Evliliğim ile İlgili Soru İşaretlerim

Ben de aslında cinselliği ilk sıraya koyan bir insan değilim derdim. Ama şöyle, bazen eşime çok hayran kalıyorum mesela, bir bakışı bir gülüşü acayip yükseltiyor beni, gidip üstüne atlayasım geliyor, hep böyleydim ama son dönemde işte böyle olunca bir şeyler beni durduruyor, gülümseyip yerimde duruyorum. Kendimi bu kadar bastırdığımdan, gururumun kırıldığından eşimin haberi yok muhtemelen. Bir keresinde güzel çamaşırlar giyindim gittim yanına oturdum sarıldım telefonla uğraşıyordu, dikkatini çekmeye çalıştım, telefonu bırakana kadar hevesim kaçtı, olduğum gibi kalktım üstümü giyindim, yattım. Ertesi gün de tüm güzel çamaşırlarımı vs. bir hınçla doldurup çöpe attım. Şu an hiç özel kıyafetim kalmadı meslea ve eşim farkında bile değil.

Üzgünüm ama eşinizin size cinsel ilgisi yok ya da fiziksel bir problemi var. Benim eşim de bir dönem 30/40 gün yaklaşmamıştı. Konuştuğumuzda o kadar zaman geçtiğini fark etmediğini söyledi. Fiziksel olarak da mı ihtiyaç duymadın dediğimde hayır dedi. Bu konuda ona inanıyorum. O dönem hem psikolojik hem de fiziksel aşırı yoruluyordu. Muhtemelen vücudu oraya enerji harcamak istemedi. 😅 yorgunluğu azaltınca zamanla düzeldi. Ama bu dönemde bence beni kaybetti… çünkü ilk hamileliğimden beri cinsel problemi var, birçok kez konuştum, hep tamam dedi ama asla çaba göstermedi, düzeltmek için adım atmadı.

11 yıldır evliyim, 2 çocuğum var. Gerçekten çocuklardan sonra cinsellik bitiyor gibi bir şey. Daha şimdiden böyleyse çocuktan sonra hiç olmaz gibi duruyor. Bir kadın için bu durum gurur kırıcı bir şey. Cinsellik, cinsel haz vs bir yana kadın beğenilmek, arzulanmak ister. Bu da bir ihtiyaçtır. Ayrıca cinsellik doğru yaşandığında eşler arasındaki bağı kuvvetlendirir. Ama bunlar olmayınca da gerçekten hiçbir anlamı kalmıyor. Hadi ben çocuklarımın babası, o olmazsa çocukları büyütmek zor der bunun arkasına sığınırım (diyelim). Peki sen? Gerçekten değer mi? Çok iyi düşünmek lazım. Eşinin mutlaka Üroloji gitmesi muayene olması lazım. Belki fiziksel bir problemi vardır, çözülebilir.

Üzgünüm ama eşinizin size cinsel ilgisi yok ya da fiziksel bir problemi var. Benim eşim de bir dönem 30/40 gün yaklaşmamıştı. Konuştuğumuzda o kadar zaman geçtiğini fark etmediğini söyledi. Fiziksel olarak da mı ihtiyaç duymadın dediğimde hayır dedi. Bu konuda ona inanıyorum. O dönem hem psikolojik hem de fiziksel aşırı yoruluyordu. Muhtemelen vücudu oraya enerji harcamak istemedi. 😅 yorgunluğu azaltınca zamanla düzeldi. Ama bu dönemde bence beni kaybetti… çünkü ilk hamileliğimden beri cinsel problemi var, birçok kez konuştum, hep tamam dedi ama asla çaba göstermedi, düzeltmek için adım atmadı.

11 yıldır evliyim, 2 çocuğum var. Gerçekten çocuklardan sonra cinsellik bitiyor gibi bir şey. Daha şimdiden böyleyse çocuktan sonra hiç olmaz gibi duruyor. Bir kadın için bu durum gurur kırıcı bir şey. Cinsellik, cinsel haz vs bir yana kadın beğenilmek, arzulanmak ister. Bu da bir ihtiyaçtır. Ayrıca cinsellik doğru yaşandığında eşler arasındaki bağı kuvvetlendirir. Ama bunlar olmayınca da gerçekten hiçbir anlamı kalmıyor. Hadi ben çocuklarımın babası, o olmazsa çocukları büyütmek zor der bunun arkasına sığınırım (diyelim). Peki sen? Gerçekten değer mi? Çok iyi düşünmek lazım. Eşinin mutlaka Üroloji gitmesi muayene olması lazım. Belki fiziksel bir problemi vardır, çözülebilir.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki nasıl olacak ? Erkeklik gururu mudur sebebi nedir bilmiyorum eşim bu konuda konuşmuyor. 1-2 cümle ediyorum, kendimle ilgili konuşuyorum, onu özlediğimden istediğimden bahsediyorum ama dikkat edeceğim diyor kapatıyor. Şöyle bir durum da var, eşim sarılıp uyuduğumuzda eli belimde ya da göğsümde oluyor, ne bileyim ben yemek yaparken vs. gelip kalçamı sıkıyor yanağımdan öpüp gidiyor, dışarıda el ele yürürüz genelde. Yani fiziksel temasımız var ama birliktelik konusunda ciddi sıkıntımız var.

Düzelmez malesef. Kardesim de aynı durum oluştu 8 sene yürüttü sonra bitirdi, psikolog, konuşma, tartışma,güzel söz, görmezden gelme hiçbiri işe yaramadı...Aseksüel demekkç

Diş fırçalamamasına hiç yorumum yok. Zannetmiyorum ama umarım bu yaştan sonra o alışkanlığı edinir. Cinsellik konusunda da muhtemelen tembellikten gibi geliyor ama ağır bir işi varsa da enerjisi kalmıyor olabilir. Fiziksel anlamda nasıl ? Fazla kilosu varsa veya fark edemediğiniz basit bi vitamin eksikliği bile sebep olabilir. Bence genel bi sağlık taramasına ikna edin. Daha sonra çift terapisini teklif edin.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki nasıl olacak ? Erkeklik gururu mudur sebebi nedir bilmiyorum eşim bu konuda konuşmuyor. 1-2 cümle ediyorum, kendimle ilgili konuşuyorum, onu özlediğimden istediğimden bahsediyorum ama dikkat edeceğim diyor kapatıyor. Şöyle bir durum da var, eşim sarılıp uyuduğumuzda eli belimde ya da göğsümde oluyor, ne bileyim ben yemek yaparken vs. gelip kalçamı sıkıyor yanağımdan öpüp gidiyor, dışarıda el ele yürürüz genelde. Yani fiziksel temasımız var ama birliktelik konusunda ciddi sıkıntımız var.

Erken boşalma problemi var mı? Erkekler bundan kaçmak için sevişmemeyi tercih ediyorlar genelde.

Diş fırçalamak günde 2 defa toplam maks 5 dk sürecek bir eylem ama toplumumuz yapmamakta inat ediyor. Eşiniz de onlardan biri anlaşılan. Fırçasına macun sıkıp koymak nedir 6 yaş çocuğu gibi Allah sabır versin size. Cinsellik konusunda libidosu düşük olabilir ortak bir noktada buluşmak lazım. Terapist deneyebilirsiniz.

Merhabalar,
30 yaşındayız, eşimle 2 yıl flört ve 2 yıl evlilik olmak üzere 4 yıllık bir birlikteliğimiz var. Son zamanlarda kendimi sık sık evliliğimi sorgularken buluyorum, kafamda eşimin karakteri ve ilişkimiz hakkında artı eksi tablosu yapıp sonra durumun o kadar kötü olmadığını düşünüp konuyu kapatıyorum, birkaç gün sonra tekrar bu kıyaslamayı yaparken buluyorum kendimi.
Türkiye'deki evliliklerin genel durumu üzerinden kıyaslarsak eşim genelde sorumluluklarını bilen birisidir, ikimizin de ailesinden uzakta yaşıyoruz, ikimiz de aileci insanlar değiliz, maaşlarımız benim hesabımda birleşir ben kredi kartlarımız kiramız vs yatırır kalanı eşimin bilgisi dahilinde birikime ayırırım, birbirimizi kısıtlamayız giyim-kuşam-dışarı çıkma vs. konularında sıkıntı yaşamadık hiç. Eşim biraz dağınıktır ama onu öyle kabul ettim sayılır, bazen katlanamıyorum ama genelde toplamaya çalışıyor ben dağınıklık sevmediğim için.
Böyle anlatınca güzel gibi görünüyor ama temel bir iletişim sıkıntımız var. Son aylarda cinsel hayatımız çok seyrekleşti, aslında başından beri sanırım ben daha çok istediğim ve öne düştüğüm için belki fark etmiyordum, son dönemde ben kendimi geri çektiğim için neredeyse ayda bire kadar düştü ilişki sıklığımız. Eşimin telefonu ortadadır vs, güven problemim yok. Birkaç kere konuşmaya çalıştım, başkalarıyla kıyaslamadan, işte normal ilişki sıklığı şudur gibi değil de bu benim sana olan sevgimin dışa vurumunun sadece bir parçası, olmayınca kendimi eksik hissediyorum diye anlattım. Benim ihtiyaçlarım var, elalemin kocası karısının peşinde koşuyor filan gibi kıyaslamalar yapmadım kendimce gururunu kırmamak için.
Bir şey daha var, eşim tertemiz bir insandır, her gün duş alır, tıraşını olur, deodoran kullanır, her gün kıyafetlerini değiştirir ama gel gelelim diş fırçalama alışkanlığı pek yok. Ben her sabah fırçasına macun sıkıp bırakıyorum öyle fırçalıyor, bazen sıkmıyorum mesela ya da sıkıyorum ama evde oluyoruz o zaman fırçalamıyor, o da benim çok ağırıma gidiyor. Bana saygı duymadığını düşünüyorum falan filan.
Diş fırçalama ve cinsellik dışındaki temel sorunumuz da ben bir şeyle ilgili rahatsızlığımı söylediğimde onu değiştirmeye çalıştığımı, neden onu olduğu gibi kabul etmediğimi söylüyor. Allahı var bugüne kadar benden hiçbir talebi olmamıştır. Kilo alırım veririm, yemek yaparım yapmam ya da diğer konularda bana hiçbir zaman talepte bulunmadı ya da sitem etmedi. Bu yüzden ben ona bir şey söylediğimde onu değiştirmeye çalıştığımı düşünüyor. Bir de daha önce defalarca kendini anlattığını ama benim onu dinlemediğimi, hep aynı şeyleri konuştuğumuzu ama hiçbir şeyin değişmediğini, artık konuşmanın bir işe yaramadığını söylüyor.
Bu arada cinsellik konusunu birkaç kere konuştum ama dikkat edeceğini söyledi, bu konuyu konuşmaktan çok hoşlanmıyorum diyor çok uzun konuşmama izin vermiyor. Anlamaya çalıştım, benden mi soğudun, kendinle ilgili bir sıkıntın mı var dedim ama dikkat edeceğim dedi. Bu da gururumu kırıyor çünkü bu dikkat ederimlik bir şey değil, onun da istemesi lazım.
Velhasıl kendi kendime diyorum ki bu evlilikte cinsellik bile yok neredeyse , sonra laf lafı açıyor yukarıda ilk paragrafta size söylediklerimi filan düşününce dur bakalım adam o kadar da kötü değil belki toparlarız diyorum ama durum bu. Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.
Evli değilim, doğru olmayabilir söyleyeceklerim ama merak ediyorum; genelde erkeklerin cinsel isteği daha fazla oluyor kadınlar onlar kadar istekli olmuyor. Mesela kadın o gün yüzde yirmiyse isteği erkek istiyorsa başlatıyorsa kadın da devam ettiriyor ama erkeklerde öyle değil sanırım. Başlatmayınca yani istemeyince kadın istese de uyum sağlamıyorlar. Bu genel hepsinde mi böyle acaba? Bence cinsellik için iki tarafında aynı oranda istekli olması gerekmiyor. Yorgunsa o gün kafası başka bir şeyle meşgulse bile o günkü performansı iyi olmaz ama yine de haz alacağı bir eylem olduğundan sonucunda rahatlamış olur daha mutlu olur. Bir de burada bazı cinsel olarak isteksiz olan ama eşine çok iyi davranan erkeklerin başka kadınlarla birlikte olduğunu da görüyoruz. O zaman mesele cinsel isteksizlik de değil eşine duyduğu isteksizlik olabilir mi?

Eşiniz üşengeç biri gibi duruyor dişini bile fırçalamıyorsa ama cinselliğe de üşenilir mi? Sonuçta zevk alacağı bir eylem. Üzücü bir durum sizin için umarım çözülür. Ama tavsiyem ne diş fırçalama için ne de cinsellik için hiç üstüne düşmeyin. Tertemiz olun güzel güzel giyinin kendisinin en ufak yaklaşımımda da ağzın kokuyor deyin ya da ima edin. O da kendine bi çeki düzen versin yani yuh diş fırçalamamak nedir ya? Cinsellik için de kendinizi seksi hissettiğiniz güzel gecelikler giyin parfümler sıkın kendiniz için ama. Siz kendinizi beğenirseniz bence o da size yaklaşacaktır. Yaklaşmazsa da kendinizi tatmin edebilirsiniz bir süre. Yine yaklaşmazsa da boşanmayı bir düşünün derim.

On dakika müge anlı izleyince olayı net şekilde anlıyorum artık. Kadınlar için temizlik şu bu önemli ama bence erkekler için o kadar tefarruat yok erkeğin doğası bellidir o yüzden islamiyet birden fazla evliliğe izin verir ya da malum film sektörü oluşmuştur. Sürekli bir tarafın istemesi bir yerden sonra kabak tadı verir sorun neyse çözmelisiniz ya da yol yakınken dönmeli…

Diş fırçalamamasına hiç yorumum yok. Zannetmiyorum ama umarım bu yaştan sonra o alışkanlığı edinir. Cinsellik konusunda da muhtemelen tembellikten gibi geliyor ama ağır bir işi varsa da enerjisi kalmıyor olabilir. Fiziksel anlamda nasıl ? Fazla kilosu varsa veya fark edemediğiniz basit bi vitamin eksikliği bile sebep olabilir. Bence genel bi sağlık taramasına ikna edin. Daha sonra çift terapisini teklif edin.
15-20 kilo kadar fazlası var, kısa süre önce diyet ve spor yapmaya başladı ama bu durum çok daha uzun süredir var. Fiziki efor gerektirecek bir işi yok, zihnen yorucu ama fiziksel bir durum oluşturmuyor yani. Bu durumu ilk dile getirdiğimde kafam dolu bana biraz zaman ver anlayışlı ol diyordu, son zamanlarda uzatmadan tamam dikkat edeceğim dedi ama bir değişiklik yok. Ben de kendimi çektim mesela, en son 2 ilişkimizi o başlattı ama bunlar 3-4 haftada bir oluyor. İkimiz baş başayken bile bu konuyu konuşmaktan hoşlanmıyor, doktora gitmeye nasıl ikna edeceğim hiçbir fikrim yok.

Evli değilim, doğru olmayabilir söyleyeceklerim ama merak ediyorum; genelde erkeklerin cinsel isteği daha fazla oluyor kadınlar onlar kadar istekli olmuyor. Mesela kadın o gün yüzde yirmiyse isteği erkek istiyorsa başlatıyorsa kadın da devam ettiriyor ama erkeklerde öyle değil sanırım. Başlatmayınca yani istemeyince kadın istese de uyum sağlamıyorlar. Bu genel hepsinde mi böyle acaba? Bence cinsellik için iki tarafında aynı oranda istekli olması gerekmiyor. Yorgunsa o gün kafası başka bir şeyle meşgulse bile o günkü performansı iyi olmaz ama yine de haz alacağı bir eylem olduğundan sonucunda rahatlamış olur daha mutlu olur. Bir de burada bazı cinsel olarak isteksiz olan ama eşine çok iyi davranan erkeklerin başka kadınlarla birlikte olduğunu da görüyoruz. O zaman mesele cinsel isteksizlik de değil eşine duyduğu isteksizlik olabilir mi?

Eşiniz üşengeç biri gibi duruyor dişini bile fırçalamıyorsa ama cinselliğe de üşenilir mi? Sonuçta zevk alacağı bir eylem. Üzücü bir durum sizin için umarım çözülür. Ama tavsiyem ne diş fırçalama için ne de cinsellik için hiç üstüne düşmeyin. Tertemiz olun güzel güzel giyinin kendisinin en ufak yaklaşımımda da ağzın kokuyor deyin ya da ima edin. O da kendine bi çeki düzen versin yani yuh diş fırçalamamak nedir ya? Cinsellik için de kendinizi seksi hissettiğiniz güzel gecelikler giyin parfümler sıkın kendiniz için ama. Siz kendinizi beğenirseniz bence o da size yaklaşacaktır. Yaklaşmazsa da kendinizi tatmin edebilirsiniz bir süre. Yine yaklaşmazsa da boşanmayı bir düşünün derim.
Durumum çok enteresan aslında. Eşim mesela akşam işten gelince bana sarılır, bazen ben söylemeden akşamları şarap alır, yanına sofra kurar, film izleriz, ne bileyim akşamları otururken hep sarılmak ister, aynı kanepede oturalım ister, yatarken sarılır, tüm arkadaşlarını tanıyorum genelde ben de olayım ister bazen ben derim siz erkek erkeğe oturun diye, o yüzden bunları düşününce bana olan ilgisinde ya da bana temas etmesinde onun bir sorunu olmadığını düşünüyorum. Ama iş cinselliğe gelince bende de artık o tutku kalmadı sanırım. Eşim bana adım atsa bence toparlanır ama o da yok. Bu sefer şöyle oluyor, kendim için de olsa giyin süslen kendine iyi bak iyi hisset vs., e insan bir yerden sonra arzulandığını görmek hissetmek istiyor.

Durumum çok enteresan aslında. Eşim mesela akşam işten gelince bana sarılır, bazen ben söylemeden akşamları şarap alır, yanına sofra kurar, film izleriz, ne bileyim akşamları otururken hep sarılmak ister, aynı kanepede oturalım ister, yatarken sarılır, tüm arkadaşlarını tanıyorum genelde ben de olayım ister bazen ben derim siz erkek erkeğe oturun diye, o yüzden bunları düşününce bana olan ilgisinde ya da bana temas etmesinde onun bir sorunu olmadığını düşünüyorum. Ama iş cinselliğe gelince bende de artık o tutku kalmadı sanırım. Eşim bana adım atsa bence toparlanır ama o da yok. Bu sefer şöyle oluyor, kendim için de olsa giyin süslen kendine iyi bak iyi hisset vs., e insan bir yerden sonra arzulandığını görmek hissetmek istiyor.
Evlenmeden önce ve evliliğin ilk başlalarında nasıldı cinsel hayatınız?

Eğer yuvanız kurtulsun istiyorsaniz esinizle net bir konuşma yapın evliliğinizin böyle gitmeyeceğini anlatın tedaviye açık olsun. He he diyip konuyu kapatmasına izin vermeyin. Gerekirse siz araştırıp iyi bir psikolog bulun randevu alın esinize ondan sonra emrivaki yapın
Geciktirmeyin her gün aleyhinize işliyor maalesef:KK43:

Nerde okudum bu tarz sorunu olan erkekler safran tuketsin yazıyordu. Bilmem etki eder mi böyle carelerde aranabilir. Dermansız dert yok mutlaka çaresi vardır

Tutkuyla ilgisi yok ya adamın hormonlarında falan problem olabilir, ya aseksüel ya da başkası var. İş yüzünden kafam dolu diye ayda bir seks yapılmaz o işin bahanesi. Ne yapacağım diyorsunuz, adamın yaklaşmasına izin vermeyeceksiniz, doktora gideceksin diyeceksiniz. He he çözcem deyip geçiştirirse yıllarca beklersiniz üstteki arkadaşın dediği gibi. Sizi o kadar düşünüyorsa sebebini bulmaya çabalar.

O kadar iyi davranması seks istemeyin diye bence.

X