Konusmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok dilli olan çocuklar da geç konuşma görülebiliyor.Çünkü çocuk konuşmaya başladığı zaman hem beynin başka bir bölümü daha baskın oluyor hem de sinirler gelişiyor. zaten basit kelimeleri söylüyormus güzel bir biçimde bence normal gayet.
Ben 4 yaşıma doğru konuşmuşum ama sanıyorım benimki biraz hani konuşmama ne gerek var havasındaymıs.

Anacım nevri dönmüş yavrumun
Hangi dili konuşsun kıyamam

Bunu bi dil uzmanı arkadaşım mısırın patlamasına benzetir,muhtemelen şuan tüm dilleri örtük hafızaya alıyor kendini hazır hissedince birden hatta aniden konuşmaya başlayacak. İnstagramda isviçrelianne diye çokdilli çocuklarla ilgili çok güzel paylaşımları olan bi dilbilimci akademisyen var,sayfasını bi inceleyin sizin icin faydalı bilgiler var arada. Ayrıca orada da bi çocuk psikologu bulursanız süreç daha rahat değerlendirilebilir sanki.

Ay nolur ben 4 yasina kadar beklemiyim
Tesekkurler yorumunuz icin

Hemen aliyorum takibe , cok tesekkur ederim

Bence endiselenmeyin
Biz Yurtdisindayiz evde turkce, kres de ulkenin kendi dili derken 3 yasinda tam konusmaya basladi. Sizde ki gibi tek tuk kelime kullanirdi oglum. Ama dediklerimizi anlardi.

Allah kolaylık versin demeye geldim konuşmama dışında aynı şeyleri yaşıyoruz ve ben dillerdeyim bu aralar çünkü aşırı zorluyor bir de okul tatil abi eklendi tadından yenmiyor pedagog anlattıklarıma normal diyor kendim psikiyatre gittim her şeye tahammülüm azaldı çok sinirliyim diye anlattım çocukları çok normal üst seviyede çocuklarda olur böyle dedi eeee sorun bende o zaman Benim kiz da yaklaşık bi senedir bilmediğimiz bi dil konuşuyor en acele ya da dikkat isteyen bi zamanda anne diye seslenip yabancı diliyle biseyler anlatıyor evet kızım ne olacak bu dünyanın hali böyle diyorum artık pedagog sadece daha fazla ilgi çekmek için bu dili kullandığını söyledi yoksa cümle kurarak konuşabiliyor ama inat işte sanırım mila da sabrının dibini sıyırtmaya ugrasiyor

Ya ben bir anda konuşmuşum hiç
Bir zaman tek kelime dememişim cümleyle işe başlamısım
Annem de beni otistik zannetmiş zeka geriliği olduğunu falan düşünmüş
Anneniz icin de zor bir bekleyis olmustur , biz ulke degistirdigimiz icin gecikti konusmasi bunu bildigim icin hic paniklemiyorum aslinda , ben sadece cok yoruldum , anlayamamaktan , o kendini ifade edemedigi zaman girdigi ofke krizlerinden , bunun disinda bir problemimiz yok sukur

Bence endiselenmeyin
Biz Yurtdisindayiz evde turkce, kres de ulkenin kendi dili derken 3 yasinda tam konusmaya basladi. Sizde ki gibi tek tuk kelime kullanirdi oglum. Ama dediklerimizi anlardi.
Uce az kaldi , insallah sizinki gibi baslar benimki de 3 olunca , tesekkur ederim cevabiniz icin

Aa seninkinin konusabiliyorken kendine dil icat etmesi gercekten enteresanmis

Pedagoglar zaten nornal diyor bizimkilere de , bi bize anormal geliyorlar sanirim

Pedagog milayi ilk gordugunde sahane bir cocuk demisti terapiden cikinca , esim de saga sola bakip yanlis cocugu mu iceri aldiniz , bizimki hic sahane falan diil demisti

Elbet duzelecekler , ben dilimi isiriyim son 1 aydir daha rahatladim , yani su anda bile her goren allah sabir versin size diyor ama en azindan daha az ofke krizine giriyor , daha az bagiriyor
Buna bile sukur eder haldeyim

Herkes yazmıştır zaten, çok normal geldi bana her şey
Derdini anlatamayıp öfkelenmesi de normal..

Bir arkadaşımın eşi japon.
Baba ile anne kendi aralarında ingilizce konuşuyordu,
Anne evde çocukla yalnız kalınca japonca,
Türkiye de yaşıyorlar, okulda ve geniş ailede türkçe.
3 yaşında hala konuşamıyordu. Tek tük bir şeyler.
Sonunda tek dilde buluşmaya karar verdiler
Yabancı dil eğitimi veren kreş,
Anne ve baba tümden ingilizceye döndü, bir kaç ay içinde çocuk da konuşmaya başladı.

Sonraki yıl anne yine japonca konuşmaya başladı, problem olmadı. Şimdi 3 dili de biliyor 7 yaşında sanırım.

O zaman tek dil kararı bana yanlış gelmişti.ama demekki çocuğu göre değişebiliyor

Bi bize normal gelemiyor ne hikmetse bizim cadılar götürdüğüm pedagogla kızımı görüp beni dinleyince şaşırdı algı seviyesi yüksekmiş aslında.bu güzelmiş falan gelde bana sor dedim doktor uzman ya da es dost akraba kimse toz kondurmuyor cunku onlara degil eziyeti bana ve bu da normalmis temel bakim veren oldugumuz icin kecilerimi kaçırmak uzereyim tuvalete alıştırmaya çalışıyorum ama basarabilecegimi sanmiyorum. Beraber aglayalim bu kizlarin cadiliklarina

Simdi canim ablacim, soyle aciklayayim sizin kizin konustugu 3 dilin de fonetik sistemleri ve gramerleri cok farkli birbirleriyle ortak noktalari yok.

- Maltaca Semitik diller ailesinden, diger Semitik diller sagdan sola kendi alfabeleriyle yazilirken Maltaca gayet de Latin alfabesiyle ve soldan saga yaziliyor.....sizin cocuk bunu cocukken ogrendigi icin cok sansli, yetiskinken bu dili oturup ogrenmek cok cok zor.

- Turkce, fonetik sistem gayet kolay ama morfoloji gayet zor biliyorsunuz ki kelimeler koklere ekler eklenerek yapiliyor. Her ek, her koke gelemiyor, eklerin bir sirasi var, birden fazla ek uc uca eklenebiliyor.

- Ingilizce yazildigi gibi okunmuyor biliyorsunuz, morfoloji gayet dandik ve kolay ama kelimeleri ogrenmek gerekiyor ve fonetik hem Turkceden hem Maltacadan farkli.

Simdi cocukken, ogrenme istatistiksel bicimde oluyor. Yani cocuk dili dinliyor dinliyor, kafasi cikarimlar yapiyor sonra cocuk da konusmaya basliyor. Eeeeeee simdi sizin kizin onunde 3 apayri dil paradigmasi var, biri bizim dilimiz sondan eklemeli, digeri Semitik apayri biir dunya, Ingilizce ise bambaska bir aileden. Simdi soruyorum size bu cocuk ne yapsin?? Misal onune Turkce ve benzer 2 dil Ingilizce-Almanca gelseydi eyvallah derdim. Ama durum buyken bu cocugun gec konusmasi normal. Bu arada tanidigim baska bir ciftin kizlari var, evde babasiyla Almanca, annesiyle Ispanyolca konusuyor, sokakta ise Fince. 5 yasinda konusmaya basladi cocuk dediler ama agzini acitiginda 3 dili birden konustu dedi ailesi. O gunden sonra da susturamamislar. :) Sanirim bu birden fazla dil bilen cocuklar tum sistemlerin kafalarinda teker teker oturmasini bekliyor, poluk porcuk ogrenmiyorlar

Normal bir durum, İngilizce ve Maltaca için acele etmeyin çünkü sokakta konuşuluyor. Türkçe konuşmasına sizin yardım etmeniz gerek çünkü sokakta duymuyor. Dilin düzeni ve kelimeler için akşamları evde arka planda TV/radyo açık olsun. Kitap da okumanız gerekiyor. Nasıl, ne sistemle yapıcağınızı yazarım özelden mesaj atın Pedagog akustik fonetikten, fonetikten, istatistiksel dil öğrenmeden falan anlamaz siz sistemli takılın gerisini dert etmeyin

Son düzenleme:
Biz maalesef tek dile donemeyiz tatlim cunku yerel dili bilmiyoruz , krese de gondermeye mecburum , maalesef boyle devam edecek bizimki
Yorumlar iyi geldi , esime de anlattim simdi , o da cok isyanlarda , dedim rahat ol bak konuasacak , az kaldi sık disini

Bizim salonun ortasinda klozet var
1 aydir salonda duruyor , surekli anlatiyorum ama yok bana misin demiyor , beziyle ask yasiyor , klozetin icine de oyuncaklarini dolduruyor , bazen bebeklerini oturtup cis yaptiriyoruz ama kendi asla oturmazmis , ne memeden vazgeciyor ne bezden
Koca dana oldu halbukim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…