KREDİ ÇEKİP EV ALANLAR ?

DURU_SU_3333

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
335
187
103
31
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.

on yıl yerine 5 yılı zorlamaya çalışın.
çünkü o uzun dönem borç insanı yıldırabiliyor,
çalışıyorsun ediyorsun, elinde bir şey kalmıyor.
insan şu kredi borcu bitsin de bir tatil yapayım diyemiyor. ne bileyim.
o yüzden benim tavsiyem 5 yıla zorlamak, dolayısıyla biraz fazla sıkışmak belki, biraz da küçük bir ev almak.
5 yıl bitince, eğer beğenmiyorsanız evi değiştirmek ama sonra çekeceğiniz krediyi çok cüzi aylık ödemeler olacak şekilde çekmek ve biraz kendinizi şımartmak.

Biz se kredi cekip ev aldik. Bizim dikkat ettigimiz nokta cekecegimiz kredinin evin yari parasindan az olmasiydi. 7 sene ara odemeli kredi cektik. 2 senesi bitti bile. 57 ay kaldi. Cabuk geciyor zaman :)
Diger taraftan aldigimiz ev 3+1 tam olmasi gerektigi gibi bir ev. Ama ben cocuktan sonra daha baska bir muhite tasinmak istiyorum.

Ancak simdilik evimden ciktigima degecek bir ev bulamadim.

Kredi borcu varken de evinizi satip ev alabilirsiniz bankalar ve emlakcilar bu konuda yardimci oluyorlar. 10 sene borcu var diye 10 sene ayni evde oturmak zorunda degilsiniz.

Bence güzel bir ev alın senelerce oturun.bizde Allah izin verirse almayı düşünüyoruz.bizde 7 ile 10 yıl arasında öderiz diye düşünüyorum.bir maaş gitse diğer maaşla geçiniriz diye düşünüyorum:)

Almisken en iyisini alma taraftariyim ben. Ama istanbuldan mesela ev almak benim icin olanaksiz. Acibademde oturmak istesem on cadde 800-900bin liradan basliyor o da kutu gibi ev yani. Baska yerde de oturamam.
Ben bursada yasiyorum,burada oturulabilir bir ev en az 900-1000 lira kiralik. Ben 1500 lira oduyorum ama kendi evimde oturuyorum kredisini oduyorum. Kendi etime buduma gore de alabilecegim en guzel semtteki en guzel ev. Fazlasina gucum yetmez,kotusunde de ben oturamam. Siz de sartlarinizi gozden gecirin. Ev alsaniz ne kadar odeyeceksiniz,kiralik olsa size ne kadara mal olacak dusunun ona gore karar verin. Ve odemesi zor gelmiyor,esimin is sorunlari oldu bir yil boyunca biz cok zor gunler gecirdik. Gun geldi odemekte cok zorlandik. Ama alternatifimiz vardi her zaman. Biz sartlari zorlamak istedik sadece

Evi alip borclandiktan 1 ay sonra hamile kalmis biri olarak soyluyorum: bebek dedigin ikinci mortgage :)) bilgin olsun, hazirliksiz yakalanmayin :)

ben 8 sene önce aldım 10 yıllık kredi ile elimizde bir kuruş birikmişimiz yoktu tamamını kredi ile aldım çok araştırdım şimdiki aldığım ev ozaman 50000 e denk getirdim. iki sene borcumuz kaldı oda bitecek allahın izni ile. şimdi muhit değerlendi. bugün satsam en az 150 000 eder. yani alınan malın iyisi kötüsü olmuyor.

10 yıl biter mi ? O kadar uzun süre olmamalı. Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var. Maaşının yarısından fazlasını krediye baglamamalisin. Ve bence iyisi olsun, omur boyu otururum ,diye düşünme. ya komşular kötü çıkarsa? Buyuk yikim olur.

10 yıllık kredi çekip aldım 2 sene sonra kira ile ödediğim taksit tutarı aynı paraya denk gelecek ,yani kirada devam etseydim de aynı parayı ödeyecektim kredi taksidimde aynısı olacaktı,10 ayda 20000 bin biriktirebilirmiydim tabiiki hayır ama bu şekilde ödeniyor.10 yıl bitermi diyenlere 19 yıl kirada oturup yıllarca kira verdiysem 10 yıl neden bitmesin?

Son düzenleme:
ara ödemeli nasıl oluyor peki ? Yani bizim şöyle bir durumumuz var eşim asker 4000 civarı maaş alıyor ben de asgari ücret ama 1 sene sonra orayı bırakıp buraya dönme ihtimali var yani başka bir işte çalışma gibi. Öyle olursa maaş düşecek.Sizin çektiğiniz ara ödemeli krediyi merak ettim açıkcası.

10 yıl kredi bence çok uzun. Sabit gelirliyseniz neden olmasın tabi ama ben sıkılırım 10 yıl.. onun yerine peşinatı fazla tutup krediyi azaltın derim. 10 yılı azaltmak için bu yapılabilir.. ara ödemeler yapabilirseniz daha rahatlatır sizi. 10 yıl oturacağın ev kötü olmamalı bence.. ömür geçiyor orda..

evet bir de o durum var ya komşular kötü çıkarsa. en korktuğum şey.

ben hiç ev alma taraftarı diildim. kirada oturuyorduk. 10 yıl borç mu ödenir diyordum birikmişimizde yoktu. şu an kiramız 850 civarı. 6 yıldır aynı evdeyiz. adam evi satmayı düşünüyorum diyince kiralık ev baktık kiralar uçmuş oturabileceğimiz evler 2.000 2.500 tl ona vereceğimize kredi çekip ev alırız dedik. birden ayaklandık. olmuşkende en iyisi olsun dedik. aldık ama 10 yıl nasıl geçer hiç bilmiyorum en kötü ihtimal zorlanırsak satarız diye düşündük. şu an hem kira hem kredi ödüyoruz. nisanda teslim demişlerdi temmuza sarktı. taşınınca belki daha kolay olur ödemek. burdan kim ne dese boş bence. herkesin geliri gideri yaşam şartları farklı. kimi insan borçtan çok korkar risk almak istemez ucuz bir ev alır borcunu bitirir sonra biraz daha iyisini alır. kimi insanında gözü kara olur birden büyük bir borcun altına girer biz gibi biz evi aldığımızda cebimizde 5 tl para yoktu. hiç peşinat vermedik. kv kp dalga geçtiler bizle. size nasıl sattılar o evi diye. hayal bile edemeyeceğim bir ev aldık. inşallah huzurlu bir şekilde oturmakda nasip olur. Allah herkesin gönlüne göre versin. sizinde içinize sinecek bir şekilde olsun inşallah. bu arada bizim sabit bir gelirimizde yok. eşim kendi iş yerini açtı o da çok yeni. bende yardımcı oluyorum. ben işe gireyim en azından onu krediye bağlasak da diyemiyoruz. 3.5 yaşında bir kızım var ve ikinciye hamileyim bu halde kimse beni işe almaz heralde :) velhasılı benim adamın gözünün karalığını anlamışsınızdır heralde :) eve bizim gözüyle bakamıyorum

Biz de sizin gibiyiz. Elimizde hiç birikmişimiz yok. ne var ne yoksa borçlara gitti. Kirada oturmakta çok zor. O yüzden evin tamamını kredi çekecez mecburen 10 yıl ödeyeceğiz. Maşallah sizin 2 seneniz kalmış. Darısı bize olur inşallah :)

Kesinlikle ben de aynı şeyi düşünüyorum. Şu an 24 yaşındayım ve düşünüyorum 24 sene nasıl geçmiş diye. yıllar o kadar çabuk geçiyor ki. Ben de kira ödeyeceğimize ev sahibi oluruz kredi öderiz diye düşünüyorum. ama korkutuyor beni bir yandan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…