KREDİ ÇEKİP EV ALANLAR ?

gücümüzün yettiği evler sıfır olanları var ama 1+1 onlar da. İlk başta biz de 1+1 de otururuz diye düşündük ama sonradan benim eşyalarım oraya sığmaz dedim. Benim için farketmez ufakta olsa temiz bir evde oturmayı kabul ederim ama işte yeni evlendim kiradaki evim 2+1 ona göre eşya aldım hayatta 1+1 e sığmaz. Sıfır olmasa da en fazla 10 yıllık bir bina olabilir diye düşünüyorum .

bize aileler aman biz aylik 300 400 veririz destekleriz diyip almak istedigimiz fiyatin 30 40 bin lira uzerinde bir fiyata ev aldirdilar destek cikan yok yinede oduyoruz ama esim kadrolu isten cikarilma derdimiz falan yok sanirim sizdede yok bunlari iyi dusunun bu zaman zarfinda biz destekleriz diyip gaza getirenlerede kanmayin kendi butcenizi asmayin gucunuz neye yetecekse onu alin siz oturacaksiniz

kredi borcu varken nasıl evi satabiliyoruz ki ilk defa duydum ? banka buna müsaade ediyor mu yani ?
Tabi ki, para transferini kendi aralarında hallediyorlar. Geçenlerde ben borçlu olduğum bankayla görüştüm, bana 6 ay ödemesiz kredi veriyoruz ki kendi evinizi iyi koşullarda satabilin vs dedi. Sonuçta içimize sinerek ev alıyoruz ama aksilikler her zaman olabilir. Kredi bitene kadar aynı evde oturmak zorunda değiliz.

Diğer taraftan evimi beğenerek ve isteyerek satın aldım ama alırken eşime bu ev bizim son oturacağımız ev değil dedim. Bu ev benim için basamak.

Zaten bizde destek çıkacak kimse yok ne benim ailemin ne de onun ailesinin gücü yok böyle bir şeye. O yüzden her şeyi kendimize göre hesap yapıyoruz. Bizi zorlayanda zaten düğünümüzü evimizi her şeyimizi eşimle ben yaptık ve düğünden sonra bir dünya borç ödedik. Yardım eden olsaydı şimdiye çok iyi bir birikimimiz olurdu diye düşünüyorum. Size yardım ederiz demişler ama bir yandan da iyi bir ev almışsınızdır. Allah bir şekilde yardım eder. Siz de öyle söylemişsiniz zaten. Eşimin işten atılma gibi bir derdi yok o da devlette. Ama bırakıp gelme ihtimali var. Bakalım artık hayırlısı nasıl olacak çok merak ediyorum.

ozaman esiniz birakip gelirse birakip geldikten sonraki duruma bakip dusunun evi derim bilemiyorum planlari tabi varsayimla konusuyorum ama işsizlik tavan suan esinizin birakip gelme ihtimalini goz ardi etmeyin

Çok sevindim açıkcası. Burda konu açmakla ne iyi etmişim diyorum şu an. Hiç bilmediğim bir şey öğrendim sizden. Gerçekten böyle bir imkan varsa çok iyi olur. Çünkü ev alacaz iyi güzel ama komşular nasıl olacak semti iyi mi kötü mü ilerde çocuğumuz olursa kötü örnek olacak insanlarla aynı yerde oturmak istemem. sonuçta 10 yıl bu krediyi ödeyeceğiz. Ama madem değiştirme imkanı var şu an daha çok içim rahat edecek. Teşekkür ederim iyi ki söylediniz :)

Geçen yıl 10 yıl ödemeli ev aldık. Bazen çok daralıyorum elde avuçta kalmıyor. 1 yılı geride bıraktık. Maaşlar zamlandıkça biraz daha kolay oluyor sanırım 2-3 sene sonra bir kira kadar olacak ödememiz ve rahatklayacağız.
10 yıl çekeceksin ama 10 yılda bitireceksin diye bir şey yok. Sonuçta maaşa sürekli zam gelecek ve kredi tutarı düşecek. Erken kapatabilirsin.
Ayrıca ev sürekli değerleniyor. 1 yıl içinde evimiz 30 bin lira değerlendi. Buda bi artısı tabi.

Elinizde peşinatınız yokmuş.. Eee eşimin iş durumu da belirsiz, bırakmayı da düşünüyormuş..
Acele etmemenizde yarar var.. Aylık geliriniz çok iyi.. Rahatlıkla, 2000 2500 lira kredi ödeyebilirsiniz..
Borçlarınızı bitirince, bir iki sene birikim yapın. Birikiminizi de altın, döviz üzerinden yapın..
Gencecik yaşta da o kadar borcun altına girmeyin.. Gezin, tozun.. Dünya malı dünyada kalır...

3sene haziranda dolayacak
bünye alışıyor
iyi evler hep pahalı evin yoksa kirada isen elin kirasından daha mı kötü olur senin evin o yüzden iyi kötü deme bir ev al benim ev 90 metrekare yetiyor bana

260 bin kredi çektim lan keşke çektiğimle evi alıp bitirseydim dünya kadar masraf çıktı bende dellendim velhasıl şu an bir malım var diye kendimi avutuyorum bir şekilde taşın altına elimizi uzatmasak bir arpa boyu yol katedemeyecektik.

ben 3 sene önce kredi çektim 10 senelik ..oturduğum evin değeri aldığım zamana göre 150000-200000 arası arttı ..şimdi olsa hayatta alamazdım..kamudayım ..özel sektörde olsam cesaret edemezdim 10 sene uzun bir süre..bazen beni bunaltıyor daha 7 sene kaldığını düşününce fenalık basıyor bazen ama istanbuldada ev almak çok zorlaştı..her geçen gün artıyor rakamlar..kimse kimseye yüzbinler tutarında borçta veremiyor mecbur krediye yöneliyorsun

helal olsun size ayakta alkısladım tam benim eşim esiniz sizde benim gibisinz tek fark ben calısıyorum bir cocuk var:))
yaa bizde tamammına cekip almak istiyorz birikmiş yok
iki yıl sonra almak istiyoruz masallh hersey bir anda olup bitmiş sizin ben 150 bine istediğim bri ev alırm yasadm sehirdn benim maas asgari ücret acaba cekebilirmiyim ev kredisi sizce bayanlar
bu arad güle güle oturun sizde

Bence burda önüne çıkan fırsatlar önemli. Bide yatırımlık mı oturumluk mu aldığın. Gerçi ben iki türlüğüde beğenmediğim bi eve girmedim. Şimdi olan ev fiyatları 10 yıl sonra olmayacak. Yanibelki 10 yıl sonra evbile alamayacak kimse. 10 yılborç ödeyip sevmediğinbi evde oturman saçma. Yani tabi beğendiğin ev saçma derecede bütçene fazla değilse..

150 000 kredi çektik üzerine biraz ekledik çok güzel bi ev aldık. 4 yılda ödücez Allah ömür verirse
Allah gönlünüze göre versin ama bence almışken iyisini alın tabi çok abartmamak kaydıyla

orta halli bi ev baksan kötü olmasin ama fiyati mümkün oldugunca daha uygun olsun. kredi işinde işleriniz ve aileler önemli. 10 senelik kredi cekiyorsun ya 10 sene icinde issiz kalma ihtimalleriniz ne? issiz kalsaniz aileniz krediye yardim edebilir mi? bunlari da göz önüne almak lazim. biz de 5 yıllık kredi cektik bu süreçte önce eşim issiz kaldi o iş buldu sonra ben işsiz kaldim :) Allahtan idareli davranarak borcumuzu odeyebildik ama ikimizde ayni anda issiz kalsak mecbur ailelerden destek isterdik

Maalesef ailemizde yardım edecek kimse yok. Ama Allah büyük. Biz de ikimiz çalışıyoruz. İnşallah işsiz kalacağımız bir durum olmaz. Siz de orantılı olmuş :) Allah ödeme kolaylığı versin.

şu an oturduğum eve aylık 900 tl kira ödüyorum, evin satış değeri iste yaklaşık 450 bin tl
400 bine 10 yıl kredi çeksem aylık 5.878 tl, 10 yıl sonunda toplam 708 bin tl ödemiş olacağım (akbank)
ayda 6 bin tl ödeyecek gelirim yok :)
kira öder gibi ev alma olayı çok ütopik geliyor bana...
alanlara hayırlı olsun :)

Biz bes yil vadeli cektik
Gercekten zaman akip gidiyor
On yil cok uzun bir zaman
Biz tutarlari yuksek tuttuk
Ev aldik uc yil bitmek uzere ama hala evde eksigim var
Balkonuma perde yaptirmadim, banyoma dolap yaptirmak istyrm ayakkabılik falan on bin masraf var, erteliyrz
Onemli olan ihtiyaçlarinizi erteleyebilir idare edebilirseniz ona gore butce ayarlayip oyle bir ev alabilirsiniz
Biz 2650 konut
1500 araba taksiti oduyrz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…