Koskoca 8 yıl

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle sekiz yıllık ilişki ne Allah aşkına; hadi evliliğe karşıyız, böyle takılıyoruz falan deseniz neyse de siz baya çocuğun ailesi ile falan evcilik oymamışsınız. Sizi seviyorlarmış da görüşmek istiyorlarmış da diye anca kendinizi kandırıyorsunuz. Oğulları sizi hayatından çıkarınca birinin bile umrunda olmamış bir defa aranmamışsınız.
Adam sizi aldatmış hala onurlu davranıp ayrılmadığınız için en sonunda o tekmeyi basıp geçmiş. Madem ayrılacak gücünüz yok neden böyle şeylerin peşine düşüp kendinizi rezil edip, özsaygınızı millete paspas ediyorsunuz.
Ben buradaki tüm genç kızlara söylüyorum; yaşınız gençken erkeklerle flört edebilirsiniz, geleceği düşünmeden ve büyük sözler vermeden sevgili olarak takılabilirsiniz ama ciddi ilişki yaşıyorum diye sizin gibi ama en güzel yıllarınızı genç yaşta bir adamın iki dudağına bırakmayın. Sizin gibi çok kız tanıdım, lisede üniversitede erkek arkadaşınız gibi hödüklerin iki güzel lafına kanıp, tüm hayatını ve gelecek planını ona bağlayıp, hatta oğlanın ailesi ile sizin gibi gelincilik oynayıp, oğlan gerçek hayata karışıp, iş güç sahibi olup iribar görünce, terk edilip , depresyona giren.
Öncelikle gerçekleri görün bu adam sizi gerçek anlamda hiç sevmemiş , sadece çulsuz öğrenci hali ile hayatında tutabildiği en iyi seçenek sizmişsiniz, adamın eli para para görüp, toplum önünde itibarı artınca seçenekler çoğalmış sizden daha iyi alternatifler çıkmış , adam önce el altından yürütmüş işleri, sonra kendince daha iyi seçenekler artıncada açıktan kapıyı göstermiş size. Eskilerin bir lafı vardır; kadın yoklukta erkek varlıkta tanınır derler. O yüzden benim kızlara tek tavsiyem erken yaşta üstelik öğrenciyken , hiçbir erkeğin lafına güvenip hayatlarını kısıtlayacak ilişkilerin içine girmesinler, hele ailesi ile falan tanışıp, kendilerini saçma sapan durumlarda bırakmasınlar. Kariyerlerine odaklanıp, hayatın tadını çıkarsınlar, aşk flört tabiki olsun ama onlar için bile kendilerini kısıtlamasınlar. Sizde aslında buna en iyi kötü örneksiniz.
Size tek tavsiyem yerlere attığınız öz saygınıza sahip çıkın, adam sizi azıcık para iribar görünce aldatmış, üstelik birde terk edilen siz olmuşsunuz. Bu adam ömrünüzden sekiz sene çalmış , eminim onun için bir sürü fedakarlık yapmışsınızdır bu kadar yılda. Üstelik hala önünüze bakıp hayatınızı yaşayacağınıza pişman olmasının yolunu gözlüyorsunuz. Sizce sizin ömrünüz bir hödüğün başka kızlardan hevesini alıp bir ihtimal size dönmesini bekleyecek kadar değersiz mi? Kendine değer veren birinin bir insandan alacağı en büyük intikam onu unutmaktır. Unutun onu hayatınıza bakın 8 yılda yaşayamadığınız şeylere odaklanın. Hayat başkalarının yolunu gözleyecek kadar uzun değil.

Yorumunuz icin tesekkur ederim zaten bunca yılın olmasi ve gelecege dair hayaller insanı yıkıyor. Bu baska birşeye de benzemiyor zaten aldatma. İnsan sadece canini yaktığı kadar caninin yandigini gormek istiyor. Vaatler anılar sözler. Rabbime havale ettim

Allah akıl vere. O hesaptan yazıstıgı kac kızla gorusmus sevişmiştir o nerden haberin olacak. Sımdı farklı ülkede nerden Görecen ne yaptıgını.koy gitsin. 8 yıl bişey degil artık elinin altı daki olmussun sen evlilik falan bahane o ise tadını cıkarmıs. 8 yıl baskı yapacagına evlenirdi coktan.

Bacım seni Allah kurtarmış. Evlenseydin bi yalan makinasıyla ömrün çürüyecekti. 8yıla sünger çek onun gibi. At ölü toprağı üstünden aç gözünü bak etrafına. Hayat akıyor...

Gurur diye kandirma kendini
Yeterince sevmeyenin ozelligidir bu.
Gururlunun değil

Yorumunuz icin tesekkur ederim oncelikle. Evlilik benim acimdan olmadi. Annem kucuk oldugumu ilk once is sahibi olmam gerektigini soyledi. Onun ailesi de erkek ailesi biraz baskici taraflariyla tanismak gorusmek istedi. O gun olay patlayinca ben seni Allaha havale ediyorum deyip kapattım bitti diyerek. Sonra girisimde bulunmadi aciklama vs. Sonrasinda konustugu kizi bulunca yuzlesmek istedim bu seferde rahat birak dedi bu tepkiye cvp vermedim zaten sildim tamamen. Onu sevgiliden ote evet es olarak goruyordum hatam buydu belki de

En guzelini yapıyorsun. Adım gibi emin hissediyorum o cok pişman olacak ama senin icin bu hic bir zaman olumlu bir sey ifade etmeyecek. Ama rahatlatir o kesin:)) yinede sen Allah a havale edip unut ki yipranma. Sonra zaten onun pismanligini duyarsin hatta kendi gelecek zaten :)). Allah iyi insanlarla karsilastirsin cümlemizi. Yeni hayatin hep iyilik ve guzelliklerle dolsun

Bacım seni Allah kurtarmış. Evlenseydin bi yalan makinasıyla ömrün çürüyecekti. 8yıla sünger çek onun gibi. At ölü toprağı üstünden aç gözünü bak etrafına. Hayat akıyor...
Yorumunuz icin teşekkür ederim umarim oyle olur :)

Ortamı iyi gelmiş demek ki baskı olmadan hayatını yaşamak istedi sanırım pişman olacağını sanmam gözden uzak olan gönülden de ırak olur derler

Tesekkur ederim yorumunuz benim icin kiymetli. İnsallah o gunleri gorecegim. Zaten suan daha iyiyim. Kendimde mi bir hata var guzel mi degilim mutlu mu edemedim gibi hataya düşmedim. Onun karakteri butmus dedim :) :))

Pişman olmasını beklersen 8 yılın 10 yıl belki daha fazla olur.. Yeterince çöp etmiş güzel yıllarını heba ederek.. Daha fazlasına sen izin verme. Kaldığı yerde bırak ve önüne bak..

Ortamı iyi gelmiş demek ki baskı olmadan hayatını yaşamak istedi sanırım pişman olacağını sanmam gözden uzak olan gönülden de ırak olur derler
Hem hayatını yaşama hem de buldumcuk du. Bir anda zengin oldum vs. Halleri :/

Siz sadece ve sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Lütfen kendinize dürüst olun. Düşünün bir kere, adamın başka kızlarla konuşması çıkmış, başka hesabı çıkmış, sizi aldatıp inkar etmemiş kabul etmiş, hatta siz adama atınca mahcup olmak kaybetme korkusundan yanıp tutuşmak yerine size ne yapayım denilmiş, ilişki istemiyorum denilmiş, terkedilmişsiniz ve avundugunuz şeyler: ailesi senden başkası ile evlenmez dedi. Benim aldığım kazagı giyip resim koydu. Gerçekten bu kadar mı acizsiniz? Yanlış anlamayın kırmak için demiyorum ama nasıl hala böyle davranıyorsunuz. İnsan yalanı bile kaybetmek istemediğine söyler. Adam tenezzül edip yalan bile uydurmamış.

Öncelikle çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.
Karşı tarafta büyüyememiş ergen belirtileri var. Sonradan görme gibi kapılmış gitmiş renkli hayata. Şuan kendince sizden sıkıldığını düşünüyordur. Siz üstüne gittikçe de onun için sıradan olmaya devam edeceksiniz. Demem o ki; hayatınıza o yokmuş gibi kaldığınız yerden devam edin. Mutlu olmaya çalışın. Seven, özleyen elbet geri döner. Dönmüyor mu? Emin olun vardır bi hayır. Hiçbişey boşuna değil. Giden 8 seneniz olsun. Ya evlenip boşansaydınız daha mı iyi olurdu? Emin olun dünyada hala iyi adamlar var. Karşı taraf açıkçası asla güven vermiyor zaten. Bu adamdan bi cacık olacağını sanmıyorum yine de siz bilirsiniz. Yerinizde olsam umut bağlamam itici biri gibi duruyor çünkü. Güven vermiyor asla.

Son düzenleme:
Hem hayatını yaşama hem de buldumcuk du. Bir anda zengin oldum vs. Halleri :/
Sonradan görme işte böyle oluyorlar kafana takma sen dr hayatını yaşa önüne bak ilerde pişman olur affetmek istersen o sana kalmış ama o zaman şuan değil

Yorumunuz da ki naiflik için öncelikle teşekkür ederim. Ergenlik ve buldumcuk konusunda cok haklısıniz cunku ben evlenemem maasim yetmez derken rabbim bir sans cikardi belki de imtihandi. Boyle dolgun maasa dustu dusuncede zaten ardi arkasi kesilmedi hareketlerinin. Ailemin cok sukur durumu iyi benim sıkıntım yok onun da cok kotu degildi evlilik icin gittigini soyluyordu ama gelin gorun ki bu hale ve pervasızliga geldi. Kendisini bulunmaz hint kumasi ve parayla her seyin elde edilebilcegini düşünüyor

Ama bu olay 2 yil önce olmus aldatma olayi. Ben yeni ogrendim. Sevmeyen insan sevmiyorum demez mi. Kac kere sordum ona
E bu daha çirkin bence
Adam sizi aldattığo yetmediği gibi bi de 2 yıl salak yerşne koymuş
Siz bulmasanız daha da devam edecekmiş

Tesekkur ederim yorumunuz benim icin kiymetli. İnsallah o gunleri gorecegim. Zaten suan daha iyiyim. Kendimde mi bir hata var guzel mi degilim mutlu mu edemedim gibi hataya düşmedim. Onun karakteri butmus dedim :) :))
O sorgulamalar şok ve hayal kırıklığı etkisiyle normal. Aslında sizde gercegin öyle olmadığını biliyorsunuz. Insanoğlu işte her türlü sey mümkün malesef. Yinede şaşırıyor insan tabii buda sizin temiz olusunuzdan. Sevgiler

E bu daha çirkin bence
Adam sizi aldattığo yetmediği gibi bi de 2 yıl salak yerşne koymuş
Siz bulmasanız daha da devam edecekmiş
Belki de. Zaten o zaman suphelenseydim belki daha erken cikardi ama sonrasi askerlik yurtdisi derken hayatim da 2 yildir da yok nerdeyse. Uzak mesafe oldu. Kuruntular birden artinca çıktı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…