Tesekkur ederimPoz vermelerini yesinler☺kız çocuğu nasıl da kendini sevdiriyor
Konu hakkında bilgim yok sadece Allah bağışlasın hemde üzülmeyin demeye geldim. Şimdi 3 dili birden öğreniyor minnak. Çok yakında sizi bile şaşırtacak
Anacım nevri dönmüş yavrumunHerkese iyi aksamlar,
Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var
Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda
Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var
Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin
Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor
Anne , baba , abi , gel , kalk , anneanne , dede , bu ne
yani toplamda 8 kelime soyluyor
Eveti ingilizce , hayiri da bulundugumuz ulkenin dilinde soyluyor
Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor
Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz
Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz
Bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum , konusmasini nasil tesvik edebilirim?
Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin
GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten
Yakın zamanda ne kadar çok konuştuğunu düşüneceksiniz bence endişelenmeyinTesekkur ederim ❤
Herkese iyi aksamlar,
Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var
Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda
Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var
Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin
Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor
Anne , baba , abi , gel , kalk , anneanne , dede , bu ne
yani toplamda 8 kelime soyluyor
Eveti ingilizce , hayiri da bulundugumuz ulkenin dilinde soyluyor
Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor
Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz
Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz
Bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum , konusmasini nasil tesvik edebilirim?
Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin
GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten
Ay nolur ben 4 yasina kadar beklemiyimÇok dilli olan çocuklar da geç konuşma görülebiliyor.Çünkü çocuk konuşmaya başladığı zaman hem beynin başka bir bölümü daha baskın oluyor hem de sinirler gelişiyor. zaten basit kelimeleri söylüyormus güzel bir biçimde bence normal gayet.
Ben 4 yaşıma doğru konuşmuşum ama sanıyorım benimki biraz hani konuşmama ne gerek var havasındaymıs.
Hemen aliyorum takibe , cok tesekkur ederimBunu bi dil uzmanı arkadaşım mısırın patlamasına benzetir,muhtemelen şuan tüm dilleri örtük hafızaya alıyor kendini hazır hissedince birden hatta aniden konuşmaya başlayacak. İnstagramda isviçrelianne diye çokdilli çocuklarla ilgili çok güzel paylaşımları olan bi dilbilimci akademisyen var,sayfasını bi inceleyin sizin icin faydalı bilgiler var arada. Ayrıca orada da bi çocuk psikologu bulursanız süreç daha rahat değerlendirilebilir sanki.
Ya ben bir anda konuşmuşum hiçAy nolur ben 4 yasina kadar beklemiyim
Tesekkurler yorumunuz icin
Anneniz icin de zor bir bekleyis olmustur , biz ulke degistirdigimiz icin gecikti konusmasi bunu bildigim icin hic paniklemiyorum aslinda , ben sadece cok yoruldum , anlayamamaktan , o kendini ifade edemedigi zaman girdigi ofke krizlerinden , bunun disinda bir problemimiz yok sukurYa ben bir anda konuşmuşum hiç
Bir zaman tek kelime dememişim cümleyle işe başlamısım
Annem de beni otistik zannetmiş zeka geriliği olduğunu falan düşünmüş
Uce az kaldi , insallah sizinki gibi baslar benimki de 3 olunca , tesekkur ederim cevabiniz icinBence endiselenmeyin
Biz Yurtdisindayiz evde turkce, kres de ulkenin kendi dili derken 3 yasinda tam konusmaya basladi. Sizde ki gibi tek tuk kelime kullanirdi oglum. Ama dediklerimizi anlardi.
Allah kolaylık versin demeye geldim konuşmama dışında aynı şeyleri yaşıyoruz ve ben dillerdeyim bu aralar çünkü aşırı zorluyor bir de okul tatil abi eklendi tadından yenmiyor pedagog anlattıklarıma normal diyor kendim psikiyatre gittim her şeye tahammülüm azaldı çok sinirliyim diye anlattım çocukları çok normal üst seviyede çocuklarda olur böyle dedi eeee sorun bende o zamanBenim kiz da yaklaşık bi senedir bilmediğimiz bi dil konuşuyor en acele ya da dikkat isteyen bi zamanda anne diye seslenip yabancı diliyle biseyler anlatıyor evet kızım ne olacak bu dünyanın hali böyle diyorum artık pedagog sadece daha fazla ilgi çekmek için bu dili kullandığını söyledi yoksa cümle kurarak konuşabiliyor ama inat işte sanırım mila da sabrının dibini sıyırtmaya ugrasiyor
Aa seninkinin konusabiliyorken kendine dil icat etmesi gercekten enteresanmis
Pedagoglar zaten nornal diyor bizimkilere de , bi bize anormal geliyorlar sanirim
Pedagog milayi ilk gordugunde sahane bir cocuk demisti terapiden cikinca , esim de saga sola bakip yanlis cocugu mu iceri aldiniz , bizimki hic sahane falan diil demisti
Elbet duzelecekler , ben dilimi isiriyim son 1 aydir daha rahatladim , yani su anda bile her goren allah sabir versin size diyor ama en azindan daha az ofke krizine giriyor , daha az bagiriyor
Buna bile sukur eder haldeyim
Biz maalesef tek dile donemeyiz tatlim cunku yerel dili bilmiyoruz , krese de gondermeye mecburum , maalesef boyle devam edecek bizimkiHerkes yazmıştır zaten, çok normal geldi bana her şey
Derdini anlatamayıp öfkelenmesi de normal..
Bir arkadaşımın eşi japon.
Baba ile anne kendi aralarında ingilizce konuşuyordu,
Anne evde çocukla yalnız kalınca japonca,
Türkiye de yaşıyorlar, okulda ve geniş ailede türkçe.
3 yaşında hala konuşamıyordu. Tek tük bir şeyler.
Sonunda tek dilde buluşmaya karar verdiler
Yabancı dil eğitimi veren kreş,
Anne ve baba tümden ingilizceye döndü, bir kaç ay içinde çocuk da konuşmaya başladı.
Sonraki yıl anne yine japonca konuşmaya başladı, problem olmadı. Şimdi 3 dili de biliyor 7 yaşında sanırım.
O zaman tek dil kararı bana yanlış gelmişti.ama demekki çocuğu göre değişebiliyor
Kiyamam ya gerizekali niye dedilerBence kafanıza takmayın, benim kuzenim 4 yaşına kadar konuşamamıştı gerizekalı bu çocuk dediler şimdi 12 yaşında çok sosyal bir çocuk ve okul ikincisi :)
Bi bize normal gelemiyor ne hikmetse bizim cadılar götürdüğüm pedagogla kızımı görüp beni dinleyince şaşırdı algı seviyesi yüksekmiş aslında.bu güzelmiş falan gelde bana sor dedim doktor uzman ya da es dost akraba kimse toz kondurmuyor cunku onlara degil eziyeti bana ve bu da normalmis temel bakim veren oldugumuz icin kecilerimi kaçırmak uzereyim tuvalete alıştırmaya çalışıyorum ama basarabilecegimi sanmiyorum. Beraber aglayalim bu kizlarin cadiliklarina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?