KREDİ ÇEKİP EV ALANLAR ?

Ankarada mesela 1200 lira kira verdigin bir ev icin 400-500 bin odemelisin. Yarisini pesinat olarak biriktirsen bile odeyecegin kredi kirayi cok asiyor maalesef

Amin tesekkurler en uygun ziraat kredi veriyormus ama 100 bin liradan asagi ev yok bizdede hic nakit yok ama cok istiyorum tabii
canım ev sahibiyle anlaşıp evin fiyatını fazla gösterip bankanın gerçek ev fiyatının %100 ünü alabilirsin. Bizim de birikim yok ama o şekilde yapacaz. Bazı bankalar % 100 veriyor ama tabi faizleri yüksek oluyor. en iyisi ziraat. Biz de ordan çekmeyi düşünüyoruz. Hem ziraatte ilk 1 sene sadece faiz ödeyebiliyorsun. 1 sene den sonra anaparayla birlikte ödemeye başlıyorsun. En iyisi hesabınıza göre ayarlamak tabi.

Bir kere içinde mutlu olmayacağım bir ev almam...ikincisi değeri düşmeyecek iyi bir ev alirim ...öyle de yaptım 8 yıllık çektim nasil oderiz derken 3 yili bitti bile ödeniyor...sıkıntı çekmeden ödedim şimdi öyle aman aman etkilemiyor bile...

Ev sahibi ile değil eve gelecek ekspertiz ile anlaşmanız gerekiyor...ev sahibinin istediği miktar bankayı bağlamaz...göndereceği görevlinin ne kadar değer biçtiği önemli..

Doğrudur,şu anki rayicleri pek bilemiyorum açıkçası.
Ben de en kolay nasil ev alinir diye arastirma yapiyorum ama mantikli bir yol bulamadim.
Paradan anlayan tecrubeli insanlar hep once birikim yap krediden cok zararli cikarsin diyorlar.
E dusunuyorum 5 yil birikim yapsam ev o surede en az %50 deger kazanir, yine alamam yine alamam

Ev sahibi ile değil eve gelecek ekspertiz ile anlaşmanız gerekiyor...ev sahibinin istediği miktar bankayı bağlamaz...göndereceği görevlinin ne kadar değer biçtiği önemli..
Benim arkadaşım da kredi çekip ev aldı da o öyle söylemişti birebir görmedim yani nasıl anlaştıklarını.

Alırsınız aslında ama projelerin lansman dönemlerinde uygun fiyattan. Tek sıkıntı hemen teslim olmaması. Yine en mantıklısı para biriktirmek oluyor bence.

evin fiyatını eksper belirliyor ev sahibi desinki atıyorum 1000 lira eksper in verdiği rakam önemli

Benim arkadaşım da kredi çekip ev aldı da o öyle söylemişti birebir görmedim yani nasıl anlaştıklarını.
eksper merkez tarafından atanıyor 10 bin eksiğim vardı aradım rica ettim şere...sz 15 bien çıkarmış eksiği eskisi gibi değil yani

faizlerin ödemesi çektiğiniz tutara göre ve yıla göre değişir
o bilgiye nerden ulaştınız bilmiyorum?

teşekkürler darısı başınıza olsun inşallah. biz almasaydık kesinlikle birikim falan yapamazdık yani peşinat birikmezdi. çünkü hep bişiler çıkıyor. 150 bin tl lık bir eve asgari ücret bağlanır bence. biz geçen yıl haziran ayı gibi anlaştık. ev 520 bin tl idi. krediler düşünce çektik krediyi ve şu an daha bile uygun krediler. ve evin değeri de şu an 700 bin olmuş. en kötü ihtimali hep düşündük zorlanır ödeyemezsek satarız krediyi kapatınca elimize para bile kalır dedik. ki evin şu anki fiyatı bu. projede avm falan da var onlar bitince 850 bin tl yı rahat bulur diyorlar. yani gayrimenkul hiçbir zaman zarar etmiyor. bir maaş bağlayabilme şansınız varsa hiç beklemeyin bence

inanın çocuk olunca masraf olmuyor. yani şöyleki çocuk nasibi ile geliyor. size kendimden örnek vereyim. benim çok iyi bir işim vardı kızım 4 aylıkken işe geri döndüm fakat alerji çıktığı için ve raporlu olan iki tane mamayı da reddettiği için. dolapta biriktirdiğim sütler de ben onları sağarken alerjik olan besinleri tükettiğim için işi bırakmak zorunda kalıp diyete girip kızımı emzirdim. ne mi oldu. ben çalışırken zor geçiniyorduk, işi bıraktım üzerine çocuğun masrafları bindi. hamile kaldığımda 8 aylık hamileydim ve bir sürü düğündü eşyaydı borcumuz vardı. çocuk nasibiyle geliyor gerçekten. kızım doğdu eşim yabancı bir firmaya geçti. sonra üzerine kendi işini kurdu. borçla aldığımız bir arabamız vardı ki oda büyük şehirde lüks değil malesef ihtiyaçtı. en kötü onu satarız derken model yükselttik. üzerine ev aldık. yani aslında hepsi kızımın nasibi. anne baba ben kazanıyorum zannedermiş ama aslında gelen çocuğun nasibiymiş. bizde durum aynen bu şekilde. o yüzden çocuk olunca zorlanırız diye kesinlikle düşünmeyin. ben şu an eşime işlerinde yardım ediyorum bir nevi birlikte çalışıyoruz. ve ikinciye hamileyim. şimdi inanın ikimizde çocuktan sonra naparız diye düşünmüyoruz çünkü gerçekten o da nasbiyle gelecek

Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah. sizde niyetine girmişsiniz bir şekilde denk gelir. benim hayat felsefem biraz değişik. evlenirken de çok beklentim olmadı. evim olsun arabam olsun hiç demedim. belkide babamda hep sağlık sorunlarıyla uğraştığımız için sağlık herşeyden değerliydi benim için. beklenti olmadığı zaman sanki Allah daha çok denk getiriyor işlerimizi. herşey O'ndan sonuçta. alır da verir de. hepimiz kiracıyız şu hayatta ev olsa ne olmasa ne. herkes evladına birşey bırakmayı arzular o bile boş geliyor bana. gayem iyi bir hayat sunabilmekten ziyade iyi bir insan olarak yetişebilmesi herkesin gönlünün muradı olsun

hamile kaldığımda 8 aylık evliydik yerine hamileydim yazmışım düzenlemeyede izin verilmiyor D DURU_SU_3333

su yazınızla bir alkısı hak ettiniz benden
cok tsk ler yorum lar için her zaman yazın banada yazın hep sagolun

Araba Nasıl alınıyor. sadece sıfır mi satıyorlar.

Masallah sizin gibi hareket edenleri cok takdir ediyrm
evlenirken de ev alırken de bir memleket karşımızda durdu
hiç kimse lafla bile destek olmadı zaten beklemiyorduk
çok şükür dört yıl olacak evliyiz ilk günkü gibi aşkla sevgimiz saygımız devam ediyor
hiç kimseyi dinlemeyin kendi kararlarınız olsun o zamanlar bas bas bağırıp yapmayın
diyenler şimdi iyi almışsınız iyi diyrlar herkese diyrm bunlara karar verirken yaşımız sadece 24 dü.
cesaret ve kararlarından emin olmak ve en önemlisi kimseyi işinize karıştırmamak bunlar çok önemli

su yazınızla bir alkısı hak ettiniz benden
cok tsk ler yorum lar için her zaman yazın banada yazın hep sagolun

ben teşekkür ederim yorumunuz için :) zaman zaman herkesin sıkıntıları oluyor ama maddi ama manevi illaki bunalıyoruz. o zamanlar da olumlu düşünmek gerçekten çok önemli oluyor. beynimiz çok güçlü gerçekten. o enerji hayatımıza da yansıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…