama tabi faizleri yüksek oluyor. en iyisi ziraat. Biz de ordan çekmeyi düşünüyoruz. Hem ziraatte ilk 1 sene sadece faiz ödeyebiliyorsun. 1 sene den sonra anaparayla birlikte ödemeye başlıyorsun. En iyisi hesabınıza göre ayarlamak tabi.
helal olsun size ayakta alkısladım tam benim eşim esiniz sizde benim gibisinz tek fark ben calısıyorum bir cocuk var:))
yaa bizde tamammına cekip almak istiyorz birikmiş yok
iki yıl sonra almak istiyoruz masallh hersey bir anda olup bitmiş sizin ben 150 bine istediğim bri ev alırm yasadm sehirdn benim maas asgari ücret acaba cekebilirmiyim ev kredisi sizce bayanlar
bu arad güle güle oturun sizde
aylık gelirimiz eşimle birlikte 5000 civarı. Çok şükür sıkıntımız yok ama ilerde çocuğumuz olursa ben işten ayrılmak zorunda kalabilirim ya da eşim asker o buraya dönüp maaşı daha düşük bir işte çalışma olasılığı var çocuk olursa bir sürü masrafı felan. Anlayacağınız değişken durumlar.
Maşallah size.. gerçekten taktir ettim sizi. Sonuçta gözünüzü karartıp istediğiniz gibi bir ev almışsınız. Allah mutlulukla huzurla oturmayı nasip etsin inşallah :) Bana da cesaret verdi söyledikleriniz :)
inanın çocuk olunca masraf olmuyor. yani şöyleki çocuk nasibi ile geliyor. size kendimden örnek vereyim. benim çok iyi bir işim vardı kızım 4 aylıkken işe geri döndüm fakat alerji çıktığı için ve raporlu olan iki tane mamayı da reddettiği için. dolapta biriktirdiğim sütler de ben onları sağarken alerjik olan besinleri tükettiğim için işi bırakmak zorunda kalıp diyete girip kızımı emzirdim. ne mi oldu. ben çalışırken zor geçiniyorduk, işi bıraktım üzerine çocuğun masrafları bindi. hamile kaldığımda 8 aylık hamileydim ve bir sürü düğündü eşyaydı borcumuz vardı. çocuk nasibiyle geliyor gerçekten. kızım doğdu eşim yabancı bir firmaya geçti. sonra üzerine kendi işini kurdu. borçla aldığımız bir arabamız vardı ki oda büyük şehirde lüks değil malesef ihtiyaçtı. en kötü onu satarız derken model yükselttik. üzerine ev aldık. yani aslında hepsi kızımın nasibi. anne baba ben kazanıyorum zannedermiş ama aslında gelen çocuğun nasibiymiş. bizde durum aynen bu şekilde. o yüzden çocuk olunca zorlanırız diye kesinlikle düşünmeyin. ben şu an eşime işlerinde yardım ediyorum bir nevi birlikte çalışıyoruz. ve ikinciye hamileyim. şimdi inanın ikimizde çocuktan sonra naparız diye düşünmüyoruz çünkü gerçekten o da nasbiyle gelecek
su yazınızla bir alkısı hak ettiniz bendenRabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah. sizde niyetine girmişsiniz bir şekilde denk gelir. benim hayat felsefem biraz değişik. evlenirken de çok beklentim olmadı. evim olsun arabam olsun hiç demedim. belkide babamda hep sağlık sorunlarıyla uğraştığımız için sağlık herşeyden değerliydi benim için. beklenti olmadığı zaman sanki Allah daha çok denk getiriyor işlerimizi. herşey O'ndan sonuçta. alır da verir de. hepimiz kiracıyız şu hayatta ev olsa ne olmasa ne. herkes evladına birşey bırakmayı arzular o bile boş geliyor bana. gayem iyi bir hayat sunabilmekten ziyade iyi bir insan olarak yetişebilmesiherkesin gönlünün muradı olsun
Araba Nasıl alınıyor. sadece sıfır mi satıyorlar.Biz ordan araba aldık 30 bin civarında. araba için uygun ama ev için sanmıyorum. Evi de sorduk yani ayda 4000 tl ödersek 36. ayda ev sahibi oluyorsun. E ben ayda 3000 ödeyecem bir yandan kira verecem ne yiyip ne içecem. Eğer hali hazırla eviniz varsa o zaman mantıklı oluyor.
evlenirken de ev alırken de bir memleket karşımızda durduMasallah sizin gibi hareket edenleri cok takdir ediyrm
ev alırken kefil gerekiyordu kayınbabamdan istedik ve bize ben kefil olamam dediMasallah sizin gibi hareket edenleri cok takdir ediyrm
su yazınızla bir alkısı hak ettiniz benden
cok tsk ler yorum lar için her zaman yazın banada yazın hep sagolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?