- 21 Şubat 2017
- 335
- 187
- 103
- 31
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
-
gücümüzün yettiği evler sıfır olanları var ama 1+1 onlar da. İlk başta biz de 1+1 de otururuz diye düşündük ama sonradan benim eşyalarım oraya sığmaz dedim. Benim için farketmez ufakta olsa temiz bir evde oturmayı kabul ederim ama işte yeni evlendim kiradaki evim 2+1 ona göre eşya aldım hayatta 1+1 e sığmaz. Sıfır olmasa da en fazla 10 yıllık bir bina olabilir diye düşünüyorum .yarı pesın yarı kredı ıle ev aldık bır bucuk yıl kadar olacak evı alalı, su an oturuyoruz borc bır sekılde odenıyor hatta su an kıra versem kredı ıle nerdeyse anı parayı vermem gerekecektı...
ama ev alacaksanız pesınatınız kesınlıkle olsun ve ev almak ıcın ev almayın oturacaksanız ıcınıze sınen mumkunse sıfır ve ınsaatı tamamlanmıs gereklı belgelerı alınmıs bır ev alın..
bırde kımı demıs ev aldık cocuk oldu, ben hamıle ıdım ev almaya karar verdıgımızde ve sıkısık bır donemdeydık ama evı aldıktan sonra cocukta oldu su an eskıye nazaran daha ıyı durumdayız tatılede gıdıyoruz ust basta alıyoruz arada dısarıda cıkıyoruz cocugumun ıhtıyacları konusunda sıkıntımız olmuyor lukse kaçmadan gecınıp gıdıyoruz bır sekılde..
bize aileler aman biz aylik 300 400 veririz destekleriz diyip almak istedigimiz fiyatin 30 40 bin lira uzerinde bir fiyata ev aldirdilar destek cikan yok yinede oduyoruz ama esim kadrolu isten cikarilma derdimiz falan yok sanirim sizdede yok bunlari iyi dusunun bu zaman zarfinda biz destekleriz diyip gaza getirenlerede kanmayin kendi butcenizi asmayin gucunuz neye yetecekse onu alin siz oturacaksinizaynen öyle kredi fiyatları çok uçuk. biz de 150 bin tl kredi çekersek aylık 2000 tl civarı taksitimiz olacak. Bizi şimdi zorlayacak mı çok zorlamaz eşim doğuda olduğu için maaşı iyi çok şükür ama orayı bırakıp gelmeyi düşünüyor bırakıp gelirse burda ne iş yapacağı belli değil. ona göre düşünüp iyi hesap etmem gerekiyor.
Tabi ki, para transferini kendi aralarında hallediyorlar. Geçenlerde ben borçlu olduğum bankayla görüştüm, bana 6 ay ödemesiz kredi veriyoruz ki kendi evinizi iyi koşullarda satabilin vs dedi. Sonuçta içimize sinerek ev alıyoruz ama aksilikler her zaman olabilir. Kredi bitene kadar aynı evde oturmak zorunda değiliz.kredi borcu varken nasıl evi satabiliyoruz ki ilk defa duydum ? banka buna müsaade ediyor mu yani ?
Zaten bizde destek çıkacak kimse yok ne benim ailemin ne de onun ailesinin gücü yok böyle bir şeye. O yüzden her şeyi kendimize göre hesap yapıyoruz. Bizi zorlayanda zaten düğünümüzü evimizi her şeyimizi eşimle ben yaptık ve düğünden sonra bir dünya borç ödedik. Yardım eden olsaydı şimdiye çok iyi bir birikimimiz olurdu diye düşünüyorum. Size yardım ederiz demişler ama bir yandan da iyi bir ev almışsınızdır. Allah bir şekilde yardım eder. Siz de öyle söylemişsiniz zaten. Eşimin işten atılma gibi bir derdi yok o da devlette. Ama bırakıp gelme ihtimali var. Bakalım artık hayırlısı nasıl olacak çok merak ediyorum.bize aileler aman biz aylik 300 400 veririz destekleriz diyip almak istedigimiz fiyatin 30 40 bin lira uzerinde bir fiyata ev aldirdilar destek cikan yok yinede oduyoruz ama esim kadrolu isten cikarilma derdimiz falan yok sanirim sizdede yok bunlari iyi dusunun bu zaman zarfinda biz destekleriz diyip gaza getirenlerede kanmayin kendi butcenizi asmayin gucunuz neye yetecekse onu alin siz oturacaksiniz
ozaman esiniz birakip gelirse birakip geldikten sonraki duruma bakip dusunun evi derim bilemiyorum planlari tabi varsayimla konusuyorum ama işsizlik tavan suan esinizin birakip gelme ihtimalini goz ardi etmeyinZaten bizde destek çıkacak kimse yok ne benim ailemin ne de onun ailesinin gücü yok böyle bir şeye. O yüzden her şeyi kendimize göre hesap yapıyoruz. Bizi zorlayanda zaten düğünümüzü evimizi her şeyimizi eşimle ben yaptık ve düğünden sonra bir dünya borç ödedik. Yardım eden olsaydı şimdiye çok iyi bir birikimimiz olurdu diye düşünüyorum. Size yardım ederiz demişler ama bir yandan da iyi bir ev almışsınızdır. Allah bir şekilde yardım eder. Siz de öyle söylemişsiniz zaten. Eşimin işten atılma gibi bir derdi yok o da devlette. Ama bırakıp gelme ihtimali var. Bakalım artık hayırlısı nasıl olacak çok merak ediyorum.
Çok sevindim açıkcası. Burda konu açmakla ne iyi etmişim diyorum şu an. Hiç bilmediğim bir şey öğrendim sizden. Gerçekten böyle bir imkan varsa çok iyi olur. Çünkü ev alacaz iyi güzel ama komşular nasıl olacak semti iyi mi kötü mü ilerde çocuğumuz olursa kötü örnek olacak insanlarla aynı yerde oturmak istemem. sonuçta 10 yıl bu krediyi ödeyeceğiz. Ama madem değiştirme imkanı var şu an daha çok içim rahat edecek. Teşekkür ederim iyi ki söylediniz :)Tabi ki, para transferini kendi aralarında hallediyorlar. Geçenlerde ben borçlu olduğum bankayla görüştüm, bana 6 ay ödemesiz kredi veriyoruz ki kendi evinizi iyi koşullarda satabilin vs dedi. Sonuçta içimize sinerek ev alıyoruz ama aksilikler her zaman olabilir. Kredi bitene kadar aynı evde oturmak zorunda değiliz.
Diğer taraftan evimi beğenerek ve isteyerek satın aldım ama alırken eşime bu ev bizim son oturacağımız ev değil dedim. Bu ev benim için basamak.
260 bin kredi çektim lan keşke çektiğimle evi alıp bitirseydim dünya kadar masraf çıktı bende dellendim velhasıl şu an bir malım var diye kendimi avutuyorum bir şekilde taşın altına elimizi uzatmasak bir arpa boyu yol katedemeyecektik.Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.
helal olsun size ayakta alkısladım tam benim eşim esiniz sizde benim gibisinz tek fark ben calısıyorum bir cocuk var:))ben hiç ev alma taraftarı diildim. kirada oturuyorduk. 10 yıl borç mu ödenir diyordum birikmişimizde yoktu. şu an kiramız 850 civarı. 6 yıldır aynı evdeyiz. adam evi satmayı düşünüyorum diyince kiralık ev baktık kiralar uçmuşoturabileceğimiz evler 2.000 2.500 tl ona vereceğimize kredi çekip ev alırız dedik. birden ayaklandık. olmuşkende en iyisi olsun dedik. aldık ama 10 yıl nasıl geçer hiç bilmiyorum en kötü ihtimal zorlanırsak satarız diye düşündük. şu an hem kira hem kredi ödüyoruz. nisanda teslim demişlerdi temmuza sarktı. taşınınca belki daha kolay olur ödemek. burdan kim ne dese boş bence. herkesin geliri gideri yaşam şartları farklı. kimi insan borçtan çok korkar risk almak istemez ucuz bir ev alır borcunu bitirir sonra biraz daha iyisini alır. kimi insanında gözü kara olur birden büyük bir borcun altına girer biz gibi biz evi aldığımızda cebimizde 5 tl para yoktu. hiç peşinat vermedik. kv kp dalga geçtiler bizle. size nasıl sattılar o evi diye. hayal bile edemeyeceğim bir ev aldık. inşallah huzurlu bir şekilde oturmakda nasip olur. Allah herkesin gönlüne göre versin. sizinde içinize sinecek bir şekilde olsun inşallah. bu arada bizim sabit bir gelirimizde yok. eşim kendi iş yerini açtı o da çok yeni. bende yardımcı oluyorum. ben işe gireyim en azından onu krediye bağlasak da diyemiyoruz. 3.5 yaşında bir kızım var ve ikinciye hamileyim bu halde kimse beni işe almaz heralde :) velhasılı benim adamın gözünün karalığını anlamışsınızdır heralde :) eve bizim gözüyle bakamıyorum
orta halli bi ev baksan kötü olmasin ama fiyati mümkün oldugunca daha uygun olsun. kredi işinde işleriniz ve aileler önemli. 10 senelik kredi cekiyorsun ya 10 sene icinde issiz kalma ihtimalleriniz ne? issiz kalsaniz aileniz krediye yardim edebilir mi? bunlari da göz önüne almak lazim. biz de 5 yıllık kredi cektik bu süreçte önce eşim issiz kaldi o iş buldu sonra ben işsiz kaldim :) Allahtan idareli davranarak borcumuzu odeyebildik ama ikimizde ayni anda issiz kalsak mecbur ailelerden destek isterdikMerhaba arkadaşlar. Sizlere bir şey danışmak istiyorum eminim aranızda kredi çekip ev alanlar vardır. Sürekli bir kararsızlık içindeyim bazen diyorum fazla bir tutar çek istediğin gibi bir ev al nasılsa ödenir. Bazen de diyorum ilk başta ufaktan başla kötü de olsa bi evimiz olsun ilerde değiştiririz diye. Ben yeni evliyim inşalllah Ağustos ta borçlarımızın büyük bir kısmını bitirecez. Sizden öğrenmek istediğim şu. Bu kredi çekenler ne gibi sıkıntılar çekiyor ya da hiç farkında olmadan 10 yıl ödenip gider mi.Almışken evin en iyisini mi almalı yoksa kötü felan ama bir evimiz olur düşüncesinde mi olmalı bilemedim.
Maalesef ailemizde yardım edecek kimse yok. Ama Allah büyük. Biz de ikimiz çalışıyoruz. İnşallah işsiz kalacağımız bir durum olmaz. Siz de orantılı olmuş :) Allah ödeme kolaylığı versin.orta halli bi ev baksan kötü olmasin ama fiyati mümkün oldugunca daha uygun olsun. kredi işinde işleriniz ve aileler önemli. 10 senelik kredi cekiyorsun ya 10 sene icinde issiz kalma ihtimalleriniz ne? issiz kalsaniz aileniz krediye yardim edebilir mi? bunlari da göz önüne almak lazim. biz de 5 yıllık kredi cektik bu süreçte önce eşim issiz kaldi o iş buldu sonra ben işsiz kaldim :) Allahtan idareli davranarak borcumuzu odeyebildik ama ikimizde ayni anda issiz kalsak mecbur ailelerden destek isterdik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?