- 21 Şubat 2017
- 335
- 187
- 103
- 31
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
-
Evi alip borclandiktan 1 ay sonra hamile kalmis biri olarak soyluyorum: bebek dedigin ikinci mortgage :)) bilgin olsun, hazirliksiz yakalanmayin :)Bence güzel bir ev alın senelerce oturun.bizde Allah izin verirse almayı düşünüyoruz.bizde 7 ile 10 yıl arasında öderiz diye düşünüyorum.bir maaş gitse diğer maaşla geçiniriz diye düşünüyorum:)
BiliyorumEvi alip borclandiktan 1 ay sonra hamile kalmis biri olarak soyluyorum: bebek dedigin ikinci mortgage :)) bilgin olsun, hazirliksiz yakalanmayin :)
10 yıl biter mi ? O kadar uzun süre olmamalı. Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var. Maaşının yarısından fazlasını krediye baglamamalisin. Ve bence iyisi olsun, omur boyu otururum ,diye düşünme. ya komşular kötü çıkarsa? Buyuk yikim olur.Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.
ara ödemeli nasıl oluyor peki ? Yani bizim şöyle bir durumumuz var eşim asker 4000 civarı maaş alıyor ben de asgari ücret ama 1 sene sonra orayı bırakıp buraya dönme ihtimali var yani başka bir işte çalışma gibi. Öyle olursa maaş düşecek.Sizin çektiğiniz ara ödemeli krediyi merak ettim açıkcası.Biz se kredi cekip ev aldik. Bizim dikkat ettigimiz nokta cekecegimiz kredinin evin yari parasindan az olmasiydi. 7 sene ara odemeli kredi cektik. 2 senesi bitti bile. 57 ay kaldi. Cabuk geciyor zaman :)
Diger taraftan aldigimiz ev 3+1 tam olmasi gerektigi gibi bir ev. Ama ben cocuktan sonra daha baska bir muhite tasinmak istiyorum.
Ancak simdilik evimden ciktigima degecek bir ev bulamadim.
Kredi borcu varken de evinizi satip ev alabilirsiniz bankalar ve emlakcilar bu konuda yardimci oluyorlar. 10 sene borcu var diye 10 sene ayni evde oturmak zorunda degilsiniz.
evet bir de o durum var ya komşular kötü çıkarsa. en korktuğum şey.10 yıl biter mi ? O kadar uzun süre olmamalı. Ayrıca dünyanın binbir türlü hali var. Maaşının yarısından fazlasını krediye baglamamalisin. Ve bence iyisi olsun, omur boyu otururum ,diye düşünme. ya komşular kötü çıkarsa? Buyuk yikim olur.
Biz de sizin gibiyiz. Elimizde hiç birikmişimiz yok. ne var ne yoksa borçlara gitti. Kirada oturmakta çok zor. O yüzden evin tamamını kredi çekecez mecburen 10 yıl ödeyeceğiz. Maşallah sizin 2 seneniz kalmış. Darısı bize olur inşallah :)ben 8 sene önce aldım 10 yıllık kredi ile elimizde bir kuruş birikmişimiz yoktu tamamını kredi ile aldım çok araştırdım şimdiki aldığım ev ozaman 50000 e denk getirdim. iki sene borcumuz kaldı oda bitecek allahın izni ile. şimdi muhit değerlendi. bugün satsam en az 150 000 eder. yani alınan malın iyisi kötüsü olmuyor.
Kesinlikle ben de aynı şeyi düşünüyorum. Şu an 24 yaşındayım ve düşünüyorum 24 sene nasıl geçmiş diye. yıllar o kadar çabuk geçiyor ki. Ben de kira ödeyeceğimize ev sahibi oluruz kredi öderiz diye düşünüyorum. ama korkutuyor beni bir yandan.10 yıllık kredi çekip aldım 2 sene sonra kira ile ödediğim taksit tutarı aynı paraya denk gelecek ,yani kirada devam etseydim de aynı parayı ödeyecektim kredi taksidimde aynısı olacaktı,10 ayda 20000 bin biriktirebilirmiydim tabiiki hayır ama bu şekilde ödeniyor.10 yıl bitermi diyenlere 19 yıl kirada oturup yıllarca kira verdiysem 10 yıl neden bitmesin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?