KREDİ ÇEKİP EV ALANLAR ?

Benze sizin gibi düşünüyorum evleneli 4 ay oldu :) aylık 700 lira kira ödüyorum.suan oturduğumuz ev 260 bin.icimden geçmiyor değil.ev sahibi istersek satar bize.cunku adamın 50 tane dairesi varacaba diyorum bazen....

Bizde beş yıl çekmeyi duusnuyoeuz aylık 3000 oluyor :) 1500 de araba kredimiz var...ayni siizn gibi:) bencede ödenir.bebegim ilkokula başlamadan evim arabam olsun yeter diyorum.

Benze sizin gibi düşünüyorum evleneli 4 ay oldu :) aylık 700 lira kira ödüyorum.suan oturduğumuz ev 260 bin.icimden geçmiyor değil.ev sahibi istersek satar bize.cunku adamın 50 tane dairesi varacaba diyorum bazen....
ayy yazık günah valla 700 tl kiraya. ama 260 bin tl de çokmuş ben gözümü karartıp iyi bir ev alacam diyorum ama en fazla 150 bin tl ye gücümüz yeter. Sizin gücünüz yeterse hiç düşünmeden alın bence :)

Eminevim diye bisiy duydum ama nasil isliyor bilniyorum
Biz ordan araba aldık 30 bin civarında. araba için uygun ama ev için sanmıyorum. Evi de sorduk yani ayda 4000 tl ödersek 36. ayda ev sahibi oluyorsun. E ben ayda 3000 ödeyecem bir yandan kira verecem ne yiyip ne içecem. Eğer hali hazırla eviniz varsa o zaman mantıklı oluyor.

Bizim de 1500 araba taksiti var inşallah ağustos ayında bitecek. O bitince ev alabiliriz anca. yoksa işimiz zor.

Bizde beş yıl çekmeyi duusnuyoeuz aylık 3000 oluyor :) 1500 de araba kredimiz var...ayni siizn gibi:) bencede ödenir.bebegim ilkokula başlamadan evim arabam olsun yeter diyorum.
Kesinliklemantikli
Okul masrafi cikmadan :) valla zaman çabuk geciyorda biz uc yilda bayildik yani
Rahatlamak istyrz
Cidden en ideali bes yil :)
Ogluma oda aldik 450 onun taksiti eklendi kredi kartina, dort gozle bitsin diye bekliyrz
Sikmak gerekio olmuyo
Bu arada aylik gelirimiz ortalama 9000-10000 civarında (esimin harcirahlari ve bnm cift maas muhabbetimden sabit degil)

ben emlakçı parası ve tapu masrafları dahil kredi çektim ev aldım iki yıl oldu ödüyorum çok şükür
düşünün tapu masrafını verecek nakit param yoktu sadece maaşımıza güveniyorduk maaşımızda
öyle inanılmaz rakam değildi asgari ücretten 200 -300 lira fazla yani çok şükür allahıma başardık
alırken herkes çok karşı çıktı nakit yok yapamazsınız diye ama çok şükür

Bu arada evi oglumdogunca aldik, 2 yasinakadar benle kalacak zaten diye idare edip oda almadik:)
Oda aldik eylulde, perde ve halisini yeni aliyrm :))
Dedigim gibi idare etmek gerekio hep

Merhaba, bendeniz kıdemli ev kredisi ödeyenler üyesi..

Son 35 ay..
Şimdi sana ev kredisinin artı ve eksi yönlerini anlatıyım

Evlendiğim gün itibariyle kredi borcu ödüyorum, 2 maaşın biri krediye gidiyor. Herşeyimiz ucu ucuna yetiyor hatta çoğu zaman yetmediği için kk 'na yükleniyorum genelde bu eksi yönü

Artı yönü İstanbulda oturuyorum zemin katta ve 1+1 bir dairede oturmak istemiyorsan zaten ev kiraları 1200-2000 arası böyle baktığında iyi bir yatırım aracı 135.000 liraya aldığım daire şuanda 350.000 TL 3 senede 2,5 kat değerlendi

Sonuç olarak ev kredisi ödemek daha artı kira bitmeyen bir borç depozito taşıma bedeli ev sahibi kaprisi bla bla bla

Sonuç olarak eğer imkanın varsa borca gir

Sayılı gün çabuk geçiyor Yani öyle su gibi de geçmiyor tabi

Masallah sizin gibi hareket edenleri cok takdir ediyrm

Sizin odeme gucunuz ne? Bir sekilde odenir mi diyorsunuz, maasiniza bagli. Biz de krediyle ev aldik. Esimin babasi oduyor. O ödemese bir sekilde odenir mi? Odenmez. maaslarimizin toplamindan daha fazla aylik kredi odemesi.
Bir sekilde odenip odenmeme sizin durumunuza bagli. Kararinizi buna gore verin.

Siz öyle söyleyince ben de hesapladım aslında ödenebilir bir tutar. 5 yıl yapınca aylık 3200 civarı bi taksit tutuyor. Şu an ben de 5 yıl yapmayı düşündüm.

Biz aldık ortalama bir ev 3+1 şu an kirada. Oturmayi da düşünmüyorum. aylık odemesi de bizi zorlamiyor önemli olan bu kiranin üstüne 500 tl daha ödüyoruz.

Ev zaten üstüne değer katar. o nedenle ilk başta öyle tüm aylık gelirinizi vereceğiniz ev almak yerine oturabileceginiz nitelikte uygun bir ev alıp sonra onu pesinat parası yaparak istediğiniz evi alabilirsiniz veya onu kiraya verip istediğiniz evin kredisinin bir kısmını ödeyip iki ev sahibi de olabilirsiniz.

Ne güzel dediniz kira bitmeyen bir borç. Aynen öyle düşünüyorum ben de. aylık 1000 tl kira vererek bişey sahibi olmuyorum ama üzerine biraz daha fazla ekleyip ev sahibi oluyorum. Arkadaşların da dediği gibi 5 yıllık kredi çekmek daha mantıklı olacak.

Yanı bilmiyorum ev sahibi ile pazarlık yapsak biraz düşürür sanırım. Inşallah sende en kısa sürede alırsın:) bende alırım insallahhhh

Alacağınız eve de bağlı o ne kadarlık bi bütçe düşünüyorsunuz ev için benim kendi evim var şimdi satışta ama üstüne kredi Çekicez yine.alacağım ev biraz lüks e giriyor ben yine de korkuyorum kredi den 60 70 bin gibi bi kredi düşünüyorum ama o bile korkutuyor. evi iyi araştırın butcenizle de hesaplayın nasıl olur nasıl olmaz diye benim de kötü tarafı oğlum okula başlayacak acaba zor olur mu diye gerçekten de zor mesele allah yardimciniz olsun gönlünüze göre Hayırlısı ni versin rabbim

Bizde 2 yıldır ödüyoruz,zaman çok çabuk geçiyor gerçekten..Böyle bir niyetiniz varsa,içinde oturacaksanız içinize sinen bir yer olmalı diye düşünüyorum.Veya yatırımlık alıp kiraya verirsiniz,siz başka bir yerde de yaşabilirsiniz.
Kredi evet biraz sarsıyor ama bunlar geleceğe yatırım,sadece bugünü düşünmemeliyiz..

Bazı şeylerden ödün veriyorsun belirli bir süre ama inan sonrasında çok rahat ediceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…