- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
-
Benze sizin gibi düşünüyorum evleneli 4 ay oldu :) aylık 700 lira kira ödüyorum.suan oturduğumuz ev 260 bin.icimden geçmiyor değil.ev sahibi istersek satar bize.cunku adamın 50 tane dairesi varGeri adım atmayı düşünmüyorum. Kirada otursak diye düşündüm gerçekten içime sinen temiz evlerin kirası 750-800 arası. Yazık günah o paranın üzerine biraz daha koyar kredi öderim diye düşünüyorum. oturabileceğimiz düzgün evler de 150-200 bin tl arası. Allah yardım eder heralde Bismillah diyip başlayacağız bi şekilde.
Bizde beş yıl çekmeyi duusnuyoeuz aylık 3000 oluyor :) 1500 de araba kredimiz var...ayni siizn gibi:) bencede ödenir.bebegim ilkokula başlamadan evim arabam olsun yeter diyorum.Biz bes yil vadeli cektik
Gercekten zaman akip gidiyor
On yil cok uzun bir zaman
Biz tutarlari yuksek tuttuk
Ev aldik uc yil bitmek uzere ama hala evde eksigim var
Balkonuma perde yaptirmadim, banyoma dolap yaptirmak istyrm ayakkabılik falan on bin masraf var, erteliyrz
Onemli olan ihtiyaçlarinizi erteleyebilir idare edebilirseniz ona gore butce ayarlayip oyle bir ev alabilirsiniz
Biz 2650 konut
1500 araba taksiti oduyrz
ayy yazık günah valla 700 tl kiraya. ama 260 bin tl de çokmuş ben gözümü karartıp iyi bir ev alacam diyorum ama en fazla 150 bin tl ye gücümüz yeter. Sizin gücünüz yeterse hiç düşünmeden alın bence :)Benze sizin gibi düşünüyorum evleneli 4 ay oldu :) aylık 700 lira kira ödüyorum.suan oturduğumuz ev 260 bin.icimden geçmiyor değil.ev sahibi istersek satar bize.cunku adamın 50 tane dairesi varacaba diyorum bazen....
Biz ordan araba aldık 30 bin civarında. araba için uygun ama ev için sanmıyorum. Evi de sorduk yani ayda 4000 tl ödersek 36. ayda ev sahibi oluyorsun. E ben ayda 3000 ödeyecem bir yandan kira verecem ne yiyip ne içecem. Eğer hali hazırla eviniz varsa o zaman mantıklı oluyor.Eminevim diye bisiy duydum ama nasil isliyor bilniyorum
Bizim de 1500 araba taksiti var inşallah ağustos ayında bitecek. O bitince ev alabiliriz anca. yoksa işimiz zor.Biz bes yil vadeli cektik
Gercekten zaman akip gidiyor
On yil cok uzun bir zaman
Biz tutarlari yuksek tuttuk
Ev aldik uc yil bitmek uzere ama hala evde eksigim var
Balkonuma perde yaptirmadim, banyoma dolap yaptirmak istyrm ayakkabılik falan on bin masraf var, erteliyrz
Onemli olan ihtiyaçlarinizi erteleyebilir idare edebilirseniz ona gore butce ayarlayip oyle bir ev alabilirsiniz
Biz 2650 konut
1500 araba taksiti oduyrz
KesinliklemantikliBizde beş yıl çekmeyi duusnuyoeuz aylık 3000 oluyor :) 1500 de araba kredimiz var...ayni siizn gibi:) bencede ödenir.bebegim ilkokula başlamadan evim arabam olsun yeter diyorum.
Zor cnm insallah gonlunuze gore bi ev olurBizim de 1500 araba taksiti var inşallah ağustos ayında bitecek. O bitince ev alabiliriz anca. yoksa işimiz zor.
ben emlakçı parası ve tapu masrafları dahil kredi çektim ev aldım iki yıl oldu ödüyorum çok şükürMerhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.
Masallah sizin gibi hareket edenleri cok takdir ediyrmben emlakçı parası ve tapu masrafları dahil kredi çektim ev aldım iki yıl oldu ödüyorum çok şükür
düşünün tapu masrafını verecek nakit param yoktu sadece maaşımıza güveniyorduk maaşımızda
öyle inanılmaz rakam değildi asgari ücretten 200 -300 lira fazla yani çok şükür allahıma başardık
alırken herkes çok karşı çıktı nakit yok yapamazsınız diye ama çok şükür
Siz öyle söyleyince ben de hesapladım aslında ödenebilir bir tutar. 5 yıl yapınca aylık 3200 civarı bi taksit tutuyor. Şu an ben de 5 yıl yapmayı düşündüm.Bizde beş yıl çekmeyi duusnuyoeuz aylık 3000 oluyor :) 1500 de araba kredimiz var...ayni siizn gibi:) bencede ödenir.bebegim ilkokula başlamadan evim arabam olsun yeter diyorum.
Biz aldık ortalama bir ev 3+1 şu an kirada. Oturmayi da düşünmüyorum. aylık odemesi de bizi zorlamiyor önemli olan bu kiranin üstüne 500 tl daha ödüyoruz.Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.
Ne güzel dediniz kira bitmeyen bir borç. Aynen öyle düşünüyorum ben de. aylık 1000 tl kira vererek bişey sahibi olmuyorum ama üzerine biraz daha fazla ekleyip ev sahibi oluyorum. Arkadaşların da dediği gibi 5 yıllık kredi çekmek daha mantıklı olacak.Merhaba, bendeniz kıdemli ev kredisi ödeyenler üyesi..
Son 35 ay..
Şimdi sana ev kredisinin artı ve eksi yönlerini anlatıyım
Evlendiğim gün itibariyle kredi borcu ödüyorum, 2 maaşın biri krediye gidiyor. Herşeyimiz ucu ucuna yetiyor hatta çoğu zaman yetmediği için kk 'na yükleniyorum genelde bu eksi yönü
Artı yönü İstanbulda oturuyorum zemin katta ve 1+1 bir dairede oturmak istemiyorsan zaten ev kiraları 1200-2000 arası böyle baktığında iyi bir yatırım aracı 135.000 liraya aldığım daire şuanda 350.000 TL 3 senede 2,5 kat değerlendi
Sonuç olarak ev kredisi ödemek daha artı kira bitmeyen bir borç depozito taşıma bedeli ev sahibi kaprisi bla bla bla
Sonuç olarak eğer imkanın varsa borca gir
Sayılı gün çabuk geçiyorYani öyle su gibi de geçmiyor tabi
Yanı bilmiyorum ev sahibi ile pazarlık yapsak biraz düşürür sanırım. Inşallah sende en kısa sürede alırsın:) bende alırım insallahhhhayy yazık günah valla 700 tl kiraya. ama 260 bin tl de çokmuş ben gözümü karartıp iyi bir ev alacam diyorum ama en fazla 150 bin tl ye gücümüz yeter. Sizin gücünüz yeterse hiç düşünmeden alın bence :)
Ne güzel dediniz kira bitmeyen bir borç. Aynen öyle düşünüyorum ben de. aylık 1000 tl kira vererek bişey sahibi olmuyorum ama üzerine biraz daha fazla ekleyip ev sahibi oluyorum. Arkadaşların da dediği gibi 5 yıllık kredi çekmek daha mantıklı olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?